معمولاً، اکثر زنان جوان اهمیت مراقبت از پستان را در دورههای مختلف زندگی خود نادیده میگیرند؛ این مشکل عمدتاً به دلیل تنبل بودن زنان است یا این که بسیاری از خانمها از مزایای مراقبت مناسب از سینههای خود در دوران بارداری آگاهی ندارند. در نظر داشته باشید که مراقبت مناسب از سینهها در 9 ماه دوران بارداری، نه تنها سبب تولید شیر و تغذیه درست نوزاد در ماههای بعد از زایمان میشود، بلکه شکل سینه مادر را نیز حفظ خواهد نمود. گفته میشود که در دوران بارداری، وزن هر پستان مادر 1.5 برابر بیشتر از دوران قبل از حاملگی خواهد شد.
با همه این توصیفات، مادران باید برای شیردهی موفق، از سلامت سینههای خود مطمئن شده و توجه خاصی به شیوههای مراقبت از این ناحیه، در 9 ماه دوران بارداری و پس از زایمان داشته باشند. اگر به عنوان یک زن جوان برای اولین بار حامله شدهاید، باید مراقب سلامت تمام اعضای بدن خود، به خصوص پستانها باشید. به همین دلیل، در ادامه این مقاله، نکات مهمی برای راهنمای شما در مورد مراقبت از پستانها در دوران بارداری ارائه شده است.
اگر میخواهید علت تغییرات پستان های خود را در دوران بارداری بدانید این مطلب دلایل تغییرات پستان ها در 9 ماه بارداری را بخوانید
تغییرات ایجاد شده در سینهها در 9 ماه بارداری:
در ادامه این مقاله، تغییرات ایجاد شده در سینههای زنان، در 9 ماه دوران بارداری ارائه شده است که به شرح زیر میباشند:
- با آغاز دوران حاملگی ممکن است شکافهایی در اطراف نوک پستانهای برخی از زنان ایجاد شده و باعث تورم این ناحیه از بدن آنها گردد.
- نوک سینههای زنان در طول دوران بارداری تیرهتر و بزرگتر از قبل میشود. لازم است بدانید که این حالت بدن زنان، برای یک سال بعد از زایمان نیز باقی میماند.
با این حال، نگران نباشید! شما میتوانید با رعایت اصول بهداشتی مناسب در دوران بارداری، تمام این مشکلات را کنترل کنید. البته، روشهای مراقبت از سینههای زنان در 9 ماه دوران بارداری با مراقبتهای دوران عادی زندگی این افراد فرق زیادی دارد.
نکات ساده برای مراقبت از پستانها در بارداری:
اگر به عنوان یک زن جوان میخواهید بدانید که چگونه میتوان در 9 ماه دوران بارداری از سینههای خود مراقبت نمود، بهتر است ادامه این مقاله را با دقت کامل بخوانید. در این مقاله، نکات مهم برای کمک به شما، مادران جوان، در مورد مراقبت از سینهها ارائه شده است. فراموش نکنید که رعایت این نکات ساده برای مراقبت از سینهها در 9 ماه دوران بارداری بسیار مهم است. این نکات عبارتند از:
اگر در بارداری از سینه هایتان شیر ترشح میشود این مطلب آیا نشت و ترشح شیر از پستان ها، در بارداری طبیعی است؟ را بخوانید
اقدامات بهداشتی ضروری برای مراقبت از پستانها در بارداری:
شیوههای بهداشتی مختلفی وجود دارد که زنان حامله میتوانند با استفاده از آنها، از سینههای خود در 9 ماه دوران بارداری مراقبت نموده و از بروز عوارض جدی جلوگیری کنند. این نکات عبارتند از:
- از ماه پنجم به بعد دوران بارداری، سینههای خود را مرتب شستشو دهید، زیرا بعد از این دوره مایع ویسکوز از پستانهای زنان حامله ترشح شده و به شکل پوسته در اطراف نوک پستان ظاهر میشود که ماندن طولانی مدت این ماده بر روی پوست سینه، اطراف آن را قرمز خواهد نمود. همچنین، زنان حامله میتوانند برای پاک کردن نوک پستان خود از یک پارچه تمیز و مرطوب استفاده نموده و با گذاشتن یک تکه پارچه خشک و تمیز در نوک پستان خود، از جمع شدن این ماده بر روی پوست بدن خود جلوگیری کنند.
- علاوه بر این مورد، برای اطمینان بیشتر از سلامت خود، بهتر است برای تمیز کردن نوک سینههای خود از صابون استفاده نکنید، زیرا استفاده مداوم از صابونهای شیمیایی در 9 ماه دوران بارداری باعث خشکی پوست این قسمت شده و ترکهایی را بر روی پوست بدن زنان ایجاد میکند. جالب است بدانید که روغن کنجد یا پمادهای ژلهای میتواند بهترین گزینه برای تمیز نگه داشتن نوک پستانهای زنان در دوران حاملگی باشد.
