5 مشکل دستگاه گوارشی نوزادان

2__1532445631_32304

 هنگامی که شما به عنوان یک مادر ، نوزادی را به دنيا مي‌آوريد، تمام زندگی شما حول راحتی و سلامت فرزند کوچک خانواده می‌چرخد. در چنين شرايطي، بايد يادتان باشد هر گریه و یا ادا و اصولی که نوزادتان از خود در می‌آورد، می‌تواند نشانه‌اي از وجود يك مشکل اساسي و یا اختلال در بدن او باشد. زمانی که والدین هیچ اطلاعی در مورد مشکلات و بیماری‌های نوزادان نداشته باشند، میزان اضطراب آن‌ها بالا رفته و می‌تواند روند درمان فرزندشان را با مشکل مواجه کند.

با همه اين توصيفات، اگر شما هم به عنوان یک مادر در مورد وجود مشکلات دستگاه گوارشی در بدن نوزاد خود نگران هستید، بدانید که شما تنها نیستید! چون اکثر پدر و مادران جوان در مورد حالات روحی، تف کردن، زمان عوض کردن پوشک بچه و موارد دیگر وابسته به فرزندشان بسیار نگران و مضطرب هستند. متاسفانه، تشخيص مشکلات دستگاه گوارشی که در بدن کودکان بروز مي‌كند، برای والدین آن‌ها کمی سخت باشد. به همين دليل، شما و همسرتان نیاز به انجام برخی کارهاي ساده دارید، تا مشکل به وجود آمده در دستگاه گوارشی نوزاد خود مهار را کنید. اما فراموش نکنید كه در حالت كلي، مراقبت از دستگاه گوارشی نوزادان كوچك اصلا آسان نیست.

اجازه دهید تا ما در این مورد به شما کمک کنیم. در ادامه این مقاله، در مورد مشکلات گوارشی عمده در بدن نوزادان صحبت شده و راه‌های مقابله با آن‌ها مورد بررسي قرار خواهد گرفت. در نهايت، به عنوان يك خانم جوان و بي‌تجربه به خاطر داشته باشيد كه داشتن اطلاعات کافی در مورد زندگی نوزادان، مراقبت از آن‌ها را برای شما و همسرتان ساده‌تر خواهد کرد.

مشکلات دستگاه گوارشی معمول در بدن نوزادان عبارتند از:

1- ريفلاکس معده شایع ترین مشکل گوارشی در نوزادان:

 ریفلاکس معده در نوزادان، یکی از شایع‌ترین مشکلات دستگاه گوارشی مي‌باشد، که تقریبا هر پدر و مادري اين اختلال را در بدن نوزاد تازه به دنیا آمده خود مشاهده می‌کند. روند گوارش در بدن نوزادان آهسته صورت می‌گیرد. در واقع، این مشکل به علت عدم رشد کامل اسفنکتر مری در بدن نوزادان كوچك اتفاق می‌افتد. پس، به عنوان يك مادر جوان و بي‌تجربه به خاطر داشته باشيد تا زمانی که معده کار خود را خوب یاد بگیرد، زمانی که فرزندتان از شیر مادر و يا شير خشك تغذیه ‌کند، این شیر می‌تواند از معده به حلق او انتقال یافته و باعث تف کردن و یا استفراغ نمودن نوزاد شود.

 چه زماني بايد نوزاد را نزد يك دکتر متخصص اطفال ببریم؟

به عنوان مادر يك نوزاد كوچك به یاد داشته باشید كه در اغلب موارد، مشکل ریفلاکس معده به عنوان یک بیماری جدی در بدن نوزادان تلقی نشده و خطری برای سلامتی او ندارد. جالب است بدانيد كه اکثر نوزادان زمانی که بزرگ‌تر هم می‌شوند، عادت به ریفلاکس معده داشته و در زمان مصرف بیش از حد مواد جامد با این مشکل مواجه می‌‌شوند. اما اگر شما به عنوان يك پدر و مادر جوان با علائم زیر در بدن نوزاد خود مواجه شدید، حتما برای حل مشکل او با يك دکتر متخصص اطفال صحبت کنید. شايع‌ترين این علائم عبارتند از:

  • از بين رفتن اشتها در نوزادان مبتلا به ریفلاکس معده
  • افزایش آهسته وزن در نوزادان مبتلا به ریفلاکس معده
  • سکسکه کردن‌ مکرر نوزادان مبتلا به ریفلاکس معده
  • به وجود آمدن مشکلات تنفسی در نوزادان مبتلا به ریفلاکس معده

کارهایی که در صورت بروز ریفلاکس معده باید انجام دهید:

به غیر از مراجعه به پزشک متخصص اطفال و مشاوره گرفات از او، شما می‌توانید کارهای زیر را به منظور کمک به نوزاد خود، برای از بین بردن علایم ریفلاکس معده انجام دهید. این اعمال عبارتند از:

