چه عواملی باعث بروز سرگیجه در بارداری میشود؟

259398329-H

9 ماه دوران بارداری، زمانی است که بدن مادران به طور اساسی تغییر کرده و علائم و نشانه‌های بسیاری در آن آشکار می‌شود؛ مشکل سرگیجه یکی از این موارد است که به ندرت توسط پزشکان متخصص زنان و زایمان مورد بحث قرار می‌گیرد. اگر به عنوان یک زن جوان می‌خواهید بدانید که آیا آغاز دوران حاملگی می‌تواند منجر به مبتلا شدن مادران به مشکل سرگیجه شده و به سلامت جنین درون رحم این افراد آسیب برساند، حتماً مقاله زیر را با دقت بخوانید. در ادامه این مقاله، در مورد سرگیجه زنان در دوران بارداری صحبت شده، عوامل مؤثر بر ایجاد این مشکل بیان شده و چگونگی جلوگیری از بروز این وضعیت مورد بحث قرار خواهد گرفت.

اگر در بارداری دچار سرگیجه و غش میشوید این مطلب 5 راه مقابله با غش و سرگیجه در بارداری را بخوانید

مشکل سرگیجه در بارداری، از چه زمانی شروع می‌شود؟

در بدن برخی از زنان، احساس سرگیجه از هفته ششم دوران بارداری، یعنی در سه ماهه اول بارداری شروع می‌شود. در بعضی موارد، برخی از زنان در سه ماهه دوم بارداری و سه ماهه سوم بارداری این مشکل را تجربه می‌کنند، زیرا حجم و اندازه رحم مادران حامله در حال افزایش بوده و فشار خون روی عروق خونی این افراد در سطح بالایی قرار دارد.

آیا مشکل سرگیجه از علائم رایج آغاز روند بارداری محسوب می‌شود؟

 بله بروز مشکل سرگیجه در اوایل دوران بارداری زنان، بسیار رایج بوده و به علت حالت تهوع و ویار صبحگاهی رخ می‌دهد. در واقع، این حالات باعث افت قند خون مادر باردار شده و از دست دادن اشتها را در این خانم‌ها به دنبال دارد؛ همه این شرایط، در نهایت سبب شدت یافتن مشکل سرگیجه در زنان باردار خواهد شد.

علل رایج بروز مشکل سرگیجه در بارداری چیست؟

به یاد داشته باشید که علل بروز مشکل سرگیجه در دوران بارداری زنان، به مراحل مختل حاملگی بستگی دارد؛ این مشکل می‌تواند تغییرات جدی را در بدن زنان حامله به دنبال داشته باشد. در طول سه ماهه اول از دوران بارداری، روی دادن تغییرات هورمونی در بدن مادر، دیواره عروق خونی او را گسترش داده؛ موجب کاهش فشار خون در بدن او و بروز مشکل سرگیجه می‌شود. البته، لازم است بدانید که ویار صبحگاهی شدید نیز موجب بروز احساس ضعف و حالت سرگیجه در زنان حامله خواهد شد، زیرا بدن مادران باردار نمی‌تواند مواد غذایی یا مایعات موجود در خود را به طور کامل حفظ کند. در طی سه ماهه دوم و سوم از دوران بارداری نیز حجم خون در بدن مادر، با رشد جنین، 30 درصد افزایش یافته؛ این شرایط موجب افزایش فشار خون مادران حامله می‌شود که مشکل سرگیجه را در بدن این افراد به دنبال خواهد داشت. دلایل دیگری که موجب بروز احساس سرگیجه در 9 ماه دوران بارداری زنان می‌شوند، عبارتند از:

  • مواجه شدن مادران حامله با مشکل کم‌آبی و کمبود مواد غذایی
  • ایجاد گرمای بیش از حد در بدن زنان باردار
  • کاهش قند خون مادر باردار به دلیل مبتلا شدن به بیماری دیابت بارداری
  • مبتلا شدن زنان حامله به بیماری پره‌اکلامپسی که ممکن است در اواخر دوران بارداری رخ دهد

علاوه بر این موارد، خوابیدن مادر باردار بر روی پشت بدن، به مدت طولانی نیز باعث ایجاد فشار بیش از حد بر روی رگ‌های خونی او که حامل خون از سمت پایین بدن به قلب هستند، شده؛ این روند باعث بروز اختلال در روند گردش خون بهینه در بدن او شده و مشکل سرگیجه را به دنبال خواهد داشت. همچنین، هموگلوبین خون بدن زنان باردار که مسئول تأمین اکسیژن مورد نیاز سلول‌های خونی بدن می‌باشد، ممکن است با مشکلاتی روبرو شود؛ این شرایط، باعث بروز مشکل کم‌خونی در بدن مادران باردار شده و احساس ضعف یا سرگیجه را ایجاد خواهد نمود.

