نشانه­ های کم‌آبی بدن در بارداری

388605196-H-1

تشنگی مداوم، بروز حالت سرگیجه، خشکی پوست بدن و خشک شدن لبها از جمله مشکلاتی است که اکثر زنان در 9 ماه بارداری خود با آنها روبرو میشوند. بدون تردید، عامل اصلی بروز همه این مشکلات در بدن زنان باردار، از بین رفتن مایعات موجود در بدن این افراد است. بر این اساس، به عنوان یک مادر جوان، در 9 ماه دوران بارداری خود از آب و مایعات سالم، به اندازه کافی استفاده کنید، زیرا بروز مشکل کم‌آبی در بدن، گاهی اوقات میتواند زندگی خود شما و جنین درون رحم شما را تهدید کند. در ادامه این مقاله، به شما کمک میکنیم تا بدانید که اگر در دوران بارداری، بدن مادری با مشکل کمبود آب مواجه شود، چه اتفاقی میافتد و این حالت، بعد از چه مدت بهبود مییابد. همچنین، اقدامات لازم را که مادران باردار باید در مورد درمان مشکل کم‌آبی در بدن خود انجام دهند، برای شما بازگو خواهیم نمود.

در بارداری، چه مقدار آب باید نوشید؟

 در ابتدا به یاد داشته باشید که هر فرد بالغ، باید روزانه هشت تا ده لیوان مایعات بنوشد. این مقدار مایعات میتواند شامل آب خالص و انواع نوشیدنیهای مختلف باشد، اما در حالت ایدهآل، اولین گزینه سالم برای زنان باردار، آب آشامیدنی است. نوشیدن مایعات دیگر مانند آب، شیر، چای و قهوه که حاوی آب هستند، نیز به تأمین مایعات مورد نیاز بدن مادران باردار و جنین درون رحم این افراد کمک کرده؛ در عین حال کالری اضافی را به بدن مصرفکننده ارائه میدهند.

بدن زنان باردار برای انجام وظایف اضافی خود در این دوران حساس، نیاز به مصرف آب بیشتر دارد؛ اگر آب کافی به بدن مادر باردار و جنین درون رحم او نرسد، میتواند اثرات نامطلوبی روی سلامت هر دوی آنها داشته باشد. همانطور که میدانید نوشیدن آب کافی در دوران بارداری، به شکلگیری جفت سالم کمک زیادی نموده و از طریق این اندام، مواد مغذی را به بدن جنین در حال رشد ارسال میکند. در مراحل بعدی دوران بارداری نیز آب، در شکلگیری کیسه آمنیوتیک بسیار مؤثر بوده و به حرکت طبیعی جنین داخل رحم مادر کمک شایانی میکند. بر اساس این توضیحات، بسیار مهم است که هر زنی در 9 ماه دوران بارداری خود از بروز مشکل کم‌آبی در بدن خود و جنین جلوگیری کند.

برای اطلاع از 11 فایده بی نظیر آب نارگیل در دوران بارداری این مطلب را بخوانید

علت کمبود آب در بدن در بارداری چیست؟

 بدن زنان، به علت شرایط خاص دوران بارداری، باید مقدار زیادی آب دریافت کند. اگر خانم حامله، مایعات از دست رفته بدن خود را با برنامه غذایی و نوشیدن مایعات کافی، جبران نکند، این حالت میتواند منجر به کاهش آب بدن او شود. همچنین، لازم است بدانید که ویار صبحگاهی، علت اصلی بروز مشکل کم‌آبی در بدن زنان باردار است. به همین دلیل حدود 50٪ تا 80٪ از زنان باردار که ویار صبحگاهی شدید را تجربه میکنند، با مشکل کم‌آبی بدن نیز مواجه میشوند. البته این مشکل مادران باردار، به مرور زمان و در عرض 4 تا 6 هفته از بین میرود؛ با این حال، روند جبران کم‌آبی بدن آنها حدود 10 تا 16 هفته طول میکشد. علائم کمبود آب در بدن زنان باردار شامل بروز حالت تهوع، استفراغ شدید، ادرار مکرر و عرق کردن زن حامله است. فراموش نکنید که این علائم تا زمان رسیدن به سه ماهه دوم بارداری خود به خود ناپدید خواهد شد، اما در بعضی موارد، زنان حامله ممکن است همچنان در معرض ابتلا به ویار صبحگاهی قرار گرفته و پس از پایان یافتن سه ماهه دوم از دوران بارداری نیز با کمبود آب در بدن خود روبرو شوند.

