6 روش ساده برای افزایش شیر مادر

6 روش ساده برای افزایش شیر مادر

احتمالا به عنوان یک مادر، تمام روز خود را حول محور برنامه تغذیه ای مناسب برای افزایش مقدار و کیفیت شیر خود و رشد سالم نوزادتان سپری می کنید. اگر مشاهده کنید که نوزادتان به خوردن شیر بی میل است و در عین حال هر چند ساعت یکبار شیر می خواهد، نشانه این است که شیر شما کمتر از نیازهای فرزندتان است. درست است که این موضوع، مشکل بزرگی نیست، اما ممکن است باعث نگرانی شما شود. بنابراین در این مقاله، نکاتی درباره علل، علائم و درمان کم شدن شیر مادران در دوران شیردهی بررسی می شود.

علل شایع کاهش مقدار شیر مادر:

دلایل مختلفی در کاهش مقدار شیر مادر در دوران شیردهی دخالت دارند. در این مقاله، برخی از شایع ترین این علل بررسی می شوند:

1. مشکلات هورمونی و کاهش شیر مادر:

شرایطی مانند سندرم کیستیک تخمدان، کم کاری تیروئید، دیابت، پرکاری تیروئید و فشار خون بالا ممکن است عملکرد هورمونی طبیعی بدن را تحت تاثیر قرار داده و موجب کاهش تولید شیر مادر شود.

2. بافت غددی نامناسب:

برخی از زنان در دوران بارداری بافت غددی نامناسبی دارند، که این عامل در دوران شیردهی می تواند باعث کاهش تولید شیر مادر شود.

3. مصرف برخی داروها و یا گیاهان دارویی:

مصرف برخی داروها و یا گیاهان دارویی مانند مریم گلی، جعفری، نعناع و قرص های بروموکریپتین ترشح شیر مادر را متوقف کرده و یا مقدار آن را کاهش می دهد.

4. مصرف قرص های هورمونی جلوگیری از بارداری:

مصرف قرص های هورمونی جلوگیری از بارداری پس از زایمان مناسب است، اما ممکن است با تولید بهینه شیر مادر تداخل داشته باشد.

5. جراحی سینه:

جراحی پستان مانند جراحی زیبایی برای کوچک یا بزرگ کردن آن ها، یکی دیگر از دلایل کاهش شیر مادر در دوران شیردهی است.

6. دلایل دیگر:

ظرفیت سینه مادر در واکنش به مقدار شیر مصرفی توسط فرزندش تغییر می کند، به همین دلیل است که اگر نوزاد شما شیر کمتری مصرف کند، بدن مادر، خودش را با تولید شیر کمتری وفق می دهد.

shi-madar3.jpg

علائم و نشانه های کاهش شیر مادر:

در حالی که هیچ راه دقیقی برای بررسی کاهش شیر مادر وجود ندارد، اما علائم و نشانه های خاصی وجود دارند که می توانند در تشخیص وضعیت و مقدار شیر تولید شده در سینه به شما کمک کنند. در صورتیکه دو یا تعداد بیشتری از علائم زیر را مشاهده کردید، نیاز به بررسی دقیق تری دارید:

  •  نوزاد شما در هر دوره از شیردهی، در خوردن شیر کافی مشکل داشته باشد.
  •  نوزاد شما (از گرسنگی) در هر ساعت یا در هر چند ساعت گریه می کند.
  •  نوزاد شما تا دو هفته پس از تولد هیچ افزایش وزنی نداشته باشد.
  •  شما نتوانید صدای بلعیدن شیر را در هنگام شیر خوردن فرزندتان بشنوید.
  •  شما نتوانید بیرون آمدن شیر از سینه خود را هنگام شیر خوردن فرزندتان احساس کنید.
  •  نوزاد شما حداقل 4-5 بار در روز پوشک خود را خیس نکند.
  •  فرزندتان پس از مدت خیلی کوتاهی، سینه شما را از دهانش خارج کند.
  •  شما نتوانید شیر را هنگام شیر خوردن فرزندتان در کناره دهان او ببینید.

راه های ساده برای افزایش شیر مادر در دوران شیردهی:

اگر شما فکر می کنید که شیر کافی برای سیر شدن و رشد فرزندتان را در بدن خود تامین نمی کنید، نگران نباشید، زیرا این مسئله، جدی نیست. با دنبال کردن یک سری راه کارهای مناسب در دوران شیردهی، شما این امکان را خواهید داشت تا در بدن خود به اندازه کافی شیر مادر برای رشد و سلامت نوزادتان داشته باشید. در این مقاله برخی نکات ساده که به طور طبیعی باعث افزایش شیر مادر می شوند، بررسی خواهند شد:

1. اندازه گرفتن مداوم وزن نوزاد:

بهتر است مطمئن شوید که آیا فرزند شما به مقدار کافی شیر مادر دریافت می کند، برای دانستن این موضوع نیاز است تا شما وزن فرزند خود را به صورت مداوم اندازه گیری کنید. اگر او رشد کافی در دو هفته اول پس از تولد داشته باشد، می توانید مطمئن شوید که به مقدار کافی شیر مادر دریافت کرده و روال رشد و سلامتی مناسبی دارد.

2. در غلب زمان ها به فرزند خود شیر دهید:

انتظار طولانی برای شروع تغذیه با شیر مادر پس از تولد، می تواند یکی از دلایل کاهش شیر مادر باشد، بنابراین به محض تولد نوزاد خود، شروع به شیر دادن او بکنید. همچنین در اغلب اوقات، حداقل هر 2-3 ساعت یکبار به نوزاد خود شیر دهید، این این کار، یک روش عالی برای بهبود مقدار شیر مادر است.

