چه زمانی نباید نوزادان پسر را ختنه کرد؟

1200newborinfantcircumcision

برخی از والدین به دلیل مذهبی یا فرهنگی، نوزادان پسر خود را ختنه می‌‌کنند. همچنین، برخی از والدین این کار را از منظر سلامتی فرزند خود انجام می‌‌دهند. به هر دلیلی، تصمیم برای ختنه کردن هر نوزادی، کاملاً مربوط به پدر و مادر او است. بر این اساس، اگر شما نیز تصمیم گرفته‌‌اید تا فرزند خود را ختنه کنید، باید از عوارض احتمالی این کار آگاه باشید. در ادامه این مقاله، به تمام سؤالات شما در مورد ختنه نوزادان پاسخ داده می‌‌شود: آیا ختنه کردن نوزادان پسر، کار ایمنی است یا خیر؟

ختنه نوزادان پسر چیست؟

در ابتدا به یاد داشته باشید که ختنه کردن نوزادان پسر، فرآیند از بین بردن قسمتی از پوست ختنه‌‌گاه است که سر آلت کودک (غدد) را پوشانده است. در واقع، آلت تناسلی نوزادان پسر برای محافظت از بافت زیر آن، به طور طبیعی توسط مقداری پوست پوشانده شده است؛ برداشتن پوست ختنه‌‌گاه، نوک آلت تناسلی کودک را آزاد می‌‌کند.

در حالی که ختنه کردن نوزادان پسر در کشور ما نیز یک انتخاب است، هر ساله تعداد قابل توجهی از کودکان این روند را طی می‌‌کنند.

چند درصد از نوزادان پسر ختنه می‌‌شوند؟

تعداد نوزادان پسری که ختنه می‌‌شوند، با توجه به منطقه زندگی آن‌‌ها متفاوت است. به گفته پزشکان متخصص اطفال، حدود 55-65٪ از نوزادان پسر هر ساله در سراسر جهان ختنه می‌‌شوند. جالب است بدانید که در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا، این عمل در مورد اغلب نوزادان انجام می‌‌شود. این در حالی است که با توجه به تفاوت در جهت‌‌گیری‌‌های مذهبی، فرهنگ و سنت، در مناطقی از آسیا، آمریکای جنوبی و اروپا، ختنه کردن نوزادان پسر در برخی موارد خاص انجام می‌‌شود.

چرا برخی از والدین، ختنه شدن نوزادان پسر را انتخاب می‌‌کنند؟

ختنه کردن نوزادان پسر ممکن است به دلایل مختلفی انجام شود که مهم‌‌ترین این موارد به شرح زیر می‌‌باشند:

  • اعتقادات مذهبی و فرهنگی خانواده:

پدر و مادرهای متعددی به دلایل مذهبی و فرهنگی ترجیح می‌‌دهند تا نوزادان پسر خود را ختنه کنند.

  • دلایل بهداشتی و سلامتی:

برخی از والدین بر این باورند که ختنه کردن نوزادان پسر راهی برای جلوگیری از تجمع باکتری‌‌ها در اطراف آلت تناسلی آن‌‌ها و کاهش احتمال ابتلا به عفونت‌‌های ادراری است. همچنین، برخی از پزشکان متخصص اطفال عقیده دارند که ختنه کردن نوزادان پسر خطر بروز عوارض و عفونت‌‌های پوستی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌‌دهد.

این عوامل تعیین می‌‌کنند که آیا نوزادی ختنه می‌‌شود یا نه. در چنین شرایطی، این سؤال پیش می‌‌آید که آیا می‌‌توان ختنه کردن نوزادان پسر را در هر زمانی انجام داد؟

سن مناسب برای ختنه کردن نوزادان پسر کدام است؟

لازم است بدانید که اکثر نوزادان پسر تازه متولد شده، پس از تولد و حداکثر ظرف یک هفته (در خلال یک یا دو روز بعد از تولد) ختنه می‌‌شوند. با این حال، اگر نوزادی مشکل پزشکی داشته باشد، ختنه کردن می‌‌تواند روند سلامتی او را به خطر بیندازد.