یکی از نشانههای مهم ویار صبحگاهی زنان باردار، از بین رفتن مایعات و الکترولیتهای موجود در بدن این افراد است که باعث بروز مشکل کم‌آبی شدید در بدن آنها خواهد شد. وجود حالت تهوع به مادر حامله اجازه نمیدهد تا مایعات را در اندازه زیاد مصرف کند. به همین دلیل، بدن با از دست دادن آب مداوم، به مشکل کم‌آبی مبتلا خواهد شد. ویار صبحگاهی شدید که در علم پزشکی با عنوان Hyperemesis Gravidarum شناخته میشود، یک بیماری نادر در زنان باردار است که سلامت حدود 2٪ از این مادران را تحت تأثیر قرار میدهد. جالب است بدانید که علائم این بیماری همانند ویار صبحگاهی میباشد؛ فقط شدت آنها بالا است و عوارض ناشی از این مشکل همچنان تا اتمام دوران بارداری، در بدن مادر باقی میماند. علائم اصلی بروز بیماری Hyperemesis Gravidarum در بدن مادران باردار، کاهش شدید آب و الکترولیتهای بدن میباشد که با علائم دیگری مانند تب شدید به همراه حالت تهوع و استفراغ همراه است. در موارد شدیدتر، این بیماری باعث عرق کردن بیمار شده و بروز کم‌آبی شدید را بدن او به دنبال خواهد داشت.

مشکل اسهال در دوران حاملگی زنان که بر اثر ایجاد تغییرات هورمونی، تغییر در عادتهای غذایی و بیتوجهی به مصرف برخی مواد غذایی خاص ایجاد میشود، نیز میتواند در دوران حاملگی، به خصوص سه ماهه سوم از این دوران منجر به از دست دادن بیش از حد آب و الکترولیتهای بدن شود. پس، یادتان باشد که در هنگام مبتلا شدن به بیماری اسهال در دوران بارداری، جبران مایعات و مواد مغذی از دست رفته بدن، امری حیاتی است. برخی از عواملی که احتمال بروز خطر کم‌آبی را در بدن زنان باردار افزایش میدهند، عبارتند از:

1-عدم مصرف مایعات کافی در بارداری:

به عنوان یک مادر جوان، سعی کنید در دوران بارداری خود با ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی یا پزشک متخصص زنان و زایمان در مورد انتخاب بهترین نوع رژیم غذایی صحبت کنید. همه زنان باید مراقب روند مصرف آب در این دوران حساس باشند تا با بروز عوارض ناشی از کم‌آبی در بدن خود مواجه نشوند. البته سطح مصرف آب در سه ماهه اول بارداری، سه ماهه دوم بارداری و سه ماهه سوم بارداری به سطح فعالیت، وزن، سن، آب و هوا محل زندگی و فصل بارداری مادر بستگی دارد؛ بدن مادر باردار در طول فصل گرم سال، بیشتر حساس بوده و به مصرف مایعات بیشتری نسبت به فصول سرد نیاز دارد.

2-سفرهای هوایی در بارداری:

 از آنجایی که هوای داخل کابین هواپیماها حاوی رطوبت کمی است، بنابراین سفر کردن زنان باردار با هواپیما میتواند باعث بروز مشکل کمبود آب در بدن این افراد شود. پس، به عنوان یک مادر حامله در هنگام مسافرت با هواپیما سعی کنید میزان مصرف آب آشامیدنی روزانه خود را به میزان قابلتوجهی افزایش دهید. اگر هم قوانین هواپیمایی اجازه حمل بطریهای آب را به شما نمیدهند، از مسئولان هواپیما بخواهید تا آب مورد نیاز را به شما ارائه دهند.

3-آب و هوای محل زندگی در بارداری:

 همانطور که میدانید، اگر آب و هوای محل زندگی مادر بارداری دارای رطوبت کم باشد، باعث عرق کردن زیاد او میشود. پس، اگر به عنوان یک زن حامله در یک محیط گرمسیر زندگی میکنید، بدانید که عرق کردن بیش از حد میتواند منجر به کم شدن آب موجود بدن شما شود.

