8 سرطان شایع بین نوزادان و علائم آن ها

causes__1533385477_21334

آیا می‌دانید كه بیماری سرطان بسیار مهلک بوده و می‌تواند بر روی زندگی نوزادان تاثیرات منفي فراواني بگذارد؟ اگرچه بروز بیماری سرطان در بين نوزادان بسیار نادر است، اما یکی از علل اصلی مرگ نوزادن در جهان مربوط به این بیماری می‌باشد. با این حال، تا به امروز علت واقعی بروز بیماری سرطان در بدن کودکان شناخته نشده است. اما، خبر خوب این است که میزان زنده ماندن نوزادان مبتلا به بیماری سرطان به طور قابل توجهی افزایش یافته است. اين در حالي است كه در زمان‌های گذشته، شانس زنده ماندن نوزادان مبتلا به بيماري سرطان بسیار کم بود.

اگر نوزاد شما به بیماری زردی مبتلا است این مقاله آیا برای بیماری زردی نوزاد باید نگران بود؟ را بخوانید

بیماری سرطان چیست؟

بیماری سرطان وضعیتی است که در آن رشد سلول‌هاي عادي موجود در بدن انسان غیر قابل کنترل شده و اين سلول‌ها به سرعت به بافت‌های اطراف خود حمله می‌کنند. در نتیجه، سلول‌های توموری در کوتاه مدت در كل بدن فرد بيمار پخش خواهند شد.

 علل بروز بیماری سرطان در بدن نوزادان:

شما به عنوان والدین یک نوزاد باید این موضوع مهم را در اخبار اخیر شنیده باشید که به برخی از  شرکت‌های تولیدکننده غذا و یا شیر نوزاد در کشورهاس مختلف دستور داده شده است که نوع مهر و موم درب قوطی غذای نوزادان را تغییر دهند. با این حرکت، غذای کودک در قالب‌های شیشه‌ای و بطری‌های مخصوص قرار داده می‌شود. دلیل این کار هم ترس از آلوده شدن غذای کودکان به نوعی سم سرطان‌زا اعلام شده است. علاوه بر اين، عوامل مشابه زيادي هم در جهان وجود دارد که در بیشتر موارد مورد غفلت قرار گرفته است، اما می‌تواند يكي از عوامل مهم سرطان‌زایی در بدن نوزادان باشد.

یادتان باشد كه قرار گرفتن نوزادان در معرض خطرات زیست محیطی می‌تواند باعث آلوده شدن بدن آن‌ها به سموم مختلف شده و فرشته‌هاي كوچک شما را به بیماری سرطان مبتلا کند. به همین دلیل، اگر کودک شما تحت عوامل محیطی و یا شیوه زندگی غلط قرار دارد، بدانید که شما خودتان باعث ایجاد بيماري سرطان در بدن او هستید. همچنين، تغییرات ایجاد شده در DNA نوزادان هم در رشد سلول‌های آن‌ها تاثیر گذاشته و اين افراد را به بیماری خطرناک سرطان مبتلا می‌کند.

يادتان باشد كه اگر سیستم ایمنی و سیستم‌های فیزیولوژیکی نوزادی رشد كاملی نداشته باشد، بدن او برای مبارزه با سموم وارد شده آماده نبوده و یک نامزد ایده‌آل برای ابتلا به سرطان محسوب خواهد شد. امروزه، باز شدن "پنجره‌های توسعه و اقتصاد"، مراحل اصلی رشد و تکامل کودکان را تحت تاثیر خود قرار داده و بحرانی خطرناک در زندگی اين فرشته‌هاي كوچک ایجاد كرده است.

