آیا به عنوان والدین يك نوزاد كوچك، به تازگی از مشکل سرازیر شدن آب اضافی دهان فرزند خود رنج میبرید؟ آيا آب سرازیر شده از دهان فرزندتان باعث تحریک نواحی اطراف چانه و دهان او میشود؟ اگر شما هم با چنین مشکلی مواجه هستید، میتوانید با مطالعه مقاله زیر، جواب تمام سوالات خود را پیدا کنید. یادتان باشد از آنجايي كه در برخی موارد، سرازیر شدن آب دهان بچه کوچک ممکن است باعث بروز بثورات جلدی در نواحی اطراف دهان و چانه او شود، به همین دلیل ما در ادامه این مقاله چگونگی درمان این نوع بثورات را به روش ساده و آسان برای شما را بیان خواهيم كرد.
در ابتدا، به خاطر داشته باشد كه اکثر کودکان در زمان دندان درآوردن با مشکل سرازیر شدن آب اضافی از دهان خود مواجه میشوند. بنابراین، اگر شما هم دریافتید که آب ریزش اضافی از دهان فرزندتان به دلیل دندان در آوردن او است، عصبی نشوید، چون با در آمدن دندانهاي او این مشکل هم به طور كامل از بین خواهد رفت. با این حال، اين نكته مهم را به خاطر داشته باشيد كه در برخی موارد، سرازیر شدن آب بیش از حد از دهان کودکان باعث تحریک مناطق اطراف دهان و چانهی آنها شده و بروز بثورات جلدی بر روي صورت فرزندتان را به دنبال خواهد داشت.
اگر به حفظ پوست نوزاد خود زیاد توجه میکنید این مطلب 7 نکته مفید برای حفظ سلامت پوست نوزاد را از دست ندهید
6 راه موثر برای درمان بثورات جلدی اطراف دهان نوزادان:
در ادامه این مقاله، چند روش ساده در مورد چگونگی درمان جوشها و بثورات جلدی ايجاد شده بر رو پوست نوزادان که ناشی از سرازیر شدن آب اضافی دهان آنها ميباشد، ارائه شده است. اين موارد عبارتند از:
1- استفاده از لوسیون محافظ برای درمان جوش ها و بثورات جلدی نوزادان:
اگر بچه کوچک شما بر اثر دندان در آوردن با بروز بثورات جلدی در اطراف دهان و چانه خود مواجه شده باشد، شما میتوانید با استفاده از یک لوسیون محافظ مانند یک پماد ضد حساسیت (ترجیحا اگر دارای لانولین باشد، گزینه مناسبی خواهد بود.) برای تسکین مشکلات پوستی او استفاده کنید. در واقع، ادعا ميشود كه این نوع پمادها میتواند روش موثري برای درمان تحریکات پوستی در کودکان باشد. البته، در چنین مواردی بايد مطمئن شوید که از یک محصول مناسب برای درمان مشکلات پوستی نوزادان خود استفاده میکنید، چون پوست نوزادان بسیار ظریف بوده و بیش از حد دچار حساسیت ميشوند. در نهايت، يادتان باشد كه برای درمان جوشها و بثورات جلدی ايجاد شده بر روي پوست فرزندتان، کرم را فقط به آرامی و به صورت لایه نازک بر روی منطقه آسیب دیده بزنید، طوری که نوزادتان نتواند با دست و یا دهان خود پماد را به جاهای دیگر بدنش انتقال دهد.
2- تمیز نگه داشتن مناطقی از پوست نوزادان که دچار جوشها و بثورات جلدی شده است:
به عنوان مادر نوزادی که آب اضافی از دهانش سرازیر میشود، مطمئن شوید که پوست اطراف دهان نوزاد خود را تمیز نگه میدارید، چون با این کار از خارش پوست فرزندتان جلوگیری کرده و این نواحی از بدنش را از بروز عفونتهای موضعی محافظت خواهيد شد. علاوه بر آن، به خاطر داشته باشيد كه استفاده از یک قطعه پارچه تمیز و نرم برای پاک کردن پوست حساس کودکتان مناسب میباشد، زیرا میتوانید آن پارچه را خیس نموده و به آرامی اطراف دهان فرزند کوچک خود را تمیز نمایید. البته، يادتان باشد كه از تمیز کردن بيش از حد منطقه تحریک شده از پوست بدن فرزند خود خودداری کنید، چون اين كار شما به احتمال زیاد منجر به قرمزی و خارش پوست آن ناحیه خواهد شد.
