5 روش عالی برای تربیت کودک

5 روش عالی برای تربیت کودک

تربیت کودک ، از به دنیا آوردن کودک مهم تر است، مردم مي گويند شادي يك مادر به كودكش بستگي دارد، چون مردم براي رفاه كودكشان نفس مي كشند و زندگي مي كنند و حاضرند براي آنها هرگونه فداكاري بكنند، براي مادر بهترين چيز در دنيا ديدن موفقيت و شادي فرزندش است، هر مادري مي خواهد بداند چگونه مادر خوبي باشد و کودکش را چگونه تربیت کند ، اما لزوما براي خوب بودن و تربیت کودک، يك مادر مجبور نيست مانند دوستانش يا شخصيت تلويزيوني مورد علاقه اش رفتار كند، بلكه بايد در چند مورد ضروري مهارت كسب كند.

روش های موثر در تربیت کودک:

1. هنگام تربیت کودک ، صبور باشید و خود را کنترل کنید

اگر کودکانتان روی فرش نو با شیر و کلوچه خرابکاری می کند نفس عمیق بکشید و از یک تا ده بشمارید، اینکه جلوی دادکشیدنتان را بگیرید ، دشوار است چرا که هر مادری بالاخره در یک موقعیت داد می کشد، اما راهی برای تربیت کودک است ، به خود سخت نگیرید فقط سعی کنید هر بار بهتر عمل کنید، پدر و مادر بودن در حقیقت تمرین صبر است و اگر صبر کنید ، هم برای خودتان و هم برای کودکتان خوب خواهد بود، با بالا بردن صبرتان شما الگوی خوبی برای کودکتان خواهید بود.

2. برای تربیت کودک حمایتگر او باشید

مطالعات نشان داده اند کودکانی که والدین حمایتگر و گرمتری دارند در بزرگسالی سازگاری بهتری در مشکلات و امور شناختی خواهند داشت، در واقع مطالعه ای در دانشگاه واشنگتن نشان داده کودکانی که در دوران پیش دبستانی (در واقع اضطراب اور) والدین حمایتگرتری دارند، در آینده هیپوکامپ(اصلی ترین قسمت مغز در روند حافظه بلند مدت) بزرگتری خواهند داشت که مستقیما با عملکرد مناسب حافظه در ارتباط است، لذا از مهمترین نکات برای تربیت کودک حامی بودن برای اوست.

tarbiyat-koodak-o7.jpg

3. برای تربیت کودک ، لازم است فهیم باشید

به عنوان یک شنونده ی خوب وقت کافی برای کودکتان بگذارید و پدر و مادر فهیمی باشید، وقتی کودک درحال رشد است ، اینکه بتوانند در مورد مسائل مختلف (مثل کمک به انجام تکالیف ، روابط دوستانه و یا حتی پرسش در مورد بلوغ) به شما مراجعه کنند، بسیار برایشان کمک کننده خواهد بود، بنابراین گوش شنوای شما می تواند تاثیر زیادی در تربیت کودکتان داشته باشد،هنگام صحبت با کودکان مواظب جملات خود باشید.

4. برای تربیت کودک ، با آنها تعامل داشته باشید

مطمئن باشید که به اندازه کافی با کودکتان تعامل دارید، سعی کنید از همه چیزشان، مثل کارها، افکار، عشق ها و نفرت هایشان آگاه باشید، به این طریق او می فهمد که چقدر برایتان مهم است.
این پیشنهادات به شما در برقراری ارتباط با کودک کمک می کند:
- وقتی احتمال دارد کودکتان حرفی برای گفتن داشته باشد، در دسترس باشید.
- مکالمه ای را با آنها شروع کنید تا بدانند به آنها اهمیت می دهید و سعی کنید بحث را با چیزهایی که در فکرتان دارید آغاز کنید، نه با سوال.
- هفته ای یک بار زمانی برای صحبت دونفره تان تعیین کنید.
- به علاقه مندی های کودکتان علاقه مند شوید.
- علاقه خود را به کودکتان نشان دهید، اما به حریم او تجاوز نکنید و روی احساسات او تمرکز کنید، اگر فرزندتان از چیزی نگران است، با دقت به او گوش دهید تا بداند به او اهمیت می دهید.
- نظر خود را به او بگویید ولی به او یاد بدهید که می تواند مخالفت هم بکند.

tarbiyat-koodak-o5.jpg

5. یاد دهی احترام متقابل ، در تربیت کودک

با به دست آوردن احترام کودکتان نسبت به خودتان، به او نیز یاد می دهید به خودش احترام قائل شود، بدون احترام کودکان برای خود ارزشی قائل نمی شوند که این خود باعث می شود با دیگران بدرفتاری کنند یا در معرض موقعیت های خطرناک مثل مصرف مواد و روابط نامشروع قرار گیرند، اگر مسئله تربیت کودک به درستی انجام شود، احتمال بروز این اتفاقات خیلی کم است.
اگر کودک از حرمت به خود برخوردار باشد، با خودش به درستی رفتار می کند، او طوری رفتار می کند که علائق خود را پرورش دهد و انتخاب های خوبی بکند، کودکانی که از سنین پایین احترام به آنها آموزش داده می شود، بخشنده، حامی، شاد، موفق، متواضع و با مسئولیت به بار می آیند و روابط سالم تری خواهند داشت.

 tarbiyat-koodak-o4.jpg

 

نظر (4)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

هرچه قدرمیخوام با بچع ۲سال ونیمم خوب رفتارکنم لجبازیاش نمیذاره

This comment was minimized by the moderator on the site

بچه ها ذاتا لجبازن و تا سه سالگی در اوج این لجبازی هستند ، بی تفاوتی به رفتارهای کودک میتونه خیلی کمک کننده باشه ، مثلا وقتی داره در کابینت رو همش میکوبه اگه بهش بگین نکن اون بدتر میکنه ولی اگه بی توجه باشین و سعی کنین سرشو با یه چیز دیگه گرم...

بچه ها ذاتا لجبازن و تا سه سالگی در اوج این لجبازی هستند ، بی تفاوتی به رفتارهای کودک میتونه خیلی کمک کننده باشه ، مثلا وقتی داره در کابینت رو همش میکوبه اگه بهش بگین نکن اون بدتر میکنه ولی اگه بی توجه باشین و سعی کنین سرشو با یه چیز دیگه گرم کنین که کابینت رو ناخودآگاه فراموش کنه ، دیگه از لجبازی خبری نیست، توصیه میکنم کتابهای تربیتی زیاد بخونین.

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

دختر من خیلی شیطونه خیلی اذیتم میکنه واقعا نمیدونم چیکار کنم کلافم کرده بعضی وقتا از دستش گریم میگیره

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
توصیه میکنم رفتار صحیح با کودک رو یاد بگیرین ، کتاب های تربیتی ، سخنرانی های تربیتی میتونه خیلی کمکتون کنه، گاهی رفتار ماست که کودک رو لجباز و حرف گوش کن میکنه.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/