به خاطر داشته باشيد كه اگر علائم اولیه بیماری آنفولانزاي معده در بدن شما هم بروز کرده است، میتوانید به راحتی و با کمی دقت و تلاش بیماری خود را اداره کرده و درمان کنید. در ادامه این مقاله، برخی از روشهای درمانی برای از بین بردن اختلالات معده در طی دوران بارداری زنان بیان شده است، که برخي از سادهترين آنها عبارتند از:
1. نوشیدن مایعات کافی در طی روز، توسط زنان باردار مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده:
فراموش نکنید كه نوشیدن مایعات بسیار در طی روز توسط زنان حاملهاي که از بیماری آنفلوآنزای معده رنج میبرند، بسیار مهم است. بدن اين افراد در هنگام مبتلا شدن به بیماری آنفولانزاي معده مایعات زیادی را از طریق عرق کردن، استفراغ و اسهال از دست میدهد. به همين دليل، فرد بیمار در معرض خطر از دست دادن آب بدن خود قرار خواهد گرفت، به خصوص اگر او از تکرر ادرار رنج برده و یا ادرار تیره رنگی داشته باشد. علاوه بر بروز مشکل کم آبی در بدن مادران باردار مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده، فقدان مایعات باعث کاهش حجم خون اين مادران شده و رسیدن اکسیژن به جنين داخل رحم او و تغذیه كودك در حال رشدش را با مشکل مواجه خواهد نمود. در نهايت، به عنوان يك خانم جوان و بيتجربه فراموش نکنید كه بروز نشانههایی مانند تشنگی ثابت در طی روز، خشکی دهان، تیره رنگ شدن ادرار، بروز حالت تناقض در روند تنفس، عدم بروز ادرار، احساس خستگی و یا گیجی نشانههاي واضحي از کم شدن آب بدن فرد مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده است.
آیا میدانید چه نوع مایعاتی برای زنان باردار مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده مفید خواهد بود؟
یادتان باشد كه نوشیدن مقدار زیادی آب معمولی، آبگوشت رقیق، آب گرمی که با لیموترش مخلوط شده است (این نوشیدنی گازهای موجود در معده و روده بیمار باردار را از بین خواهد برد)، چای بدون کافئین و یا آب میوه رقیق شده (آب انگور سفید برای از بین بردن درد شکم زنان باردار مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده بسیار موثر است)، آبگوشت گیاهی، سوپ، زنجبیل، کشک، ماست، دوغ و آب نارگیل گزینههای خوبی برای تامین آب مورد نیاز بدن زنان باردار مبتلا به آنفولانزای معده هستند. همچنین، این افراد میتوانند در صورت تمایل از بستنی یخی و یا تراشههای یخ نیز استفاده کنند. به خاطر داشته باشيد كه اگر نمیتوانید این مایعات را یک جا بنوشید، جرعه جرعه نوشیدن آنها نیز براي بهبود وضعيت بدنتان بسیار مفید خواهد بود. علاوه بر اين موارد، به عنوان يك خانم مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده میتوانید مقدار کمی زنجبیل را به آب میوه و یا تنقلات خود اضافه کرده و برای مقابله با عفونت موجود در معده خود از آن کمک بگیرید.
زنان حامله باید از نوشیدن چه نوع مایعاتی در هنگام مواجه شدن با کمآبی در بدن خود خودداری کنند؟
به عنوان يك خانم جوان و بيتجربه به خاطر داشته باشيد كه نوشیدنیهای کافئیندار مانند چای سیاه و سفید پررنگ، قهوه و شکلات داغ موادی هستند که زنان باید از مصرف آنها در طی دوران بارداری خود اجتناب نمایند، زيرا مصرف اين نوع نوشيدنيها میتواند علائم آنفلوآنزای معده را تشدید کند. همچنین، زنان مبتلا به این بیماری باید از مصرف مواد غذایی در خارج از منزل خود خودداری نموده و مصرف مواد غذایی غیرمفید و تنقلات را کنار بگذارند.
