دلیل سوزش سر دل در زمان شیردهی چیست؟

ovulation_pain_mittelschmerz_or_midcycle_spotting__1531035627_34816

آیا شما هم به عنوان یک مادر شیرده، احساس سوزش سر دل دارید؟ آیا شما هم به عنوان یک مادر شیرده، طعم تلخی را در گلو و دهان خود احساس می‌کنید؟ اگر جواب شما هم به این سؤالات مثبت است، بدانید که از سوزش سر دل در دوران شیردهی خود رنج می‌برید. خواندن مقاله زیر، برای آشنایی شما با علل، علائم و روش‌های درمان مشکل سوزش سر دل در دوران شیردهی زنان بسیار موثر است.

سوزش سر دل در دوران شیردهی زنان:

با بروز سوزش سر دل در دوران شیردهی، مادر دردی را در سینه خود حس کرده و همواره طعم تلخی را در دهان خود خواهد داشت. در بیشتر موارد، علائم سوزش سر دل زنان شیرده پس از مصرف وعده‌های غذایی اصلی یا در هنگام دراز کشیدن تشدید می‌شود‌. اگر این بیماری به موقع درمان نشده و در دراز مدت، در بدن خانم شیردهی ادامه داشته باشد، ممکن است در روند غذا خوردن و بلعیدن لقمه او نیز مشکل ایجاد نموده و وضعیت را دشوار کند.

علل بروز مشکل سوزش سر دل در دوران شیردهی زنان:

مشکل سوزش سر دل در مادرانی که فرزند خود را شیر می‌دهند، بیشتر اتفاق می‌افتد. این بیماری سبب می‌شود که اسید معده از طریق اسفنکتر مری مادر به سمت بالا نشت کرده و باعث بروز ناراحتی و ایجاد سوزش سر دل در این مادران شود. در ادامه این مقاله، علل مختلف بروز مشکل سوزش سر دل در دوران شیردهی زنان بیان شده است، که عبارتند از:

  • استفاده مادر از موقعیت‌های اشتباه برای شیردهی نوزاد خود
  • انجام فعالیت‌های مراقبتی از نوزاد (خم شدن برای بلند کردن نوزاد یا عوض کردن لباس او)
  • وجود استرس و اضطراب در مادر شیرده
  • استفاده از عادات غذایی نادرست
  • مصرف بیش از حد غذاهای اسیدی مانند سرکه، گوجه‌فرنگی، خردل، غذاهای گرم و تند یا غذاهای سرخ‌شده در دوران شیردهی
  • مصرف زیاد نوشیدنی‌های کافئین‌دار
  • مصرف بعضی از داروها توسط زنان شیرده
  • سیگار کشیدن مادر شیرده

علائم سوزش سردل در دوران شیردهی:

  • احساس درد در ناحیه پشت بدن (این درد از ناحیه پشت بدن به شانه‌های فرد بیمار پخش می‌شود)
  • احساس طعم تلخی در دهان
  • مواجه شدن با مشکل بلع غذا
  • احساس درد در هنگام بلع غذا
  • مشاهده خون در مدفوع مادر شیرده
  • روبرو شدن با مشکل تنفسی و کوتاه شدن نفس‌های مادر شیرده
  • احساس سرگیجه
  • عرق کردن مادر شیرده در هنگام مواجه شدن با درد قفسه سینه
  • مشاهده خون در استفراغ مادر شیرده
  • کاهش قابل توجه وزن مادر در دوران شیردهی

روش‌های تشخیص مشکل سوزش سر دل در دوران شیردهی زنان:

اگر به عنوان یک مادر شیرده هر یک از علائم بالا را بیش از دو بار در هفته تجربه کردید، حتما باید با یک پزشک متخصص داخلی مشورت کنید. در چنین مواردی دکتر، علاوه بر بررسی علل بروز مشکل سوزش سر دل در بدن شما از طریق انجام معاینه فیزیکی، ممکن است انجام آزمایشات دیگری را هم توصیه کند. در ادامه این مقاله، برخی از آزمایشاتی را که پزشک متخصص داخلی برای تشخیص مشکل سوزش سر دل در دوران شیردهی زنان توصیه می‌کند، بیان شده است، که عبارتند از:

  • استفاده اشعه ایکس برای عکس‌برداری از شکم زنان در دوران شیردهی
  • بررسی میزان pH برای تعیین مقدار اسید موجود در مری فرد مبتلا به مشکل سوزش سر دل
  • آندوسکوپی از معده مادر شیرده برای بررسی وجود زخم در آن

روش‌های درمان سوزش سر دل در دوران شیردهی:

 معمولا در مراجعه نخست بیمار مبتلا به مشکل سوزش سر دل به پزشک، او با توجه به شدت بیماری و با توجه به شیردهی مادر، ابتدا مصرف دارو را توصیه می‌کند. البته، برخی از پزشکان متخصص داخلی نیز در مراحل اولیه، از هیچ نوع درمان پزشکی استفاده نکرده و فقط با ایجاد تغییر در شیوه زندگی و تغذیه مادر به درمان مشکل او می‌پردازند. در ادامه این مقاله، برخی از اقدامات موثر برای درمان سوزش سر دل زنان در دوران شیردهی ارائه شده است، که عبارتند از :