  • بعد از تغذیه نمودن نوزاد خود با شیر مادر و يا شير خشك، مطمئن شوید که او آروغ زده باشد. اما، به عنوان يك مادر ابن نكته مهم را هم به یاد داشته باشید كه اغلب نوزادان می‌توانند در طول تغذیه کردن هم این کار را انجام دهند.
  • هنگامی که نوزاد خود را با شیر مادر و یا شیر خشک تغذیه کردید او را برای مدتی در حالت نشسته نگه دارید. همچنين، مادران باید سعی کنند تا به مدت حداقل نیم ساعت بعد از هر شیر دادن فرزند خيلي كوچك خود را به حالت ایستاده در آغوش خود نگه دارند.
  • بسیاری از مادران از شیر خشک و یا مخلوط شیر با برنج برای کمک به مقابله با مشکل ريفلاکس معده در نوزادان خود استفاده می‌کنند، که این کار اصلا درست نیست.
  • ابن نكته مهم را هم به یاد داشته باشید كه صحبت کردن با يك دکتر متخصص اطفال قبل از انجام هر کاري نباید فراموش شود.

چگونه به آروغ زدن نوزاد کمک کنیم؟

2- یکی از مشکلات گوارشی نوزادان استفراغ کردن است:

استفراغ کردن حالت بسیار ناراحت‌کننده‌ای برای بسیاری از نوزادان و بزرگسالان است. اما برای نوزادان، می‌تواند بسیار ویرانگر باشد، چون شایع‌ترین علت استفراغ کردن در نوزادان وجود عفونت‌های ویروسی و یا باکتریایی در بدن آن‌ها است. اما، جالب است بدانید که در چنین مواردی، حالت استفراغ کردن مكرر نوزادان ممكن است براي مدتی فروکش می‌کند.

چه زمانی بايد نوزادان را نزد يك دکتر متخصص اطفال برد؟

اگر شما به عنوان يك مادر متوجه علائم زیر در بدن نوزاد خود شدید، حتما او را برای معاینه شدن نزد يك دکتر متخصص اطفال ببرید. این علائم عبارتند از :

  • كاهش ميزان خیس شدن پوشک نوزاداني كه استفراغ مي‌كنند
  • خشک شدن دهان و یا عدم وجود بزاق در دهان نوزاداني كه استفراغ مي‌كنند

فراموش نکنید كه وجود این دو نشانه در بدن نوزادان می‌تواند کم آبی بدن آن‌ها را به شما نشان دهد. پس، در چنين شرايطي، مراجعه به اورژانس و كمك گرفتن از اقدامات پزشکی ضروری مي‌باشد.

در چنین مواردی، مادران باید چه کاری انجام دهند؟

اگر حالت استفراغ بدون وقفه در نوزاد شما وجود داشته باشد، شما می‌توانید کارهای زیر را برای او انجام دهید:

  • دادن مایعات به نوزادان، به صورت مکرر برای جلوگیری از کم‌آبی بدن آن‌ها.
  • اگر فرزندتان را با شیر خشک تغذیه می‌کنید، آن را قطع کنید. اما، يادتان باشد كه در چنین مواردی، قطع کردن شیر مادر لازم نیست.
  • همچنين، در چنین مواردی با مراجعه به دکتر متخصص اطفال و مشورت کردن با او، یک قاشق پر از محلول الکترولیت مانند Pedialyte و یا رهیدرالیت را هر 15 دقیقه یکبار به نوزاد خود بدهید.

3- اسهال کردن یکی از نشانه های مشکل گوارشی نوزادان:

 در ابتدا، لازم است به خاطر داشته باشيد كه وارد شدن ویروس روتا به بدن نوزادان، بزرگ‌ترین علت اسهال کردن آن‌ها است. فراموش نکنید در بیشتر مواردي كه اسهال کردن نوزادان بر اثر ویروس و در طول ماه‌های فصل زمستان رخ می‌دهد، همراه با بروز مشکلات تنفسی خواهد بود.

چه زمانی باید فرزند خود را نزد يك دکتر متخصص اطفال برد؟

اگر متوجه علائم زیر در بدن نوزاد خود شدید، فورا او را به بیمارستان انتقال دهید. مهم‌ترين این علائم عبارتند از:

  • اگر اسهال کردن فرزندتان برای مدتی بیش از دو تا سه هفته طول بکشد
  • اگر نوزادتان در هنگام دفع مدفوع خود گریه کند
  • مشاهده شدن خون و بلغم در مدفوع نوزادي كه مبتلا به اسهال شديد است

در صورت مواجه شدن با علائم بالا چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

 در چنین مواردی، به عنوان مادر يك نوزاد كوچك خوب بررسی کنید تا ببینید كه آیا کودکتان به شیر مادر و يا شير خشكي كه مي‌خورد، آلرژی دارد و يا نه. همچنين، با یک پزشک متخصص اطفال مشورت کنید و به کودک خود داروهای Nutramigen و یا Alimentum بدهید. در نهايت، به عنوان يك خانم جوان و بي‌تجربه به خاطر داشته باشيد كه در صورت مبتلا شدن فرزندتان به اسهال شديد، مصرف مایعات او را به میزان زیادي افزایش دهید.