2. استراحت کردن زنان حامله مبتلا به آنفولانزای معده:
همانطور که میدانید مبتلا شدن زنان حامله به بیماری آنفولانزای معده و اسهال ناشی از آن میتواند فرد را دچار خستگی و ضعف بدني کرده و رشد جنین داخل رحم او را با مشکل مواجه کند. بنابراین، به عنوان يك خانم باردار به خاطر داشته باشيد كه استراحت کردن در چنین شرایطی بسیار مهم است، تا فرد بيمار بتواند با دریافت دوباره نیروی از دست رفته بدن خود، نیازهای فرزند داخل رحمش را برطرف کند. البته، فراموش نكنيد كه میزان استراحت کردن هر مادر بيماري به احساس او بستگی دارد! در واقع، تا زمانی که مادر باردار مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده به طور کامل بهبود نیافته است، باید در داخل خانه و در بستر خود استراحت کند.
3. مصرف مواد غذایی مناسب توسط زنان حامله مبتلا به آنفولانزای معده:
معمولا پزشکان متخصص زنان و زايمان برای درمان علائم آنفولانزای معده در بدن زنان باردار، تغذیه این نوع بیماران را به تدریج با غذاهای بیمزه که ترشی و تلخی و یا حتی شیرینی هم ندارند و نیمه جامد هستند، شروع میکنند. يادتان باشد كه روند هضم شدن این نوع مواد غذایی راحتتر از غذاهای جامد میباشد. علاوه بر اين موارد، خوردن غذاهای جامد و مزهدار به مقدار زیاد، در طي دوران بارداری زنان میتواند بروز حالت تهوع را در اين افراد به دنبال داشته باشد. به همین دلیل، پزشكان متخصص زنان و زايمان به مادران باردار مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده توصيه ميكنند كه استفاده از یک رژیم غذایی BRAT بهترین گزینه برای حل مشکلات موجود در معده آنها است. فراموش نکنید كه مصرف مواد غذایی مانند موز، برنج، سیب و نان تست که حاوی مقدار قابل توجهی کربوهیدرات هستند، علاوه بر تامین انرژی مورد نياز بدن زنان باردار و پر کردن بدن معده اين افراد با مواد مغذی و سالم، فرد را از شر مشکل اسهال و استفراغ هم محافظت خواهد نمود.
نوع موز مناسب برای مصرف زنان حامله مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده: به عنوان یک زن حامله یادتان باشد موزهایی که رسیده هستند، علاوه بر حمایت از معده شما دارای روند هضم راحتتری هم بوده و پتاسیم از دست رفته بدنتان را تامین میکنند.
نوع برنج مناسب برای مصرف زنان باردار مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده: از آنجايي كه برنج سفید به راحتی هضم میشود، پس به آسانی هم ميتواند انرژی لازم براي فعاليتهاي فرد باردار و جنين داخل رحم او را تامين كند. اما برنج قهوهای به دلیل این که حاوی فیبر بالایی است، میتواند در معده زنان حامله بسیار سخت هضم شود.
نوع سیب مناسب برای مصرف زنان باردار مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده: سیب رسیده و آبدار برای ارائه انرژی لازم به بدن زنان باردار از کربوهیدرات و قند موجود در خود استفاده میکند. همچنین، از آنجايي كه این میوه شامل پکتین است، مصرف آن باعث از بین رفتن حالت اسهال در بدن زنان حامله خواهد شد.
نوع نان تست مناسب برای مصرف زنان باردار مبتلا به بیماری آنفولانزاي معده: جالب است بدانيد كه مصرف نان سفید گزینه خوبی برای از بین بردن اختلالات موجود در معده زنان حامله بر اثر ابتلا به آنفولانزای معده است، زیرا هضم آن بسیار آسان ميباشد. البته نان گندم کامل نیز حاوی فیبر بیش از حدی بوده و برای عملكرد مناسب دستگاه گوارش زنان در طی دوران بارداری مفید میباشد.
مواد غذایی نامناسب برای مصرف زنان حامله مبتلا به آنفولانزای معده: به عنوان یک زن حامله یادتان باشد كه در صورت ابتلا به بيماري آنفولانزای معده باید از مصرف لبنیات، مواد غذایی فیبردار، غذاهای ادویهدار و چرب اجتناب کنید.