- در هنگام حمام کردن، نوک پستان خود را با انگشت اشاره و انگشت شست به بیرون بکشید. البته مراقب باشید که ناخنهای شما پوست این ناحیه را خراش ندهد. این کار روند تولید شیر در سینههای شما را برای دوران بعد از زایمان تسهیل خواهد نمود.
- همچنین، زنان حامله میتوانند سینههای خود را در حال حمام کردن، با انواع روغنها و آب ماساژ داده و تمیز شستشو دهند. یادتان باشد که این ماساژ باید مدتی در جهت حرکت عقربههای ساعت بوده و بعد از چند دقیقه، در جهت خلاف عقربههای ساعت صورت گیرد. فرایند ماساژ دادن نوک پستانهای زنان باردار کمک زیادی به بهبود گردش خون در این قسمت از بدن خواهد نمود.
- به عنوان یک خانم باردار سعی کنید در 9 ماه این دوران حساس، همیشه یک سینهبند مناسب بپوشید تا بتواند از سینههای شما حمایت لازم را انجام دهد. اطمینان حاصل کنید که با پوشیدن این لباس زیر سینههای شما و نوک آنها تحت فشار بیش از حد نباشد، زیرا راحت نبودن سینهها در دوران بارداری میتواند روند تولید شیر در بدن مادر را در دوران پس از زایمان با مشکل مواجه کند. به همین دلیل، همه زنان حامله باید در هفتههای 34 تا 36 از دوران بارداری سینهبندهای مخصوص حاملگی تهیه نموده یا فنجانهای کرست خود را نسبت به قبل بزرگتر انتخاب کنند. سینههای مادران در سه ماهه سوم از دوران بارداری برای تغذیه نوزاد با شیر مادر آماده شده و پشتیبانی لازم از آنها، این کار را برای مادران آسانتر خواهد کرد.
اقدامات جسمی و استفاده از رژیم غذایی مناسب برای مراقبت از پستانها در بارداری:
به یاد داشته باشید که به غیر از رعایت اصول بهداشتی، زنان حامله باید از لحاظ جسمی نیز مراقبت بدن خود باشند. نکات مهم در این مورد عبارتند از:
- زنان حامله باید در 9 ماه دوران بارداری و در دوران شیردهی، آرامش خود را حفظ نموده و از اختلالات عاطفی و استرس دور بمانند، زیرا این مشکلات بر میزان ترشح شیر در بدن این افراد تأثیر خواهد گذاشت.
- همچنین، این افراد بهتر است از یک رژیم متعادل که حاوی آهن و پروتئین کافی است، در 9 ماه دوران بارداری خود استفاده نموده و اطمینان حاصل کنند که بدن آنها، ویتامینها و کلسیم را به میزان کافی دریافت میکند. برای این منظور، مصرف سبزیجات، میوههای تازه و افزایش مصرف آب روزانه بسیار مفید خواهد بود.
- اگر به عنوان یک زن حامله سینههای ظریف و حساسی دارید، باید در 9 ماه دوران بارداری بدن خود را به ترشح هورمونهای بیشتر تحریک نمایید تا کانالهای تولید شیر در آنها شروع به رشد کرده و برای ترشح شیر گسترش یابند. البته ماساژ دادن و تحریک نوک سینهها علاوه بر ترشح شیر در بدن مادر، باعث میشود تا حساسیت نوک پستانها به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
اگر در بارداری سینه هایتان سفت شده است این مطلب راهکارهایی برای مقابله با سفتی و دردناک شدن سینه ها در دوران بارداری را بخوانید
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز هرگونه ناراحتی در سینه زنان، در بارداری:
برای جلوگیری از بروز هر نوع ناراحتی، باید به عنوان یک زن باردار از رعایت اقدامات احتیاطی در این دوران مطمئن شوید. در ادامه این مقاله، اقدامات پیشگیرانه مهم را که در این دوره باید انجام دهید، برای شما عنوان کردهایم که عبارتند از:
- به عنوان یک مادر باردار، سینههای خود را هر روز با آب تمیز پاک کنید.
- به عنوان یک مادر باردار، برای اطمینان از رعایت بهداشت سینههای خود، آنها را به طور منظم و روزانه بررسی کنید.
- اگر هر گونه تغییر یا ناراحتی را در ناحیه سینههای خود در 9 ماه دوران بارداری احساس کردید، برای اطمینان از سلامت خود باید در اسرع وقت به پزشک متخصص زنان و زایمان یا کارشناس مراقبتهای بهداشتی مراجعه نموده و مشکل خود را به او اطلاع دهید.
- به عنوان یک مادر باردار، نوک سینههای خود را خیس نگه ندارید، زیرا خشکی پوست ممکن است سبب بروز ترکهایی در آن شود.
در نهایت، فراموش نکنید که برای مراقبت مناسب از سینهها در دوران بارداری، باید شیوه زندگی روزمره خود کمی تغییر داده و تلاش زیادی بکنید، زیرا فقط با این کار میتوان پس از زایمان نیز به کودک خود، با شادی شیر داده و او را با موفقیت کامل پرورش داد.
نظر (1)