روند رشد مو بر روی گونهها، چانه و پشت لبها، به طور کلی بعد از سه ماهه دوم از بارداری افزایش مییابد. آیا این اتفاق شما را نگران کرده است؟ خب شما تنها نیستید! بسیاری از مادران باردار نیز همانند شما، هنوز با تغییرات جسمی و روحی بدن خود نتوانسته اند کنار بیایند. پس، اگر شاهد افزایش موهای صورت خود هستید، بدانید که این اتفاق به دلیل تغییرات هورمونی در بدن شما رخ داده است. مطمئناً، شما هم مانند هر مادر بارداری دوست دارید احساس خوب همیشگی را درباره ی ظاهر خود داشته باشید و از شر آن همه موهای صورت خود خلاص شوید؛ اما آیا دکلره مو در بارداری بی خطر است؟ برخی از مادران باردار نیز تمایل دارند تا موهای سر خود را جهت تغییر رنگ کامل، دکلره کنند. آیا انجام این کار میتواند به سلامت خود مادر و جنین درون رحم او آسیب برساند؟ هیچ یافته ی علمی سفت و سختی در این باره وجود ندارد که ممکن است دکلره کردن مو باعث آسیب به جنین می شود؛ اما همیشه باید جانب احتیاط را در موارد شک برانگیز به خصوص زمانی که پای مواد شیمیایی به میان می آید رعایت کرد.
دکلره کردن موهای صورت در بارداری
با اینکه تحقیقات زیادی به منظور بررسی تاثیر رنگ مو و ترکیبات شیمیایی آن بر روی جنین عوارض خاصی را نتیجه گیری نکرده است، اما به دلیل اینکه این موارد جذب پوست شده و سپس وارد جریان گردش خون و بعد به بدن جنین راه پیدا می کند، بهتر است جانب احتیاط را رعایت کرد و از دکلره مو در بارداری پرهیز کرد. هرچند سه ماهه ی اول بارداری را دوران حساسی نامیدیم، اما توصیه ی مامانم دات کام به شما این است که در تمام ماه های بارداری احتیاط کنید و از کارهایی مانند فر کردن، رنگ کردن، دکلره کردن و کراتینه کردن مو خودداری کنید. از آنجا که سیستم دفاعی، ترشحات هورمونی و کلا رویه ی فعالیتی بدن مادر در دوران بارداری پذیرای تغییراتی است به حدی که احتمال واکنش های آلرژیکی نسبت به موادی که در گذشته حسیاسیتی به آن نداشته اید؛ پس نمی توان نظر قطعی در مورد عدم خطر استفاده از پودر دکلره داد. اگر ممکن است این کارها را به پایان 9 ماهه بارداری موکول کنید و اگر خیلی ضروری است به سه ماهه ی دوم بارداری.
مواد شیمیایی به کار رفته از این محصولات خطرناک است، حتی رنگ های گیاهی موجود هم کاملا فاقد مواد شیمیایی نیستند. یکی از این مواد مضر که "پارافنیلن دی آمین" نامیده می شود، به راحتی از پوست عبور کرده و به شریان های خونی شما راه پیدا می کنند. با همه این توصیفات، اگر میخواهید موهای صورت خود را دکلره کنید، باید برخی نکات ساده را در نظر داشته باشید.
اول اینکه تماس رنگ و پودر دکلره با مو، حتی برای بانوانی که باردار نیستند هم خطرناک است و عوارض و ضررهای آن همیشه بیان می شود؛ دوم اینکه آزمایشات انجام شده روی حیوانات نشان داده مواد شیمیایی موجود در دکلره ممکن است باعث نقص جنینی شود، و گاهی استفاده از این مواد موجبات بروز زمینه های آلرژیکی و آسم در جنین را افزایش می دهد. مادرانی که حساسیت های پوستی، تنفسی ای گوارشی دارند باید بیشتر نسبت به مواد آرایشی بهداشتی احتیاط کنند. از آنجا که تغییرات هورمونی باعث غیرقابل پیش بینی شدن واکنش های بدن مادر می شود، بهتر است از عوامل خطرزا دوری کنیم؛ خصوصا که بدن خانم های باردار قادر به دریافت هر نوع درمان و دارو نیست و دکلره مو در بارداری هم از این قاعده مستثنی نیست.