اگر کودکتان تب دارد و دنبال راهی برای کنترل ان هستید این مطلب کنترل تب کودکان با اب انار را بخوانید

آیا ختنه کردن نوزادان پسر دردناک است؟

بله به خاطر بسپارید که ختنه کردن برای کودک دردناک است؛ اما شما می‌‌توانید درد فرزند خود را با مصرف داروهای مناسب به میزان قابل توجهی کاهش دهید. با این حال، اگر کودکی در طی چند روز اول پس از تولد ختنه شود، ممکن است نیاز به داروهای ضد درد نداشته باشد. در چنین شرایطی، پزشک متخصص اطفال می‌‌تواند این کار را فقط با استفاده از کرم بی‌‌حسی در مطب خود انجام دهد. اما اگر ختنه کردن نوزادی چندین هفته یا حتی چند ماه به تأخیر بیفتد، پزشک این کار را با استفاده از بی‌‌حسی موضعی و به شکل یک عمل جراحی دقیق انجام خواهد داد. زخم ناشی از ختنه کردن نوزادان بزرگ‌‌تر نیز نیاز به بخیه خواهد داشت و ریسک کلی این روش بالا می‌‌رود.

بر اساس این توضیحات، اگر قصد دارید تا نوزادان پسر خود را ختنه کنید، خوب است این کار را پس از تولد او انجام دهید؛ یعنی قبل از تولد فرزند خود تصمیم بگیرید که می‌‌خواهید او یا ختنه کنید یا خیر. برای کمک به شما والدین بی‌‌تجربه در تصمیم‌‌گیری آگاهانه، در ادامه این مقاله مزایای ختنه کردن نوزادان پسر مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

آیا ختنه کردن نوزادان پسر فوایدی برای سلامتی آن‌‌ها دارد؟

لازم است بدانید که ختنه کردن نوزادان پسر مزایای سلامتی بسیاری را به بدن فرزند شما ارائه می‌‌دهد که مهم‌‌ترین این موارد به شرح زیر می‌‌باشند:

  • پایین آمدن خطر ابتلا به انواع عفونت‌‌های ادراری:

آکادمی اطفال آمریکا ادعا می‌‌کند که نوزادان ختنه شده در مقایسه با نوزادان پسری که ختنه نمی‌‌شوند، با احتمال کمتری به انواع عفونت‌‌های ادراری (UTI) مبتلا می‌‌شوند؛ نوزادانی که ختنه می‌‌شوند، ده برابر کم‌‌تر از نوزادان پسر ختنه نشده با علائم عفونت ادراری، در سال‌‌های اول زندگی خود روبرو می‌‌شوند.

  • کاهش خطر ابتلا به انواع عوارض پوستی در محل ختنه‌‌:

از آنجایی که پوست ختنه‌‌گاه بر روی نوک آلت تناسلی نوزادان پسر قرار دارد، احتمال بروز انواع عوارض پوست با ختنه کردن این کودکان به حداقل می‌‌رسد. پیشگیری از بروز فیموز، یکی از مهم‌‌ترین این موارد است؛ یک وضعیت پزشکی که در آن پوست ختنه‌‌گاه متورم شده و درد می‌‌کند. در واقع، با ختنه کردن نوزادان پسر، احتمال بروز عفونت در زمان ادرار کاهش می‌‌یابد و انواع میکروب‌‌ها در زیر پوست آلت تناسلی و غده‌‌ها گرفتار نمی‌‌شوند.

  • آسان‌‌تر شدن تمیز نگه داشتن آلت تناسلی نوزادان پسر:

والدین ممکن است با ختنه کردن روند تمیز نگه داشتن آلت تناسلی فرزند خود را به راحتی انجام دهند، زیرا نوک آلت تناسلی نوزادان پسر زیر پوست‌‌های اضافی قرار دارد که تمیز کردن آن را با مشکلاتی روبرو می‌‌کند.

در نهایت، لازم است بدانید که نوزادان پسر ختنه شده نسبت به سایر افراد، در معرض خطر پایین‌‌تر ابتلا به HIV و تبخال و ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) در حین مقاربت جنسی قرار دارند. البته، اکثر این موارد فواید طولانی مدتی است که کودک در دوران بزرگ‌سالی از آن‌‌ها لذت خواهد برد.

آیا ختنه کردن نوزادان پسر مضراتی نیز دارد؟

در حالت کلی، ختنه کردن نوزادان پسر هیچ ضرری برای سلامتی آن‌‌ها ندارد؛ آلت تناسلی نوزاد همان خواهد بود و در بزرگ‌سالی نیز به درستی عمل خواهد کرد. با این وجود، ممکن است شما با خطرات ناشی از جراحی آلت تناسلی فرزند خود روبرو شوید.

