کنترل علائم سندرم پیش از قاعدگی

Missed_period__1539861566_53636

پریود یا چرخه قاعدگی زنان شامل بروز یک سری تغییرات ماهیانه از نظر جسمی در بدن آن‌ها است تا فرد بفهمد بدن او برای باردار شدن آماده می‌باشد. لازم است بدانید که هر ماه، یکی از تخمدان‌های زنان، تخمکی بالغ آزاد می‌کند که روند انجام این فرایند در علم پزشکی با عنوان تخمک‌گذاری شناخته می‌شود. در این دوره بدن با ترشح هورمون‌های مختلف، خود را سالم نگه داشته و رحم را برای بارداری آماده می‌سازد. بنابراین، اگر هم‌زمان با انجام عمل تخمک‌گذاری، بارور شدن تخمک روی ندهد، رحم آن را در قالب دوره قاعدگی به شما نشان خواهد داد. معمولاً دوره قاعدگی زنان از روز اول شروع خونریزی شمارش شده و به طور متوسط ​​چرخه هر دوره 28 روز طول می‌کشد. البته اندازه این دوره‌ها در زنان بزرگ‌سال از 21 تا 35 روز متغیر بوده و در بدن دختران نوجوان حتی از 21 تا 45 روز فرق خواهد کرد.

برای اطلاع از علائم پیش از قاعدگی این مطلب 7 علامت بارداری یا سندرم پیش از قاعدگی PMS را بخوانید

چه زمانی علائم سندرم پیش از قاعدگی شروع می‌شود؟

علائم مبتلا شدن زنان به سندرم پیش از قاعدگی حدوداً از روز 14 بعد از شروع چرخه قاعدگی آغاز شده و تا یک هفته پس از شروع دوره جدید پریود همچنان ادامه می‌یابد.

آیا مبتلا شدن به سندرم پیش از قاعدگی کاملاً طبیعی است؟

 بله، مبتلا شدن برخی از زنان به سندرم پیش از قاعدگی کاملاً طبیعی بوده و فقط چند نمونه تغییر در حالت فیزیكی، عاطفی و رفتاری بدن ایجاد می‌كند. البته مدیریت و تنظیم این تغییرات در بدن زنان بسیار ساده بوده و روال طبیعی برای شناسایی مشکل سندرم پیش از قاعدگی در بدن زنان به شمار می‌رود. با این حال، بهتر است در مورد تشخیص مشکل PMDD، با دکتر خود مشورت نمایید.

آیا زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی تغییرات هورمونی را در خود مشاهده می‌کنند؟

 بله، در زمان مبتلا شدن زنان به سندرم پیش از قاعدگی تا زمان یائسگی، ترشح هورمون‌های بدن تغییردهنده وزن و خلق و خوی زنان به شمار رفته و آن‌ها را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهند. همچنین، این اختلال بر روی سروتونین مغز خانم‌ها تأثیر گذاشته و می‌تواند تغییرات قابل ملاحظه‌ای را در خلق و خوی فرد مبتلا ایجاد کند؛ در اغلب موارد منجر به بروز نوسانات خلقی در او می‌شود. جالب است بدانید که برخی از زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی نیز ممکن است بدون هیچ گونه تغییر یا بروز اثرات نامطلوب در جسم و روح خود این دوران را پشت سر بگذارند.

آیا می‌توان علائم سندرم پیش از قاعدگی را با مصرف قرص‌های ضد بارداری کنترل نمود؟

بعضی از زنان ادعا می‌کنند که مصرف قرص‌های ضد بارداری در جلوگیری از افزایش  وزن و کنترل علائم سندرم پیش از قاعدگی بسیار مؤثر بوده و علائم این بیماری را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد؛ ولی برخی دیگر از زنان نیز عقیده دارند که مصرف این قرص‌ها علائم سندرم پیش از قاعدگی را در بدن آن‌ها شدت می‌دهد. با این حال، اگر فردی قرص ضد بارداری را به طور مرتب مصرف کند، تغییرات هورمونی و کاهش سطح هورمون‌ها در بدن او در هنگام ابتلا به سندرم پیش از قاعدگی اتفاق نخواهد افتاد، البته تأثیر قرص ضد بارداری در بروز علائم سندرم پیش از قاعدگی در بدن برخی از زنان کم بوده و در برخی دیگر اصلاً تأثیری ندارد. در بعضی موارد، ترشح هورمون‌های بدن در هنگام مصرف قرص‌های بارداری همچنان ادامه داشته و علائم سندرم پیش از قاعدگی را بدون تغییر در بدن زنان آشکار می‌شود.