زنان حامله، احساس سرگیجه را در چه شکل‌هایی تجربه می‌کنند؟

 جالب است بدانید که برخی از زنان حامله، حالت سرگیجه را که با ضعف بدنی شدید همراه است، تجربه می‌کنند؛ در حالی که برخی دیگر از این زنان با احساس ناخوشایندی مانند چرخیدن اتاق به دور سر خود روبرو می‌شوند. علاوه بر این موارد، بعضی از زنان باردار نیز تغییرات بصری مانند احساس سقوط، از دست دادن تعادل بدن یا دیدن ستاره‌ها را در دوره‌های مختلف از حاملگی خود تجربه می‌کنند.

وقتی مادر حامله با احساس سرگیجه روبرو می‌شود، چه کارهایی را باید انجام دهد؟

 زمانی که به عنوان یک مادر باردار، دچار مشکل سرگیجه ناگهانی شدید، کارهای زیر را انجام دهید:

  • به عنوان یک زن حامله که با مشکل سرگیجه مواجه شدید، ابتدا درب‌ها و پنجره‌ها را باز کنید تا هوای محیط زندگی شما به بهترین نحو تهویه شود.
  • اگر احساس می‌کنید که ممکن است به طور ناگهانی سقوط کنید، آهسته بر روی کف زمین دراز بکشید یا سر خود را بین زانوهای خود قرار دهید. اگر هم در حال حرکت کردن هستید، با حفظ آرامش خود به حرکت ادامه دهید، زیرا انجام حرکات ناگهانی شرایط بدن شما را بدتر خواهد نمود.
  • اگر در شرایطی هستید که می‌توانید بر روی سمت چپ بدن خود قرار گیرید، این کار را انجام دهید، زیرا این تغییر، باعث می‌شود که روند گردش خون به سمت مغز شما بهبود یافته و احساس خوبی را تجربه کنید.
  • به عنوان یک زن حامله که با مشکل سرگیجه مواجه شده‌اید، سعی کنید در بین وعده‌های اصلی غذایی خود از یک میان وعده کوچک مانند یک لیوان آب معمولی یا آب میوه استفاده کنید تا سطح انرژی بدن شما را بالا برده؛ اگر احساس سرگیجه شما به دلیل کاهش سطح قند خون باشد، آن را از بین ببرد.
  • در صورت احساس سرگیجه مداوم در 9 ماه دوران بارداری خود، از حمام معمولی استفاده نموده یا دوش آب سرد بگیرید.

اگر در بارداری دچار تکرر ادرار شده اید این مطلب علت تکرر ادرار در بارداری چیست؟ را بخوانید

چگونه می‌توان از بروز مشکل سرگیجه در بارداری جلوگیری نمود؟

به خاطر بسپارید که با انجام چند نکته ساده می‌توان از بروز مداوم مشکل سرگیجه در دوران بارداری زنان جلوگیری کرد. ساده‌ترین این نکات عبارتند از:

  1. به عنوان یک زن حامله برای مدت طولانی در یک موقعیت نایستید؛ اگر هم برای انجام کاری، مجبور به قرار گرفتن در چنین موقعیتی هستید، سعی کنید در دوره‌های زمانی مشخص، حرکت نمایید تا روند گردش خون در بدن شما بهبود یابد. سپس، روند کار خود را در موقعیت قبلی ادامه دهید.
  2. از انجام حرکات ناگهانی، مانند بلند شدن از موقعیت نشسته، در 9 ماه دوران بارداری خود اجتناب کنید. لازم است بدانید که چنین کارهایی می‌تواند احساس سرگیجه را در بدن شما به دنبال داشته باشد.
  3. یادتان باشد که خوردن مواد غذایی مغذی، در فواصل منظم بهترین روش برای جلوگیری از افت قند خود در بدن زنان باردار و جنین درون رحم این افراد می‌باشد؛ بنابراین، به عنوان یک خانم باردار از ایجاد فاصله‌های طولانی مدت بین وعده‌های غذایی خود اجتناب نمایید تا میزان قند خون شما در حد متعادل حفظ شود.
  4. پس از رسیدن به اواسط سه ماهه دوم از دوران بارداری خود، سعی کنید بر روی پشت بدن خود قرار نگیرید.
  5. جالب است بدانید که دوش گرفتن در حمام با آب ولرم، برای بهبود جریان خون در بدن زنان حامله بسیار مفید بوده و احتمال بروز مشکل سرگیجه را در بدن این افراد کاهش می‌دهد.
  6. همچنین، از پوشیدن لباس‌های تنگ و ضخیم در 9 ماه دوران بارداری خود خودداری کنید، زیرا باعث بالا رفتن بیش از حد درجه حرارت بدن شما شده و روند گردش خون را در عضلات بدن شما محدود می‌کند.
  7. علاوه بر این موارد، برای جلوگیری از بروز مشکل کمبود آب در بدن خود تا پایان دوران بارداری، سعی کنید آب را به اندازه کافی بنوشید.
  8. در نهایت، فراموش نکنید که کنترل دمای بدن مادران باردار با قرار گرفتن در منطقه‌ای با آب و هوای خنک، در جلوگیری از بروز مشکل سرگیجه در بدن این افراد بسیار مؤثر است.

مشکل سرگیجه در بارداری، معمولاً چه زمانی پایان می‌یابد؟

مشکل سرگیجه  در بارداری، معمولاً تا پایان این دوران طول کشیده و در اغلب موارد، بعد از انجام عمل زایمان فروکش می‌کند.

اگر در بارداری دچار سردرد میشوید این مطلب معرفي روشهای خانگی موثر برای درمان سردرد زنان در دوران بارداری را بخوانید

زنان باردار مبتلا به مشکل سرگیجه، چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنند؟

 مشکل سرگیجه که بر اثر گرسنگی، هوای گرم یا انجام حرکات ناگهانی و تند در دوران بارداری زنان ایجاد می‌شود، نباید سبب نگرانی این افراد شود. با این حال، بروز مکرر سرگیجه که در اکثر موارد بی‌دلیل است، نباید در دوران حاملگی زنان نادیده گرفته شود. بر اساس این توضیحات، اگر به عنوان یک زن باردار، سرگیجه شما با علائم مختلف دیگر همراه بود، شما باید با پزشک متخصص زنان و زایمان یا ارائه‌دهندگان مراقبت‌های پزشکی تماس گرفته و برای درمان وضعیت بدن خود از آن‌ها کمک بخواهید. رایج‌ترین این علائم عبارتند از:

  • تاری دید مادر باردار
  • احساس سردرد شدید
  • مواجه شدن مادر باردار با مشکل تپش قلب
  • ایجاد اختلال در گفتار مادر باردار
  • احساس بی‌حالی و سستی شدید
  • خونریزی واژینالی مادر باردار
  • احساس درد در قفسه سینه مادر باردار
  • مواجه شدن مادر باردار با مشکل تنگی نفس
  • احساس درد شدید در ناحیه شکم

در نهایت،  به خاطر بسپارید که اگر مشکل سرگیجه زن حامله‌ای همراه با درد شکمی باشد، مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان الزامی است. لازم است بدانید که این حالت می‌تواند بروز حاملگی خارج رحمی را در بدن مادران باردار نشان دهد. پزشک متخصص زنان و زایمان نیز با انجام آزمایشات مختلف و ارزیابی‌های لازم، وضعیت بدن بیمار را بررسی نموده و روند درمان مناسبی را دنبال خواهد کرد. درک علائم بروز مشکل سرگیجه و آموختن اقدامات لازم برای جلوگیری از بروز کم‌آبی و سایر مشکلات دوران حاملگی، برای بهبود وضعیت بدن مادران بسیار مفید است. اگر هم نمی‌خواهید از این نکات برای درمان وضعیت بدن خود کمک بگیرید، حتماً باید به دکتر متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/