نکاتی درباره دکلره کردن موهای صورت در بارداری
در ابتدا، شما باید اطلاعات دقیقی در مورد نوع پوست صورت خود به دست آورید. میزان جذب پوست شما ممکن است همانند سایرین نباشد. علاوه بر این مورد، پوست شما با آغاز روند بارداری حساستر میشود؛ بنابراین، حتماً بیش از حد مراقب پوست بدن و موهای سر خود، تا اتمام روند زایمان باشید. در ادامه این مقاله، نکات حیاتی در مورد دکلره کردن موهای صورت در 9 ماه دوران بارداری ذکر شده است که میتوانند به شما کمک کنند. برخی از مهمترین این موارد به شرح زیر میباشند:
در نظر داشته باشید که مواد دکلره، شیمیایی است.استفاده از آن به خصوص در ماه های اول که جنین مراحل شکل گیری اولیه را طی می کند، ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. اگر در سه ماهه دوم از بارداری خود، تمایل دارید تا از این روش استفاده کنید، بهتر است با پزشک متخصص زنان و زایمان در این مورد مشورت نمایید.
صورت خود را با آب سرد بشویید تا منافذ باز آن کمی بسته شود. به این ترتیب، شما میتوانید اطمینان حاصل کنید که مواد شیمیایی زیادی به پوست شما نفوذ نمیکند.
بهتر است یک فرد متخصص را برای انجام روند دکلره بر روی پوست خود انتخاب کنید.
حتماً از مواد دکلره مارکدار استفاده کنید؛ انواع ارزان قیمت آن میتواند سلامت شما و جنین را به خطر اندازد.
برای دکلره مو در بارداری، در فضای باز با تهویه کافی بنشینید؛ این امر باعث میشود تا از انباشت دود یا مواد شیمیایی در ریههای شما پیشگیری شود.
ابتدا مواد دکلره را روی دست خود امتحان کنید؛ اگر متوجه هرگونه تحریک یا بثوراتی شدید، از دکلره مو در بارداری و حتی تا پایان بارداری خودداری کنید.
در نهایت، به این نکته مهم توجه داشته باشید که در صورت وجود بثورات روی پوست، نباید موهای صورت خود را دکلره کنید. همچنین، برای ایمنی بیشتر جنین درون رحم خود، اجازه ندهید که مواد دکلره برای مدت طولانی روی پوست شما بماند.
روشهای طبیعی برای دکلره کردن موهای صورت
از آنجایی که استفاده از مواد طبیعی برای دکلره کردن موهای صورت عوارض جانبی کمتری دارد، بهتر است برای عوارض کمتر، آنها را جایگزین دکلره در بارداری و حتی بعد از آن هم بکنید. رایجترین این موارد به شرح زیر میباشند:
محبوبترین راه دکلره کردن موهای صورت استفاده از ترکیب عسل با لیمو است.
آب گوجهفرنگی نیز به روشن شدن موهای صورت زنان در 9 ماه بارداری کمک قابل توجهی میکند.
خمیر پاپایا همراه با شیر نیز میتواند به عنوان یک ماده دکلره طبیعی عمل کند.
خطرات دکلره مو در بارداری
از آنجایی که دکلره یک ماده شیمیایی است، همیشه میتواند برای سلامت شما و جنین درون رحمتان خطرناک باشد. در ادامه این مقاله، شایعترین خطرات دکلره کردن موهای صورت در بارداری مورد بررسی قرار میگیرند که عبارتند از:
به خاطر بسپارید که شما در سه ماهه اول از بارداری خود، در مهمترین دوره قرار دارید. بهتر است در این دوران حساس، دکلره کردن موهای صورت را تکرار نکنید. در واقع، این دوره، حیاتیترین زمان برای کودک شما است. جنین در این مرحله از بارداری، در معرض بیشترین خطر قرار دارد.
