آیا به عنوان مادر یک نوزاد کوچک متوجه شدید که فرشته شما از تغییر رنگ پوست خود رنج میبرد؟ باید به خاطر داشته باشید که در چنین مواردی ممکن است فرزند شما از وجود مشکل ویتیلیگو در بدن خود رنج ببرد! اما آیا بیماری ویتیلیگو در بدن نوزادان خطرناک است؟ والدین برای درمان نوزادان مبتلا به ویتیلیگو چه کاری میتوانند انجام دهند؟ اگر شما هم این سوالات را در مورد بیماری ویتیلیگو در ذهن خود دارید، منتظر دریافت پاسخ خود در ادامه این مقاله باشید، چون مطالعه مقاله زیر همه چیز را در مورد بیماری ویتیلیگو برای شما روشن خواهد کرد.
در ابتدا، لازم است به یاد داشته باشید که وجود مشکلات پوستی در نوزادان ممکن است مانع از لذت بردن آنها از زندگی و داشتن رابطه سالم با نوزادان دیگر شود، زیرا زمانی که نوزادی از وجود مشکل پوستی در بدن خود رنج میبرد، معمولا مادران دیگر میترسند تا در صورت نزدیک شدن فرزند کوچک خود به نوزاد بیمار، این مشکل به او هم سرایت کند. اما، در مورد مبتلا شدن نوزادان کوچک خود به بیماری ویتیلیگو زیاد نگران نباشید! چون در ادامه این مقاله به همه سوالات شما این مورد پاسخ داده و کل شک و تردیدهایتان را در مورد بیماری پوستی ویتیلیگو از بین خواهیم برد.
اگر نوزادتان به بیماری عفوت قارچی مبتلا شده این مطلب عفونت قارچی پوست نوزاد را خودتان درمان کنید را بخوانید
بیماری پوستی ویتیلیگو در نوزادان چیست؟
ویتیلیگو و یا leukoderma یک نوع بیماری معمولی است که بر روی رنگ پوست نوزادان تاثیر میگذارد. در واقع، این بیماری سبب تخریب سلولهای پوستی در بدن نوزادان شده و رنگ پوست بیرونی افراد مبتلا به این بیماری با ایجاد شدن تکههای سفید رنگ تغییر میکند. به یاد داشته باشید که بیماری ویتیلیگو میتواند بخشهایی از بدن، از جمله سوراخهای بینی، چشم و یا دهان نوزادان را تحت تاثیر خود قرار دهد. حتی در برخی موارد میتوانید باعث سفید شدن موهای نوزادان هم شود.
انواع بیماری پوستی ویتیلیگو در نوزادان:
بیماری ویتیلیگو به دو دسته تقسیم میشود، که عبارتند از:
1- بیماری ویتیلیگو موضعی:
این نوع بیماری ویتیلیگو، خود دارای سه الگوی متفاوت میباشد، که عبارتند از:
1- بیماری ویتیلیگو نوع اول:
این نوع بیماری تنها باعث بروز نقاط سفید رنگ در چند ناحیه از بدن فرد بیمار میشود.
2- بیماری ویتیلیگو نوع دوم:
این نوع مشکل باعث بروز نقاط سفید رنگ در سمت چپ و یا راست بدن فرد مبتلا خواهد شد.
3- بیماری ویتیلیگو نوع سوم:
در این نوع بیماری فقط بر غشاء مخاطی بدن فرد مبتلا تاثیر میگذارد.
2- بیماری ویتیلیگو عمومی:
بیماری ویتیلیگو عمومی نیز خود دارای چهار الگوی مختلف میباشد، که عبارتند از: Acrofacial، ولگاریس، مخلوط و عمومی. به یاد داشته باشید که در بیماری ویتیلیگو مدل Acrofacial، پوست دست و پای نوزادان مبتلا تحت تاثیر قرار میگیردریال در حالی که در مدل ولگاریس تمام قسمتهای بدن فرد مبتلا ممکن است سفید رنگ شود.