4-سن مادر در بارداری:

 یکی از مشکلات زنانی که در سنین پس از 35 سالگی حامله میشوند، کمبود آب بدن است. در واقع، بدن زنان در این سنین قادر به حفظ آب زیاد نبوده و احساس ضعف و تشنگی نیز، کمتر در این افراد دیده میشود.

5-گرمازدگی در بارداری:

 به عنوان یک مادر جوان و بیتجربه به خاطر بسپارید که خستگی شدید مادران حامله بر اثر گرمازدگی نیز میتواند مایعات بدن این افراد را از بین برده و آنها را با کم‌آبی شدید روبرو کند.

اگر باردار هستید و دچار کم ابی شده اید برای اطلاع از اینکه نوشیدن چه مقدار آب در دوران بارداری مناسب است؟ این مطلب را بخوانید

6-انجام فعالیتهای ورزشی شدید، به خصوص در آب و هوای گرم:

 لازم است بدانید که انجام فعالیتهای ورزشی شدید، به خصوص در آب و هوای گرم باعث میشود تا بدن مادران باردار عرق بیشتری کرده و همراه با آب بدن، الکترولیتها را نیز از دست بدهد که این شرایط، منجر به بروز کم‌آبی در بدن این مادران خواهد شد بنابراین، به عنوان یک زن باردار از انجام حرکات ورزشی سنگین، به خصوص در آب و هوای گرم جدا خودداری کنید.

7-تب کردن مادر حامله:

 علاوه بر موارد ذکر شده، اگر دمای بدن زنان در دوران بارداری بالاتر از حد طبیعی باشد، میتواند باعث بروز حالت استفراغ و از دست دادن مایعات بدن شده و فرد را در معرض خطر کم‌آبی شدید قرار دهد.

علائم و نشانه های مشکل کم‌آبی در بارداری:

 هنگامی که بدن خانمی در دوران بارداری، آب و سایر مایعات خود را از دست میدهد، با علائم مختلف از جمله خشک شدن پوست و دهان مواجه خواهد شد. بروز این علائم نشاندهنده وجود مشکل کم‌آبی در بدن این افراد است. در ادامه این مقاله، به غیر از علائم ذکر شده، نشانههای مهم دیگر را که برای تشخیص وجود مشکل کم‌آبی در بدن زنان باردار برای شما عنوان کردهایم که به شرح زیر میباشند:

1-ایجاد گرمای شدید در بدن مادر باردار نشانهای از بروز مشکل کم‌آبی در بدن او است. در واقع، در صورت بروز مشکل کم‌آبی، بدن زنان باردار، در تنظیم دمای خود دچار مشکل میشود.

2-همچنین، حالت تشنگی نیز یکی دیگر از علائم اولیه بروز مشکل کم‌آبی در بدن زنان باردار است که اصلاً مورد توجه قرار نمیگیرد. ولی، در این باره نگران نباشید! چون میتوان در صورت احساس تشنگی، به ندای بدن خود گوش داده و با نوشیدن آب کافی، این نیاز بدن را رفع نمود. در اغلب موارد، نوشیدن آب آشامیدنی حداقل یک بار در ساعت میتواند بدن زنان باردار را به طور کامل هیدراته نگه دارد.

3-علاوه بر این موارد، مشکل سرگیجه نیز در بدن زنان بارداری که دچار کم‌آبی بدن شدهاند، در هنگام ایستادن، نشستن روی زانو یا خم شدن رخ میدهد. این امر به دلیل کاهش فشار خون اتفاق میافتد (که به دلیل کمبود آب در بدن مادر حامله رخ داده است). البته سردرد، به خصوص علائم میگرن نیز یکی دیگر از نشانههای برجسته بروز مشکل کم‌آبی در بدن زنان در 9 ماه دوران بارداری محسوب میشود.

4-لازم است بدانید که رنگ ادرار مادران باردار مبتلا به مشکل کم‌آبی زرد تیره شده و دارای بوی بسیار قوی خواهد بود. در واقع، میتوان ادعا کرد که تغییر رنگ و بوی ادرار زنان در دوران بارداری به این معنی است که روند آبرسانی بدن به طور طبیعی و متعادل انجام نگرفته و با مشکل کمبود آب مواجه شده است.

