فواید شنا کردن در بارداری

APT780_WEB_Hdr_1600x556_Underwater201705080247201705090620

در ابتدا، به عنوان یک خانم جوان و بی‌تجربه به یاد داشته باشید که شنا کردن بدن زنان باردار را به لحاظ ذهنی و فیزیکی آرام نگه می‌دارد. بنابراین، می‌توان ادعا کرد که اگر شما به عنوان یک زن حامله، ورزش شنا را به طور منظم انجام دهید، باعث می‌شود تا بدن شما فعال مانده و سلامت بدن خود شما و فرزند داخل رحم شما در 9 ماه دوران بارداری تضمین شود. اما قبل از اضافه کردن ورزش شنا به برنامه‌های روزانه دوران بارداری خود، جهت حفظ تناسب اندام، ممکن است بخواهید بدانید که آیا انجام این فعالیت در 9 ماه دوران بارداری امن است. برای این منظور، مقاله زیر درباره این فعالیت و امنیت آن برای زنان باردار صحبت نموده و نکات ایمنی را که مادر حامله باید در هنگام شنا کردن دنبال کند، بیان کرده است. علاوه بر این موارد، علائم هشداردهنده‌ای نیز در مورد ورزش شنا برای مادران جوان به وضوح عنوان گردیده است.

برای اطلاع از اینکه ایروبیک در آب در بارداری مشکل ساز است یا نه این مطلب آیا انجام تمرینات آبی (ایروبیک در آب) در دوران بارداری زنان امن است؟ را بخوانید

آیا شنا کردن زنان در بارداری امن است؟

 بله، شنا کردن زنان در دوران بارداری ایمن است؛ اما باید با توجه به اقدامات احتیاطی خاص صورت گیرد. این ورزش به بدن زنان باردار کمک می‌کند تا با ایجاد تغییرات جسمانی، در 9 ماه دوران حاملگی سلامت کامل بدن خود و جنین را تضمین نمایند. با این حال به عنوان یک زن جوان، قبل از اینکه ورزش شنا را در دوران بارداری خود شروع کنید، شرایط بدنی خود را بررسی نموده و اگر در معرض خطر ابتلا به مشکلات دوران بارداری قرار دارید، بهتر است با پزشک متخصص زنان و زایمان، کارشناس مراقبت‌های بهداشتی، ماما یا فیزیوتراپیست در این باره مشورت کنید.

مزایای ورزش شنا در بارداری چیست؟

شنا کردن یک نوع ورزش هوازی بوده و برای افزایش قدرت بدن و توان‌بخشی آن، جهت از بین بردن درد مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حالت کلی، مزایای مختلف شنا کردن زنان در دوران بارداری به شرح زیر است:

1- شنا کردن زنان در بارداری، آرامش کامل بدن را فراهم می‌کند:

شنا کردن یک فعالیت متعادل‌کننده قدرت قلب و عروق مادران باردار است؛ در نتیجه، استرس را در ذهن زنان حامله به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. در واقع، این ورزش نیز مانند هر تمرین دیگری غدد بدن مادر باردار را تحریک نموده و اندورفین را در عضلات آن آزاد می‌کند که به کاهش احساس درد کمک نموده و احساس مثبتی را در 9 ماه دوران بارداری به مادران جوان القا می‌کند.

2- شنا کردن زنان در بارداری، تورم و درد موجود در بدن را کاهش می‌دهد:

همان‌طور که می‌دانید رحم زنان در دوران بارداری رشد کرده و فشار زیادی بر بدن این افراد وارد می‌کند. شناور بودن به حالت طبیعی در آب، در طی این دوران باعث می‌شود تا زن حامله سنگینی وزن خود و جنین داخل رحم خود را احساس نکنید. به همین دلیل، انجام این فعالیت برای افراد مبتلا به ورم مفاصل و درد پشت بدن مفید بوده و ماهیچه‌های عضلات اطراف این مفاصل و رباط‌های مادران باردار را تقویت می‌کند.

3- بهبود وضعیت قلب و عروق، با شنا کردن در بارداری:

تحریک ضربان قلب برای مدت کوتاهی، به بهبود روند سلامت قلب مادران باردار کمک شایانی می‌کند. شنا نیز یک از ورزش‌های قلبی - عروقی محسوب می‌شود که ظرفیت ریه‌های این مادران را بهبود می‌بخشد و به بدن آن‌ها اجازه می‌دهد تا در هر شرایطی به راحتی تنفس کند.