چگونه می‌‌توان خود را برای ختنه کردن نوزادان پسر آماده کرد؟

در نظر داشته باشید که اولین قدم برای ختنه کردن پسر کوچک خود صحبت با پزشک متخصص اطفال است. پزشک معالج بسته به وضعیت سلامتی نوزاد می‌‌تواند بهترین زمان برای ختنه را پیشنهاد دهد. پس از تعیین تاریخ و زمان انجام عمل، پزشک متخصص اطفال ممکن است به شما بگوید که حداقل چهار تا شش ساعت قبل از عمل، فرزند شیرخوار خود را تغذیه نکنید.

روند ختنه کردن نوزادان پسر چگونه خواهد بود؟

به یاد داشته باشید که کل مراحل ختنه کردن نوزادان پسر حدود 15-20 دقیقه طول می‌‌کشد. این مراحل به شرح زیر می‌‌باشند:

1-بی‌‌حس کردن نوزاد:

در ابتدا، پزشک متخصص اطفال برای بی‌‌حس کردن نوک آلت تناسلی نوزاد و کل پوست اطراف آن از یک کرم بی‌‌حسی استفاده می‌‌کند. تأثیر این کرم تا یک ساعت در بدن نوزادان باقی می‌‌ماند. اکثر نوزادان برای کاهش درد در هنگام ختنه شدن نیاز به کرم بی‌‌حسی دارند. در مورد نوزادان بزرگ‌‌تر که تحت جراحی ختنه قرار می‌‌گیرند، نیاز به داروی بی‌‌حسی است که باید به آلت تناسلی آن‌‌ها تزریق شود.

2-بریدن پوست آلت تناسلی:

سه روش برای ختنه کردن نوزادان پسر وجود دارد. در همه این روش‌‌ها، اولین قدم جدا کردن پوست از نوک آلت تناسلی با استفاده از پروب است. این کار، بریدن پوست ختنه‌‌گاه را آسان‌‌تر کرده و از صدمات احتمالی به سر آلت تناسلی نوزاد جلوگیری می‌‌کند. در روش اول از یک لوله توخالی برای ختنه کردن کودک استفاده می‌‌شود؛ این لوله پس از جداسازی پوست ختنه‌‌گاه به نوک آلت تناسلی او متصل می‌‌شود. پوست ختنه‌‌گاه روی لوله می‌‌چرخد. گیره‌‌ای روی لوله حرکت می‌‌کند تا جایی که پوست ختنه‌‌گاه برداشته شود. این امر مانع خون‌رسانی به پوست ختنه-گاه شده و خونریزی نوزاد را به حداقل می‌‌رساند. در این شرایط، پزشک متخصص اطفال برای انجام عمل ختنه، پوست اطراف لبه گیره را برش می‌‌دهد.

خواندن این مطلب مصرف زردالو قدرت بینایی کودکان را تقویت می کند به شما توصیه میشود

در روش دوم، پوست ختنه‌‌گاه از داخل یک گیره فلزی عبور می‌‌کند تا روند برش دادن آن آسان‌‌تر شود. در این وضعیت، پزشک متخصص اطفال برای انجام عمل ختنه، پوست نوک آلت تناسلی نوزاد را برش می‌‌دهد. در نهایت، این گیره برای چند ثانیه در محل برش نگه داشته می‌‌شود تا روند خون‌رسانی به منطقه کاهش یافته و احتمال خونریزی به حداقل برسد.

در روش سوم، نوک آلت تناسلی نوزاد را از داخل یک حلقه کوچک عبور می‌‌دهند. پوست ختنه‌‌گاه روی حلقه پلاستیکی می‌‌چرخد. در این تکنیک، خط زیر حلقه پلاستیکی با بخیه گره خورده است تا جریان خون را قطع کند. سپس، پزشک متخصص اطفال پوست سر آلت تناسلی کودک را از زیر محل بخیه، برش می‌‌دهد. در نهایت، بخیه‌‌ها برداشته می‌‌شوند؛ اما حلقه پلاستیکی حدود هشت روز در محل خود باقی می‌‌ماند و پس از آن، به خودی خود می‌‌افتد.

