چرا معاینات بعد از زایمان باید مرتب انجام شود؟

چرا معاینات بعد از زایمان باید مرتب انجام شود؟

معاینه بعد از زایمان

شاید هفته پنجم بعد از زایمان برای آخرین بار جهت معاینه بعد از زایمان به پزشک مراجعه کنید و این اتمام مراجعات پس از دفعات مکرر مراجعه شما به پزشک یا قابله خود خواهد بود، که اولین بار پیش از زایمان انجام دادید، پرستار شما از شما خواهد خواست تا بعد از پشت سر گذاشتن اضطراب های دوران بارداری ، درد زایمان، وضع حمل و بچه دار شدن، از روبه راه بودن اوضاع هم از لحاظ روحی و هم جسمی خاطرتان جمع باشد ، پس معاینه بعد از زایمان را حتما انجام دهید.

در معاینه بعد از زایمان چه آزمایش هایی باید انجام شود ؟

با انجام آزمایش مربوط به لگن خاصره، پزشک یا قابلۀ شما معاینه بعد از زایمان را شروع می کند ، او می خواهد بداند آیا هرنوع پارگی، خراش، یا کبود شدگی در مهبل یا همان گردن رحم شما بهبود یافته است یا نه، چنانچه گردن رحم شما خوب شده باشد، شاید آزمایش پاپ اسمیر( آزمایش میکروسکوپی سرطان رحم که طی آن سلولهای برداشته شده از دهانۀ رحم زیر میکروسکوپ آزمایش می شوند) بدهید. اگر قبلاً اپیسیوتومی(برش جراحی در ناحیۀ عضلانی مابین مهبل و مقعد که به منظور گشاد کردن دهانۀ مهبل درست قبل از زایمان انجام می شود.) یا پارگی ناحیۀ بین مهبل و مقعد داشته باشید، پزشک پرینئوم(بخشی از یک بافت که به طور کامل محدودۀ تقریبی مخرج لگن را مشخص کرده و برای مجاری ادراری- تناسلی و راست روده راه باز می کند؛ همچنین ناحیۀ بین مقعد و بخش خلفی اندام تناسلی خارجی.) شما را آزمایش خواهد کرد، او در طی معاینه بعد از زایمان شکم شما را لمس خواهد کرد تا از عدم وجود التهاب اطمینان حاصل کند و اگر قبلاً عمل سزارین انجام داده باشید، جای زخم شما را وارسی خواهد کرد تا از روند بهبودی آن آگاه شود.

shirdehi1.jpg

بررسی سلامت پستان ها در معاینه بعد از زایمان

قسمت دیگری از بدن که پزشک در معاینه بعد از زایمان سلامت آن را بررسی می کند ، پستان های شماست ، او پستان های شما را معاینه خواهد کرد تا بداند آیا شما دچار مسدود شدگی مجرای شیر در پستان خود، که می تواند منجر به عفونتی مثل مَستیتیس(التهاب دردناک بافت پستان) شود، شده اید یا نه؟ اگر به نوزادتان شیر نمی دهید، او ممکن است بخواهد از عدم وجود نقاط سفت یا دردناکی که نشانگر عفونت باشند اطمینان حاصل کند، او حتی ممکن است بخواهد بداند شیر شما در حال خشک شدن است یا نه ، اگر به معاینه بعد از زایمان اهمیت بدهید در آینده ، از شر بسیاری از بیماری ها در امان خواهید بود.

شروع با احتیاط رابطه جنسی بعد از زایمان

پزشک اگر از معاینه شما مطمئن شود ، احتمالاً به شما خواهد گفت که بهتر است رابطه جنسی بعد از زایمان را دوباره شروع کنید، گرچه خیلی از مادرانی که تازه بچه دار شده اند، به مدّت کمی بیش از چند هفته یا حتی چندین ماه نمی توانند میل جنسی یا انرژی از دست رفته خود را بازیابند، صرف نظر از میزان علاقۀ خودتان، لازم است احتمال بارداری دوباره پس از زایمان را با پزشک در میان بگذارید، چراکه ممکن است قبل از بازگشت دوباره به دوران قاعدگی یا حتی در دوران شیردهی دوباره باردار شوید.

sex-later-childbirth1.jpg

معاینه بعد از زایمان و پیشگیری از افسردگی بعد از زایمان

پزشک شما همچنان که نگران سلامتی جسمی شماست در فکر سلامت روحی شما نیز هست ، ازهر ۵ مادری که تازه بچه دار شده اند، حدود ٤ نفر مبتلا به افسردگی بعد از زایمان اما به صورت خفیف می شوند که اصطلاحاً آن افسردگی بچه داری نیز نامیده می شود، ولی چنانچه این نوع احساس های افسردگی بیش از دو هفته به طول انجامد، احتمال دارد مبتلا به افسردگی بعد از زایمان شده باشید، که عارضۀ جدی تری است. پزشک شما ممکن است عوامل دیگری را نیز توصیه کند که بودنشان قطعا مؤثر واقع می شود، از قبیل یک روان درمانگر که با بسیاری از مادران مثل شما سرو کار دارد و یا مصرف داروهای ضد افسردگی بدون خطر در دوران شیردهی.

اولین لبخند نوزاد و رفع خستگی مادر

لبخند زدن یک احساس خوب به همه انسان ها میدهد ، در تمامی فرهنگ ها، لبخند نخست یک نوزاد به طور مشترک در یک لحظه واحد انجام می گیرد، بنابراین آماده شوید نوزاد شما پاداش همۀ مراقبت های سرشار از عشق شما را با یک خندۀ شادی بخش، با دهان بدون دندان و صرفاً به خاطر شما پاسخ دهد، لبخند نوزاد احتمالاً احساسات شما را بر خواهد انگیخت، حتی اگر دیشب بدترین شب عمر خود را سپری کرده باشید.

nozad-do-mahe7.jpg

 

نظر (2)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید آیا احتمال داره در دوره شیردهی بعد از زایمان دوباره بارداری صورت بگیره؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , بله لازم است احتمال بارداری دوباره پس از زایمان را با پزشک در میان بگذارید، چراکه ممکن است قبل از بازگشت دوباره به دوران قاعدگی یا حتی در دوران شیردهی دوباره باردار شوید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/