علت اجتناب زنان حامله مبتلا به بيماري آنفولانزای معده از مصرف لبنیات: همانطور که میدانید همه زنان در شرایط عادی ممکن است با مصرف شیر و ساير محصولات لبنی مشکل خاصی نداشته باشند. اما از آنجايي كه محصولات لبنی به راحتی قابل هضم نیستند، مصرف آنها توسط زنان مبتلا به بيماري آنفولانزای معده توصیه نمیشود.
علت اجتناب زنان حامله مبتلا به بيماري آنفولانزای معده از مصرف مواد غذایی فیبردار: وجود فیبر بیش از حد در برخی مواد غذایی میتواند سبب نفخ شکم زنان باردار مبتلا به بيماري آنفولانزای معده شده و اسهال و استفراغ شديدتري را در بدن آنهابه دنبال داشته باشد.
علت اجتناب زنان مبتلا به بيماري آنفولانزای معده از مصرف غذاهای پرچرب: حتما میدانید که برای تهیه چنين مواد غذایی از نمک زیاد، ادویه کاری تند، سس فلفل قرمز و سس گوجهفرنگی استفاده میشود. به همين دليل، مصرف این مواد غذایی در طي دوران بارداری زنان باعث تحریک شدن معده اين افراد شده و حالت تهوع و استفراغ را در بدن آنها به دنبال خواهد داشت.
4. مصرف زنجبیل توسط زنان مبتلا به بيماري آنفولانزای معده در طي دوران بارداری:
همانطور که میدانید زنجبیل یک هضمكننده طبیعی و موثر بوده و مصرف آن در طي دوران بارداری زنان کمک زیادی برای درمان حالت تهوع مادران حامله خواهد نمود. حالب است بدانيد كه مصرف این ماده غذایی علائم حالت تهوع را هم در بدن زنان باردار به طور کلی از بین میبرد. شما میتوانید زنجبیل را از فروشگاههای مواد غذایی که بهداشتی هستند، تهیه کنید. همچنین، اگر ترجیح میدهید چای زنجبیل خانگی را در طي دوران حاملگی خود مصرف کنید، به چگونگی تهیه دمنوش چای زنجبیل، كه در ادامه اين مقاله بررسي شده است، توجه داشته باشيد.
شما برای تهیه اين نوع چای به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
- زنجبیل تازه رنده شده – 1 و 1/2 قاشق چای خوری
- آب جوش – 1 و 1/2 فنجان
طرز تهیه دمنوش چای زنجبیل: ابتدا زنجبیل رنده شده را در داخل یک فنجان ریخته و آن را با یک و نیم فنجان آب جوش پر کنید. اجازه دهید تا زنجبیلها برای حدود ده دقیقه در داخل آب جوش باقی بمانند. سپس، آن را فشار داده و بعد از خارج شدن آبشان، آنها را دور بریزید. اگر مزه چای شما بسیار قوی و تلخ شد، میتوانید كمي آب جوش برای رقیق کردن چای به آن اضافه کنید. فراموش نکنید كه در تهيه این نوع چای نباید از هیچ نوع شیرینکننده یا شکري استفاده کرد.
5. مصرف نعنا توسط زنان حامله مبتلا به دمنوش چای زنجبیل:
به عنوان يك خانم جوان و بيتجربه به خاطر داشته باشيد كه مصرف گیاه نعناع توسط زنان باردار به آنها کمک میکند تا با ناراحتیهای موجود در معده خود مقابله نموده و علائم IBS (سندرم روده تحریکپذیر) در معده خود را کاهش دهند. يادتان باشد كه شما به عنوان يك زن حامله میتوانيد چای نعنا را همانند چای زنجبیل آماده کنيد!