اگر نوزاد شما به عفونت قارچی دچار شده است پس حتما این مطلب عفونت قارچی پوست نوزاد را خودتان درمان کنید را بخوانید
3- استفاده از یک کرم مرطوبکننده مناسب در مناطقی از پوست نوزادان که دچار جوشها و بثورات جلدی شده است:
استفاده از یک کرم مرطوبکننده ملایم مانند وازلین میتواند باعث از بین رفتن تحریکات پوستی ايجاد شده در بدن نوزاد شما شده و آنها را تسکین دهد. همچنین، يادتان باشد كه استفاده از کرمهاي مرطوبکننده ملایم با ایجاد نمودن یک سد محافظ، میتواند از تماس مستقیم آب دهان با پوست کودک جلوگیری کند. فقط، مطمئن شوید که از یک لایه نازک کرم استفاده میکنید، چون مصرف بیش از حد انواع مرطوبکنندهها بر روي پوست نوزادان هم میتواند برای آنها مشکلآفرین باشد.
4- اجتناب از مصرف مواد تحریککننده پوست نوزادان:
فراموش نکنید كه در برخی موارد ممکن است استفاده از بعضی کرمها و لوسیونها برای درمان بثورات پوستي کودکان هم مناسب نبوده و استفاده از آنها باعث تحریک بيشتر مناطق اطراف دهان و چانه شود، كه در نتيجه اين شرايط، بثورات پوستي موجود بر روي صورت نوزادان تشدید خواهد شد. به خاطر داشته باشيد كه برای جلوگیری از بروز این وضعیت بر روی پوست صورت فرزند خود از به کار بردن هر گونه محصولات شیمیایی، حداقل در نزدیکی منطقه آسیبدیده به شدت خودداری کنید. همچنین، سعی کنید تا برای حمام کردن نوزاد کوچک خود از مواد شوینده طبیعی استفاده کرده و از به کار بردن صابون و شامپوهايي که دارای عطرها و مواد شیمیایی دیگر هست، اجتناب نمایید.
5- پاک کردن آرام نواحی اطراف دهان نوزادان:
اگر احتمال میدهید كه استفاده کردن از لوسیونها و مرطوبکنندهها حالت موجود بر روي پوست فرزند کوچک شما را بدتر میکند، تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که اجازه دهید تا پوست صورت او در حالت عادی بماند. به ياد داشته باشيد كه انجام این کار برای حفظ پوستهای خشک کودکان در همه دوران زندگی ضروری است. در چنین مواردی، مادران میتوانند فقط با یک دستمال تمیز این نواحی را به آرامی خشک کنند. البته، يادتان باشد كه براي اطمینان از کار خود ميتوانيد عمل خشک کردن را به آرامی انجام داده و از به کار بردن دستمالهای زبر و خشن نیز اجتناب کنید.
اگر به زیبایی پوست نوزاد خود اهمیت می دهید این مطلب 10 نکته برای زیباتر شدن پوست نوزادان را بخوانید
6- استفاده از پیشبند نرم و مناسب برای نوزادان:
به کار بردن یک پیشبند مناسب براي نوزادن میتواند بهترین و قدرتمندترین روش برای جلوگیری از بروز بثورات جلدی در اطراف دهان آنها باشد، به خصوص اگر این حساسیتها در اطراف ناحیه گردن نوزادان اتفاق بيفتند، هم استفاده از پیشبند بهترین گزینه خواهد بود. البته به خاطر داشته باشيد پیشبندی که براي نوزاد خود به کار میبرید، باید از مواد نرم درست شده باشد، تا بتواند از گردن و منطقه قفسه سینه کودک محافظت نموده و آن را تمیز و خشک نگه دارد.
نکاتی برای جلوگیری از بروز مشکلات پوستی در بچه ها:
در ادامه اين مقاله، برخی از مراحل ساده و عملی که در میتوان برای جلوگیری از بروز بثورات پوستی ناشی از سرازیر شدن بزاق دهان نوزادان کوچک به مادران کمک کند، ارائه شده است. اين مراحل عبارتند از:
- اطمینان حاصل کنید که منطقه اطراف دهان و گردن کودک شما همیشه خشک و تمیز باشد.
- در چنین مواردی، استفاده از یک کرم ملایم به عنوان یک اقدام پیشگیرانه بهترین گزینه خواهد بود.
- همراه داشتن یک پارچه نرم و لطیف در هر زمان برای پاک کردن آرام آب دهان نوزادان الزامی است.
- اگر شما به عنوان مادر يك نوزاد كوچك متوجه شدید كه لباس فرزندتان با آب بزاق دهان خیس شده است، در اسرع وقت لباسهاي او را عوض کنید.
در نهايت فراموش نکنید كه شما به عنوان والدین يك بچه کوچک میتوانید با پیروی کردن از نکات و راهنماییهای ساده این مقاله، از دندان درآوردن کودکتان تجربه خوبی داشته باشد. همچنین، اگر احساس کردید كه کودکتان در هنگام در آوردن دندان بدخو شده و یا بثورات جلدی او روز به روز بدتر میشود، به طوري که ديگر غیر قابل کنترل شده باشد، حتما با يك دكتر متخصص اطفال مشورت كنيد.
نظر (0)