به وجود آمدن بیماری دیابت در بدن خانمهای جوان، اغلب شرایط پزشکی خاصی را در زندگی این به وجود کمیآورد، به طوری که بدن خانمهای مبتلا به دیابت میتواند به راحتی در برابر سایر عوارض و بیماریها حساس باشد. به همین دلایل، اگر شما هم به عنوان یک فرد دیابتی و جوان در فکر شروع تکمیل اعضای خانواده خود هستید، باید قبل از اقدام به این کار در مورد عوامل موثر بر سلامتی خود آگاه باشید. به عنوان یک خانم جوان و مبتلا به دیابت به خاطر داشته باشید که اولین نگرانی شما میتواند بالا بودن احتمال بروز مشکل ناباروری در بدنتان باشد. اما، اگر شما توانستهاید با این موضوع کنار آمده و با انجام برخی اقدامات بهداشتی، سلامت بدن خود را تامین کنید، میتوانید در فکر تشکیل خانواده و داشتن فرزند باشید. در ادامه این مقاله، اطلاعات کاملی در مورد بیماری دیابت در بدن زنان جوان که منجر به بروز مشکل ناباروری در بدن هر دو جنس، به ویژه زنان جوان میشود، بیان شده است.
اگر به دنبال درمان طبیعی مشکل دیابت خود هستید این مطلب 5 روش طبیعی درمان دیابت بارداری را بخوانید.
نابارور به کسانی گفته میشود که به مدت 12 ماه متوالی، برای باردار شدن تلاش کرده و نتیجهای نگرفته باشند
مشکل ناباروری در افراد مبتلا به دیابت چگونه رخ میدهد؟
ممکن است فرد مبتلا به دیابت به راحتی باردار شده و داشتن یک نوزاد سالم را هم تجربه کند. با این حال، شانس بروز مشکل ناباروری در کسانی که مبتلا به دیابت هستند، بسیار بالاتر از سایر افراد جوان میباشد.
در واقع، نابارور به کسانی گفته میشود که به مدت 12 ماه متوالی، برای باردار شدن تلاش کرده و نتیجهای نگرفته باشند. آمارها نشان میدهد که در حدود 10 درصد از جمعیت جوان دنیا از وجود مشکل ناباروری در بدن خود رنج میبرند. این در حالی است که بسیاری از مسائل ناباروری در بدن مردان و زنان قابل درمان است و تنها در حدود 10 درصد از این موارد حل قابل درمان نبوده و ناباروری دائمی را در بدن این افراد به وجود میآورند.
آیا دیابت بر روی قدرت باروری تاثیر میگذارد؟
به عنوان زوج جوانی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، به یاد داشته باشید مشکل ناباروری که در نتیجه بیماری دیابت رخ میدهد، بر اثر مسائل مربوط به مصرف انسولین در این بیماران اتفاق میافتد و کاملا هم در بین قشر جوان جامعه رایج است. در واقع، هنگامی که بدن انسان برای هضم مواد غذایی مصرف شده یک نوع هورمون با عنوان انسولین را از طریق جریان خون به سلولهای بدن میرساند، به آنها کمک میکند تا گلوکز موجود در غذا را (که یک شکل از قند است) تجزیه کرده و برای تولید انرژی در بدن استفاده کند. این در حالی است که اگر شما به عنوان یک فرد دیابتی با مقاومت بدن خودتان نسبت به انسولین روبرو شدید، به این معنی است که بدن شما با عدم تعادل هورمونی هم مواجه گردیده است.
به خاطر داشته باشید که اگر میزان ترشح یکی از هورمونهای مورد نیاز بدن شما در تعادل نباشد، میتواند سطح ترشح هورمونهای دیگر مانند استروژن، پروژسترون و تستوسترون را هم مختل کند. به هم خوردن کل زنجیره ترشح هورمونی در بدن و بروز عدم تعادل آن، میتواند منجر به بروز مسائلی مانند کیست تخمدان در زنان و یا بروز اختلال در قدرت باروری مردان شود. در نهایت، لازم است به عنوان زن و شوهر جوانی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، به یاد داشته باشید که بدن افراد مبتلا به دیابت ممکن است به روشهای مختلف نسبت به انسولین واکنش نشان دهد، که مهمترین این موارد عبارتند از:
1- دیابت نوع اول:
در صورت مبتلا شدن به دیابت نوع اول، بدن بیمار قادر به تولید انسولین نخواهد بود.
2- دیابت نوع دوم:
در دیابت نوع دوم، بدن بیمار قادر نخواهد بود تا انسولین کافی را برای استفاده سلولهای بدن خود ترشح کند و یا در برخی موارد، بدن بیمار به تولید انسولین خودش واکنش نشان میدهد. البته در برخی شرایط هم ممکن است که بدن فرد بیمار با هر دو این مسائل روبرو شود.
برای اطلاع از خطرات دیابت در بارداری این مطلب دیابت بارداری برای جنین خطرناک است؟ را از دست ندهید
دیابت و رابطه آن با مشکل ناباروری در زنان :
بیماری دیابت ممکن است نتواند برای همیشه باردار شدن فرد مبتلا را متوقف کند، اما میتواند منجر به سقط جنین داخل رحم او گردد. البته، به خاطر داشته باشید که سقط جنین ممکن است قبل از اینکه فرد متوجه حامله بودن خود شود، اتفاق بیافتد. در واقع، بیماری دیابت اغلب از لانهگزینی جنین در دیواره رحم مادر باردار جلوگیری کرده و منجر به سقط زودرس او میشود.
