علائم آلرژی نوزادان به مصرف کنجد

543071947-H

کودکی برای خوردن کیک، هیجان زیادی داشت. او تکه‌ای از کیک را برداشت و خورد. در همین حین، کودک شروع به عطسه کرد، آبریزش بینی او آغاز شد و احساس تهوع شدیدی کرد. بعد از چند ثانیه، پوست کودک شروع به خارش کرد و در کمتر از یک دقیقه، او با بثورات قرمز رنگی بر روی پوست بدن و صورت خود مواجه شد. هنگامی که مادرش، او را به بیمارستان رساند، پزشکان متخصص اطفال به مادر گفتند که بدن فرزندش به مواد اولیه موجود در کیک، از جمله کنجد واکنش آلرژیک نشان داده است. به عنوان یک مادر جوان و بی‌تجربه به یاد داشته باشید که یکی از 13 بچه در سراسر دنیا مبتلا به آلرژی غذایی است؛ اگر آلرژی غذایی کودکان نادیده گرفته شود، می‌تواند عوارض جدی را در بدن آن‌ها به دنبال داشته باشد. در ادامه این مقاله، شما را با علائم آلرژی بدن کودکان به دانه‌های کنجد آشنا کرده و روش‌های درمان و پیشگیری از این نوع حساسیت پوستی را بررسی خواهیم کرد.

نکاتی مهم در مورد آلرژی غذایی کودکان:

در ابتدا، لازم است بدانید که آلرژی بدن کودک به یک ماده غذایی خاص هیچ ارتباطی با علایق او ندارد. آلرژی غذایی، پاسخ منفی سیستم ایمنی بدن کودک به پروتئین موجود در یک ماده غذایی خاص است؛ در غیر این صورت، می‌توان ادعا کرد که مصرف آن ماده غذایی یا فرآورده‌های آن برای کودک بی‌ضرر است. پروتئین‌ها، آلرژن نیز نامیده می‌شوند و می‌توانند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک در بدن کودکان شوند. در واقع، هنگامی که سیستم ایمنی بدن کودکی یک ماده غذایی خاص را تهدید کند، واکنشی به ورود آن نشان می‌دهد که می‌تواند موجب تورم، تنگی نفس، ایجاد بثورات قرمز رنگ بر روی پوست بدن و صورت نوزاد و خارش او شود.

اگر کودکتان یبوست میشود و دنبال راهی برای درمان ان هستید این مطلب  5 ماده غذایی برای درمان یبوست کودکان را بخوانید

آیا آلرژی غذایی و عدم تحمل یک ماده غذایی، مشکلات یکسانی هستند؟

خیر، عدم تحمل یک ماده غذایی، وضعیتی است که به دنبال واکنش شیمیایی بدن به آن ماده غذایی ایجاد می‌شود. این مشکل، بسیار شایع‌تر از آلرژی غذایی در بدن کودکان است. همچنین، یادتان باشد که عدم تحمل یک ماده غذایی به سیستم ایمنی بدن کودکان هیچ ارتباطی ندارد.

آلرژی بدن نوزادان به دانه‌های کنجد:

یکی از مواد غذایی که می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک شدید در بدن کودکان شود، دانه‌های کنجد است. از آنجایی که دانه‌های کنجد، از مواد اولیه رایج برای تهیه وعده‌های غذایی نوزادان نیستند، گزارش‌های زیادی در مورد آلرژی بدن کودکان به این ماده غذایی ارائه نشده است. با این حال، واکنش‌های آلرژیک بدن کودکان به دانه‌های کنجد، امری غیر معمول نیست؛ حتی این نوع حساسیت غذایی می‌تواند شدید باشد و باعث ایجاد بیماری "آنافیلاکسی" در بدن فرزند شما شود. کودکی که با واکنش‌های آلرژیک به دانه‌های کنجد روبرو می‌شود، برخی علائم خاص را در بدن خود تجربه می‌کند.

علائم آلرژی بدن نوزادان به دانه‌های کنجد:

رایج‌ترین علائم آلرژی بدن نوزادان به دانه‌های کنجد به شرح زیر می‌باشند:

  • ایجاد مشکل تنفس در نوزادان
  • پایین آمدن ضربان قلب کودک
  • سرفه مداوم
  • تورم صورت کودک و تغییر رنگ پوست او
  • تهوع و استفراغ
  • درد شکم
  • خارش دهان نوزاد

خواندن این مطلب کمبود ویتامین ا چه بلایی سر کودک می آورد؟ به شما توصیه میشود

برای تشخیص دقیق آلرژی بدن نوزادان به دانه‌های کنجد، پزشک متخصص آلرژی ممکن است از روش چالش غذایی استفاده کند؛ دانه‌های کنجد را در مقادیر کمی به وعده‌های غذایی کودک اضافه کرده و مقدار آن را به تدریج افزایش دهد. در حین این فرایند، واکنش‌ها بدن او را مورد بررسی قرار دهد.

