5 جمله ای که هرگز نباید به کودکتان بگویید (بخش دوم)

5 جمله ای که هرگز نباید به کودکتان بگویید (بخش دوم)

در 5 جمله ای که هرگز نباید به کودکتان بگویید (بخش اول) پنج رفتار صحیح با کودک بیان شد.

برخی پدر و مادرها هنگام عصبانیت یا در شرایط عادی کلماتی را برای کودکان خود به کار می برند که تاثیر منفی در تربیت کودکشان دارد ، از این رو ما تصمیم گرفته ایم رفتار صحیح با کودک را با شما به اشتراک بگذاریم  و جملاتی که در ذهن کودک تاثیر بد می گذارد را در ذهن شما عوض کنیم ، با ما باشید.

1 – هرگز به کودک نگویید ما نمی تونیم بخریمش

وقتی کودکتان اصرار به خرید جدیدترین اسباب بازی می کند، استفاده از این پاسخ پیش فرض آسان است اما رفتار صحیح با کودک نیست ، جین پرل می گوید، گفتن جمله ما نمی توانیم آن را بخریم ، این پیام را به کودک می رساند که تو اختیار دارایی خودت را نداری که می تواند برای کودک ترسناک(ترس آور) باشد و در تربیت او اثر منفی می گذارد ، حتی ممکن است کودکان دبستانی در مقابل خرید گران قیمتی که برای خانه می کنید به شما شکایت کند، سعی کنید راه جایگزینی برای رساندن این مفهوم پیدا کنید : ما آن را نمی خریم تا برای چیزهای مهم تر پول جمع کنیم ، گزینه خوبی است ، اگر هم کودکتان بیشتر اصرار کرد، بهانه خوبی برای آغاز بحثی در مورد بودجه بندی و مدیریت مالی به شما داده است که از این طریق می توانید به تربیت کودک بپردازید.

2- با غریبه ها حرف نزن ، جمله مناسبی برای تربیت کودک نیست

فهمیدن چنین مفهومی برای یک کودک دشوار است، حتی اگر شخصی نا آشناست، اگر با کودکتان خوب برخورد کند، او آن شخص را غریبه در نظر نمی گیرد. نانسی مک براید می گوید: این قانون ممکن است باعث رد کمک پلیس و آتش نشانی از طرف کودک شود، چرا که او آنها را هم نمی شناسد. به جای هشدار دادن درباره غریبه ها، رفتار صحیح با کودک این است که ، سناریو هایی مانند مثال زیر بسازید و از او بخواهید بگوید در چنین موقعیتی چه خواهد کرد؟ مثلا" اگر کسی به تو شکلات تعارف کند و بگوید که سوار ماشینم شو تا تو را به خانه برسانم، چه کار خواهی کرد؟ و بعد راهنماییش کنید تا کار درست را انتخاب کند، چون کودکان بسیاری از موارد کودک ربایی را از قبل می دانستند، شما می توانید شعار امنیتی مورد علاقه مک براید را در نظر بگیرید: «اگر کسی احساس ناراحتی، ترس، یا سردرگمی در تو ایجاد می کند، همان لحظه مرا خبر کن.»

ravanshenasi-koodak-o1.jpg

3- کمتر به کودک بگویید دقت کن

هنگامی که کودک در شهربازی در حال حفظ تعادل روی بارفیکس هاست، گفتن عبارت دقت کن ، احتمال زمین خوردنش را بیشتر می کند. دبورا کارلیسل می گوید: عبارات شما، حواس کودک را از آنچه که انجام می داد پرت می کند، بنابراین او تمرکزش را از دست می دهد، اگر نگران کودک هستید نزدیک تر بروید تا اگر تعادلش را از دست داد او را ببیند، ضمن اینکه هرچه قدر می توانید آرام و بی حرکت باشید ، این کار راهی برای تربیت کودک مسئول است .

4- تا شامت را تمام نکنی از دسر خبری نیست

دیوید لودویگ می گوید: استفاده از این عبارت باعث می شود کودک به خود رفتار غذا خوردن بیشتر اهمیت دهد تا لذت بردن از آن، یعنی برعکس اتفاقی که می خواهید رخ دهد و این رفتار با کودک صحیح نیست.
منظورتان را در چنین کلماتی بگنجانید: «ما اول غذایمان را می خوریم و بعد دسر ». تغییر واژگان، هرچند اندک باشد، تاثیر به مراتب مثبت تری روی کودکتان خواهد داشت و نکته ای مهم در تربیت کودک است.

ravanshenasi-koodak-o2.jpg

5- بگذار کمکت کنم

وقتی کودکتان در حال ساختن یک برج با بلوک های اسباب بازی اش است و یا سعی در حل یک معما دارد، طبیعی است که بخواهید به او کمک کنید، اما دکتر میرنا شور می گوید: اگر خیلی زود به این کار اقدام کنید، استقلال کودکتان را زیر سوال می برید، چرا که او همیشه منتظر گرفتن پاسخ از دیگران خواهد بود، در این مواقع رفتار صحیح با کودک این است که ، برای کمک به او برای حل مسئله سوالات تسهیل کننده بپرسید. مثلا" فکر می کنی قطعه ی بزرگتر باید در زیر قرار بگیرد یا قطعه کوچکتر؟ چرا این طور فکر می کنی؟ بیا امتحان کنیم و این بهترین راه برای تربیت کودک مستقل است.

 

نظر (1)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

خیلی مفید
وعالی بودواقعاممنونم.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/