چه نوع شیر خشکی به نوزادم بدهم؟

چه نوع شیر خشکی به نوزادم بدهم؟

اگر کودک خود را از شیر گرفته اید، می توانید از پودر شیر خشک مخصوص نوزادان برای تغذیه کودک خود استفاده کنید، پودر شیر خشک برای تامین مواد مغذی که در شیر مادر وجود داشت، باید در برنامه تغذیه کودک شما قرار بگیرد. شما می توانید پودر شیر خشک را در شیشه شیر به کودک خود بدهید و یا ترکیبی از آن را با یک فنجان از سایر مواد غذایی به عنوان یک وعده کامل غذایی در تغذیه کودک قرار دهید.
آکادمی متخصصان اطفال آمریکا دستورالعمل هایی را برای پودر شیر خشک مخصوص نوزادان تعیین کرده اند.

انواع مختلف پودر شیر خشک مخصوص نوزادان:

• شیر خشک استاندارد:

این پودر شیر از پروتئین مشتق شده شیر گاو ساخته شده است. لاکتوز و مواد معدنی شیر گاو با روغن های گیاهی، مواد معدنی و ویتامین ها مخلوط شده و آن را شبیه شیر مادر کرده است تا نوزادان و کودکان به راحتی طعم آن را قبول کنند. اکثر نوزادان از ورم معده رنج می برند، اما این به دلیل فرمول شیر گاو نیست و پدر و مادر لازم نیست که شیر خشک استاندارد را به فرمول دیگری از شیرهای خشک تبدیل کنند.

• شیر خشک مبتنی بر سویا:

همان گونه که از نام این شیر خشک مشخص است، از پروتئین سویا ساخته شده است. اگر پدر و مادری نمی خواهند کودک خود را به پروتئین حیوانی عادت دهند، آکادمی متخصصان اطفال آمریکا استفاده از شیر خشک مبتنی بر سویا را برای تغذیه کودک توصیه می کند. همچنین برای کودکانی که لاکتوز یا گلوکز موجود در شیر خشک استاندارد برایشان ضرردارد، می توانند از شیر سویا تغذیه کنند. شیر خشک مبتنی بر سویا برای مقابله با آلرژی و ورم معده در نوزادان مفید است.

• شیر خشک هیدرولیز شده با پروتئین:

این نوع از شیر برای کودکانی که به پروتئین شیر حساسیت دارند، مناسب است. والدینی که کودکان آن ها به علت آلرژی دچار بثورات پوستی شده و یا خس خس می کنند، می توانند شیر خشک هیدرولیز شده با پروتئین را برای تغذیه کودک انتخاب کنند. شیر خشک هیدرولیز شده با پروتئین به دلیل دارا بودن فرمول ضدحساسیت بسیار گران تر از شیر خشک های استاندارد است.

gzaye-noozad03.jpg

• شیر خشک حاوی لاکتوز آزاد:

کمبود لاکتوز در کودکان در اوایل 12 ماهگی شروع می شود و با استفاده از آزمایش های مختلف قابل شناسایی خواهد بود. شیر خشک حاوی لاکتوز آزاد باید در رژیم غذایی نوزادانی که از کمبود لاکتوز مادرزادی رنج می برند، قرار داده شود.

• شیر خشک های ویژه:

این نوع از شیر خشک ها فقط باید با اجازه پزشک اطفال استفاده شود، شیر خشک های ویژه غنی از نشاسته بوده و برای نوزادانی که وزن کمی هنگام تولد داشتند، مورد نیاز است. شیر خشک های ویژه شامل کالری و مواد مغذی اضافی برای پاسخگویی به نیازهای کودکان مبتلا به مشکلات سلامتی مانند بیماری های قلبی، سندرم سوء جذب، مشکلات هضم چربی و پردازش برخی از انواع اسیدهای آمینه می باشد.
امروزه بسیاری از شیر خشک های جدید با مزایای مبهم در بازار وجود دارد، این شیر خشک ها معمولا ترکیبی از فرمول شیر خشک با مولتی ویتامین است. شیر خشک های غنی شده با مولتی ویتامین بسیار گران قیمت بوده و به صورت پودر، و یا مایع غلیظ در بازار وجود دارد. بهتر است شیر خشک مناسب با کودک خود را انتخاب کرده و برچسب مواد تشکیل دهنده و دستورالعمل آن را قبل از خرید بخوانید، همچنین توصیه می شود قبل از خرید شیر خشک مخصوص نوزاد خود، با دکتر مشورت کنید.
انجمن متخصصان اطفال آمریکا (AAP) شیر خشک های غنی شده با آهن را هم برای نوزادان توصیه می-کنند. نوزادان که به اندازه کافی شیر بخورند، به ویتامین ها و مواد معدنی اضافی نیاز ندارند. همچنین انجمن متخصصان اطفال آمریکا شیر خشک استاندار مبتی بر شیر گاو را برای استفاده کودکان زیر یک سال توصیه نمی کند. اما پس از یک سالگی کودک، انواع مختلفی از شیرهای خشک از جمله شیر کم چرب و شیری که خامه آن گرفته نشده است هم می تواند در رژیم غذایی او قرار بگیرد.

gzaye-noozad01.jpg
چند راهنمایی درمورد استفاده از شیر خشک برای تغذیه کودکان:

• از شیشه شیرهای استریلیزه برای تغذیه کودک خود استفاده کنید.
• پودر شیر خشک را آبکی یا بیش از حد غلیظ نکنید، بلکه فقط دستورالعمل های روی بسته و برچسب آن را دنبال کنید.
• پودر شیر خشک نوزاد خود را در یک جای خشک و خنک و در ظرفی با درب پلاستیکی نگهداری کنید، همیشه دستان خود را قبل از آماده کردن شیر خشک نوزاد خود برای به حداقل رساندن احتمال عفونت بشویید.
• هنگامی که شیر خشک نوزاد خود را گرم می کنید، به بطری آن تا رسیدن به دمای جوش گرما دهید، اما مواظب باشد که شیر نجوشد.
• اگر از مایکروویو برای گرم کردن شیر خشک نوزاد خود استفاده کنید، دمای بطری حاوی شیر را قبل از اینکه به کودک خود بدهید، تست کنید.
• هنگام شیر خوردن نوزادتان را در نزدیکی خود و در تماس چشمی با خود نگه دارید.
• شیشه شیر را به گونه ای نگه دارید که نوک پستان و گردن بطری با شیر پر به طوری قرار بگیرد که نوزاد هوا را قورت ندهد.
• اگر نوزادتان همه شیر موجود در شیشه شیر را نمی خورد، مشکلی نیست، اما باید دقت داشته باشید که پس مانده شیر قابل نگهداری نیست و باید آن را دور انداخته و برای وعده بعدی، شیر جدیدی حاضر کنید.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/