4- شنا کردن در بارداری، تن ماهیچه‌های بدن را افزایش می‌دهد:

 به دلیل این که شنا، شامل حرکات گروهی  عضلات بازوها و پاهای مادران باردار است، به بهبود وضعیت عضلانی بدن این افراد کمک زیادی می‌کند. در 9 ماه دوران بارداری، وزن زنان به طور مداوم افزایش می‌یابد و عضلات، ممکن است استقامت خود را از دست بدهند؛ اما انجام ورزش شنا در طول این دوران می‌تواند میزان بروز مشکلات ناشی از رشد جنین را در بدن مادر به شدت کاهش دهد.

5- شنا کردن زنان در بارداری، از بدن در برابر گرمای بیش از حد محافظت می‌کند:

با آغاز دوران بارداری، دمای بدن زنان به طور طبیعی، به علت خون‌رسانی به پوست بالا رفته و سبب تولید گرما می‌شود. اما شنا کردن در دوران بارداری به مادران کمک می‌کند تا با گرمای بدن خود مبارزه کنند.

6- شنا کردن در بارداری، به بدن این مادران کمک می‌کند تا کودک درون رحم در موقعیت درستی قرار گیرد:

اعتقاد کارشناسان علم زنان و زایمان بر این است که شنا کردن زنان در دوران حاملگی می‌تواند موقعیت قرارگیری جنین را در درون رحم این افراد اصلاح کند. همچنین، مشخص شده است که انجام این ورزش، جنین داخل رحم مادران باردار را تشویق به حرکت نموده و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا بدن خود را به طور طبیعی به سمت‌های مناسب بچرخاند.

7- شنا کردن در بارداری، از بروز ویار صبحگاهی جلوگیری می‌کند:

شنا کردن زنان در دوران بارداری، به ویژه در آب سرد، از بروز حالت تهوع و ویار صبحگاهی که در روزهای اولیه حاملگی بسیار معمول است، جلوگیری نموده و به تغذیه درست و سالم این افراد کمک شایانی می‌کند.

8- شنا کردن در بارداری، روند انجام زایمان طبیعی را بهبود می‌بخشد:

 لازم است بدانید که شنا کردن باعث بهبود عملکرد ماهیچه‌ها و افزایش استقامت بدن زنان در دوران بارداری می‌شود؛ برای رهایی مادر و کودک درون رحم او از فشار این دوران بسیار مفید است.

9- شنا کردن زنان در بارداری، وضعیت خواب این افراد را بهبود می‌بخشد:  

جالب است بدانید که پس از شنا کردن، زنان باردار احساس آرامش کرده؛ در نتیجه کیفیت خواب آن‌ها به میزان قابل توجهی بهبود می‌یابد.

با همه این توصیفات، اگر پزشک معالج شما اجازه می‌دهد تا در 9 ماه دوران بارداری شنا کنید، برای اطمینان از سلامت کامل خود و نوزاد درون رحم خود بهتر است هر بار قبل از رفتن داخل آب اقدامات ایمنی خاصی را دنبال کنید.

اگر به دنبال حرکات ورزشی ساده در بارداری هستید این مطلب 5 حرکت ورزشی ساده و موثر در دوران بارداری را بخوانید

نکات ایمنی در مورد شنا کردن در بارداری:

زنان باردار باید در مورد شنا کردن، اقدامات احتیاطی خاصی را دنبال کنند که مهم‌ترین این موارد به شرح زیر می‌باشند:

  • به عنوان یک زن حامله، استخری را در نزدیکی خانه خود پیدا کنید تا رفتن هر روزه به آنجا سبب خستگی شما نشود.
  • بررسی کنید که آب استخر مورد نظر کاملاً کلر زده شده باشد، زیرا عمل کلرزنی کمک می‌کند تا میکروب‌ها و باکتری‌های بیماری‌زای موجود در آب از بین برود.
  • برای انجام این ورزش، لباس شنای مخصوص دوران بارداری را انتخاب کنید که با ایجاد فشار به عضلات بدن شما، محدودیتی در حرکات شما به وجود نیاورد.
  • اگر شنا کردن را بلد نیستید، از وسایل کمکی مانند اسفنج‌ها یا دستگاه‌های شناور برای انجام این ورزش استفاده کنید. تا بتوانید به طور کامل از وزن بدن خود و جنین داخل رحم خود پشتیبانی نمایید.
  • در حین راه رفتن در درون استخر، از قرار گرفتن بر روی سطوح لغزنده خودداری کنید.
  • عمل نفس کشیدن خود را به صورت اصولی انجام داده و سعی نکنید آن را برای مدتی نگه دارید، زیرا نوزاد درون رحم شما نیازمند تأمین مداوم اکسیژن است.
  • به ندای بدن خود گوش کنید! اگر با شروع ورزش شنا دچار احساس درد یا سرگیجه‌های غیرمعمول می‌شوید، در این باره با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
  • به عنوان یک زن حامله سعی کنید کلاس‌های هوازی آکوا مخصوص بارداری را که توسط متخصصین برگزار می‌شود، در برنامه ورزشی روزانه 9 ماه دوران حاملگی خود بگنجانید.
  • حداقل دو ساعت قبل از شنا، از خوردن مواد غذایی سنگین خودداری نموده و به اندازه کافی آب بخورید تا بدنتان در هنگام ورزش، دچار کم‌آبی و افت فشار خون نشود.
  • با آغاز دوران بارداری، استخرهای سرپوشیده را به استخرهای روباز ترجیح دهید، زیرا پوشش سقف استخر از تابش بیش از حد نور خورشید به بدن شما جلوگیری می‌کند.

  به خاطر بسپارید که برخی از مواد غذایی پر از انرژی هستند. شما باید قبل از رفتن به استخر، از این مواد غذایی مثل نان تست، انواع میوه‌ها یا کاسه‌ای از غلات و شیر را مصرف کنید، زیرا به تعادل سطح انرژی بدن شما کمک شایانی می‌کند. همچنین، حداقل نیم ساعت قبل از شروع ورزش شنا، از خواب بیدار شده و مقداری مواد مغذی  مناسب مصرف کنید. علاوه بر این موارد، فراموش نکنید که بعد از پایان تمرین، مصرف یک میان وعده غنی از مواد معدنی برای به دست آوردن انرژی از دست رفته بدن خود شما و فرزند داخل رحم شما ضروری می‌باشد.

نکاتی برای راهنمایی زنان، جهت شنا کردن در سه ماهه اول بارداری:

در سه ماهه اول بارداری اگر انرژی کافی داشته و صبح زود از خواب بیدار شوید، با انجام ورزش شنا می‌توانید از حالت تهوع و ویار صبحگاهی رهایی یابید، زیرا این ورزش در طول روز شما را پر از انرژی نگه می‌دارد. برای صرفه‌جویی در وقت و انرژی خود، هر روز تقریباً 20 دقیقه شنا کنید. یادتان باشد که استفاده از تجهیزات استخر مانند اسفنج‌های شناور یا وسایل کمک آموزشی در این دوران، برای ایجاد تنوع در تمرینات ورزشی شما بسیار مفید خواهد بود.

نکاتی برای راهنمایی زنان، جهت شنا کردن در سه ماهه دوم بارداری:

برخی از زنان حامله ممکن است در هنگام شنا کردن، به روی پشت بدن خود بچرخند؛ یادتان باشد قرار گرفتن بر روی پشت بدن فرایند خون‌رسانی به بدن جنین را دچار ریسک خواهد نمود. همچنین، در سه ماهه دوم بارداری حساس، برای شنا کردن حتماً سعی کنید مایو ساده و راحتی را انتخاب نمایید، زیرا نوع لباس شنا در نحوه انجام تمرینات درست ورزش شنا بسیار مؤثر خواهد بود.