3-ختنه کردن نوزاد:

در نهایت، پزشک متخصص اطفال یک پماد دارویی را به منطقه ختنه مالیده و آن را با باند گازی می‌‌پوشاند. در مورد روش سوم، نیازی به پانسمان نیست. سپس، پزشک معالج دستورالعمل‌‌هایی را به شما ارائه داده و داروهایی را برای بهبود سریع‌‌تر وضعیت بدن فرزندتان تجویز می‌‌کند. شما مجاز هستید پس از گفتگو با دکتر، کودک خود را به خانه ببرید.

با همه این توصیفات، جالب است بدانید که در اغلب موارد، عمل ختنه کردن نوزادان به راحتی انجام می‌‌شود و کودک به زودی، بعد از عمل جراحی، بهبودی کامل خود را به دست می‌‌آورد.

چه مدت طول می‌‌کشد تا آلت تناسلی نوزادان پس از ختنه شدن بهبود یابد؟

به خاطر بسپارید که آلت تناسلی نوزادان بعد از ختنه شدن، در طی 7-10 روز به طور کامل بهبود می‌‌یابد. در مورد تکنیک سوم، حلقه پلاستیکی در حدود یک هفته پس از خشک شدن پوست و بهبودی بیمار، به خودی خود می‌‌افتد.

با این حال، گاهی اوقات ممکن است نوزاد در طول عمل یا بعد از آن با عوارض جدی روبرو شود.

عوارض ناشی از ختنه کردن نوزادان پسر کدام‌‌ها هستند؟

ختنه کردن نیز مانند هر عمل جراحی دیگری است و خطراتی را برای نوزادان به دنبال خواهد داشت. برخی از شایع‌‌ترین عوارض ناشی از ختنه کردن نوزادان پسر به شرح زیر می‌‌باشند:

  • بروز عفونت در بدن نوزاد:

لازم است بدانید که بروز عفونت یک عارضه شایع بعد از هر عمل جراحی است. زخم جراحی نوک آلت تناسلی نوزاد می‌‌تواند به عفونت و التهاب آلوده شود.

  • خونریزی بیش از حد نوزاد:

در موارد بسیار نادر ممکن است نوزاد بعد از ختنه شدن با خونریزی شدید روبرو شود؛ این مشکل به احتمال زیاد در مورد کودک مبتلا به اختلال خونی به وجود می‌‌آید.

  • عوارض جانبی بی‌‌حسی:

کودکانی که تحت تأثیر بی‌‌حسی موضعی قرار می‌‌گیرند، ممکن است با عوارض جانبی مانند مشکلات تنفسی، ریتم نامنظم قلب و واکنش آلرژیک روبرو شوند. در نظر داشته باشید که این عوارض جانبی نادر هستند و فقط در مواردی اتفاق می‌‌افتند که کودک به مشکلات پزشکی دیگری مبتلا شده باشد.

  • آسیب به آلت تناسلی یا پوست ختنه‌‌گاه نوزاد:

در نهایت، لازم است بدانید که اگر پزشک واجد شرایط عمل ختنه کردن فرزند شما را انجام ندهد، احتمال آسیب رسیدن به سر آلت تناسلی او وجود دارد. این وضعیت باعث می‌‌شود که پوست آلت تناسلی به طور نامنظم بریده شود که بعداً منجر به بروز عوارض جدی خواهد شد.

اگر دنبال راهی برای جلوگیری از یبوست نوزاد خود هستید این مطلب جلوگیری از یبوست نوزادان با مصرف شلغم را بخوانید

با همه این توصیفات، کارشناسان پزشکی اظهار داشتند که بروز عفونت و عوارض بعد از ختنه نادر است؛ اما باید بدانید که بروز مشکل در بدن نوزادان، بعد از ختنه شدن، جه علائمی را به دنبال خواهد داشت.

چه زمانی باید در مورد وضعیت بدن کودک خود، بعد از ختنه شدن، با پزشک متخصص اطفال مشورت کرد؟

برخی علائم، بروز عفونت در محل ختنه نوزادان پسر را نشان می‌‌دهد. شما باید در صورت روبرو شدن با این سناریوها، فرزند خود را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید. رایج‌‌ترین این موارد به شرح زیر می‌‌باشند:

