بسیاری از مردم عقیده دارند كه سن زنان فقط یک عدد است! آیا شما هم چنین اعتقادی دارید؟ معمولا بسیاری از زنان احساس میکنند كه سن در بالاتر از سی سالگی، مانند باد عمل کرده و در یک چشم به هم زدن میگذرد! زیرا به نظر این افراد زندگی گذشته آنها با عجله تمام شده است. عقايد مختلف به اين دلیل به وجود ميآيد که برخي از زنان احساس ميكنند كه بهترین سالهای عمر خود را با پستی و بلندیهای بزرگ، پشت سر گذاشته و از آن هیچ لذتی نبردهاند. بنابراین، فكر ميكنند كه در نظر سن ممکن است فقط یک عدد باشد، که با بالا رفتن خود، تلفات زیادی در بدن به جاي گذاشته است!
در ابتدا، لازم است به خاطر داشته باشيد كه اگر 35 سال و یا بیشتر سن دارید و در حال برنامهریزی برای بچهدار شدن هستید، طبیعی است که احساس اضطراب و نگرانی کنید! زیرا کل جامعه به ما میگوید كه مادر شدن زنان در اواخر عمرش اصلا ایده خوبی نیست. داستانهای ترسناک زیادی در مورد مشکلات پزشکی زنانی که در اواخر عمر خود حامله شدهاند، وجود دارد که برخی از اين داستانها حقیقت و برخی دیگر شایعه میباشند. اما، به عنوان يك خانم بيتجربه این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که بالا رفتن سن زنان واقعا تلفات زیادی را در بدن اين افراد به جا گذاشته و دوران بارداری آنها را با مشکلات بزرگي روبرو میکند. برای این که بدانید آیا سن زنان واقعا در روند بارداری آنها تاثیر میگذارد و یا اگر وجود سوالاتی در این مورد، شما را مضطرب نگه میدارد، میتوانید پاسخ همه این سوالات را در مقاله زیر پیدا کنید!
سن زنان چگونه بر روند بارداری اين افراد تاثیر میگذارد؟
در ادامه این مقاله، به موضوع سن زنان برای باردار شدن اشاره شده است. در واقع، در ادامه اين مقاله به شما خواهیم گفت که سن بالا چگونه میتواند تاثیرات منفی بر روند بارداری زنان بگذارد. عوامل خطرزا در مورد حامله شدن زنان در سنین بالا عبارتند از:
1. ابتلا به دیابت و داشتن فشار خون بالا:
همانطور که میدانید اکثر زنانی که در سنین بین 35 تا 39 سالگی باردار میشوند، بیشتر از ساير خانمهاي حامله در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا و دیابت بارداری قرار دارند.
2. بالا رفتن احتمال بروز حاملگی خارج از رحم:
به عنوان یک زن میانسال یادتان باشد كه حاملگی خارج از رحم نوعی بیماری است که در آن تخمک بارورشده در خارج از رحم مادر جایگزین میشود، که بقای آن غیرممکن خواهد بود. معمولا، زنانی که در سنین بیش از 35 سالگی باردار میشوند، شانس بالاتری براي روبرو شدن با اين مشکل دلخراش دارند.
3. بالا رفتن احتمال سقط جنین و مردهزایی:
همانطور که میدانید از دست دادن جنین داخل رحم به همان اندازه که در زنان بسیار جوان شایع است، در زنان مسن هم بیشتر دیده ميشود، زیرا محیط داخل رحم اين مادران برای زنده ماندن جنین مناسب نبوده و یا تخمک در خارج از رحم زنان باردار و مسن جایگزین میشود. متاسفانه، هرچه سن بارداری زنان بالا برود، خطر سقط جنین و یا مردهزایی آنها نیز به شدت بالا خواهد رفت.