3. اجتناب از مصرف الکل و نیکوتین:

مصرف الکل و نیکوتین نه تنها قبل و در طول دوران بارداری، بلکه پس از آن هم، به ویژه در طول دوران شیردهی برای مادر و نوزاد مضر است. به طور کلی، نیکوتین و الکل موجب کاهش عرضه شیر مادر در دوران شیردهی شده، و همچنین ممکن است مواد مضری را از طریق شیر مادر وارد بدن فرزندتان کنند که به او آسیب برساند، و یا می تواند در دراز مدت منجر به مشکلات سلامتی در نوزادان شود.

4. بررسی داروهای مصرفی خود:

اگر شما برای هر موضوعی دارو مصرف می کنید، در دوران شیردهی باید به دکتر خود مراجعه کرده و بررسی کنید آیا مصرف آن دارو مانع تولید شیر در بدن شما نمی شود. همچنین از قرص های ضدبارداری هورمونی بعد از زایمان اجتناب کنید.

5. استفاده از بلغور جو دوسر:

اعتقاد بر این است که مصرف بلغور جو دوسر می تواند در افزایش تولید شیر مادر بسیار مفید باشد. به جای استفاده از انواع بلغور جو دوسر فوری، که احتمالا در مراحل بسته بندی و آماده سازی بسیاری از مواد مغذی ضروری خود را از دست داده اند ، به استفاده از بلغور جو دوسر قدیمی از مد افتاده بپردازید.

6. آرامش خود را حفظ کنید:

باور کنید یا نه، استرس نقش بزرگی در کاهش مقدار شیر مادر در دوران شیردهی ایفا می کند. خب، اداره یک نوزاد جدید می تواند کار سختی باشد و شما ممکن است به قدر کافی وقت برای استراحت نداشته باشید. بنابراین توصیه می شود که از شوهر خود کمک گرفته و مطمئن شوید که زمان خواب و استراحت کافی خواهید داشت. این کار به شما کمک خواهد کرد که همواره شیر کافی و با کیفیت بالا برای تغذیه فرزند خود داشته باشید.

shi-madar1.jpg

چند نکته دیگر برای افزایش شیر مادر:

همچنین، استفاده از سبزیجات و برخی گیاهان دارویی عرضه شیر مادر در دوران بارداری را بهبود بخشیده و به تنظیم هورمون ها در بدن مادر کمک خواهد کرد. اما انجام این کارها، تنها با مشورت پزشک می تواند صورت گیرد. شنبلیله و خار مریم از جمله گیاهان مشترکی هستند که مصرف آن ها، به طور طبیعی منجر به افزایش تولید شیر مادر می شود. در اینجا چند راهنمایی دیگر برای افزایش شیر مادر آورده شده است:

  •  از حذف دوره های منظم شیردهی به فرزند خود اجتناب کنید. سعی کنید هر زمان که امکان پذیر بود، به نوزاد خود شیر دهید.
  •  شما همچنین می توانید سینه های خود را با پمپ شیر تخلیه کنید تا مطمئن شوید مقدار شیرتان منظم و ثابت است.
  •  اطمینان حاصل کنید که مایعات بیشتری در دوران بعد از بارداری خود، به خصوص زمانی که فرزند خود را شیر شیر می دهید، مصرف کنید. زیرا این کار از کاهش آب بدن شما و در نتیجه کاهش شیر مادر جلوگیری می کند

در نهایت، با رعایت نکات بیان شده در این مقاله، اگر شما هنوز هم با مشکلات تولید شیر کافی رو به رو هستید، با پزشک خود مشورت کنید. زیرا پزشک شما قادر خواهد بود وضعیت شما را به خوبی بررسی کرده و بهترین راه حل برای حل این مشکل را ارائه خواهد داد.

 برای دانستن اینکه چه چیزی بخورید تا شیرتان افزایش پیدا کند ، معرفی 25 ماده غذایی برای افزایش شیر مادر را مطالعه کنید.

 

نظر (5)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام به خاطر اینکه نوزادم نارس بدنیا اومد الآن یک هفته میشه تو دستگاهه وتا یکم رشد کنه یکماه باید باشه روزای اول شیرم زیاد بود ولی الآن خیلی کم شده میترسم تا بچه رو مرخص کنن شیرم خشک بشه چیکار کنم هر روز بدوشم خوبه کمکی میکنه یا نه؟؟؟؟؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من به خاطر اینکه نوزادم نارس بدنیا اومد الآن یک هفته میشه تو دستگاهه وتا یکماه باید بمونه روزای اول شیرم زیاد بود ولی الآن خیلی کم شده چیکار کنم خشک نشه هر روزم میدوشم میترسم خشک بشه تا بچه رو مرخص کنن????

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام دخترم ۶ ماهشه شیر خودم خیلی کمه مجبورم بهش شیر کمکی بدم همه روش ها رو هم امتحان کردم اما جوابی نگرفتم چه کار کنم ???

This comment was minimized by the moderator on the site

دخترم سه ماه بیست روزشه از دو ماهگی تا الان شیر خودمو موقع بیداری نمیخوره عقط تو خواب الان یه هفته میشه که شیر خوردنش خیلی کم شده چکار کنم

This comment was minimized by the moderator on the site

سعی کنید وقتی به بچه شیر بدید که بسیار خواب‌آلود باشه،شیردهی رو روتین ادامه بدین و هرگز قطع نکنین، مواد غذایی مثل پیاز، سیر، فلفل که باعث تغییر مزه شیر میشن استفاده نکنین.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/