روش‌های پیشگیری و درمان آلرژی بدن نوزادان به دانه‌های کنجد:

اگر کنجد یکی از مواد اصلی در وعده‌های غذایی شما نیست، از قرار دادن این ماده غذایی در برنامه روزانه فرزند بیمار خود اجتناب کنید. شما می‌توانید از جایگزین‌های مناسبی برای تأمین نیازهای بدن کودک خود استفاده نمایید. علاوه بر این موارد، شما باید:

  • تا زمانی که پزشک متخصص آلرژی، واکنش‌های بدن فرزندتان را درمان نکرده است، از مصرف دانه‌های کنجد در وعده‌های غذایی او اجتناب کنید.
  • از روغن کنجد نیز در رژیم غذایی کودک خود استفاده نکنید؛ اطمینان حاصل کنید که با مربیان مهد فرزند خود درباره آلرژی بدن او به دانه‌های کنجد صحبت کرده‌اید.
  • برای جلوگیری از ورود دانه‌های کنجد یا روغن کنجد به بدن فرزند خود، از صاحب رستوران در این مورد سؤال کنید.
  • در نهایت به خاطر بسپارید که برای کنترل علائم "آنافیلاکسی" ناشی از دانه‌های کنجد در بدن کودکان، تزریق دز مناسبی از اپی‌نفرین ضروری است. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که همیشه اپی‌نفرین فرزند خود را به همراه دارید.

برخی نکات ساده برای جلوگیری از واکنش آلرژیک بدن نوزادان:

بهترین راه برای تضمین سلامتی کودک، این است که او را از مواد غذایی آلرژیک دور نگه دارید. همچنین، شما باید داروهای اضطراری کودک خود را همیشه در کیف خود حمل کنید تا در صورت بروز واکنش‌های آلرژیک در بدن او، به راحتی علائم حساسیت را کنترل کنید. اطمینان حاصل کنید که از این داروها قبل از تاریخ انقضا استفاده کنید.

اگر آلرژی کودک شما شدید است، در صورت بروز هرگونه علائم حساسیت در بدن او با پزشک متخصص اطفال یا ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید. اگر فرزند شما بزرگ است، او را به طور کامل به خواندن برچسب‌ موجود بر روی مواد غذایی عادت دهید. همچنین، گزینه‌های جایگزینی را برای مواد غذایی آلرژیک پیدا کنید تا فرزندتان از آن‌ها لذت ببرد؛ به عنوان مثال، اگر بدن کودک شما به دانه‌های کنجد حساس است، گزینه‌های گیاهی دیگر را انتخاب کنید که به همان اندازه، دارای مواد مغذی هستند. مهم‌تر از همه، از پزشک متخصص اطفال در مورد واکنش‌های اضطراری به علائم آلرژی در بدن فرزند خود، سؤالاتی بپرسید؛ اجازه دهید فرزندتان نیز در مورد اطلاعات کافی داشته باشد.

برای اطلاع از اینکه آیا ممکن است بدن نوزاد به مصرف ماهی آلرژی داشته باشد؟ این مطلب را بخوانید

آلرژی غذایی نباید کودک شما را از لذت خوردن غذاهای خوب منع کند. زندگی با آلرژی غذایی، زندگی آگاهانه‌ای است که کودک و اعضای خانواده او را به روند تغذیه‌ای سالم عادت می‌دهد. فرزند شما ممکن است آن قدر کوچک باشد که نتواند این موضوع را درک کند، اما اگر به او کمک کنید که این شیوه زندگی را بپذیرند و روند تغذیه‌ای سالم را برای کودک سرگرم‌کننده جلوه دهید، او نیز به زندگی سالم عادت خواهد کرد.

 

نظر (2)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
من ب دخترم چند روزی میشه تو غذاش دانه کنجد ریختم امروز روی قسمت تناسلیش جوش های ریز قرمزی زده و خیلی ببخشید دوبار بیرون روی شدید گرفته و خیلی ببخشید مدفوعش کلا کنجده

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
من وقتی به دخترم کنجد میدم پشت پلکش ورم میکنه مثل گل مژه ولی نمیدونم واقعا دلیلش اینه یانه تاحالا دوبار ازن جوری شده هر دو بارم قبلش کنجد خورده

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/