دلایل رایج بروز درد قفسه سینه در بارداری

1200-9205-inflammation-photo1

معمولاً، مادران باردار با شروع درد قفسه سینه دچار ترس شده و به شدت عرق می‌کنند. در واقع، مواجه شدن با این درد برای یک زن حامله، موضوع بسیار دردناک و تخیلی بوده، او را با افکار منفی زیادی روبرو نموده و سؤالاتی مانند آیا می‌توانم این درد را به طور کامل از بین ببرم؟ و اگر برای من اتفاقی بیافتد، چه کسی از کودک آینده من مراقبت خواهد کرد؟ ذهن او را به خود مشغول می‌کند. با این توصیفات، اگر در ماه‌های مختلف از دوران بارداری خود برای اولین بار درد قفسه سینه را تجربه کردید، باید بدانید که چه باید بکنید؛ در غیر این صورت باید به مطب یک پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و از او در این مورد کمک بخواهید.

در ابتدا، به یاد داشته باشید که بروز درد قفسه سینه در دوران بارداری زنان امری طبیعی است. با این حال، گاهی اوقات هم این دردها می‌تواند بسیار خطرناک باشد. در ادامه این مقاله، به شما خواهیم گفت که در چه شرایطی درد قفسه سینه می‌توانید امری طبیعی باشد و چه راهکارهایی برای از بین بردن این دردها در دوران بارداری زنان مؤثر است.

برای کاهش درد قفسه سینه در بارداری این مطلب درد قفسه سینه در دوران بارداری را کنترل کنید را بخوانید

آیا بروز درد قفسه سینه در بارداری امری عادی است؟

احساس ناراحتی در قفسه سینه زنان باردار در بیشتر موارد امری طبیعی است. با این وجود، در برخی موارد زن حامله ممکن است مجبور شود به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و برای از بین بردن درد مداومی که باعث بروز تنگی نفس در او می‌شود، اقدام کند.

علل بروز درد قفسه سینه در بارداری:

درد قفسه سینه می‌تواند منجر به بروز مشکلات جدید در بدن برخی از زنان باردار شود. البته در این میان، عواملی هم وجود دارند که می‌توانند این درد را شدیدتر کنند. علل احتمالی بروز درد قفسه سینه در دوران بارداری زنان عبارتند از:

1- بروز سوزش سر دل در بارداری:

لازم است بدانید که -سوءهاضمه، رفلکس اسید معده یا خوردن غذاهای چرب در دوران بارداری می‌تواند باعث بروز سوزش سر دل در مادران شود؛ در نتیجه این مشکل نیز باعث بروز درد شدید قفسه سینه در دوران بارداری این افراد خواهد شد. زنان باردار بر اثر عوامل مختلفی دچار سوزش سر دل می‌شوند که افزایش سطح ترشح هورمون پروژسترون یکی از این عوامل است که  مفتصل اسفنکتر و مری را از هم جدا می‌کند.

2- بروز سوءهاضمه در بارداری:

هنگامی که گاز در میان قفسه سینه و شکم زنان حامله جمع شود، می‌تواند درد قفسه سینه را در بدن فرد به دنبال داشته باشد. بنابراین، می‌توان ادعا کرد که بروز مشکل سوءهاضمه در ابتدای سه ماهه سوم از دوران بارداری که در نزدیکی هفته هفتم از این دوران رخ می‌دهد، وضعیت بدنی زنان را بدتر از قبل خواهد نمود.

3- گسترش قفسه سینه در بارداری:

با پیشرفت دوران بارداری، قفسه سینه زنان حامله به میزان قابل توجهی گسترش می‌یابد؛ در نتیجه، سبب ایجاد تنش در عضلات قفسه سینه این افراد شده و درد این نواحی را به دنبال خواهد داشت. در واقع، همان‌طور که نوزاد بزرگ‌تر می‌شود، فشار بیشتری بر روی دیافراگم، دنده‌ها و ماهیچه‌های قفسه سینه مادر حامله وارد کرده و این مشکل می‌تواند درد در ناحیه راست قفسه سینه و تنگی نفس را در دوران بارداری به دنبال داشته باشد.

4- عفونت قفسه سینه در بارداری:

 عفونت قفسه سینه زنان در دوران بارداری یکی از دلایل اصلی بروز درد در این ناحیه از بدن این افراد است. این بیماری مسیرهای هوایی مادر باردار را مسدود نموده و تنگی نفس شدیدی را ایجاد خواهد نمود.

5- بروز استرس در بارداری:

امروزه، مشکل استرس در بین زنان باردار به امری فراگیر تبدیل شده است. ولی یادتان باشد هنگامی که مادر باردار احساس استرس ‌کند، قفسه سینه او دچار درد شده و می‌تواند او را با تنگی نفس مواجه کند که یکی از شایع‌ترین مشکلات دوران بارداری عصر مدرن به شمار می‌رود.

