آیا شما هم در این فکر هستید که غذاهای دریایی را به برنامه روزانه فرزند خود اضافه کنید؟ آیا غذاهای دریایی برای حفظ سلامت و بهبود روند رشد فرشته کوچک شما مفید خواهد بود؟ آیا مصرف غذاهای دریایی عوارض جانبی را در بدن نوزادان به وجود میآورد؟ زمان مناسب برای اضافه کردن غذاهای دریایی به برنامه روزانه نوزادان چند ماهگی است؟ اگر شما هم به عنوان یک مادر بیتجربه با این سؤالات روبرو هستید، مقاله زیر را با دقت بخوانید. در ادامه این مقاله، همه چیز درباره اضافه کردن غذاهای دریایی به برنامه روزانه نوزادان بیان شده است.
شما هم مانند سایر مادران، احتمالاً کودک خود را با یک رژیم غذایی متعادل که شامل سبزیجات، میوهها، دانههای کامل و پروتئینهای مختلف است، تغذیه میکنید. اما چیزی که شما ممکن است در این مورد نادیده بگیرید، اضافه کردن غذاهای دریایی به برنامه روزانه فرزندتان است. امروزه، بسیاری از والدین غذاهای دریایی را در اندازه کافی، به برنامه روزانه فرزندان کوچک خود اضافه نمیکنند. آیا این اقدام مادران، کار درستی است یا نه؟ برای پاسخ دادن به این سؤال، ادامه مطلب این مقاله را با دقت بخوانید.
فواید قرار دادن غذاهای دریایی در برنامه روزانه نوزادان:
در ابتدا به یاد داشته باشید که شما میتوانید ماهی یا سایر غذاهای دریایی را یک یا دو ماه پس از شروع رژیم غذایی جامد، به برنامه روزانه فرزند خود معرفی کنید. با این حال، شما باید برخی نکات ساده را در مورد قرار دادن غذاهای دریایی به برنامه روزانه فرزند خود در نظر داشته باشید. قرار دادن غذاهای دریایی در برنامه روزانه نوزادان، مزایای زیادی را به بدن آنها ارائه میدهد که مهمترین آنها عبارتند از:
1-غذاهای دریایی، بسیار مغذی هستند:
لازم است بدانید که ماهی های چرب و غذاهای دریایی، از جمله مواد غذایی بسیار مغذی به شمار میروند. به همین دلیل، بزرگسالان و بچه ها باید به صورت ایدهآل، ماهی را حداقل دو بار در هفته در رژیم غذایی خود داشته باشند. ماهیهای کمچرب نیز یکی از منابع غنی از ویتامین D، پروتئین و ویتامین B به شمار میروند.
برای اطلاع از فواید سیب زمینی شیرین برای نوزادان این مطلب را بخوانید
2-غذاهای دریایی، غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند:
سطح بالای اسیدهای چرب امگا 3 موجود در غذاهای دریایی باعث بهبود روند رشد مغز نوزاد شما میشود. همچنین، قرار دادن غذاهای دریایی در برنامه روزانه نوزادان، سیستم ایمنی بدن آنها را تقویت نموده و قدرت بینایی کودک را بهبود میبخشد. جالب است بدانید که ماهی قزلآلا بهترین منبع DHA، یکی از مهمترین اسیدهای چرب امگا 3 ضروری برای بهبود روند رشد نوزادان و تضمین سلامتی آنها است.
3-قرار دادن غذاهای دریایی در برنامه غذایی نوزادان، پوست صورت و بدن آنها را از هر گونه آلودگی در امان نگه میدارد:
نتایج مطالعات اخیر دانشمندان در آرشیو بیماریهای دوران کودکی نشان میدهد که نوزادانی که ماهی را به طور منظم، در وعدههای غذایی خود مصرف میکنند، کمتر از سایر همسالان خود در معرض خطر عارضه اگزما قرار میگیرند.
چه مقدار از غذاهای دریایی را میتوان به برنامه روزانه نوزادان اضافه کرد؟
اگر فرزند کوچک شما شروع به خوردن مواد غذایی جامد کرده است، شما میتوانید 2 اونس از انواع ماهیهای کم جیوه را در هر هفته، به وعدههای غذایی او اضافه کنید. همچنین، اگر نوزاد شما دیگر از شیر مادر یا شیر خشک تغذیه نمیکند، میتوانید در حدود 6 تا 7 اونس از انواع ماهیهای کم جیوه را در هر هفته، به وعدههای غذایی او اضافه کنید.
خطرات قرار دادن غذاهای دریایی در برنامه روزانه نوزادان:
با این که قرار دادن غذاهای دریایی در برنامه روزانه نوزادان، مزایای شگفت انگیزی را به بدن فرزند شما ارائه میدهد، اما شما باید مطمئنترین گزینه را برای تغذیه کودک خود انتخاب کنید. یادتان باشد که برخی از غذاهای دریایی ممکن است شامل آلایندههای محیطی مانند جیوه و PCBها باشند که میتوانند به سیستم عصبی در حال رشد فرزند شما آسیب برسانند.