6. مصرف پروبیوتیکها توسط زنان مبتلا به دمنوش چای زنجبیل در طي دوران بارداری:
همانطور که میدانید در داخل روده و معده همه انسانها باکتریهای مفیدی وجود دارد که میکروبهای وارد شده به دستگاه گوارش اين افراد را كسته و ورم معده و روده را از بین میبرند. تقریبا 75٪ از سیستم ایمنی بدن هر فرد در معده او قرار دارد. بنابراین، ضروری است که هر مادر بارداري برای بالا بردن قدرت سیستم ایمنی بدن خود سلامت معده و رودهاش را تامین کند. مصرف مواد غذایی پروبیوتیکی مانند ماست و کفیر، که شامل باکتریهای مفید هستند، در تقویت سیستم ایمنی بدن اين مادران بسیار موثر بوده و با بیماریهای موجود در این ناحیه از بدنشان مبارزه خواهند كرد. در نهايت، نباید فراموش کرد که ممکن است مدت بیماری آنفولانزای معده در طی دوران بارداری زنان حداقل دو هفته ادامه داشته باشد.
7. مصرف نوشیدنیهای الکترولیتدار توسط زنان مبتلا به بيماري آنفولانزای معده در طي دوران بارداری:
یادتان باشد كه در حالت عادی، سیستم ایمنی انسان با حفظ تعادل بین یونهای شناخته شده با عنوان الکترولیت، عملكرد مناسبي دارد. در واقع، اين روند عملکرد بدن، اعصاب و عضلات بدن انسان را تنظیم میکند. با اين حال، هنگامی که زن بارداري به بیماری آنفلوآنزای معده مبتلا میشود، تعادل بین این یونهاي موجود در بدن او از طریق اسهال و استفراغ از بین میرود. فراموش نکنید كه در جنين شرايطي، به دست آوردن مجدد انرژی از دست رفته بدن و تقویت استقامت و قدرت بدنی مادر باردار، فقط با ایجاد تعادل بین الکترولیتهای از دست رفته بدن او میسر خواهد شد. در ادامه این مقاله، یک دستور خانگی برای تهیه نوشیدنیهای الکترولیتدار بیان شده است، که مصرف آن در طي دوران بارداری زنان کمک زیادی به بازگرداندن انرژی از دست رفتن بدن مادران مبتلا به بيماري آنفولانزای معده خواهد نمود.
شما براي تهیه این نوع نوشیدنی به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
- آب پرتقال تازه - ½ فنجان
- آب لیموی
- آب تصفيه شده - 2
- عسل خام - 2 تا 4 قاشق غذاخوری، برای مزهدار کردن
- نمک تصفیه شده - 1/8 قاشق چایخوری، برای طعمدار نمودن نوشیدنی
طرز تهیه نوشیدنی الکترولیتدار: همه مواد ذکر شده را با هم مخلوط کرده و ترکیب آنها را به هم میزنیم، تا صاف و یکنواخت شود.
یادتان باشد كه در حالت عادی، سیستم ایمنی انسان با حفظ تعادل بین یونهای شناخته شده با عنوان الکترولیت، عملكرد مناسبي دارد. در واقع، اين روند عملکرد بدن، اعصاب و عضلات بدن انسان را تنظیم میکند. با اين حال، هنگامی که زن بارداري به بیماری آنفلوآنزای معده مبتلا میشود، تعادل بین این یونهاي موجود در بدن او از طریق اسهال و استفراغ از بین میرود. فراموش نکنید كه در جنين شرايطي، به دست آوردن مجدد انرژی از دست رفته بدن و تقویت استقامت و قدرت بدنی مادر باردار، فقط با ایجاد تعادل بین الکترولیتهای از دست رفته بدن او میسر خواهد شد. در ادامه این مقاله، یک دستور خانگی برای تهیه نوشیدنیهای الکترولیتدار بیان شده است، که مصرف آن در طي دوران بارداری زنان کمک زیادی به بازگرداندن انرژی از دست رفتن بدن مادران مبتلا به بيماري آنفولانزای معده خواهد نمود.
شما براي تهیه این نوع نوشیدنی به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
آب پرتقال تازه - ½ فنجان
آب لیموی تازه
آب تصفيه شده - 2 فنجان
عسل خام - 2 تا 4 قاشق غذاخوری، برای مزهدار کردن نوشیدنی
نمک تصفیه شده - 1/8 قاشق چایخوری، برای طعمدار نمودن نوشیدنی
طرز تهیه نوشیدنی الکترولیتدار: همه مواد ذکر شده را با هم مخلوط کرده و ترکیب آنها را به هم میزنیم، تا صاف و یکنواخت شود.
نظر (0)