4- یبوست در نوزادان از نشانه های مشکلات گوارشی:

 به عنوان يك مادر  به یاد داشته باشید كه بروز حالت یبوست یک مشکل شایع در بين همه نوزادان است، اما می‌تواند برای شما و نوزادتان کمی ناراحت‌کننده باشد. در اغلب موارد هم حالت یبوست در نوزادان با مصرف غذاهای جامد شدت مي‌يابد.

چه زمانی باید نوزاد خود را نزد يك دکتر متخصص اطفال ببریم؟

نکته مهمي که نباید مادران جوان در زمان مواجه شدن با مشکل یبوست در بدن فرزندان خود فراموش کنند، این است كه وجود این مشكل برای سلامتی نوزادان خطرناک نمی‌باشد. اما اگر به عنوان مادر يك نوزاد كوچك علائم زیر را در بدن فرزندتان مشاهده کردید، حتما با يك دکتر متخصص اطفال مشورت کنید. این علائم عبارتند از:

  • اگر کودک شما بسیار ناراحت و ناآرام است
  • اگر فرزندتان در طول اجابت مزاج درد داشته و به صورت مداوم گریه می‌کند
  • اگر متوجه وجود خون در مدفوع کودک خود شدید

در چنین مواردی، مادران بايد چه کارهایی انجام دهند؟

 ایجاد تغییرات ساده در رژیم غذایی نوزادان می‌تواند به کاهش حالت یبوست در بدن آن‌ها کمک کند. البته، يادتان باشد كه در برخی موارد، پزشکان متخصص اطفال داروهاي مسهل را برای از بین بردن این حالت به نوزادان تجویز خواهند کرد. همچنين، به خاطر داشته باشيد كه باید در صورت مواجه شدن با مشکل يبوست در بدن نوزاد خود، برنج را از وعده‌های غذایی اوحذف نمایيد. استفاده از شربت ذرت و سایر داروهای خانگی مانند آب آلو هم برای درمان مشکل یبوست در نوزادان بسیار موثر است.

5- سایر مشکلات دستگاه گوارشي در بدن نوزادان:

دیگر مسائل دستگاه گوارشی که نوزاد شما هم ممکن است با آن‌ها مواجه شود، عبارتند از:

1- عدم تحمل مواد غذایی خاص:

بسیاری از نوزادان از عدم تحمل مواد غذایی خاص رنج می‌برند. اما در بسیاری از موارد، این مشکل پس از گذشتن چند روز فروکش می‌کند. با اين حال، به خاطر داشته باشيد كه اگر کودک شما همچنان بعد از مصرف هر وعده غذایی از مشکل اسهال و استفراغ در بدن خود رنج ببرد، حتما با يك دکتر متخصص اطفال صحبت کنید. در نهايت، يادتان باشد كه عدم تحمل مواد غذایی خاص به مدت طولانی مي‌تواند بر اثر وجود عفونت در خون نوزاد، تولد زودرس نوزاد، وجود ناهنجاری‌های  مادرزادی معده و یا روده و یا کم بودن وزن نوزاد درهنگام تولد رخ می‌دهد.

2- مشکل قولنج در نوزادان:

ممکن است شما هم به عنوان مادر يك نوزاد كوچك کلمه کولیک را در طول روزهای اولیه زندگی نوزاد خود شنیده باشید. هر بار که کودک شما فریاد می‌زند و گریه می‌کند شما باید به وجود مشکل قولنج در بدن او مشکوک شوید، چون وجود قولنج و یا گاز معده می‌تواند برای هر نوزادي بسیار ناراحت‌کننده باشد. با این حال، یادتان باشد که این مشکل در بین نوزادان بسیار شایع است. در بدن بیشتر بچه‌ها، مشکل کولیک با اتمام سه ماهه اول زندگی نوزاد، خود به خود از بین می‌رود. اما، در موارد بسیار نادر هم ممکن است دکتر متخصص اطفال از مصرف دارو برای کمک به حل کودک شما کمک بگیرد. در نهايت، يادتان باشد كه مدیریت تغذیه درست در نوزادان توسط مادر مشکل کولیک را در بدن آنها از بین خواهد برد.

در نهايت، به یاد داشته باشید كه نوزادان در روزهاي اوليه زندگی خود بسیار درمانده هستند و در چند ماه اول زندگی نیاز به کمک بیش از حد والدین خود دارند. بنابراین، یادگیری و  شنیدن کلمات ناگفته در مورد مشکلات آنها می‌تواند به حل بسياري از مسائل بدن آن‌ها کمک زیادی بکند. اما، شما بايد به عنوان يك مادر تمام علائم و نشانه‌هایی که ممکن است وجود یک مشکل در بدن نوزادان مختلف را نشان دهد، زیر نظر داشته باشید و در هنگام مواجه شدن با آن‌ها آرامش خود را حفظ کنید! چون از بین بردن مشکلات دستگاه گوارشی در کودکان نیاز به مراقبت زیاد دارد.

 

نظر (1)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

مطالب خوبی بود

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/