4. شرایط نامناسب کروموزومی:
به عنوان یک زن بيتجربه به ياد داشته باشيد كه هر چه زني مسنتر باشد، شانس جنين داخل رحم او در مبتلا شدن به شرایط کروموزومی نامناسب مانند سندرم به شدت بالا میرود. جالب است بدانيد كه درصد بروز این مشکل در نوزادانی که مادران آنها در سنین جوانی قرار دارند، بسیار پایین است.
5. داشتن زایمان دشوار:
همانطور که میدانید زایمان کردن برای هر زنی تقریبا مانند یک جنگ سخت است. بنابراین، ميتوان ادعا كرد كه هر چه سن مادر حامله بالا برود، این نبرد برای او مشکلتر خواهد شد. معمولا زنانی که در هنگام باردار شدن بیش از 35 سال سن دارند، به احتمال زیادي برای به دنیا آوردن نوزاد خود نیاز به مداخلات پزشکی مانند القاء و یا حتی انجام عمل سزارین پیدا خواهند کرد.
با توجه به اين توصيفات، میتوان گفت كه سن مادر تاثیری زیادی بر روند بارداری او و روند انجام زایمان دارد. اما این شرايط بدان معنی نیست که زنان مسن باید رویای مادر شدن را فراموش کنند، زیرا این افراد هم میتوانند با کمک پزشکان متخصص زنان و زايمان دوران سخت بارداری را به سلامت پشت سر بگذارند!
نکاتی براي مدیریت دوران بارداری خود در سنين بالا:
اگر شما هم به عنوان یک زن مسن در حال برنامهریزی برای داشتن خانواده و نوزاد سالم هستید، نگران نباشید! زیرا در ادامه این مقاله نکاتی برای راهنمایی و کمک به شما به منظور گذراندن سالم دوران بارداری بیان شده است، تا با عمل به اين نكات بتواند این دوران را بهتر مدیریت کنید. مهمترين این نکات عبارتند از:
1. دریافت ویتامینهای مورد نیاز حاملگی، به طور منظم در دوران پیش از تولد نوزاد:
به عنوان زنی که تصمیم دارید در میانسالی باردار شوید، فراموش نکنید كه عدم مصرف ویتامینهای دوران بارداری گزینه مناسبی برای تجربه نمودن سالم این دوران نیست! خیلی مهم است که همه زنان باردار قرصهای ویتامین مورد نیاز دوران بارداری را به طور جدی و مرتب مصرف کنند. مخصوصا اگر سن و سال مادر هم کمی بالا باشد، نیاز مضاعفي به مصرف این قرصها خواهد داشت. در واقع، ميتوان ادعا كرد كه مصرف ویتامینهای دوران بارداری برای سلامت خود مادر و جنین داخل رحم او بسيار مهم است.
2. مراجعه منظم به دکتر متخصص زنان و زايمان برای انجام معاینات دوران بارداري:
همانطور که میدانید در طي دوران بارداری، یک پزشک متخصص زنان و زايمان ميتواند بهترین دوست زنان حامله باشد. هر چه سن مادر در هنگام حامله شدن بالا باشد، او باید بدانید که حاملگی بدنش از دسته بارداریهای پرخطر تلقی میشود. در چنین شرایطی، مراجعه به موقع و منظم زن حامله به دکتر متخصص زنان و زايمان برای انجام معاینات میتواند سلامت خود او و جنین داخل رحمش را تضمین کند.
3. تامین سلامت بدن در صورت وجود مشکل و یا بیماری، قبل از آغاز روند بارداري:
اگر شما هم به عنوان يك خانم مسن در دوران قبل از باردار شدن خود با یک مشکل خاص و یا وضعیت پزشکی روبرو بوديد، بهتر است قبل از حامله شدن مشکل موجود را حل و فصل کرده و یا حداقل آن را با کمک پزشک متخصص زنان و زايمان تحت کنترل بگیرید، سپس اقدام به باردار شدن نمایید.