6- تغییر در اندازه سینه‌هادر بارداری:

سینه‌های زنان در دوران بارداری دچار تغییرات زیاد و زودرسی می‌شوند. این تغییرات، مفاصل و عضلات دیواره قفسه سینه مادر باردار را تحت فشار قرار داده و منجر به بروز درد و ناراحتی در سینه زنان حامله خواهد شد.

در نهایت،  به خاطر بسپارید که تمام علل ذکر شده در بالا منجر به بروز درد خفیف در ناحیه قفسه سینه زنان باردار خواهد شد که نیاز به وحشت و نگرانی ندارد. در ادامه این مقاله، چند دلیل جدی بروز درد در قفسه سینه زنان در دوران بارداری ارائه شده است که بسیار مهم هستند. این دلایل عبارتند از:

7- بروز ترومبوز عمیق وریدی در بارداری:

 ترومبوز عمیق وریدی (DVT) به لخته خون در ورید عمقی که معمولاً در ناحیه پاها یا لگن زنان حامله قرار دارد، اشاره می‌کند. مبتلا شدن زنان حامله به بیماری ترومبوز عمیق وریدی یک مشکل جدی محسوب شده و او باید برای درمان، فوراً به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کند. لخته ایجاد شده در ناحیه پاهای مادر باردار می‌تواند به قسمت‌های بالای بدن او مانند ریه‌ها هم برسد. این وضعیت می‌تواند مشکل درد قفسه سینه، آمبولی ریه‌ها یا حتی مرگ فرد مبتلا را به دنبال داشته باشد. اگر به عنوان یک زن حامله سیگار می‌کشید و بیشتر از 35 سال سن دارید، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی و چاقی در شما بالا بوده و خطرات زیادی سلامت شما و فرزند داخل رحم شما را در دوران بارداری تهدید  می‌کند.

8- بروز حمله قلبی در بارداری:

هنگامی که درد قفسه سینه در سمت چپ بدن مادر باردار رخ دهد، اولین چیزی که ممکن است به ذهن همه خطور کند، حمله قلبی است. این دلیل کاملاً درست است! زیرا درد قفسه سینه یکی از رایج‌ترین نشانه‌های بروز حمله قلبی در مادران باردار به شمار می‌رود. علائم دیگر این بیماری در دوران بارداری زنان عبارتند از سرگیجه، بروز مشکل تنفسی، بی‌حسی اندام‌ها و مواجه شدن با عرق سرد. اگر به عنوان یک زن باردار همه این علائم را در دوران بارداری خود تجربه کردید، صبر کردن جایز نبوده و باید بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنید. همچنین، این نکته مهم را به خاطر داشته باشد که اگر به عنوان یک زن حامله سیگاری بوده، به بیماری دیابت مبتلا هستید و بیشتر از 40 سال سن دارید، خطر ابتلا به این حمله قلبی  شما را تهدید خواهد نمود.

9- آسم در بارداری:

اگر در حال حاضر به عنوان یک زن حامله مبتلا به بیماری آسم خفیف هستید یا در گذشته این مشکل را تجربه کرده‌اید، این وضعیت می‌تواند در دوران بارداری شما دوباره تکرار شده و حال شما را بدتر نماید. درد قفسه سینه که به علت ابتلا به بیماری آسم در زنان حامله ایجاد می‌شود، سبب فشرده شدن قفسه سینه و بروز تنگی نفس در این افراد خواهد شد.

10- كارديوميوپاتي Peripartum:

این وضعیت نوعی بیماری قلبی است که در آن، عضله قلب مادر باردار ضعیف و بیمار می‌شود. بروز درد در ناحیه قفسه سینه یکی از علائم شایع كارديوميوپاتي Peripartum می‌باشد. البته، این مشکل بسیار نادر بوده و می‌تواند پس از انجام عمل زایمان یا یک ماه قبل از آن دیده شده و تقریباً تا 5 ماه باقی بماند.

اگر دچار عفونت ریه در بارداری شده اید این مطلب علل بروز عفونت ریه و درد قفسه سینه در بارداری را بخوانید

11- بروز مشکل آئورتی در بارداری:

 در این حالت، دیواره آئورت، یعنی بزرگ‌ترین شریان خون مادر باردار دچار مشکل می‌شود. در واقع، خون بین لایه‌های آئورت مادر باردار تجمع یافته و منجر به پارگی دیواره آن خواهد شد. مبتلا شدن زنان حامله به این بیماری می‌تواند با درد قفسه سینه تشخیص داده شود که حاملگی زنان، با وجود این بیماری بسیار خطرناک می‌باشد.

