همانطور که میدانید نوزادان تازه متولد شده نیاز به مراقبتهای ویژه و توجه خاص والدین خود برا سالم ماندن و رشد مناسب دارند. در واقع، سیستم ایمنی بدن نوزادان تازه متولد شده به خوبی تكامل نیافته و به دریافت برخی باکتریها، ویروسها و انگلها حساس میباشد. اجازه دهید تا در ادامه این مقاله نگاه دقیقتری به برخی از عفونتهای شایع باکتریایی در بدن نوزادان داشته باشیم که ممکن است هر نوزادان تازه متولد شدهاي را تحت تاثير خود قرار دهد. فراموش نکنید كه دانستن مطالب بیشتر در مورد علائم، علل و گزینههای درمانی عفونتهای شایع باکتریایی در بدن نوزادان، کار مراقبت از فرزند بیمارتان را برای شما و همسرتان آسان خواهد کرد.
برای اطلاع از چگونگی درمان عفونت قارچی به عفونت قارچی پوست نوزاد را خودتان درمان کنید مراجعه کنید
عفونتهای باکتریایی شایع در بدن نوزادان:
در ابتدا، لازم است به یاد داشته باشید كه عوامل عفونی مختلفي ممکن است بر رشد کودک شما تاثیر گذاشته و بدن او را آسیب پذیرتر کند. به همين دليل، بسیاری از نوزادان به عفونتهای باکتریایی مختلفی مبتلا میشوند، که شایعترین اين عفونتها عبارتند از:
1- عفونت Stepococcus در نوزادان:
این نوع عفونت به دلیل قرار گرفتن نوزاد در معرض باکتری شناخته شده با عنوان استرپتوکوک گروه B رخ میدهد. فراموش نکنید كه در حالت طبیعی، این نوع عفونت 1 زن از هر 5 زن باردار را آلوده میکند، كه در اين صورت، باکتری از بدن مادر به نوزاد او در هنگام تولد انتقال مییابد.
2- عفونت Listerosis در نوزادان:
این نوع عفونت بیشتر در هنگام زایمان طبیعی از مادر به نوزاد انتقال میبابد. جالب است بدانيد كه دلیل مبتلا شدن مادر باردار هم به عفونت Listerosis مصرف غذاهایی است که خوب پخته نشده باشد و یا وسایل مورد نیاز برای تهیه آن به درستی شسته نشود. در واقع، ميتوان ادعا كرد كه این نوع باکتری تنها باعث به وجود آمدن عفونت در بدن مادر باردار شده و ممکن است نوزاد او را هم در هنگام انجام زایمان طبیعی آلوده کند، چرا که این نوع باکتری بیشتر در ناحیه مهبل (واژن) زنان ديده میشود.
3- عفونت مننژیتی در نوزادان:
به خاطر داشته باشيد كه این نوع عفونت باکتریایی زمانی رخ میدهد که نوزاد در معرض آلوده شدن به باکتری E.coli قرار گیرد. اساسا این نوع عفونت غشاهای مغز نوزاد را احاطه کرده و به این ناحیه از بدن نوزاد صدمات جبرانناپذیری را وارد میکند. نوزادان و کودکان زیر 3 بیشتر از ساير كودكان در معرض ابتلا به این نوع عفونت قرار دارند.
4- ورم ملتحمه چشم نوزادان:
این عفونت باکتریایی و یا ویروسی بر چشم نوزادان تاثیر گذاشته و ممکن است باعث قرمزی، التهاب چشم نوزادان شود. همچنين، لازم است بدانيد كه بروز این عفونت باکتریایی در بدن نوزادان ميتواند احتمال تشکیل توده خطرناک در ناحیه چشم آنها را افزايش دهد.
نشانههای مبتلا شدن نوزادان به عفونتهای باکتریایی:
جالب است بدانيد كه در بیشتر موارد، مبتلا شدن نوزادان به انواع عفونتها علائم و نشانههای مشابهی را بروز ميدهد. همچنين، يادتان باشد كه اگر شما هم متوجه مبتلا شدن نوزاد تازه متولد شده خود به این نوع عفونتها شدید، در اولین مرحله از يك پزشک متخصص اطفال كمك بگيريد. برخی از علائم و نشانههای مبتلا شدن نوزادان به عفونتهای شایع باكتريايي عبارتند از:
- افزایش دمای بدن کودک مبتلا به عفونتهای باكتريايي
- به وجود آمدن اختلال در تنفس نوزادان مبتلا به عفونتهای باكتريايي
- تحریک پذیر شدن بیش از حد کودک مبتلا به عفونتهای باكتريايي، بدون هیچ دلیل روشني
- بیحالی کودک مبتلا به عفونتهای باكتريايي
- تغذیه کردن ضعیف کودک مبتلا به عفونتهای باكتريايي
- گریه کردن مداوم کودک مبتلا به عفونتهای باكتريايي
- خارش غیرمعمول پوست بدن و یا تغییر رنگ پوست برخی نواحی از بدن کودک مبتلا به عفونتهای باكتريايي
- به وجود آمدن تغییرات اساسي در الگوی خواب کودک مبتلا به عفونتهای باكتريايي
فراموش نکنید كه مشاهده این علائم و نشانهها نبايد باعث نگرانی والدین شود، زيرا ممكن است اين نوع عفونتها حتي در بدن نوزادان کمتر از 2 ماه نیز دیده شود. اما، به خاطر داشته باشيد كه اگر متوجه هر یک از این نشانهها در بدن کودک خود شدید، برای از بین بردن نگرانی خود، او را نزد پزشک متخصص اطفال برده و سلامتي فرزند بيمار خود مورد بررسی قرار دهید.