غذای دریایی امن برای تغذیه نوزادان:
بعضی از انواع ماهیهای امن برای تغذیه نوزادان عبارتند از:
- میگو
- ماهی قزلآلا
به خاطر بسپارید که این غذاهای دریایی دارای روند هضم آسانی بوده و واکنشهای آلرژیکی را در بدن فرزند شما به وجود نمیآورند.
اگر نوزادتان کم خونی دارد و دنبال راهی برای از بین بردن آن هستید این مطلب رفع مشکل کم خونی نوزادان با مصرف میوه های خشک را بخوانید
غذاهای دریایی ناامن برای نوزادان:
با این که برخی از غذاهای دریایی برای تغذیه کودک شما مناسب هستند، اما انواع مختلفی از این مواد غذایی جامد وجود دارد که فرزند شما باید از خوردن آنها اجتناب کند. برخی از این غذاهای دریایی عبارتند از:
- کوسه
- اره ماهی
- ماهی خالمخالی
- خرچنگ
- ماهی زرد - نارنجی
- ماهی وحشی راه راه
- ماهی خرگوشی قرمز
- ماهیهای یخزده اقیانوس
- مارلین آبی
نکاتی برای پخت مناسب غذاهای دریایی، جهت تغذیه نوزادان:
در ادامه این مقاله، چند نکته ساده برای آمادهسازی غذاهای دریایی به ایمنترین روش ممکن ارائه شده است که عبارتند از:
- قرار دادن غذاهای دریایی خام حاوی باکتریهای مضر هستند که میتوانند منجر به بروز استفراغ، تب و اسهال شدید در بدن فرزند شما شوند.
- لازم است بدانید که آلایندههای موجود در آب، تمایل زیادی به جمع شدن در زیر پوست و در بافتهای چرب غذاهای دریایی دارند؛ بنابراین، قبل از پخت هر نوع غذا دریایی برای تغذیه فرزند خود، این مناطق را بریده و دور بیندازید.
- جالب است بدانید که پخت کامل غذاهای دریایی، کباب کردن یا سرخ کردن کامل آنها باعث کاهش آلایندهها و چربیها در وعده غذایی فرزندتان میشود.
- اطمینان حاصل کنید که استخوانهای ماهی را جدا کردهاید. برخی از ماهیها دارای استخوانهای کوچکی هستند که میتوانند در گلوی فرزند شما مانده و منجر به خفگی او شوند.
- شما میتوانید ماهی و گوشت قرمز را پخته و به صورت پوره در آورید. این پوره، یکی از بهترین وعدههای غذایی برای بهبود روند رشد فرزند شما خواهد بود. ماهیها معمولاً دارای گوشت نرمی هستند؛ بنابراین شما میتوانید آن را با یک چنگال له کرده و در کنار سایر مواد غذایی، به برنامه روزانه کودک خود اضافه کنید.
- در نهایت، یادتان باشد که شما میتوانید غذاهای دریایی را با سبزیجاتی که فرزندتان دوست دارد، ترکیب کنید.
علائم آلرژی بدن نوزادان به مصرف غذاهای دریایی:
با همه این توصیفات، غذاهای دریایی میتوانند بسیار آلرژیک باشند؛ بنابراین شما باید با علائم آلرژی بدن نوزادان به مصرف غذاهای دریایی آشنا شوید. آلرژی غذایی به طور معمول در عرض چند ساعت یا حتی چند دقیقه بعد از مصرف هر ماده غذایی در بدن نوزادان شروع میشود. اگر شما هم بعد از مصرف غذاهای دریایی، هر یک از این علائم زیر را در بدن فرزند خود مشاهده کردید، در مورد وضعیت بدن او با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. مهمترین این موارد عبارتند از:
- تورم صورت نوزادان
- بروز حالت تهوع و استفراغ
- خارش پوست بدن و صورت کودک
- تحریک پذیری نوزاد
- بروز بثورات جلدی بر روی پوست بدن و صورت نوزاد
- تنگی نفس کودک
در کنار این علائم، نوزاد شما ممکن است احساس خستگی و بیحالی شدید بکند.
اگر نوزادتان بی اشتها است این مطلب علت بی اشتهایی نوزادم چیست؟ را بخوانید
نکات احتیاطی مهم در مورد قرار دادن غذاهای دریایی در برنامه روزانه نوزادان:
در ادامه این مقاله، برخی از نکات مهم در مورد قرار دادن غذاهای دریایی در برنامه روزانه نوزادان ذکر شده است که عبارتند از:
- با معرفی غذاهای دریایی به برنامه روزانه فرزند خود، احتمال بروز واکنشهای آلرژیک را در بدن او بررسی کنید.
- فقط یک نوع خاص از غذاهای دریایی را در یک زمان مشخص به رژیم غذایی فرزند خود معرفی کنید. در این صورت، اگر بدن کودک شما به این ماده غذایی واکنش نشان داد، تشخیص آن راحتتر خواهد بود.
در نهایت به یاد داشته باشید که غذاهای دریایی یک منبع عالی از مواد مغذی برای بهبود روند رشد و تضمین سلامتی کودکان هستند. با این حال، قبل از اضافه کردن هر کدام از این مواد غذایی به برنامه روزانه فرزند خود با پزشک متخصص اطفال در مورد وضعیت بدن او مشورت کنید.
نظر (0)