چه عواملی باعث مبتلا شدن مادران به دیابت بارداری می شود؟
جالب است بدانيد بسیاری از زناني که از بیماری دیابت رنج می برند، نمی دانند که به نوع 1 و یا نوع 2 اين بيماري مبتلا هستند. با اين حال، هر فرد بيمار براي درمان دیابت خود نیاز به تغییر در شیوه زندگی و رژيم غذايي روزانه دارد، چون شدت و نوع بیماری دیابت بارداری در هر مادري متفاوت از ساير زنان باردار است. هر مادر بارداري در زمان خاصي به بيماري دیابت بارداری مبتلا مي شود. با توجه به اين توضيحات، مي توان ادعا كرد كه کارشناسان هنوز هم مطمئن نیستید که چه چیزی دقیقا باعث بروز بيماري دیابت بارداری در بدن زنان باردار می شود. اما بهتر است برای درک این مطلب، از چگونگی کارکرد بدن و اثرات گلوکز در بدن زنان حامله آگاه شوید.
زمانی که یک فرد سالم غذا می خورد، غذا در بدن او هضم شده و گلوکز موجود در آن هم وارد جریان خون فرد خواهد شد. این عمل، پانکراس را به تولید انسولین مجبور خواهد کرد. انسولین نوعی هورمون است که گلوکز موجود در جریان خون انسان را به داخل سلول های بدن او می رساند و سلول هاي بدن فرد هم با استفاده از این قند، انرژی لازم را برای سوخت و ساز بدن تولید می کنند. اما هنگامی که زنی حامله می شود، همه چیز در داخل بدن او تغییر مي كند. در واقع، با آغاز روند بارداري در بدن خانم ها، جفت تشکیل شده در داخل رحم شروع به ترشح هورمون های مختلف دیگر می کند که بسیاری از این هورمون ها مانع کار درست هورمون انسولین شده و منجر به بالا رفتن سطح گلوکز موجود در جریان خون زنان باردار مي شود.
همانطور که می دانید در آغاز دوران بارداری، این تغییر بسیار جزئی هستند. اما زمانی که روند حاملگی خانمي پیشرفت کند، جفت هم رفته رفته هورمون های بیشتری ترشح کرده و تولید هورمون انسولین را متوقف می-کند. هنگامی که سطح قند خون موجود در خون مادر باردار بیش از حد بالا رود، علامت های خطرناكي در بدن او بروز می کند و مبتلا شدن خانم باردار را به "بيماري دیابت بارداری" آشکار می نماید.
چه افرادی در معرض خطر ابتلا به بيماري دیابت بارداری هستند؟
هر زن حامله ای می تواند به بيماري دیابت بارداری مبتلا شود. اما اگر بدن فردی دارای شرایط خاصي باشد، او بیشتر از ساير زنان باردار در معرض خطر ابتلا به بيماري دیابت بارداری قرار گرفته و شانس او براي مبتلا شدن به این بیماری افزایش می یابد. برخي از مهم ترين این شرایط عبارتند از:
1. سن زن حامله: اگر سن زنی که حامله می شود، بالاتر از 25 سال باشد، مبتلا شدن به بيماري دیابت بارداری یک تهدید واقعی برای او در طی كل دوران بارداری محسوب مي شود.
2. سابقه خانوادگی: اگر کسی که باردار است، داراي سابقه خانوادگي ابتلا به بيماري دیابت بارداری باشد، شانس او براي مبتلا شدن به این بیماری افزایش خواهد يافت.پ
3. داشتن زمینه پیش دیابتی: اگر زنی در حالت عادی هم دارای سطح قند خون بالايي باشد، اگر چه این میزان اندک هم باشد، با آغاز روند بارداري خطر مبتلا شدن به بيماري دیابت بارداری در بدن او تا چند برابر افزایش خواهد یافت.
4. داشتن سابقه ابتلا به بيماري دیابت بارداری در حاملگی های گذشته: اگر زنی به قدری بدشانش باشد که در حاملگی های قبلی خود نیز به بيماري دیابت بارداری مبتلا بوده باشد، اين احتمال وجود دارد که در بارداری فعلی هم به این بیماری مبتلا شود.
5. داشتن اضافه وزن: به عنوان يك خانم جوان و بي تجربه به خاطر داشته باشيد هر زنی که دارای اضافه وزن و یا چاقی مفرط باشد، در معرض خطر ابتلا به بيماري دیابت بارداری خواهد بود.
6. زنان مسیحی: جالب است بدانيد كه امروزه ثابت شده است زنان قفقازی نسبت به بيماري دیابت بارداری مصونیت داشته و کمتر به آن مبتلا می شوند. اما در مقابل زنان سیاه پوست، اسپانیایی و زنان آسیایی از جمله افرادی هستند که بیشتر در معرض خطر ابتلا به بيماري دیابت بارداری قرار دارند.
اگر دچار دیابت بارداری هستید حتما نگرانی سلامتی جنین داخل شکمتان شما را آزار می دهد، توصیه میشود دیابت بارداری برای جنین خطرناک است؟ را حتما مطالعه کنید.
سلام من هفته هفتم بارداری هستم 39سال دارم قند ناشتا95وبعد باشربت 155و165شده دکتربرام روزی پنج واحد انسولین تجویز کرده وتاحالا استفاده نکردم عوارضی نداره؟
سلام دکتر بعد از مایعنه تجویز کرده و من از سایت نمیتونم نظر بدم شهزادجان به دکتر گفتی که باردای و تجویز کرده ؟ اگه اره پس مشکلی نداره ولی اگه نگفتی بهتره حتما باهاش دوباره مشورت کنی
سلام .ماه هشتم بارداری شکم دوم هستم .قند خون ناشتا ۸۳تا ۹۶ هم میشه بعد صبحانه وناهار ۱۶۰ تا۱۷۰ میشه با تزریق ۳واحد انسولین قبل صبحانه وشام بازهم سرگیجه وحالت منگی دارم خیلی برای جنینم نگرانم لطف کنید بگین قندم خیلی بالاست خطرناکه .من استرسی ووسواسی هم هستم
سلام نگران نباشین اگر رژیم غذایی که پزشکتون گفتن رو رعایت کنین مشکلی پیش نمیاد
سلام .مصرف روزانه مواد قندی تو دوران بارداری باید چقد باشه ک مبتلا ب دیابت نشیم؟
سلام اگر در حد نرمال مصرف شود و در خوردن شیرینی ها زیاده روی نکنید و رژیم غذایی مناسبی در دوران بارداریتان انتخاب کنید دچار دیابت بارداری نمیشوید.
سلام من در25بارداری هستم دیابت بارداری گرفتم انسولین میزنم ولی یه وقتای قندبعدشام بالامیره یخورده میخواستم بدونم اگه واحدانسولینموبیشترکنم واسه بچه توشکمم ضررداره لطفاجواب بدین ممنون
سلام سرخود نباید کاری بکنین حتما با دکترتون مشورت کنین.
من 36سالمه و هفته 8بارداری هستم،قند ناشتا97 و دوساعت بعد خوردن شربت 132 ،آیا نیاز به تزریق انسولین دارم؟
سلام با پزشکتون مشورت کنید.
سلام و خسته نباشید من 27 سالمه و تازه برای بچه دار شدن اقدام میکنیم , سوالم این بود که آیا احتمال اینکه به بیماری دیابت بارداری مبتلا بشم وجود داره؟
سلام عزیزم , به خاطر شرایط سنی شما احتمال مبتلا شدن به دیابت بارداری وجود دارد و شما باید تحت کنترل باشین و از الان در تغذیه خود دقت لازم رو داشته باشین.