همچنین، ایده خوبی است که از انواع مواد شیمیایی که به منافذ پوستی شما جاری میشوند، در 9 ماه دوران بارداری خودداری کنید، زیرا ممکن است با دود و بوی این مواد شیمیایی احساس استفراغ کنید.
در نهایت، لازم است بدانید که اصلاح، استفاده از موچین یا اپیلاسیون امنترین گزینههایی هستند که شما میتوانید در این مرحله از زندگی خود امتحان کنید.
چگونه می توانم خطرات دکلره مو در بارداری را کاهش دهم؟
قبل از استفاده از انواع مواد دکلره، حساسیت های پوستی خود را بررسی کنید. به این منظور، مقدار کمی از مواد دکلره را روی پوست مچ دست، بازو یا ناحیه ی گوش خود امتحان کنید و دو الی سه روز صبر کنید؛ اگر علایم حساسیت پوستی از قبیل خارش، التهاب، سوزش و گرگرفتگی را تجربه نکردید می توانید از این موارد استفاده کنید.
موهای خود را در فضای آزاد و جریان گردش هوا رنگ کنید، سعی کنید حتما و حتما از بوی رنگ و پودر دکلره دوری کنید و اگر علایم مشکلات تنفسی از قبیل خس خس سینه، تنگی نفس، سنگینی سینه، حالت تهوع و ... مشاهده کردید هر چه زودتر مواد را شسته و در جریان هوای آزاد قرار بگیرید، اگر علائم برطرف نشد با پزشک خود در میان بگذارید.
سعی کنید مدت زیادی رنگ را روی پوست خود نگه ندارید و تا حد امکان از رنگ کردن ابرو، مژه و موهای صورت خود خودداری کنید. به محض رنگ گرفتن مو، موهای خود را بشویید. تا می توانید از شخص دیگری برای دکلره و رنگ کردن موهای خود کمک بگیرید و اگر خودتان این کار را انجام می دهید حتما و حتما از دستکش محافظتی استفاده نمایید.
اگر می توانید از روش های کم خطر نظیر هایلایت کردن که مواد با پوست تماس ندارند یا از "حنا" استفاده کنید.
از رنگ موهایی استفاده کنید که "آمونیاک" یا "پراکسید" نداشته باشند.
علائم مسمومیت با مواد دکلره:
اگر برای از بین بردن موهای صورت در بارداری از کرمهای دکلره استفاده میکنید، باید از علائم مسمومیت با مواد دکلره آگاه باشید. شایعترین این موارد به شرح زیر میباشند:
- مشکلات تنفسی از جمله خس خس کردن و سرفه شدید
- گرفتگی سینه
- تنگی نفس
- بروز بثورات پوستی یا ایجاد مشکلاتی در چشم شما
- تهوع و استفراغ
هنگام بروز هر یک از این علائم، باید فوراً به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. در چنین شرایطی، پزشکان توصیه میکنند که مقدار زیادی آب مصرف کنید و صاف بنشینید. وحشت نکنید و بگذارید پزشک به شما کمک کند تا راحت شوید.
دکلره مو در بارداری، جهت تغییر رنگ آنها
در حالی که هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که نشان دهد مواد شیمیایی موجود در دکلره مو - مانند پر اکسید یا آمونیاک – میتواند باعث بروز نقایص هنگام تولد، سقط جنین یا عوارض دیگر شود؛ اما هیچ مطالعه موثقی نیز ثابت نمیکند که دکلره کردن موها در 9 ماه دوران بارداری کاملاً بیخطر است. از آنجایی که به احتمال زیاد، این مواد شیمیایی از طریق پوست جذب میشوند و میتوانند به بدن جنین درون رحم شما برسند، بهتر است از مصرف آنها - به ویژه در سه ماهه اول از بارداری خود، که قسمت اعظمی از روند رشد کودک در این دوره روی میدهد، خودداری کنید.
و در نهایت به شما توصیه میکنیم در 9 ماه بارداری خود، در مورد هر خطر احتمالی با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
نظر (0)