1- تغذیه مناسب و ورزش درمانی برای سوزش سر دل:

هنگامی که مادر شیرده از مشکل سوزش سر دل رنج می‌برد، عاقلانه است که از مصرف غذاها و مواد خوراکی که می‌توانند باعث سوزش سر دل او شده یا آن را شدت دهند؛ اجتناب کند. بنابراین، در چنین شرایطی، مادر باید با پزشک معالج خود مشورت کرده و عادت‌های غذایی نادرست خود را برای حفظ وزن سالم و رهایی از مشکلات معده تغییر دهید. همچنین، به عنوان یک خانم شیرده به خاطر داشته باشید که پس از مصرف وعده‌های غذایی، هرگز دراز نکشیده و برای انجام کاری خم نشوید؛ بهتر است به عنوان یک مادر شیرده سعی کنید مدتی پس از مصرف غذا، تمرینات آرام ورزشی مانند پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری را انجام داده و برای حفظ وزن ایده‌آل خود در دوران شیردهی اقدام کنید. در نهایت، نوشیدن مقدار زیاد آب را در این دوران فراموش نکنید.

با مراجعه به این مطلب از 10 خوراکی ممنوعه در دوران شیردهی آگاه شوید

2- آروماتراپی درمان موثر برای سوزش سر دل:

آروماتراپی یک درمان مؤثر برای  از بین بردن مشکل سوزش سر دل در زنان شیرده است. عطر موجود در مواد آروماتراپی به مادران شیرده کمک می‌کند تا استرس موجود در بدن خود را به حداقل رسانده و احساس آرامش کند. فراموش نکنید که وقتی میزان استرس در بدن مادر شیرده کاهش یابد، علائم سوزش سر دل نیز خود به خود از بین خواهد رفت.

3- خوردن نوشیدنی‌های کافئین‌دار باعث تشدید سوزش سردل:

مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا نوشیدنی مواد  الکلی در دوران شیردهی، می‌تواند علائم  مشکل سوزش سر دل مادر را تشدید کند. بنابراین، این افراد باید از مصرف نوشیدنی‌های مضر و استعمال محصولات تنباکودار اجتناب کنند.

4- مصرف برخی داروهای مخصوص دوران شیردهی:

به عنوان یک زن شیرده به خاطر بسپارید که اگر به‌کار بردن درمان‌های غیرپزشکی و تغییر در شیوه زندگی، برای درمان مشکل سوزش سر دل در شما موثر نبود، پزشک معالج ممکن است مصرف برخی از داروهای موثر و در عین حال ایمن را به شما توصیه کند. داروهای آنتی‌اسیدی بهترین درمان برای مشکل معده زنان در دوران شیردهی است. البته ممکن است پزشک متخصص داخلی مقادیر کمی از آنتاگونیست‌های‌هیستامینی مانند رانیتیدین (مهار‌کننده اسید معده) را نیز برای کاهش علائم سوزش سر دل مادر شیرده تجویز کند. با این حال، حتما قبل از مصرف هر نوع دارویی با پزشک خود مشورت کرده و اطمینان حاصل کنید که داروها مصرفی شما به شیر مادر منتقل نشده و تاثیر نامطلوبی بر روند رشد و سلامت نوزاد کوچک شما به جای نمی‌گذارد.

مصرف آنتی بیوتیک در دوره شیردهی بی خطر است؟

روش‌های جلوگیری از بروزسوزش سر دل در دوران شیردهی:

  • هرگز به عنوان یک مادر شیرده، پس از مصرف وعده‌های غذایی اصلی، برای شیر دادن به نوزاد خود دراز نکشید.
  • اگر با مشکلات معده روبرو هستید، سعی کنید غذای خود را به آرامی خورده و اندازه وعده‌های غذایی خود را کم کم کاهش دهید. در واقع، می‌توان ادعا کرد که راهکار اصلی برای جلوگیری از بروز مشکل سوزش سر دل در زنان شیرده عجله نکردن در خوردن مواد غذایی است.
  • در نهایت، یادتان باشد که نوشیدن آب به مقدار کافی برای هضم غذا و افزایش شیر مادر بسیار مفید است.

در نهایت، با به کار بردن این نکات در دوران شیردهی، سعی کنید تا مشکل معده خود را از بین برده و فرزندتان را با آرامش خاطر بزرگ کنید، زیرا درمان نکردن به موقع و حاد شدن این مشکل می‌تواند مشکلات جبران‌ناپذیری را در آینده ایجاد کند.

 

نظر (1)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام.
حدود یک سال هست که درد معده و احساس بی حالی شدید در قسمت پایینی معده دارم و گاهی هم سوزش همراه دارد شش ماهگی به بعد کودک این مشکل برام پیش اومده و الان خیلی شدید شده ایا بخاطر شیر دادن هست و درمان یا راه حل خاصی اگه دوران شیر دهی هست...

سلام.
حدود یک سال هست که درد معده و احساس بی حالی شدید در قسمت پایینی معده دارم و گاهی هم سوزش همراه دارد شش ماهگی به بعد کودک این مشکل برام پیش اومده و الان خیلی شدید شده ایا بخاطر شیر دادن هست و درمان یا راه حل خاصی اگه دوران شیر دهی هست پیشنهاد بدید ممنون میشم

ادامه مطلب

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/