5-بروز انقباضات Braxton-Hicks (انقباضات رحمی) در بدن زنان باردار نیز، یکی دیگر از علائم شایع بروز مشکل کم‌آبی در بدن این افراد است.

6-خشکی دهان، بینی و پوست بدن مادر باردار که حالت الاستیسیته خود را از دست میدهد، به این معنی است که روند آبرسانی بدن به طور طبیعی انجام نگرفته و با مشکل کمبود آب مواجه شده است.

7-احساس سوزش در ناحیه زبان و اطراف دهان زنان در دوران بارداری هم نشاندهنده بروز مشکل کم‌آبی در بدن این افراد است.

8-بروز حالت استفراغ و تهوع شدید در بدن زنان باردار که با درد شکم و گرفتگی عضلات بدن همراه است، نیز نشان میدهد که این افراد به مشکل کم‌آبی بدن مبتلا شدهاند.

علائم بروز کم‌آبی شدید در بدن زنان حامله نیز به شرح زیر میباشد:

1-احساس ضعف شدید در کل بدن مادر باردار

2-مواجه شدن خانم باردار با مشکل عدم تمرکز

3-بروز مشکل یبوست شدید در دوران بارداری زنان

4-مواجه شدن مادر باردار با حالت بیحالی و سستی شدید عضلات بدن

5-مبتلا شدن مادر باردار به عفونتهای دستگاه ادراری

جالب است بدانید که از دست دادن آب بدن یک مشکل رایج در دوران بارداری است؛ اکثر زنان حامله این چالش را تجربه میکنند.

تأثیر کمبود آب بر بدن در بارداری چیست؟

در طی سه ماهه اول از دوران بارداری، مواجه شدن بدن زنان با مشکل کم‌آبی ممکن است دو نوع عارضه شدید را در بدن خود مادر و جنین داخل رحم او به جا گذارد. این دو عارضه عبارتند از:

  • اثرات کم‌آبی بر روی سلامت مادر باردار در سه ماهه اول بارداری: کم‌آبی ناشی از ویار صبحگاهی در بدن زنان باردار میتواند با حالت تهوع شروع شده و در نتیجه، مشکلات شدیدتری را به دنبال داشته باشد. بنابراین هنگامی که به عنوان یک مادر حامله با وجود مصرف آب زیاد، احساس ناخوشایندی داشتید، بدانید که مقدار زیادی از آب مصرفی بدن شما با حالت تهوع از بین رفته است. اگر مادر باردار، در چنین شرایطی، برای جلوگیری از بروز مشکل کم‌آبی در بدن خود مایعات کافی مصرف نکند ممکن است مجبور شود برای مدیریت روند هیدراسیون بدن خود و رساندن مایعات کافی به جنین در بیمارستان بستری شود.
  • تأثیر کم‌آبی بدن مادر حامله بر روند رشد و سلامت جنین درون رحم او، در سه ماهه اول بارداری: اگر بدن مادر باردار مایعات کافی دریافت نکند، با مشکل کم‌آبی مواجه خواهد شد که این حالت، به معنای کمبود مایعات در داخل کیسه آمنیوتیک نیز بوده و جنین درون رحم را با کمبود آب روبرو میکند به یاد داشته باشید که بروز این مشکل به طور مستقیم بر روند رشد فرزند شما تأثیر گذاشته و میتواند جنین را در هنگام حرکت در درون کیسه آب با مشکل مواجه کند. بنابراین، میتوان ادعا کرد که اگر کمبود آب بدن مادر بارداری به موقع درمان نشود، میتواند تغییر شکل دست و پای جنین درون رحم او را به دنبال داشته باشد.

در نهایت، به خاطر بسپارید که در طی سه ماهه دوم بارداری و سه ماهه سوم بارداری نیز روی دادن مشکل کم‌آبی در بدن مادر میتواند خطر انجام زایمان زودرس را افزایش دهد. همچنین، بروز این حالت در بدن مادران باردار یکی از دلایل بروز انقباضات زودرس رحمی به شمار میرود.