4. مراقبت از وزن بدن خود در طي دوران بارداري:
اگر به عنوان یک زن مسن در حال برنامهریزی برای باردار شدن هستید، اما اضافه وزن زیاد دارید، سعی کنید تا قبل از اینکه باردار شوید، وزن خود را پایین بیاورید. به عنوان يك خانم بيتجربه به خاطر داشته باشيد كه وجود وزن اضافی دوران بارداری میتواند عوارض خطرناکی را در بدن شما به دنبال داشته باشد.
5. داشتن تغذیه مناسب:
همانطور که میدانید هنگامی که زنی حامله میشود، نوع تغذیه او تاثیر زیادی بر سلامت خود مادر و جنین داخل رحم او دارد. این نکته برای زنان بارداری که بیش از 35 سال سن دارند، هم هیچ فرقی نمیکند! بنابراین، این افراد میتوانند با داشتن یک رژیم غذایی متعادل مطمئن شوند که تمام مواد ضروری برای سلامت خود و جنین داخل رحمشان فراهم خواهد شد.
6. ورزش کردن زنان به طور مرتب، در دوران بارداری:
یادتان باشد كه گفتگو کردن زنان حامله با یک دکتر متخصص زنان و زايمان برای برنامهریزی جهت انجام تمرینات ورزشی مناسب ایده مهمي است، زیرا انجام حرکات ورزشی در طي دوران بارداری به زن باردار اجازه خواهد داد تا بدن خود را برای انجام زایمان راحت آماده کند.
7. تنظیم برنامه خواب مناسب در طي دوران بارداری زنان:
همانطور که میدانید زنان در طي دوران بارداری خود نیاز به خواب كافي و استراحت مناسب دارند. بنابراین، بهتر است این افراد در زمان حاملگی، برنامه زندگی خود را طوری تنظیم کنند که بتوانند از یک برنامه خواب خوب و مناسب برخوردار باشند. این زنان برای داشتن خواب راحت باید هر آنچه را که سبب حواسپرتی آنها در اتاق خواب میشود، حذف کنند. برای این منظور، بهتر است زنان باردار لوازمی مانند تلویزیون، لپتاپ و تلفن همراه را هنگام خواب در اتاق نشیمن باقی بگذارند.
8. اطلاع داشتن از برخی عکسالعملهای بدن در طي دوران بارداری:
آیا فکر میکنید كه انجام واکسیناسیون در طي دوران بارداری همه زنان ضروري است؟ بله! چون آغاز دوران بارداری در بدن زنان میتواند سیستم ایمنی اين افراد را ضعیف کند. بنابراین، براي اطمینان بیشتر، بهتر است همه زنان باردار تمام واکسنهای پیشنیاز خود را که شامل واکسن آنفولانزا هم میشود، تزریق كنند.
9. خودداری از مصرف مواد مخدر در طي دوران بارداري خود:
اگر شما هم به عنوان یک زن در حال تلاش برای باردار شدن هستيد، اما سیگار میکشید و یا الکل مینوشید، بدانید که اینک زمان مناسبي برای ترک اين عادات است. در واقع، پیروی کردن از عادات ضعیف زندگی در طي دوران بارداری میتواند عوارض زیادی بر سلامت و ایمنی بدن شما داشته باشد.
10. دور ماندن زنان باردار از استرس:
فراموش نکنید که رژیم غذایی میتواند تغییرات زیادی را در داخل بدن زنان حامله ایجاد کند. بنابراین، اجازه ندهید كه افکار منفی بر ذهن شما غلبه کرده و تاثیرات منفی بر سلامت خود شما و جنین داخل رحمتان داشته باشد. سعی کنید تا آنجا که ممکن است از استرس دور بمانید. برای این کار هم میتوانید با انجام مدیتیشن، راهی برای آرامش ذهن خود پیدا کنید!
در نهایت، میتوان نتیجه گرفت که بالا بودن سن زنان ممکن است تلفات و صدمات زیادی به بدن آنها بزند، اما فراموش نکنید كه فرمانده اصلی بدن ذهن انسان است! بنابراین، به عنوان يك خانم باردار سعی کنید تا ذهن خود را از افکار منفی دور نگه داريد.
نظر (0)