پیازچه ، گیاهی شیرین، ملایم، سفت، توخالیو لوله مانند است که از دور شبیه به چمن است. پیازچه گیاه چندساله ای است که احتمالا از ارتفاعات سیبری سرچشمه گرفته است، اما امروزه در تمامی مناطق در آفتاب کامل و خاک غنی رشد می کند. از هر بوته ی آن، 2 تا 3 پیاز رشد می کند، برخلاف پیاز و سیر، پیازچه دارای طعم نامطبوعی است که پس از پخت و پز این طعم نامطبوع از بین می رود.
خواص درمانی پیازچه یا موسیر
- پیازچه یک گیاه بسیار کم کالری(30 کالری در هر 100 گرم) است، با این حال، حاوی آنتی اکسیدان، فیبر گیاهی، مواد معدنی و ویتامین هایی است که فواید آن در سلامتی به اثبات رسیده است.
- مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که آلیسین موجود در پیازچه، تولید کلسترول در بدن را کاهش داده و باعث مهار آنزیم های مضر درسلول های کبدی می شود، علاوه بر این، پیازچه، عملکرد ضدباکتری، ضد ویروسی و ضدقارچ دارد.
- آلیسین موجود در پیازچه، خشکی رگ های خونی را کاهش داده و با آزادکردن ترکیب گشادکننده ی عروق، کاهش فشار خون را به ارمغان می آورد. همچنین، باعث حذف لخته در رگ های خونی، کاهش خطر بیماری عروق کرونر (CAD)، بیماری های عروق محیطی (PVD)، و سکته مغزی می شود.
- پیازچه به مقدار شگفت آور شامل ویتامین A است، علاوه بر این، قسمت های سبز آن شامل سایر آنتی اکسیدان ها فلاونوئید-فنلی مانند کاروتن و لوتئین است که به بدن برای محافظت از سرطان ریه و دهان کمک می کند.
- این گیاه برخی از ویتامین های ضروری بدن مانند ویتامین C و K را دارد، در واقع، پیازچه یکی از غنی ترین منابع ویتامین K (212.7 میکروگرم در هر 100 گرم سبزی تازه) است. مطالعات علمی نشان می دهد که ویتامین K نقش بالقوه ای در سلامت استخوان ها و تقویت آن ها دارد. سطوح مناسب ویتامین K در رژیم غذایی به آسیب های عصبی در مغز کمک کرده و نقش مهمی در درمان بیماری آلزایمر دارد.
- فولات موجود در پیازچه در رژیم غذایی دوران بارداری به جلوگیری از نقایص لوله عصبی در نوزادان تازه متولد شده کمک می کند.
- علاوه بر این، پیازچه دارای ویتامین های B پیچیده و همچنین برخی از مواد معدنی ضروری مانند مس، آهن، منگنز، روی و کلسیم است که مصرف این ویتامین ها برای سلامت بدن ضروری است.
راههای استفاده از پیازچه
پیازچه یکی از مهم ترین مواد مورد استفاده برای طعم دادن و آراستن غذاها است، برای آماده سازی، پیازچه را در یک کاسه آب سرد شسته و با حوله ی کاغذی به آرامی خشک می کنیم، سپس، پیازچه را با استفاده از چاقو ریز ریز کرده و پس از پخته شدن غذا برای جلوگیری از کاهش عطر و طعم (اسانس) پیازچه، آن را به غذا اضافه کنید و یا می توان، پیازچه خرد شده را به نعناع، خیار، موسیر، ساندویچ، سیب زمینی سرخ کرده، سوپ، سس و سالاد گوجه فرنگی اضافه کرد.
نظر (6)