از دست دادن آب بدن در بارداری، چگونه باعث تولد زودرس نوزادان می شود؟

 در صورت بروز مشکل کم‌آبی در بدن مادران باردار، حجم خون نیز در بدن این افراد کاهش مییابد؛ در نتیجه سطح هورمون اکسیتوسین (هورمون مسئول بروز انقباضات) در بدن این افراد افزایش یافته و منجر به انجام زایمان زودرس میشود. علاوه بر این مورد، اگر دمای بدن مادر حامله بر اثر ابتلا به مشکل کم‌آبی افزایش یابد، موجب بروز عوارض دیگری همچون احساس خستگی شدید و گرمازدگی در بدن او خواهد شد که تب بالا، گرفتگی عضلات، ابتلا به عفونتهای دستگاه ادراری و سایر موارد مرتبط با بالا رفتن حرارت بدن را به دنبال خواهد داشت.

برای اطلاع از 9 فایده مصرف آب نیشکر در بارداری این مطلب را بخوانید

بر اساس این توضیحات، اگر به عنوان یک زن حامله دوست ندارید به طور مداوم آب بنوشید، مقادیر مصرف شیر و آب میوه را در برنامه روزانه خود افزایش دهید تا از این طریق، مایعات مورد نیاز بدن خود و جنین را تأمین نمایید. در نهایت، لازم است بدانید که بروز کم‌آبی شدید در دوران بارداری زنان بسیار شایع است. مادران حامله نمیتوانند به تنهایی این مشکل را درمان کنند، زیرا روش درمان فقط مختص مصرف آب زیاد نیست. اگر این حالت به علت بروز حالت تهوع در بدن مادر بارداری رخ داده باشد، بهتر است او با پزشک معالج خود صحبت کرده و از او کمک بگیرید.

درمان مشکل کم‌آبی بدن در بارداری:

 اگر به عنوان یک زن حامله در معرض علائم کم‌آبی متوسط ​​یا ملایم قرار گرفتید، میتوانید مایعات از دست رفته بدن خود را با مصرف مقدار بیشتری آب تأمین کنید. همچنین، در چنین مواردی، مصرف آب آشامیدنی، چایهای گیاهی و قهوه بدون کافئین نیز گزینههای مناسبی هستند. علاوه بر این موارد، شما میتوانید از آب میوهها، نوشابهها، شیر و انواع سوپها نیز برای تأمین نیاز بدن خود به مایعات استفاده کنید؛ اما باید در اندازه مصرف همه این مواد غذایی و نوشیدنیها دقت نموده و آنها را نسبت به آب و انواع چایها، کمتر مصرف نمایید. در نهایت، فراموش نکنید که در چنین مواردی، نوشیدن نوشابههای الکلدار روش کاملاً اشتباهی است، زیرا میتواند سلامت مادر باردار و روند رشد جنین درون رحم او را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

زنان حامله در هنگام مواجه شدن با مشکل کم‌آبی بدن، چه موقع باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند؟

 همانطور که گفته شد، اگر مشکل کمبود آب بدن زنان در دوران بارداری خفیف باشد، میتوان آن را در خانه درمان کرد؛ با این حال اگر اقدامات خانگی نتوانند کارساز باشد و بیمار با گذشت زمان، علائم شدیدتری را تجربه کند، باید بدون هیچ تأخیری خود را به درمانگاه یا پزشک متخصص زنان و زایمان رسانده و از کمکهای ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی برای بهبود وضعیت بدن خود استفاده کند. علائم غیر معمول به وجود آمده در بدن زنان حامله که میتواند مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان را قطعی کند، عبارتند از:

  • احساس ضعف شدید در کل بدن بیمار
  • بالا رفتن ضربان قلب مادر باردار
  • مشاهده خون در مدفوع زنان حامله
  • ادرار نکردن مادر باردار برای بیش از هشت ساعت
  • مواجه شدن مادر باردار با حالت استفراغ پایدار

ارائهدهنده خدمات بهداشتی یا پزشکان متخصص زنان و زایمان در چنین شرایطی ممکن است به بیمار، بستری شدن در بیمارستان را توصیه کنند تا یک سری آزمایشات جامع برای درک علت اصلی بروز مشکل کم‌آبی در بدن او انجام شود. برای درمان کم‌آبی شدید بدن زنان حامله، دکتر متخصص زنان و زایمان، معمولاً از تزریق داروهای وریدی استفاده میکند تا بتواند بلافاصله نیاز بدن مادر حامله و جنین درون رحم او را به آب و مواد مغذی برآورده نماید.