نشانههای وجود بیماری پوستی ویتیلیگو در نوزادان:
برخی از نشانههای مشترک بیماری ویتیلیگو در بدن نوزادان عبارتند از:
- تغییر رنگ پوست بدن نوزادان مبتلا به بیماری ویتیلیگو.
- تغییر رنگ پوست قسمتهای مختلف بدن و یا سفید شدن موی سر، مژهها و ابروهای نوزادان مبتلا به بیماری ویتیلیگو.
- سفید شدن غشاهای مخاطی بدن نوزادان مبتلا به بیماری ویتیلیگو.
- تغییر رنگ لایههای داخلی کره چشم و یا شبکیه چشم نوزادان مبتلا به بیماری ویتیلیگو.
- سفید شدن بخشهایی از زیر بغل، ناف و یا تمام این قسمتها در بدن نوزادان مبتلا به بیماری ویتیلیگو.
- از دست دادن موهای سر نوزادان (آلوپسی) مبتلا به بیماری ویتیلیگو.
بیشترین مناطقی از بدن نوزادان که تحت تاثیر بیماری ویتیلیگو قرار میگیرد:
این مشکل بیشتر مناطق پوستی بدن نوزادان را تحت تاثیر خود قرار میدهد. اما، مهمترین نقاط پوستی هم که تحت تاثیر بیماری ویتیلیگو قرار میگیرند، عبارتند از:
- پوست اطراف دهان و چشم نوزادان مبتلا به بیماری ویتیلیگو
- پوست انگشتان دست و مچ دستان نوزادان مبتلا به بیماری ویتیلیگو
- پوست نواحی اطراف زیر بغل نوزادان مبتلا به بیماری ویتیلیگو
- پوست اطراف اندام تناسلی نوزادان مبتلا به بیماری ویتیلیگو
- داخل دهان (غشاء مخاطی) نوزادان مبتلا به بیماری ویتیلیگو
علل بروز بیماری ویتیلیگو در نوزادان:
عوامل متعددی وجود دارد که میتواند باعث بروز بیماری پوستی ویتیلیگو در بدن نوزادان شود. اما، برخی از مهمترین این علل عبارتند از:
1- بروز اختلال خود ایمنی در بدن نوزادان:
جالب است بدانید که در برخی موارد، سیستم ایمنی بدن کودک بیش از حد فعال میشود، که این امر به تنهایی میتواند سبب از بین رفتن ملانوسیت سلولهای پوستی در این کودکان شده و در نتیجه، فرآیند تغییر رنگ پوست بدن را به دنبال داشته باشد.
2- عوامل ژنتیک در بدن نوزادان:
والدین نوزادان کوچک باید توجه داشته باشند که در برخی موارد، عدم تعادل ژنتیکی نیز میتواند باعث شود تا پوست بدن نوزاد توانایی خود را برای تولید رنگ از دست بدهد. در چنین شرایطی، او مبتلا به بیماری ویتیلیگو خواهد شد.
اگر پوست نوزادتان کبود میشود این مطلب دلایل کبودی پوست بدن نوزادان و کودکان را بخوانید
3- قرار گرفتن نوزاد در معرض تابش بیش از حد نور خورشید:
آفتابسوختگی نوزادان و یا قرار گرفتن بیش از حد نوزاد در معرض تابش بیش از حد نور خورشید میتواند سلولهای تولید کننده رنگ پوست او را از بین برده و منجر به بروز بیماری ویتیلیگو در بدنش شود.
4- قرار گرفتن بیش از حد نوزاد در معرض مواد شیمیایی:
معمولا استفاده کردن زیاد از مواد شیمیایی مضر مانند صابونها و شامپوها برای تمیز کردن پوست بدن نوزادان خود ممکن است مشکلاتی را در پوست بدن این افراد ایجاد کرده و تغییر رنگ پوست بدن نوزاد شما را به دنبال داشته باشد.