اگر به بیماری سرطان تخمدان مبتلا هستید این مطلب آنچه از سرطان تخمدان در دوران بارداری نمی دانید را ازدست ندهید

علائم بروز بیماری سرطان در نوزادان:

همانطور که می‌دانید انواع مختلفي از بیماری سرطان وجود دارد، که زندگی نوزادان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. هر كدام از اين سرطان‌ها دارای علائم و نشانه‌های متفاوتی هستند. اما بروز علائم همه سرطان‌ها در بدن نوزادان کم و بیش یکسان است. این علائم مشترک عبارتند از:

  • کاهش ناگهانی و چشمگیر وزن نوزادان مبتلا به بيماری سرطان
  • خونریزی قسمت‌های مختلف بدن نوزادان مبتلا به بيماری سرطان و بروز حالت خواب‌آلودگی و یا رنگ‌پریدگی در آن‌ها
  • پایین بودن سطح ایمنی بدن نوزادان مبتلا به بيماری سرطان
  • استفراغ کردن مداوم نوزادان مبتلا به بيماری سرطان، در اول صبح
  • تعریق کردن بیش از حد نوزادان مبتلا به بيماری سرطان
  • به وجود آمدن توده در نواحی گردن، شکم، لگن، قفسه سینه و یا زیر بغل‌هاي نوزادان مبتلا به بيماری سرطان

اگر فکر میکنید کبد کودکتان چرب است این مطلب از احتمال ابتلای کودکتان به بیماری کبد چرب آگاه باشید را از دست ندهید

روش‌های تشخيص بیماری سرطان در بدن نوزادان:

پزشکان متخصص اطفال برای تشخیص بیماری سرطان در بدن نوزادان، از طرق مختلفی استفاده می‌کنند. یک کودک مبتلا به سرطان حتما باید تست‌های را انجام دهند، تا نوع بیماری بدن او تشخیص داده شده و روند درمانش شروع شود. مهم‌ترين روش‌های تشخیص بیماری سرطان در بدن نوزادان عبارتند از:

1- بیوپسی:

در این نوع تست تشخیص بیماری سرطان در بدن نوزادان، یک نمونه از بافت بدن آن‌ها برداشته شده و مورد بررسی قرار می‌گیرد، تا حضور تومور در آن تشخیص داده شود.

2- آزمایش خون:

در این روش تشخیص بیماری سرطان در بدن نوزادان، با شمارش سلول‌های خونی می‌توان تعیین کرد که آیا اختلالی در بدن نوزاد وجود دارد یا نه.

3- سونوگرافی:

در این روش تشخیص بیماری سرطان در بدن نوزادان، یک تصویر کلی از داخل بدن كودك بیمار برداشته می‌شود.

4-اسکن كردن به كمک اشعه ایکس:

اين روش تشخیص بیماری سرطان در بدن نوزادان کمک می کند تا رشد غیرطبیعی هر سلولي در بدن شناسايی شود.

5-ایجاد سوراخ در ستون فقرات نوزاد :

در این روش تشخیص بیماری سرطان در بدن نوزادان نیز یک نمونه از بافت  اطراف نخاع بيمار برداشته شده و تحت معاینه پزشکی قرار می‌گیرد.

در برخی از موارد هم آزمایش‌های دیگري مانند سی تی اسکن، MRI، اسکن و اسکن PET نیز بسته به سن بیمار و وجود دیگر نگرانی‌های پزشکی برای تشخیص بیماری سرطان در بدن آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

البته، لازم است به خاطر داشته باشيد گاهی اوقات، نشانه‌های وجود سرطان در بدن نوزادان می‌تواند حتی قبل از تولد آن‌ها و از طریق انجام سونوگرافی تشخیص داده شود. با این حال، تشخیص بیماری سرطان در بدن نوزادان پس از تولد، به دلیل تحریک ‌پذیری و بی‌قرار بودن اين فرشته‌هاي كوچك بسیار دشوار خواهد بود.