همانطور که گزارشهای آماری انجمن دیابت آمریکا نشان میدهد در مواردی که مشکل مادر باردار، ترشح میزان بالای گلوکز تشخیص داده شود، شانس سقط جنین در او 30-60 درصد بالاتر از افراد سالم خواهد بود. در مواردی هم که بارداری بیمار تایید شده باشد، احتمال بروز مسائل و خطرات مربوط به هنگام تولد وجود خواهد داشت. مسائل و مشکلاتی که که ممکن است در دوران بارداری و در هنگام تولد نوزاد مادران مبتلا به بیماری دیابت رخ دهد، عبارتند از:
- اولین مشکل ناشی از مبتلا شدن مادران به دیابت، وجود نقص عضو در نوزادان آنها در هنگام تولد است. این اتفاق ممکن است بر اثر بالا بودن میزان سطح قند خون در بدن مادر باردار و آسیب رسیدن به سلولهای جنینی رخ دهد.
- همچنین، اگر اندازه نوزاد خیلی بزرگ باشد، تولد او با انجام عمل سزارین صورت خواهد گرفت. انجام عمل جراحی در مادران مبتلا به دیابت هم خطر ابتلا به عفونت را در این افراد به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.
- در نهایت، به خاطر داشته باشید که مادران دیابتی شانس بیشتری برای مواجه شدن با دیابت دوران بارداری را دارند، که بروز این مشکل منجر به عوارض دیگری در بدن مادر و نوزاد او خواهد شد.
برای جواب پاسخ این سوال این مطلب آیا بارداری برای زنان دیابتی خطرناک است؟ را بخوانید.
دیابت و رابطه آن با مشکل ناباروری در مردان:
با توجه به تحقیقات دانشمندان در انگلستان، در بدن مردان مبتلا به بیماری دیابت، نرخ آسیب رسیدن به DNA اسپرم نسبت به کسانی که مبتلا به دیابت نیستند، بسیار بالاتر خواهد بود، چون مردان مبتلا به بیماری دیابت با مسائل پزشکی خاصی که مربوط به انزال است، روبرو میباشند.
اکثر مردان مبتلا به بیماری دیابت با یک بیماری خاص به نام "انزال" روبرو هستند. این بدان معنی است که بدن آنها، به جای رساندن اسپرم به آلت تناسلی، آنها را به مثانه فرد وارد میکند، که این بیماری میتواند باعث بروز ناباروری دائمی در بدن این افراد هم شود. همچنین، بروز بیماری دیابت بدن در مردان جوان میتواند به رگهای خونی که خون را به اعصاب بدن میرسانند، صدمه بزند. در نتیجه آسیب رسیدن به رشتههای عصبی که خون را به آلت تناسلی مرد میرسانند، قدرت باروری فرد نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
در نهایت، به عنوان زوج جوانی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، به خاطر داشته باشید که مشکل ناباروری در بدن بسیاری از مردان مبتلا به دیابت، با بروز اختلال در نعوظ آنها که منجر به ناباروری در بدنشان میشود، تشخیص داده خواهد شد.
حقایقی مهم در مورد سلامتی مردان و زنان مبتلا به دیابت:
به عنوان زوج جوانی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، یادتان باشد که اگر مبتلا به دیابت هستید و هنوز هم میخواهید صاحب فرزند شوید، شما نیاز شدیدی دارید تا قبل از شروع تلاش برای باردار شدن، مراقبت بیشتری را از بدن خود بکنید. در ادامه این مقاله، نکات مهمی برای مراقبت از بدن زنان و مردان مبتلا به بیماری دیابت ارائه شده است. این موارد عبارتند از:
- حفظ میزان قند خون مطلوب بدن.
- مراقبت و نظارت دقیق بر انسولین خون و سطح هموگلوبین آن در بدن.
- افراد دیابتی باید به طور مداوم وزن خود را چک کنند، تا بتوانند وزن مطلوب بدنشان را حفظ نمایند.
- افراد مبتلا به دیابت باید سعی کنند تا به طور منظم ورزش کرده و بدین ترتیب تناسب اندام خود را حفظ کنند.
- خوردن مواد غذایی سالم و جلوگیری از مصرف مواد غذایی ناسالم و بستهبندی شده.
- مصرف مکملهای ویتامینی، البته پس از مشورت با دکتر معالج.
در حالی که بسیاری از افراد دنیا تصور میکنند که بیماری قند، یک بیماری سخت و غیر قابل علاج است، شما به عنوان یک فرد جوان مبتلا به این بیماری میتوانید امیدوار باشید و با افزایش آگاهی خود در مورد بیماری دیابت و چگونگی تاثیر آن بر قدرت باروری بدن، بسیاری از موانع و مشکلات ناشی از آن را از بین برده و یا مهار کنید. به عنوان زوج جوانی که در حال تلاش برای باردار شدن هستید، یادتان باشد که هنوز هم شانس شما برای داشتن یک خانواده سالم از بین نرفته است. اما برای این کار، شما باید با دکتر متخصص زنان و زایمان مشورت کرده و تمام آزمایشات مورد نیاز را به دقت انجام دهید. همچنین، فراموش نکنید که برای داشتن یک زندگی سالم، فعال بودن فرد مبتلا به بیماری دیابت نیز بسیار مهم است. پس برای غلبه بر بیماری دیابت، انجام حرکات ورزشی و فعالیتهای روزمره را از یاد نبرید و تا آنجا که امکان دارد از مواد غذایی سالم تغذیه کنید
نظر (7)