از زمان های بسیار قدیم، سیر در تمامی فرهنگ ها برای خواص دارویی استفاده های آشپزی آن شناخته شده است، این گیاه دارای ریشه ی زیرزمینی می باشد که فواید آن برای بیماری های عروق کرونر، عفونت ها و سرطان ثابت شده است.
خواص درمانی سیر:
- حبه های سیر حاوی بسیاری از موادمغذی، موادمعدنی، ویتامین ها، آنتی اکسیدان های قوی هستند که فواید سلامتی آن ها اثبات شده است.
- مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که آلیسین تولیدشده به کمک سیر، نقش مهمی در کاهش کلسترول و مهار آنزیم های مضر سلول های کبدی دارد.
- آلیسین موجود در سیر مانع خشکی رگ های خونی شده و موجب کاهش خطر بیماری های عروق کرونر (CAD)، بیماری های عروق محیطی (PVD)، و سکته مغزی می شود.
- تحقیقات نشان می دهد که مصرف سیر باعث کاهش احتمالی بروز سرطان معده می شود.
- آلیسین و دیگر ترکیبات موجود در سیر، عملکرد ضدباکتری، ضدویروسی و ضدقارچ دارند.
- سیر یک منبع عالی از مواد معدنی و ویتامین ها است، حبه های آن یکی از غنی ترین منابع پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و سلنیوم می باشند. سلنیوم یک ماده معدنی ضروری برای سلامت قلب و از فاکتورهای مهم برای آنزیم های آنتی اکسیدان در بدن است. آهن نیز برای تشکیل سلول های قرمز خون مورد نیاز است.
- سیر از مدت زمان های طولانی در بسیاری از داروهای سنتی هندی و چینی به عنوان درمان برای سرماخوردگی، سرفه، برونشیت، و غیره استفاده می شود.
- روغن سیر به عنوان یک داروی محلی برای عفونت پوستی استفاده می شود.
- در طب مدرن، این گیاه عجیب و غریب به عنوان غذا برای سلامتی و خاصیت ضدمیکروبی، ضد سرطان، ضد دیابت، و افزایش ایمنی بدن و خواص کاهش کلسترول توصیه می گردد.
سیر یکی از مواد تشکیل دهنده معمول برای افزایش عطر و طعم سبزیجات، گوشت، غذاهای دریایی است. با اضافه کردن میخک به آن مناسب برای استفاده در نان، نان تست و بروسکتا (برش نان کبابی با خمیر سیر) و آماده سازی سوپ فصلی، ترشی و سس خواهد شد.
نظر (10)