چرا در دوران بارداری افسرده می شوم؟ (بخش اول)

چرا در دوران بارداری افسرده می شوم؟ (بخش اول)

هرچند بارداری اغلب به عنوان یک دوره پر از شادی تصور می شود ، اما همه بانوان آن را این گونه تجربه نمی کنند ، حداقل 10 درصد از زنان از افسردگی در دوران بارداری رنج می برند .
در سالهای گذشته متخصصین به اشتباه فکر می کردند ، هورمون های دوران بارداری، مادر را از ابتلا به افسردگی محافظت می کنند و با تولد نوزاد و کاهش ناگهانی این هورمون ها ، مادر در برابر این بیماری مقاومت خود را از دست می دهد، اما هم اکنون آنها باور دارند که افزایش ناگهانی هورمون ها در اوایل بارداری شیمی مغز را به هم می زند و زمینه را برای ابتلا به افسردگی در دوران بارداری فراهم می کند.
تغییرات هورمونی همچنین می توانند باعث شوند شما مضطرب تر از حالت عادی باشید، اضطراب نیز احتمال دیگری است که در طول دوران بارداری باید درمان شود .
اضطراب و افسردگی در دوران بارداری ممکن است تشخیص داده نشوند ، چرا که زنان احساسات خود را به حساب بد خلقی های موقتی می گذارند ، که در دوران بارداری عادی است ، پس اگر در دوران بارداری احساس بدی داشتید بدون هر گونه خجالتی با پزشک یا مامای خود در میان بگذارید، سلامت هیجانی شما به اندازه سلامت جسمانیتان اهمیت دارد و در واقع می تواند بر سلامت جسمانیتان هم تاثیر بگذارد.
تحقیقات نشان داده اند اضطراب و افسردگی در دوران بارداری می توانند ریسک زایمان زودرس را بالا ببرند و اگر این اختلالات درمان نشوند توانایی شما را برای مراقبت از خودتان و جنین در حال رشدتان کاهش می دهد.

ravanshenasi-bardari-k3.png

عوامل ابتلا به اضطراب و افسردگی دوران بارداری:

1. سابقه  خانوادگی یا شخصی اضطراب یا افسردگی زنان باردار:

اگر در گذشته سابقه افسردگی یا اضطراب شدید داشته اید (یا اگر خفیف تر هم باشد و افسردگی در خانواده تان وجود داشته باشد)، حال که انتظارش را دارید بیشتر احتمال دارد که به آن مبتلا شوید ، حتی اگر هم هرگز تجربه اضطراب یا افسردگی شدیدی نداشته اید، یا گرایشی به افسردگی یا اضطراب در موقعیت های پر تنش داشته اید، اکنون برای ابتلا به افسردگی در دوران بارداری مستعدتر هستید.

2. مشکلات ارتباطی قبل از بارداری

اگر یک رابطه مشکل دار دارید و به عنوان یک زوج نمی توانید حلش کنید، به مشاور مراجعه کنید، این تصور اشتباه را نکنید که آمدن بچه همه مشکلات را حل می کند و همه چیز رویایی می شود، یک نوزاد فقط به زنجیره مشکلاتتان می افزاید، پس کمک خواستن از یک روانشناس متخصص را به تعویق نیندازید.

3. درمان های باروری:

اگر به سختی باردار شده اید، پس تحت فشار و استرس زیادی بوده اید و اگر مراحل درمان باروری متعددی را پشت سر گذاشته اید، احتمالا هنوز هم تحت فشار روانی ماه ها یا حتی سال های درمان و انتظار پراسترس قرار دارید، بالاتر از همه، شما اکنون که باردارید، طبیعی است که از دست دادن کودکی که برای به دست آوردنش سخت تلاش کرده اید، نگران باشید. همه این ها احتمال ابتلای شما رابه افسردگی در دوران بارداری افزایش می دهد.

4. سابقه سقط جنین:

اگر قبلا سقط جنین داشته باشید، تعجبی ندارد که درباره امنیت جنین فعلی نگران باشید و اگر سقط اخیرا اتفاق افتاده باشد یا در یک سال گذشته سقط های متعددی داشته اید، احتمالا فرصتی برای بهبود عاطفی و جسمانی نداشته اید و اگر به خاطر درمان های باروری محدودیت هایی به خاطر سلامتیتان داشته اید، در معرض ابتلا به اضطراب یا افسردگی در دوران بارداری هستید.

ravanshenasi-bardari-k4.png

وجود مشکل در بارداری و وقوع افسردگی در دوران بارداری:

یک بارداری مشکل دار و پرخطر می تواند هزینه احساسی زیادی برای شما داشته باشد، به خصوص اگر هفته های متمادی استراحت مطلق داشته باشید یا آزمایش های ژنتیک متعددی پشت سر بگذارید (مادرانی که دوقلو باردارند یا بیشتر، به احتمال بیشتری این حالت را تجربه می کنند) بار سنگین این مراحل سخت را که با ترس از سلامتی کودکتان آمیخته می شود، به سختی می توان تحمل کرد. همچنین عدم توانایی برای کار کردن یا فعالیت هایی که قبلا عادت به انجام آن داشتید، حفظ تعادل هیجانی را برای شما مشکل تر می کند و موجب ایجاد اضطراب و افسردگی در دوران بارداری شما میشود، با مراقب خود صحبت کنید که به بهبود تعادل هیجانی شما اهمیت قائل شود، اقدامات مناسب کنونی همچنین احتمال وجود مشکل را بعد از زایمان کاهش می دهد و کمک می کند از وجود نوزادی که برایش زحمت زیادی کشیده اید، لذت ببرید.

تاثیر وقایع پر استرس زندگی در افسردگی در دوران بارداری:

مشکلات اقتصادی ، جابه جایی مکانی ، تغییر شغل و هرگونه نگرانی یا تغییر اساسی در زندگی مانند این ها می تواند شما را در یک ترس بزرگ بیندازد. (همچنین مواردی مثل متارکه، یا مرگ دوستی نزدیک یا یکی از اعضای خانواده)
زنانی که قبلا مورد سوء استفاده عاطفی، جنسی، جسمی، یا کلامی قرار گرفته اند، احتمالا اعتماد به نفسی ضعیف، احساس درماندگی یا تنهایی می کنند که همه این ها نیز می توانند خطر ابتلا به افسردگی را بالا ببرند.
بارداری می تواند خاطرات دردناک گذشته تان را برایتان یادآوری کند و نداشتن کنترل بر روی جسم در حال تغییرتان نیز می تواند درماندگی ای را که در آن زمان تجربه کرده بودید را تصویر کند.
اگر سنتان کم است یا بارداریتان ناخواسته بوده، ریسک ابتلا به افسردگی در دوران بارداری در شما بالاست.

در چرا در دوران بارداری افسرده می شوم؟ (بخش دوم) علائم افسردگی بارداری و روش های جلوگیری از آن بیان شده است.

 

نظر (6)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام خسته نباشید من حامله ام و از چهار ماه بارداریم کلا قاتی کردم علاقه ای ب شوهرم ندارم فقط فکرای بد میکنم برااینده میگم نکنه دیگه شوهرمو دوست نداشته باشم و خیلی غصه میخورم از چیه این حالت من چیکارکنم من

This comment was minimized by the moderator on the site

اولای چهار ماهگیم خیلی گریه میکردم الان فقط فکرو‌ذکرم شده چرا شوهرمو دوست ندارم توروخدا کمکم کنید

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , علائم افسردگی در دوران بارداری چیست؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم,
علائم افسردگی در دوران بارداری :
• احساس اینکه دیگر هیچ چیز برایتان لذت بخش و جالب نیست
• احساس ناراحتی یا خلا هر روز و در بیشتر اوقات روز
• دشواری تمرکز در دوران بارداری
• زودرنجی و تهییج پذیری بیش از حد و گریه زیاد در دوران بارداری
...

سلام عزیزم,
علائم افسردگی در دوران بارداری :
• احساس اینکه دیگر هیچ چیز برایتان لذت بخش و جالب نیست
• احساس ناراحتی یا خلا هر روز و در بیشتر اوقات روز
• دشواری تمرکز در دوران بارداری
• زودرنجی و تهییج پذیری بیش از حد و گریه زیاد در دوران بارداری
• مشکل در به خواب رفتن، یا زیاد خوابیدن
• خستگی مفرط ویا پایان ناپذیر
• تمایل به خوردن زیاد، یا اصلا نخوردن
• احساس گناه بیجا و احساس بی ارزشی و ناامیدی در دوران بارداری

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وخسته نباشید , من 26 سالمه و در سن 18 سالگی افسردگی گرفته بودم که با کمک دکتر و دارو ها خوب شدم الان چند ساله که مشکلی ندارم , الان میخواستم برای بارداری اقدام کنم آیا ممکنه بازم افسردگی بگیرم؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , اگه چند سالی میشه مشگلی ندارین و اگه در خودتون این مشکل رو رفع کرده باشین احتمالش کمه ولی برای احتیاط بهتره بازم برای مشاوره به دکتر قبلیتون مراجعه کنین تا تحت کنترل باشین.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/