انواع مختلف بیماری سرطان در بدن نوزادان:

1- نوروبلاستوم در نوزادان:

نوروبلاستوم برجسته‌ترین فرم بیماری سرطان است که ممکن است در سال اول زندگی برای هر نوزادی اتفاق افتد. نتايج مطالعات انجام شده توسط محققان نشان می‌دهد كه معمولا، این نوع سرطان بر روی سلول‌های عصبی نابالغ که در سیستم عصبی نوزادان در حال رشد هستند، تاثیر می‌گذارد. همچنين، اين نتايج اثبات مي‌كند كه تومورهای ایجاد شده توسط بيماري نوروبلاستوم عمدتا در اطراف ستون فقرات، شکم و یا غده آدرنال نوزادان ديده مي‌شود. به ياد داشته باشيد كه علایم اصلی این نوع سرطان در بدن نوزادان عبارتند از: بزرگ شدن کلیه‌های نوزاد مبتلا به بيماري نوروبلاستوم، بالا رفتن فشار خون نوزاد مبتلا به بيماری نوروبلاستوم، ناتوانی نوزاد مبتلا به بيماری نوروبلاستوم در راه رفتن، اسهال و درد شدید در بدن نوزاد مبتلا به بيماری نوروبلاستوم.

2- لوسمی لنفوبلاستیک حاد (ALL) در نوزادان:

لوسمی لنفوبالستیک حاد یکی از شایع‌ترین نوع سرطان‌ها در بدن کودکان بوده و در حدود 34 درصد از کل نوزادان دنیا را خود مبتلا می‌کند. فراموش نکنید كه به وجود آمدن این نوع تومور در کودکان پسر دو تا چهار ساله شایع‌تر بوده و منشاء آن هم مغز استخوان کودکان مبتلا است. اما، در صورتی كه اين بيماري درمان نشود، به سایر اندام‌های خونی نوزادان نیز گسترش می‌یابد. جالب است بدانيد كه این نوع سرطان تعداد کمی از علایم اصلی سرطان‌ها را در بدن بیماران بروز می‌دهد و تنها شامل درد شدید در مفاصل و استخوان‌ها، خستگی، خونریزی و تب شدید در کودکان می‌باشد.

3- تومور ویلمز در نوزادان:

تومور ویلمزکه منشا آن کلیه‌های نوزاد است، شایع‌ترین نوع سرطان کلیه در نوزادان به شمار می‌رود. این نوع بیماری معمولا فقط یکی از کلیه‌هاي فرد بيمار را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، اما در موارد نادر ممکن است تومور ویلمز بر هر دو کلیه کودک بيمار اثر گذاشته و وضعیت بدنی او را وخیم و جدی کند. به ياد داشته باشيد كه این نوع سرطان، بیشتر بدن کودکان سه تا چهار ساله را تحت تاثیر خود قرار داده و به ندرت در کودکان بالای شش سال مشاهده می‌شود. متورم شدن شکم، بروز حالت تهوع و کاهش اشتها از علائمی است که در بدن نوزادان مبتلا به این نوع سرطان دیده می‌شود.

4- تومور مغزی در نوزادان:

به یاد داشته باشید كه در حدود 27 درصد از بچه‌ها، در دوران کودکی خود به تومور مغزی مبتلا می‌شوند. معمولا، تومورهای مغزی و دیگر سرطان‌های مرتبط با آن، در سیستم عصبی نوزادان تشکیل شده و در حالت شدیدتر، بخش پایینی مغز مانند مخچه و یا ساقه مغز را هم تحت تاثیر قرار مي‌دهند. البته، يادتان باشد كه اين نوع بيماري هم ممكن است به قسمت‌های دیگر بدن نوزادان هم گسترش می‌یابد. برخی از علائم رایج این بیماری تومور مغزی در نوزادان شامل سردرد، به وجود آمدن مشکلات تعادلی در بدن، استفراغ کردن مکرر نوزاد بيمار و بروز مشکل در حالت چشم‌ها، دیدن و سخن گفتن او می‌باشد.

5- تومور لنفوم در نوزادان:

معمولا تومورهای لنفاوی به طور عمده لنفوسیت‌ها، سلول‌های خاص سیستم ایمنی بدن، لنفوم غدد لنفاوی و بافت‌های اطراف آن‌ها را تحت تاثیر خود قرار مي‌دهند. در واقع، اين بيماري بیشتر با تورم غدد لنفاوی در گردن، زیر بغل و یا دور کمر، کاهش وزن شدید، عرق کردن و احساس ضعف عمومی در بدن کودکان بروز می‌کند.