روشهای جلوگیری از بروز کم‌آبی در بارداری:

خستگی ناشی از بروز مشکل کم‌آبی در دوران بارداری زنان موجب کاهش سطح انرژی در بدن این افراد شده و آرامش را از آنها خواهد گرفت. بنابراین، به عنوان یک زن باردار برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی در بدن خود، اطمینان حاصل کنید که هر روز آب را به اندازه کافی مینوشید. البته، در چنین شرایطی، نوشیدن آب، به صورت یکباره و در اندازه بسیار زیاد، کار اصولی محسوب نمیشود؛ مادر باردار باید آب را در مقادیر کم و در دفعات مکرر بنوشد، زیرا مصرف مقادیر زیادی آب در یک زمان، باعث ایجاد فشار بر روی کلیههای او میشود.

با این که آب عصاره زندگی به شمار میرود و نوشیدن هر مقدار از آن، هیچ خطر یا عوارض جانبی برای بدن مادران باردار و جنین درون رحم این افراد ندارد، اما یادتان باشد که نوشیدن مقدار زیادی از آن در فواصل نزدیک به هم میتواند برای سلامت کلی بدن انسان، مخصوصاً زنان باردار خطرناک باشد. بنابراین، میتوان ادعا کرد که در حالت ایدهآل، نوشیدن یک فنجان آب (150-180 میلیلیتر)، برای زنان باردار در هر یک ساعت، میتواند راهی عالی برای دریافت سهمیه روزانه آب باشد.

همچنین، اگر به عنوان یک زن حامله دچار مشکل کم‌آبی شدید، سعی کنید علاوه بر مصرف چند لیتر آب در روز، از میوههایی مانند هندوانه یا نارنگی نیز در رژیم غذایی روزمره خود استفاده کنید. البته مصرف مایعات دیگر مانند انواع سوپها و آبمیوهها نیز میتواند بخشی از نیاز روزانه بدن شما و جنین را به آب برآورده کند. بنابراین، اگر از نوشیدن آب به مقدار زیاد خسته شدید، به جای آن میتوانید از مواد غذایی آبدار نیز استفاده کنید. اما، هرگز به عنوان یک زن حامله از مایعات کافئیندار، آبمیوهها و نوشیدنیهای فرآوری شده برای جبران کم‌آبی بدن خود استفاده نکنید، زیرا مصرف این ترکیبات میتوانند خروجی ادرار شما را افزایش داده و باعث بروز کم‌آبی شدید در بدن شما شود.

علاوه بر این موارد، از انجام فعالیتهایی نظیر انجام تمرینات ورزشی شدید و صرف وقت زیاد در محیط بیرون که دارای آب و هوای گرمی است، اجتناب کنید، زیرا انجام این کارها باعث ایجاد گرما زیاد در بدن شده و مشکل کم‌آبی را در بدن شما به دنبال خواهد داشت. در نهایت، به خاطر داشته باشید که اگر با عمل به اقدامات ارائه شده در مقاله بالا، نتوانستید راهی مناسب برای جبران کم‌آبی بدن خود پیدا کنید، جهت هیدراته نمودن بدن خود حتماً با دکتر متخصص زنان و زایمان صحبت کنید؛ او مشاورههای و مناسبی در این زمینه به شما ارائه خواهد داد.

سؤالات متداول در مورد بروز کم‌آبی در  بارداری:

1-آیا مواجه شدن با کم‌آبی در اوایل بارداری، کمردرد را به دنبال خواهد داشت؟

اگر کمبود آب در بدن زنان باردار همراه با کم شدن میزان سدیم (هیپوناترمی) باشد، درد و گرفتگی عضلات و ضعف عمومی بدن را ایجاد خواهد کرد. علائم کمبود آب در چنین مواردی با استفراغ، حالت تهوع و سردرگمی همراه خواهد بود.

2-آیا کم‌آبی بدن در ماههای اولیه از بارداری ممکن است باعث از بین رفتن کیسه آب  شود؟

از دست دادن آب بدن در 9 ماه دوران بارداری منجر به سفتی عضلات بدن مادر حامله شده و باعث میشود کیسه آب حاوی جنین نیز در داخل رحم از بین برود. این روند منجر به لکه بینی زنان حامله خواهد شد. بنابراین، وقتی به عنوان یک مادر باردار با مشکل کم‌آبی در بدن خود روبرو شدید، باید آب بیشتری نوشیده و از انجام فعالیت بدنی شدید خودداری کنید.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/