  • کودک شش تا هشت ساعت بعد از عمل ادرار نکند.
  • اگر نوزاد هر بار بعد از ادرار، گریه کند، نشان‌‌دهنده بروز بیماری میوز در بدن او است؛ عفونت نوک آلت تناسلی که می‌‌تواند بعد از ختنه در بدن هر نوزادی ایجاد شود.
  • قرمزی اطراف نوک آلت تناسلی که حتی بعد از پنج روز ادامه دارد.
  • تخلیه چرک از زخم ختنه‌‌گاه نوزاد حتی بعد از یک هفته.
  • التهاب بیش از حد پوست ختنه‌‌گاه و نوک آلت تناسلی نوزاد.
  • قولنج مزمن؛ کودک زیاد گریه می‌‌کند و با درد شدیدی روبرو است.
  • تب بالای نوزاد برای چند روز متوالی.
  • وجود تاول‌‌های پر از چرک بر روی آلت تناسلی نوزادان پسر.
  • بوی ناخوشایند ناحیه تناسلی نوزاد.

با همه این توصیفات، شما می‌‌توانید با انجام مراقبت‌‌های مناسب پس از جراحی کودک خود از عفونت آلت تناسلی او جلوگیری کنید.

چگونه والدین می‌‌توانند از آلت تناسلی کودک خود بعد از ختنه شدن، مراقبت کنند؟

به یاد داشته باشید که مراقبت دقیق از آلت تناسلی کودک بعد از ختنه شدن، برای بهبودی سریع وضعیت بدن او و پیشگیری از بروز عفونت ضروری است. در ادامه این مقاله، برخی از روش‌‌های مراقبت از نوزادان پسر بعد از ختنه شدن ارائه شده است که مهم‌‌ترین این موارد به شرح زیر می‌‌باشند:

  • کودک خود را با دقت حمام دهید:

پزشک متخصص اطفال ممکن است حمام کردن نوزاد را چند روز بعد از عمل محدود کند یا حتی از شما بخواهد تا زمان بهبودی کامل آلت تناسلی فرزند خود، او را حمام نکنید. در هر صورت، هر زمان که حمام کردن کودک خود را شروع کردید، از شامپو یا صابونی ملایم برای تمیز کردن او استفاده کنید. برای تمیز کردن نوک آلت تناسلی نوزادان پسر بعد از ختنه شدن، آن را لمس نکنید یا مالش ندهید؛ در عوض، از آب گرم و صابون برای آبکشی این ناحیه استفاده کنید تا تمیز شود. اگر مدفوع نوزاد روی پوست ختنه‌‌گاه او قرار گرفته است، نیز همین کار را انجام دهید.

  • برای جلوگیری از ساییدگی پوست ختنه‌‌ گاه نوزاد از ژل بهداشتی استفاده کنید:

پوشک ممکن است باعث ایجاد اصطکاک و ناراحتی در بدن کودک، بعد از ختنه شدن شود. برای پیشگیری از بروز این مشکل، ژل بهداشتی را در قسمت جلوی پوشک فرزند خود بمالید تا از بروز هر گونه ناراحتی در بدن او خودداری شود. اگر آلت تناسلی فرزند خود را با گاز استریل می‌‌پوشانید، هر بار که او ادرار یا حمام می‌‌کند، آن را تعویض کنید. در واقع، بعد از اینکه مقداری ژل بهداشتی روی آن قرار دادید، باند را با یک گاز استریل جدید جایگزین کنید. لازم است بدانید که استفاده از ژل بهداشتی برای همه نوزادان بی‌‌خطر است؛ برای کاهش ناراحتی بعد از ختنه توسط پزشکان متخصص اطفال توصیه می‌‌شود.

  • بعد از مشاوره با پزشک متخصص اطفال، به فرزند خود استامینوفن بدهید:

اگر کودک شما به دلیل درد و سوزش ناشی از ختنه بی‌‌قراری می‌‌کند، ممکن است پزشک متخصص اطفال استامینوفن (پاراستامول) را برای او تجویز کند. فقط اگر احساس کردید که کودک بسیار درد دارد، بعد از مشورت با پزشک معالج، این دارو را به فرزند خود بدهید.

هنگامی که آلت تناسلی کودک بهبود یابد، نیازی به مراقبت خاصی ندارد. اگر بقایای اندکی از پوست ختنه‌‌گاه بر روی آلت تناسلی نوزاد باقی مانده است، بگذارید تا به طور طبیعی خشک شده و به خودی خود بیفتد.