6- تومورهای رابدومیوسارکوما در نوزادان:

جالب است بدانيد كه تنها در حدود 3 درصد از تمام سرطان‌های شایع در دوران کودکی، در دسته تومورهای رابدومیوسارکوما قرار می‌گیرند. اين نوع بيماری بیشتر در سلول‌هایی که بعدها به شکل عضلات اسکلتی در خواهند آمد، ایجاد می‌شوند و هدف اصلی این تومورها هم ماهیچه‌های بدن انسان است که حرکت قسمت‌های مختلف بدن را کنترل می‌کنند. البته، ممکن است اين نوع بيماری بخش‌های دیگر بدن نوزادان را هم تحت تاثیر خود قرار دهد. به خاطر داشته باشيد كه این نوع تومورهای سرطانی در نواحی سر، گردن، کمر، بازو و یا پاي نوزادان رشد می‌کنند و در برخی موارد هم می‌توانند  هم زمان چند ناحیه از بدن نوزادان بيمار را مبتلا کنند

7- سرطان استخوان در نوزادان:

شایع‌ترین شکل سرطان در بدن نوزادان، سرطان استخوان بوده و معمولا استخوان‌های ظریف و اولیه آن‌ها را درگیر می‌کند. منشا این نوع سرطان استخوان‌ها بوده و متاستاتیک آن از این ناحیه شروع می‌شود. البته، يادتان باشد كه ممکن است اين بيماري از استخوان‌های بخش‌های دیگر بدن نیز شروع شده و سپس به سایر قسمت‌های بدن انتقال نوزادان بيمار یابد. تومورهای استئوسارکوم و سارکوم اوینگ دو شکل عمده از سرطان استخوان هستند که بیشتر در بدن کودکان دیده می‌شوند. در حالی که هدف اصلی اين نوع سرطان، استخوان‌های در حال رشد نوزادان است، اما در مرحله حاد مي‌تواند بر استخوانه‌ای لگن، استخوان‌های قفسه سینه و یا قسمت وسط استخوان‌های بلند پای نوزادان بيمار هم تاثیر می‌گذارند. در نهايت، به خاطر داشته باشيد كه تورم و درد شدید استخوان‌ها از علائم مشترک بروز این نوع  سرطان در بدن کودکان هستند.

8- تومورهای رتینوبلاستوم در نوزادان:

تومور رتینوبلاستوم یا سرطان چشم که معمولا کودکان دو ساله را مبتلا می‌کند، با علائمی مانند ایجاد شدن توده‌های سفید و یا صورتی غیرمنتظره در چشم کودکان قابل شناسایی است. یادتان باشد كه تقریبا دو درصد از افراد در دوران کودکی خود به تومورهای رتینوبلاستوما مبتلا می‌شوند.

درمان عمومی انواع تومورها در بدن نوزادان:

معمولا، روند درمان بیماری سرطان از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و به شدت بیماری و قدرت بدن کودک بستگی دارد. گزینه‌های درمانی معمول شامل جراحی کردن، بالا بردن سیستم ایمنی بدن، درمان با سلول‌های بنیادی، رادیوتراپی و شیمی‌درمانی می‌باشد. با این حال، پزشکان متخصص اطفال سعی می‌کنند تا آنجا که امکان داشته باشد از به کار بردن پرتودرمانی در بدن نوزادان مبتلا به انواع سرطان‌ها خودداری کنند، زيرا قرار گرفتن نوزادان در معرض پرتودرمانی می‌تواند رشد عمومی بدن آن‌ها را به تاخیر بیندازد و همچنین در برخی موارد ممکن است یک عامل تحریک‌ کننده برای رشد سرطان ثانویه در مراحل بعدی زندگی آن‌ها باشد. نوزادان مبتلا به انواع سرطان نیاز به انجام معاینات منظم در طول زندگی خود دارند، چون نمی‌توان امکان بروز عوارض جانبی و یا مبتلا شدن نوزادان به انواع سرطان‌های ثانویه را کاملا رد کرد.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/