12- بیماری‌های قلبی مادرزادی:

به علت بروز تغییرات فیزیولوژیکی در بدن مادران باردار و اعمال استرس بر سیستم قلبی و عروقی این افراد، مبتلا بودن مادران حامله به بیماری‌های مادرزادی قلبی می‌تواند منجر به بروز چندین عارضه در دوران بارداری آن‌ها شود. یکی از این عوارض، بروز درد در ناحیه قفسه سینه این افراد است. بنابراین، به عنوان یک زن حامله مراقب درد قفسه سینه خود بوده و علت بیماری‌های قلبی خود را به هیچ وجه نادیده نگیرید.

با همه این توصیفات؛ اگر درد ناحیه قفسه سینه مادر باردار شدید بوده و همراه با علائم زیر باشد، به احتمال زیاد، او به عفونت قفسه سینه مبتلا شده است. این علائم عبارتند از:

  • مبتلا شدن مادر باردار به سرفه‌های طولانی مدت و ماندگار
  • مواجه شدن مادر باردار با دفع خلط زرد یا خونین
  • افزایش سریع ضربان قلب مادر باردار
  • روبرو شدن مادر باردار با مشکل تنگی نفس
  • احساس خستگی شدید
  • تب کردن زن حامله 

چگونه می‌توان برای از بین بردن درد قفسه سینه در بارداری اقدام نمود؟

در صورتی که درد قفسه سینه زن حامله‌ای با تنگی نفس، سرگیجه و ضعف عمومی بدن همراه باشد، او باید به یک دکتر متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و برای درمان وضعیت بدن خود اقدام نماید؛ اما اگر درد خفیف باشد، فرد می‌تواند با تغییر شیوه زندگی خود و مصرف برخی داروهای خانگی آن را درمان کند.

ایجاد تغییرات ساده در شیوه‌ زندگی زنان باردار برای مدیریت درد قفسه سینه:

زنان حامله می‌توانند روش‌های آسان خانگی را برای درمان درد قفسه سینه خود امتحان کنند، مگر اینکه پزشک متخصص زنان و زایمان یک علت جدی را در زمینه مبتلا شدن فرد به این درد تشخیص داده باشد. روش‌های ساده برای درمان درد قفسه سینه زنان در دوران بارداری عبارتند از:

1- در بارداری وضعیت بدن خود را تغییر دهید:

به عنوان یک زن حامله مطمئن شوید که ریه‌های شما به اندازه کافی فضا برای نفس کشیدن دارند. در چنین شرایطی هرگز سعی نکنید که مستقیماً اکسيژن را در اندازه زیاد به ريه‌های خود وارد نمایید.

2- در بارداری روند زندگی خود را آسان کنید:

به عنوان یک مادر باردار تا آنجا که می‌توانید استراحت کرده و خود را از استرس و شلوغی دور نگه دارید.

3- در بارداری از یک کوسن برای حمایت از بدن خود استفاده کنید:

در حالی که در رختخواب قرار دارید، از یک بالش کوچک یا یک کوسن برای حمایت از قفسه سینه خود استفاده کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا آزادانه نفس بکشید.

4-در بارداری بلافاصله پس از مصرف غذا به رختخواب نروید:

مهم نیست که چقدر خسته هستید، هرگز بلافاصله پس از مصرف وعده غذای اصلی برای خوابیدن به رختخواب نرفته یا حتی دراز نکشید.

5- وعده‌های غذایی خود را در اندازه کوچک بخورید:

 در دوران بارداری، خوردن یک‌باره غذا در اندازه زیاد سبب  اسیدیته شدن معده شده و مشکل سوزش سر دل و سوءهاضمه را در زنان حامله به دنبال خواهد داشت. بنابراین، سعی کنید وعده‌های غذایی خود را در اندازه کوچک‌تر و در فواصل منظم مصرف کنید.

6- در بارداری مصرف مکمل‌های مختلف، به طور روزانه حیاتی هستند:

فراموش نکنید که مصرف ویتامین‌های مخصوص دوران بارداری، به طور منظم، تأثیر زیادی بر سلامت مادر و نوزاد درون رحم او داشته و این افراد را از ابتلا به درد قفسه سینه محافظت خواهد کرد.

7- در بارداری استرس را در بدن خود به حداقل برسانید:

 هنگامی که باردار هستید، سطح استرس خود به خود می‌تواند در بدن شما صعود کند. بنابراین، تنش موجود در دوران بارداری خود را از طریق انجام ورزش‌های مدیتیشن و یوگا از بین برده یا کاهش دهید.

8- از مصرف مواد غذایی که موجب بروز مشکل نفخ می‌شود، اجتناب کنید:

 به عنوان یک زن حامله از مصرف الکل، کافئین، روغن‌های چرب و مواد غذایی تند خودداری کنید، زیرا این مواد غذایی باعث ایجاد گاز معده و بروز مشکل سوءهاضمه در دوران بارداری شما خواهد شد.