علل بروز عفونتهای باکتریایی در نوزادان و شیرخواران:
نتايج مطالعات اخير دانشمندان مشخص كرده است که در اکثر موارد، مبتلا شدن نوزادان به عفونتهای باکتریایی بر اثر ورود ویروس به بدن آنها رخ میدهد. بعضی از علل شایع بروز عفونت باکتریایی در بدن کودکان عبارتند از:
1- در مرحله اول، والدین باید یاد بگیرند که DHA کودکان چگونه رشد یافته و چه تاثيري در سلامت اولیه بدن آنها دارد.
2- قرار گرفتن نوزادان در معرض انواع باکتریها که در مجرای زایمان مادر وجود دارد، باعث انتقال عفونتهاي باکتریایی به بدن آنها، در هنگام زایمان خواهد شد.
3- قرار گرفتن نوزاد در معرض ویروسهایی که موجب بروز بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی در انسان میشوند، ميتواند شانس اين نوزادان را در ابتلا به عفونتهاي باکتریایی افزايش دهد.
4- همچنين، فراموش نکنید كه برخی از ویروسها از سد جفت جنین هم عبور کرده و ورود جریان خون او حتی قبل از تولد نیز میشوند.
5- تماس نوزاد با یک فرد آلوده به ویروس هم میتواند در شرایط خاصس بدن او را تحت تاثیر قرار دهد.
گزینه درمان مشترک برای از بین بردن انواع عفونتها در نوزادان:
به یاد داشته باشید كه تشخیص درست نوع عفونت قبل از قرار گرفتن نوزاد تحت گزینههای مختلف درماني، امري بسیار ضروری است. در واقع، بر اساس نوع عفونت، علت و شدت آن، دکتر متخصص اطفال ممکن است از گزینههای درمانی مختلفي استفاده کند. اما، گزینههای درمانی مشترک برای از بین بردن انواع عفونتها در بدن نوزادان عبارتند از:
1- استفاده از داروهاي مختلف:
در ابتدا، لازم است بدانيد كه بیماریهای باکتریایی در بدن نوزادان معمولا با استفاده از آنتیبیوتیکها درمان میشود. فراموش نکنید كه کودک بيمار شما نیاز به مصرف مقدار مناسبي از آنتیبیوتیکها دارد، زيرا آنتیبیوتیکها به طور مستقیم وارد جریان خون نوزادان ميشوند. در نهايت، يادتان باشد كه این روش درمانی معمولا در حدود 7 الی 14 روز طول خواهد کشید.
2- مراقبت حمایتی از نوزادان مبتلا به عفونتهاي باكتريايي:
اگر بدن نوزاد تازه متولد شده بسیاری از علائم ابتلا به عفونتهای باکتریایی مانند تنفس سریع را از خود نشان دهد و یا او قادر به تغذیه درست با شير مادر و يا شير خشك نباشد، در چنین حالتي ممکن است نیاز به استفاده از مایعات وریدی داشته باشد، تا پزشكان متخصص اطفال مطمئن شوند كه بدن نوزاد بيمار تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت میکند. در نهايت، يادتان باشد كه در اغلب موارد، نوزادان مبتلا به این عفونتهاي باكتريايي شديد نمیتوانند به راحتی از شیر مادر و یا شیشه شیر خود تغذیه کنند.
3- مراقبت از نوزادان مبتلا به عفونتهاي باكتريايي:
انجام مراقبتهای ویژه مانند نظارت بر ضربان قلب نوزاد و نوع تنفس او از جمله کارهایی است که باید برای درمان کودکان مبتلا به انواع عفونتهاي باكتريايي انجام گیرد. فراموش نکنید كه انجام اعمال در مراحل اولیه مبتلا شدن نوزادان به انواع عفونتهاي باكتريايي لازم است.
در نهايت، این نکته بسیار مهم را به خاطر داشته باشيد که والدین نوزادان مبتلا به انواع عفونتهاي باكتريايي در مراحل اولیه بيماري بايد از روند درمان کودک خود مطمئن شوند، چون کودکانی كه به انواع عفونتهاي باكتريايي آلوده میشوند، برای جلوگیری از هر گونه پیامدهای عمده بهداشتی نیاز به درمان فوری خواهند داشت. امیدواریم که شما هم به عنوان والدین یک نوزاد كوچك با دریافت مطلب فوق درباره عفونت باکتریایی در بدن نوزادان، از مبتلا شدن فرزندتان به این بیماری جلوگیری کرده و در صورت مبتلا شدن او به این نوع عفونتها آرامش خود را از دست ندهید، تا روند درمان او به خوبی پیش برود.
نظر (0)