روش تشخیص بیماری پوستی ویتیلیگو در نوزادان:
به عنوان پدر و مادر یک نوزاد کوچک یادتان باشد که ممکن است پزشکان متخصص پوست آزمایشهای پزشکی مختلفی را برای تشخیص بیماری ویتیلیگو در بدن فرزند شما انجام دهند. برخی از شایعترین این آزمایشات عبارتند از:
- انجام آزمایش آنتی بادی ضد هستهای و یا تست ANA برای تشخیص بیماری ویتیلیگو در بدن نوزادان
- انجام آزمایش خون (آزمایش تیروتروپین) برای تشخیص بیماری ویتیلیگو در بدن نوزادان
- آزمایش به یک نمونه کوچک (بیوپسی) از پوست آسیب دیده در نوزادان
- معاینه کامل چشم نوزادان توسط پزشک متخصص چشم برای تشخیص بیماری ویتیلیگو در بدن نوزادان
روشهای درمانی بیماری پوستی ویتیلیگو در نوزادان:
در ادامه این مقاله، به چند روش پزشکی که برای درمان بیماری ویتیلیگو در نوزادان اشاره شده است، که عبارتند از:
1- مصرف داروی استروئید:
به خاطر داشته باشید که بیشتر پزشکان متخصص پوست پیشنهاد میکنند که باید از ویتامین D و استروئید برای درمان بیماری ویتیلیگو در نوزادان استفاده کرد، چون داروی استروئید کمک میکند تا مناطق آسیب دیده از بدن نوزادان، دوباره رنگدانه تولید کرده و تغییر رنگ در ناحیه بیمار از بدن هم از بین برود. همچنین، یادتان باشد که مصرف ویتامین D کمک خواهد کرد تا سلولهای جوان و تازه جایگزین سلولهای مرده پوست بدن نوزادان بیمار شده و سلامت را به آن ناحیه برگردانند.
2- پمادهای موضعی کورتیکواستروئیدی:
شما میتوانید با مالیدن این کرم بر روی پوست ناحیه آسیب دیده از نوزاد خود مجددا آن ناحیه را به تولید رنگدانه مجبور کرده و باعث جوان شدن دوباره سلولهای پوستی بدن نوزاد بیمار خود شوید.
اگر نوزادتان به بیماری گال مبتلا است این مطلب علل بروز بیماری گال در نوزادان را بخوانید
3- درمان بیماری ویتیلیگو در ناحیه دهان نوزادان با استفاده از روش PUVA:
لازم است بدانید که استفاده از روش درمانی خوراکی PUVA میتواند به درمان مشکلات شدید ویتیلیگو در دهان نوزادان کمک زیادی نماید.
روشهای جلوگیری از بروز بیماری ویتیلیگو در بدن نوزادان:
در ادامه این مقاله، چند نکته ضروری برای راهنمایی والدین بیتجربه جهت جلوگیری از بروز بیماری ویتیلیگو در نوزادانشان بیان شده است، که عبارتند از:
- والدین میتوانند با تغییر دادن عادات غذایی نوزادان بیمارخود و اطمینان از بهداشتی بودن محیط اطراف زندگی نوزادشان از بروز این مشکل در بدن آنها جلوگیری کنند. شما باید به عنوان پدر و مادر یک نوزاد کوچک مطمئن شوید که نوزاد شما همیشه و در هر شرایطی تمیز بوده و از مواد غذایی سالم و مغذی تغذیه میکند.
- فراموش نکنید که مصرف بیش از حد ویتامین C میتواند باعث گسترش بیماری ویتیلیگو در بدن نوزادان شود. به همین علت، اگر فرزند کوچکتان با مشکلات سفید شدن پوست مواجه است، پس بهترین کار به حداقل رساندن مصرف غذاهای غنی از ویتامین C در برنامه غذایی روزانه او میباشد.
نظر (4)