آیا زنانی که دوره‌های قاعدگی ندارند، باز هم به سندرم پیش از قاعدگی مبتلا می‌شوند؟

 بله، زنانی که به دلائل مختلف نمی‌توانند پریود شوند، باز هم ممکن است به سندرم پیش از قاعدگی مبتلا شوند. برخی از آن‌ها مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، کم خونی و استرس روانی بوده یا با عدم تعادل تغذیه‌ای، استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری، کاهش وزن و انجام تمرینات شدید ورزشی  مواجه هستند.

آیا زنان باید برای درمان سندرم پیش از قاعدگی اقدام نمایند؟

بله، درمان به موقع اختلال پیش از قاعدگی در زنان می‌تواند در مدیریت علائم این سندرم به شما کمک زیادی بکند تا بروز این مشکل نتواند انجام فعالیت‌های روزانه را تحت تأثیر قرار دهد. ایجاد تغییر در رژیم غذایی و شیوه زندگی برای درمان سندرم پیش از قاعدگی خفیف تا متوسط ​​ کمک‌کننده است. اما اگر علائم بیماری در بدن زنی شدید باشد، او باید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و با استفاده از روش‌های درمانی پیشنهادی از سوی دکتر علائم این اختلال را در بدن خود کاهش داده یا از بین ببرد. فراموش نکنید که روش درمان پزشکی سندرم پیش از قاعدگی از زنی به زن دیگر کاملاً متفاوت است.

 برای مقایسه علائم پیش از قاعدگی این مطلب علائم PMS در مقایسه با علائم بارداری در زنان (بخش اول) رابخوانید.

چه نوع تغییراتی در رژیم غذایی برای تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی مؤثر باشد؟

 مصرف غذای مغذی از جمله ویتامین‌ها، ورزش کردن، از بین بردن کامل استرس و به کار بردن درمان‌های گیاهی برای تسکین علائم و دردهای سندرم پیش از قاعدگی در زنان بسیار مؤثر است.

برای درمان علائم  سندرم پیش از قاعدگی ، کدام داروهای گیاهی مؤثر هستند؟

به خاطر داشته باشید که مصرف روغن زیتون، عصاره درخت چادری، زعفران و سنتور مؤثرترین داروهای گیاهی هستند که عوارض ناشی از سندرم پیش از قاعدگی را در بدن زنان به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند. با این حال، قبل از مصرف این مواد گیاهی حتماً با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید، زیرا ممکن است مصرف آن‌ها هم‌زمان با مصرف داروها تداخل پیدا کرده و عوارض جانبی جبران‌ناپذیری را در بدن شما ایجاد کند.

آیا می‌توان علائم سندرم پیش از قاعدگی را در دوران حاملگی هم مشاهده کرد؟

خیر، هیچ زنی نمی‌تواند علائم سندرم پیش از قاعدگی را در دوران بارداری خود مشاهده نماید، چون زنان حامله دارای دوره قبل از قاعدگی نبوده و خود دوران بارداری شامل مجموعه‌ای از تغییرات هورمونی و علائم جدید می‌باشد.

برای برخی از زنان که تجربه حاملگی را ندارند، تمایز دادن علائم سندرم قبل از قاعدگی از علائم بارداری می‌تواند بسیار دشوار باشد. بنابراین، اگر به عنوان یک زن جوان در این مورد شک دارید، می‌توانید از کیت حاملگی خانگی برای تشخیص قطعی بارداری خود استفاده کنید.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/