چه زمانی نباید نوزادان پسر را ختنه کرد؟

اگر کودک شما از شرایط خاصی رنج می‌‌برد، ختنه شدن ممکن است انتخاب ایده‌‌آلی برای او نباشد. برخی از مهم‌‌ترین این شرایط به شرح زیر می‌‌باشند:

  • تولد زودرس نوزاد:

اگر نوزاد خود را با تولد زودرس به دنیا آورده‌‌اید، ختنه کردن او را به تأخیر بیندازید. کودک قبل از آماده شدن برای ختنه، باید از سلامت پایدار برخوردار شده و روند رشد چشمگیری داشته باشد.

  • اختلالات خونی:

اگر کودک شما دچار اختلالات خونی است که می‌‌تواند باعث خونریزی بیش از حد در حین عمل شود، ممکن است ختنه کردن برای او مناسب نباشد. توجه داشته باشید كه وجود این اختلالات می‌‌تواند از طریق تعیین توالی ژن درست پس از تولد یا ژنتیک خانوادگی نوزاد مشخص شود.

  • ناهنجاری‌‌های سیستم ادراری:

گاهی اوقات کودک می‌‌تواند مشکلات مادرزادی دستگاه ادراری را تجربه کند. به عنوان یک مادر جوان و بی‌‌تجربه به خاطر بسپارید که ختنه شدن برای این نوزادان خطرناک و غیر ضروری است.

  • سلامتی نامناسب نوزاد در بدو تولد:

پزشک متخصص اطفال ممکن است در صورت به دنیا آمدن نوزاد با کم وزن یا برخی بیماری‌‌های مادرزادی، ختنه کردن را توصیه نکند. اغلب پزشکان اظهار داشتند که ختنه شدن فقط برای نوزادان کاملاً سالم ایده‌‌آل است.

برای اطلاع از اینکه از چه زمانی میتوانم به کودکم بستنی بدهم؟ این مطلب را بخوانید

در ادامه این مقاله، به چند سؤال شما در مورد ختنه کردن نوزادان پسر پاسخ داده می‌‌شود.

سؤالات متداول در مورد ختنه کردن نوزادان پسر:

1-آیا می‌‌توانم قبل از ختنه شدن، به کودک خود تایلنول بدهم؟

بله، شما می‌‌توانید حدود 30 دقیقه قبل از عمل به کودک خود تایلنول (استامینوفن/پاراستامول) بدهید. اما باید فقط تحت نظارت پزشکی و طبق دستور پزشک متخصص اطفال این کار را انجام دهید. اما اگر پزشک معالج کودک شما قبل از عمل احساس کرد که دیگر نیازی به داروی ضد درد نیست، آن را تجویز نخواهد کرد.

2-آیا می‌‌توانم از پستانک قندی در حین عمل ختنه، برای فرزند خود استفاده کنم؟

بله، در طی عمل ختنه، شما می‌‌توانید پستانكی آغشته به شربت قند یا آب را به کودک بدهید. حتماً مقداری آب قند تازه و پستانک تمیز برای کودک خود به همراه داشته باشید. قند به آرامش بیشتر فرزند شما در حین عمل کمک کرده و استرس ناشی از عمل جراحی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌‌دهد. بعد از عمل، استفاده از داروهای متداول ضد درد، بهترین راهکار برای کاهش درد نوزادان خواهد بود.

3-آیا می‌‌توان یک پسر بچه را در خانه ختنه کرد؟

شاید. اگر شما نوزاد خود را در بیمارستان به دنیا آورده باشید، احتمالاً فرزندتان قبل از ترخیص، در بیمارستان ختنه می‌‌شود. با این وجود، در موارد زایمان در خانه، ممکن است تصمیم بگیرید که این روش را در خانه انجام دهید؛ اما فقط توسط پزشک متخصص اطفال و با تجهیزات مناسب این کار را انجام دهید. بهتر است که ختنه در بیمارستان، به دلیل در دسترس بودن امکانات، تجهیزات و بهداشت بهتر انجام شود که می‌‌تواند شرایط بدون ریسک را برای فرزندتان ایجاد کند.

در نهایت، در نظر داشته باشید که ختنه کردن نوزادان پسر کاری کاملاً انتخابی است که والدین از طرف نوزاد انجام می‌‌دهند. این روش اجباری نیست و اگر دلیلی برای انجام آن وجود نداشته باشد، می‌‌توانید پسر خود را بدون ختنه بزرگ کنید.

 

نظر (1)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام پسره من 8روزه هنوز اون پلاستیک از آلتش جدا نشده

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/