نکاتی برای راهنمایی زنان، جهت شنا کردن در سه ماهه سوم بارداری:

لباس شنای مادر در سه ماهه آخر از دوران بارداری باید به گونه‌ای باشد که بتواند کل شکم رو به رشد او در برگیرد. در هنگام شنا کردن در سه ماهه سوم بارداری، عمل تنفس را به طور مرتب انجام دهید. همچنین، از یک تخته شنا استفاده کنید تا از وارد شدن فشار ناگهانی بر ناحیه گردن شما جلوگیری کند. علاوه بر این موارد، شما باید تمرینات ورزشی مؤثر برای عضلات خود را در هنگام شنا کردن افزایش دهید، زیرا انجام این نوع حرکات باعث کاهش استرس ماهیچه‌های پشتی بدن زنان در سه ماهه آخر از دوران حاملگی می‌شود.

  به یاد داشته باشید که اگر بدن شما در هنگام شنا کردن، دچار هر گونه نشانه‌های هشداردهنده شد، مهم‌ترین اقدام ایمنی، متوقف نمودن روند شنا است.

علائم هشداردهنده برای متوقف کردن روند شنا در بارداری:

اگر به عنوان یک زن حامله در هنگام شنا کردن، مسائل مختلفی را تجربه کردید، بهتر است فرایند شنا را متوقف کنید. رایج‌ترین این مسائل عبارتند از:

  • احساس درد در ناحیه کمر و شکم زنان، به ویژه در سه ماه سوم از دوران بارداری
  • لکه بینی در ناحیه واژن زنان در دوران بارداری
  • تخلیه مایعات زیاد از واژن زنان باردار
  • بروز انقباضات رحمی در دوران بارداری زنان
  • مشاهده ضربان قلب نامنظم در خود، به‌ویژه در سه ماه سوم از دوران بارداری
  • مبتلا شدن مادر حامله به مشکل سرگیجه در هنگام شنا

همچنین، اگر به عنوان یک زن حامله، سابقه ابتلا به برخی عوارض جانبی دوران بارداری را دارید، باید از شنا کردن اجتناب کنید. مهم‌ترین این عوارض که باید مورد توجه قرار گیرند، به شرح زیر می‌باشند:

  • سقط مکرر جنین در بارداری‌های قبلی
  • ضعیف بودن سرویکس رحم مادر باردار
  • پاره شده غشاء کیسه آمنیوتیک در حاملگی‌های قبلی
  • مبتلا بودن مادر باردار به بیماری‌های ریوی و قلبی

1- آیا با آغاز بارداری، شنا کردن زنان در آب سرد استخر خطرناک است؟

 بله، لازم است بدانید که شنا کردن زنان حامله در آب بسیار سرد در 9 ماه دوران بارداری می‌تواند برای سلامت خود مادر و جنین داخل رحم او خطرناک باشد. این کار، ممکن است باعث بروز انقباضات رحمی در فرد شود. بنابراین، یادتان باشد که دمای ایده‌آل آب استخر برای این افراد، حدود 78 تا 84 درجه فارنهایت (25.5 درجه سانتی‌گراد تا 29 درجه سانتی‌گراد) است.

2- کدام نوع شنا کردن برای زنان باردار مناسب است؟

شنا کردن به روش معمولی روی سینه‌ها، روش آزاد، سوئدروک و کرال سینه برای همه زنان باردار مناسب است؛ البته تا زمانی که فرد احساس راحتی بکند.

3- آیا یک زن باردار می‌تواند در ساحل دریا یا رودخانه شنا کند؟

بله، زنان باردار می‌توانند تا زمانی که تمام اقدامات احتیاطی را رعایت می‌کنند، در ساحل دریا یا رودخانه شنا کنند. جالب است بدانید که شنا در چنین مکان‌هایی بدن شما را خنک نگه می‌دارد. اما فراموش نکنید که هر کجا شنا می‌کنید، باید از آلوده نبودن آب آن مطمئن شوید.

در نهایت، به عنوان یک خانم باردار به خاطر داشته باشید که ورزش شنا یکی از بهترین تمرینات برای دوران بارداری محسوب شده و نباید بدون مشاوره با دکتر متخصص زنان و زایمان شروع شود. همچنین، در هنگام شنا کردن علاوه بر رعایت تمام اقدامات احتیاطی، شرایط بدنی خود را نیز در نظر بگیرید، چون اگر فردی احساس می‌کند که بدن او ضعف بوده و شرایط غیرطبیعی دارد، باید از شنا کردن در 9 ماه دوران بارداری خودداری کند.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/