9- در بارداری مواد غذایی سالم بخورید:

به عنوان یک مادر باردار به یاد داشته باشید که خوردن وعده‌های سالم و متعادل غذا در این دوران حساس باعث می‌شود تا ویتامین‌ها و مواد معدنی در اندازه کافی به بدن شما برسد.

برای تسکین در در بارداری این مطلب 5 ورزش کششی برای تسکین دردهای بارداری را بخوانید

10- در بارداری ورزش کنید:

 انجام حرکات ورزشی سبک و منظم در دوران بارداری می‌تواند علاوه بر این که بدن فرد را سالم نگه دارد، از بدن او در برابر ابتلا به انواع عفونت‌ها محافظت کند.

11- در بارداری سیگار را ترک کنید:

 ترک سیگار در دوران بارداری نه تنها سلامت مادر را تضمین خواهد نمود، بلکه بر روی سلامت جنین داخل رحم او نیز تأثیر خواهد گذاشت.

12- در بارداری مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار را کاهش دهید:

 به عنوان یک زن باردار، مصرف نوشیدنی‌های کافئین را در برنامه روزانه خود کاهش دهید، زیرا نوشیدن این گونه مایعات کم‌آبی بدن را به دنبال خواهد داشت.

13- در بارداری اعضای بدن خود را تمیز نگه دارید:

زنان باید در کل دوران بارداری، دست‌های خود را به طور مداوم با صابون و آب گرم بشویند تا خطر ابتلا به انواع عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی در آن‌ها کاهش یابد. برای این منظور، هنگامی که در بیرون از خانه هستید، از مواد ضد عفونی کننده دست که مبتنی بر الکل هستند، برای تمیزی دست‌های خود استفاده کنید.

این راهکارها، روش‌های ساده‌ای برای جلوگیری از بروز درد خفیف در ناحیه  قفسه سینه زنان در دوران بارداری هستند، اما مادران باردار باید برای درمان درد شدید در بدن خود، حتماً به یک پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند.

درمان‌های خانگی برای کمک به از بین بردن درد قفسه سینه در بارداری:

 گرگرفتگی و سوءهاضمه علت اصلی بروز درد و ناراحتی در ناحیه  قفسه سینه زنان در دوران بارداری است. برای از بین بردن این درد می‌توانید از داروهای خانگی کوبیده شده استفاده کنید که به شرح زیر می‌باشند:

  1. مصرف چای زنجبیل و بابونه به اندازه یک یا دو بار در روز
  2. مصرف چای انجیر اسلیمی به اندازه سه بار در روز
  3. مصرف یک لیوان شیر گرم به همراه عسل به اندازه یک بار در روز
  4. مصرف تعداد انگشت‌شماری بادام در دوران بارداری که به هضم غذا هم کمک می‌کند.
  5. مصرف یک فنجان آب نارگیل که یک ماده ضد عفونی کننده منحصر به فرد و مؤثر محسوب می‌شود: برای تهیه آب نارگیل، دو قاشق چای‌خوری از گوشت این میوه را در آب جوش ریخته و به اندازه 10 دقیقه بجوشانید. مایع به دست آمده، برای طعم دار شدن ممکن است به شیرین‌کننده نیاز داشته باشد.
  6. همچنین زنان حامله می‌توانند مقدار کمی سرکه سیب را با آب مخلوط کرده و برای رفع علائم ریفلاکس یا اسید معده در دوران بارداری خود مصرف کنند.

اگر به کار بردن هیچ یک از تغییرات بالا در شیوه زندگی و درمان‌های خانگی در کاهش درد قفسه سینه شما کارساز نبود، حتماً برای درمان باید با پزشک متخصص زنان و زایمان معالج خود مشورت کنید.

نکاتی مهم برای مادران باردار:

هرگز برای درمان دردهای خود بدون نسخه پزشک دارو مصرف نکنید، زیرا هر آنچه که می‌خورید، به کودک درون رحم شما نیز رسیده و بر روی سلامت بدن او تأثیر خواهد گذاشت. همچنین، در صورت ابتلا به بیماری‌های پنومونی یا برونشیت، می‌توانید از داروهای خانگی استفاده نموده؛ بدین ترتیب از سلامت جنین داخل رحم خود هم مراقبت کنید.

در نهایت، یادتان باشد که اگر درد قفسه سینه شما به علت ابتلا به برخی بیماری‌ها بوده و با بروز عوارض جدی همراه باشد، حتماً برای درمان نیاز به کمک‌هایی پزشکی خواهید داشت. در چنین شرایطی، پزشک تنها کسی است که وضعیت بدن شما را تشخیص داده و درمان مناسب را برای کاهش درد به شما پیشنهاد می‌دهد.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/