به عنوان والدین یک کودک نوپا، در این دنیای بزرگ، هرگز در مورد انجام کارهای آموزشی فرزند خود با دیگران رقابت نکنید، زیرا با این کار، هرگز کودک پیشرفت نخواهد کرد. امروزه، معمول است که قبل از آشنایی کودک با معنا و مفهوم حروف الفبا، والدین، او را در مهدکودک و پیشدبستانی ثبت نام میکنند. بنابراین، اگر میبینید که برخی والدین قبل از تولد فرزند خود، به مهدکودکهای خوب مراجعه کرده و برای حضور کودک خود در آینده پرسوجو میکنند، تعجب نکنید. در واقع، این کار یک نوع مسابقه برای والدین محسوب شده و آنها عجله دارند که بتوانند فرزند خود را در بهترین دوره مهدکودک و پیشدبستانی ثبت نام کنند. به نظر میرسد که امروزه، آموزش و پرورش در مورد دوران پیشدبستانی کودکان دچار سردرگمی شده است و نمیتواند کودکان را به بهترین نحو، در این دوره تربیت کند. اما، بسیاری از کارشناسان عقیده دارند که حضور کودکان در پیشدبستانی، بسیار مهم بوده و در صورت مناسب بودن این دوره، میتواند در سالهای آینده نیز، روند آموزش کودک شما را به سوی پیشرفت و ترقی هدایت کند.
با همه این توصیفات، شما به عنوان والدین تحصیلکرده و آگاه، در میان تمام این رقابتها، اجازه دهید که فرزندتان دوران کودکی خود را پشت سر گذاشته و بعد از کامل شدن شخصیت فردی، او را در پیشدبستانی ثبت نام کنید؛ این کار برای پیشرفت و ترقی او در طی روزهای آینده بسیار مهم است. پس، هر پدر و مادری باید برای انجام درست و بهموقع این کار، بداند که فرزندش چه زمانی آمادگی ورود به مهدکودک و پیشدبستانی را دارد.
اگر کودکتان نمیتواند را برود این مطلب کودکم راه نمیرود، چیکار کنم؟ را بخوانید.
کودکان چه زمانی برای حضور در پیشدبستانی آماده میشوند؟
برای والدینی که اولین بار پدر و مادر شدهاند، دانستن زمان مناسب حضور فرزندشان در مهدکودک و پیشدبستانی کار بسیار سختی است. امروزه، اکثر والدین، ابتدا فرزند خود را در یک مهدکودک ثبت نام کرده؛ سپس به منظور حضور او در پیشدبستانی تصمیم میگیرند. البته، انتخاب مهدکودک و پیشدبستانی مناسب برای اولین فرزند خانواده تصمیم بزرگی تلقی شده و استرس زیادی برای پدر و مادران جوان و بیتجربه ایجاد میکند. یادتان باشد که در چنین شرایطی، علائم زیادی در بدن و رفتار کودکان ظاهر میشود که میتواند به والدین کمک کند تا زمان مناسب حضور در مهدکودک و پیشدبستانی را تعیین نمایند. به خاطر داشته باشید که زود یا دیر انجام دادن این کار میتواند برای کودک شما در آینده مشکلات زیادی را به وجود بیاورد. در ادامه این مقاله، چند نشانه مهم در کودکان را که میتواند به والدین برای تعیین زمان مناسب حضور آنها در مهدکودک و پیشدبستانی کمک کند، بیان شده است که به شرح زیر میباشند:
1- سن کودک:
حتماً برای ثبت نام کردن فرزند خود در مهدکودک و پیشدبستانی، به سن او توجه کنید؛ تنها با بالا رفتن سن و تکمیل روند رشد کودک، او آمادگی لازم را برای حضور در مهدکودک و پیشدبستانی به دست خواهد آورد. امروزه اکثر مهدکودک و پیشدبستانی در مورد پذیرش دانشآموز محدودیت سنی تعیین کرده و حدود سه سال را برای دور شدن کودکان از والدین خود مناسب میدانند. با این وجود، توجه داشته باشید که خود کودک نیز آمادگی لازم را برای گذراندن دوره مهدکودک و پیشدبستانی داشته باشد. با این حال، برخی از کودکان با گذشت زمان نیز به اندازه کافی بزرگ نشده و ممکن است آماده نشستن بر روی کرسیهای پیشدبستانی نباشند. طبق نظر محققان، یک ایده خوب در مورد رفتن کودکان به مهدکودک، سن حدود دو سالگی است، زیرا او با انجام این کار به مرور زمان برای رفتن به پیشدبستانی نیز آماده خواهد شد. پس، میتوان ادعا کرد که والدین نیاز به زمان زیادی برای پذیرش کودک خود جهت ترک خانه و دور شدن او از آنها دارند. در نهایت، جالب است بدانید که امروزه بسیاری از مهدکودک و پیشدبستانی، از پذیرش کودکانی که سن زیر دو سال دارند، امتناع میکنند. بنابراین، به عنوان والدین یک کودک نوپا قبل از اقدام به این کار، از سن و آمادگی لازم فرزند خود برای حضور در مهدکودک و پیشدبستانی مطمئن شوید.
2- پرسش کردن زیاد کودکان نوپا:
همه ما میدانیم که ذهن انسان، از جمعآوری جزئیات و یادگیری مهارتهای جدید لذت میبرد. والدین میتوانند با ایجاد این تغییر در کودک خود، متوجه شوند که او برای حضور در مهدکودک و پیشدبستانی آماده است. به عنوان مثال، اگر فرزند شما سؤالات زیادی در مورد آنچه که میبیند، بپرسد، میتوان آن را به عنوان نشانهای از آمادگی مغز کودک و رشد مهارتهای مختلف در او حساب کرد. به عنوان یک مادر جوان و بیتجربه به خاطر داشته باشید که بهترین راه برای تشویق و پیشرفت کودکان، فرستان آنها به مهدکودک قبل از رفتن به پیشدبستانی است.
اگر کودک بیش فعالی دارید این مطلب با یک کودک بیش فعال چطور رفتار کنیم؟ را بخوانید
3- پیشرفت مهارتهای مختلف در کودکان:
همانطور که کودک سؤالات بیشتری را از والدین و اطرافیان خود میپرسد، دانش بیشتری کسب کرده و این افزایش دانش باعث بروز تغییر در رفتار فرزند شما خواهد شد. در چنین شرایطی، به مرور زمان والدین متوجه میشوند که فرزند آنها مستقلتر از قبل شده و میتواند به راحتی در مهدکودک و پیشدبستانی حضور یابد. پس اگر فرزند کوچک شما سعی دارد، هر روز مطالب جدیدی را یاد بگیرد، او آماده رفتن به مهدکودک است. همچنین، اگر متوجه شدید که درک فرزند کوچک شما نسبت به قبل بالاتر رفته و او در حال تلاش برای به دست آوردن اطلاعات جدید میباشد، میتوانید به کمک مربیان حرفهای نیاز فرزند خود را در این مورد تأمین نمایید. بنابراین، میتوان ادعا کرد که میزان پیشرفت کودک در درک مهارتها و بهبود حافظه او نشانه بسیار خوبی است که آمادگی فرزند شما را برای رفتن به مهدکودک و پیشدبستانی نشان میدهد.
4- تعامل و ایجاد ارتباط کودکان با دیگران:
همانطور که میدانید معمولا کودکان کوچکتر تعامل کمتری برای ایجاد ارتباط با دیگران، از خود نشان میدهند؛ ولی هنگامی که آنها بزرگتر شوند، این حس در آنها رشد کرده و میتوانند به دلایل مختلفی با دیگران تعامل داشته باشند. بنابراین اگر به عنوان والدین یک کودک نوپا متوجه شدید که فرزندتان دوست دارد بیشتر با افراد دیگر ارتباط برقرار کند، این علامت میتواند نشاندهنده آمادگی او برای حضور در مهدکودک و پیشدبستانی باشد.
اگر کودکتان به حرتان گوش نمیکند این مطلب 4 راه ساده برای اینکه کودک به حرفتان گوش کند را بخوانید
علاوه بر موارد بالا، بهبود توانایی کودک در درک آنچه که میآموزد، میتواند زمان مناسب رفتن او به مهدکودک و پیشدبستانی را نشان دهد. با همه این توصیفات، به یاد داشته باشید که زمان رفتن به مهدکودک و پیشدبستانی در هر کودک متفاوت بوده و این حس ممکن است به سختی در همه کودکان دو ساله رشد کرده و آمادگی او را برای حضور در مهدکودک و پیشدبستانی نشان دهد. برخی از کودکان تا 4 سالگی حتی نمیتوانند به طور هماهنگ صحبت کنند. بنابراین، قرار دادن کودکان در یک مهدکودک خوب در سن مناسب، میتواند کمک زیادی به شروع رشد و توسعه مهارتهای مختلف آنها بکند. پس، به عنوان والدین یک کودک نوپا وقت خود را صرف بازی با کودک خردسال خود نموده و صبورانه او را تا زمان رفتن به مدرسه همراهی کنید، زیرا با این کار خواهید دید که فرزندتان چگونه همه چیز را به راحتی یاد گرفته و شما را شگفتزده خواهد کرد!
نظر (0)