خانه نوزاد و کودک نوزاد و نوپا نوزاد دو ماهه چه کارهایی باید انجام دهد
نوزاد دو ماهه چه کارهایی باید انجام دهد

نوزاد دو ماهه چه کارهایی باید انجام دهد

دسته بندی : نوزاد و نوپا

نوزاد در دو ماهگی صداها را تشخیص میدهد

نوزاد در دو ماهگی می تواند تفاوت بین صداهای آشنا و بقیه صداها را بفهمد، او تبدیل به شنونده خوبی شده است، نوزاد می تواند به شما نشان دهد که با محیط خودش هماهنگ است، توجه کنید که او چگونه جستجو می کند تا بداند صداهای بخصوص از کجا می آیند.
یک گفتگوی در حال انجام، (هرچند ظاهراً یک طرفه باشد) می تواند به نوزادتان کمک کند تا احساس خود درباره مکان را تقویت کند، او حتی ممکن است همچنان که دارید صحبت می کنید به دهان شما نگریسته بطور کلی از حرکات آن حیرت زده شود، شما از توانایی او در ایجاد ارتباط از طریق توانایی های فزاینده غان وغون ها(صداهای موسیقیایی)، تبسم ها و گریه های منحصر بفرد برای ابراز نیازهای مختلفش شگفت زده خواهید شد.

در این مقاله:

    nozad-do-mahe4.jpg

    سه سوال درباره آزمایش هایی که باید نوزاد در دو ماهگی آنها را بگذراند:

    پزشک چه مواردی را در دو ماهگی نوزاد آزمایش خواهد کرد؟

    او وزن و اندازه نوزادتان را اندازه خواهد گرفت، یعنی طول و اندازۀ سر او را چک خواهد کرد تا از عادی بودن سرعت رشد او اطمینان حاصل کند، او بینایی و شنوایی نوزادتان و همچنین قلب و ریه هایش را معاینه خواهد کرد. پزشک او را از سر تا نوک انگشت شست پا، از جلو و پشت، معاینه خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند که او سالم بوده و سیر صعودی رشد را که یک نوزاد در دو ماهگی میتواند داشته باشد را دارد، پزشک مسائل عادی مربوط به سلامتی نوزاد را نیز بررسی خواهد کرد از قبیل حساسیت پوستی ناشی از پوشک بچه، جوش، برفک، و کریدل کپ این فرصت خوبی است تا سئوالاتی را که در مورد شیردهی، بازگشت به کار و هرگونه نگرانی های مربوط به سلامتی یا رفتار را در میان بگذارید.

    چه واکسن هایی در دو ماهگی نوزاد توصیه خواهد شد؟

    در این معاینه، توصیه می شود به نوزاد شما این واکسن ها تزریق شود:

    هپاتیت بی، فلج اطفال، دی تی ای پی (دیفتری، کزاز، و سیاه سرفه)، اچ آی بی جهت محافظت از مننژیت ، نیوموکوکال، جهت محافظت از عفونت های شدید باکتریایی، عفونت های گوش، و مننژیت، و روتاوایروس (که از راه دهان داده می شود)، جهت محافظت علیه عامل شایع اسهال شدید. سه سوال مهم درباره واکسن نوزاد می تواند به شما بیشتر کمک کند.

    nozad-do-mahe5.jpg

    در دو ماهگی نوزاد ، پزشک چه سوالاتی از شما خواهد پرسید؟

    به احتمال زیاد سوالات اساسی راجع به نوزاد را خواهد پرسید، یعنی:
    شیردادن به نوزادتان : خواه شیر خودتان یا شیر خشک، هرچند وقت یکبار و چقدر؟
    عوض کردن پوشک نوزادتان: اینکه او هر روز چند بار مدفوع دفع کرده و پوشک خود را خیس می کند و سفتی و رنگ مدفوع های دفع چه اندازه است؟
    خواب نوزادتان: چند ساعت متوالی در شب، در چه حالتی و کجا؟
    رفتار و رشد نوزادتان: آیا او به صدا، خنده و قه قه کردن شما پاسخ می دهد؟ آیا او به صورت دیگران نگاه می کند و با چشمانش اشیا را دنبال می کند؟ هنگام درد شکم چه کار می کند؟

     

    زندگی شما دو ماه بعد از زایمان:

    nozad-do-mahe1.jpg

    ابراز عشق به همسر بعد از زایمان :

    به خاطر برخی دلایل قابل توجه، خیلی کم اتفاق می افتد زوج های جوان در هفته های اول بعد از زایمان نسبت به هم احساس عاشقانه داشته باشند، اما مهم است به خاطر بسپارید که بچه دار شدن به معنای آن نیست که شما دیگر احساس جنسی خود را از دست بدهید، حتی اگر وقت، نیرو، یا علاقه ای به انجام رابطه جنسی بعد از زایمان ندارید، خودتان یا همسرتان همچنان می توانید راه هایی برای ابراز محبت به همدیگر پیدا کنید.

    صحبت کردن راهی برای ابراز عشق بعد از زایمان:

    بدون توجه به اینکه تا چه حد دچار اضطراب هستید، خطوط ارتباطی را حفظ کنید. به خاطر داشته باشید که هردو شما تغییرات عمده ای را در زندگی خود دارید تجربه می کنید، صحبت کردن دربارۀ آنها می تواند به شما کمک کند نسبت به هم احساس نزدیکی بیشتری بکنید، ابراز نارضایتی های خود را طوری ساماندهی کنید که اتهام آمیز به نظر نرسند: مثلاً به جای اینکه بگویید «شما نباید این کار را بکنید» بگویید «به نظرم بهتره این کار را اینطور انجام دهی»

    ابراز عشق از طریق خنده:

    زمانی که زندگیتان زیر و رو شده است و به قدری خسته اید که امکان دارد نسبت به هم دچار سوء تفاهم شوید، لازم است تا راجع به موضوع تا سرحد فریاد بخندید، به خاطر اشتباه همدیگر، با طرف مقابل شوخی کنید.

    فرار از روزمرگی ، راهی برای ابراز عشق بعد از زایمان:

    نوزاد خود را به یک خویشاوند قابل اعتماد یا یک پرستار کودک سپرده و باهم به یک گردش رمانتیک بروید، یک فیلم تماشا کنید، برای خوردن شام یا دسر به بیرون بروید، یا چیز دیگری انجام دهید که با هم از آن لذت می برید، فقط چند ساعت دور بودن می تواند شما را دوباره سرحال بیاورد.

    nozad-do-mahe3.jpg

    ابراز عشق از طریق لمس کردن:

    رابطه جنسی فقط در آمیزش خلاصه نمی شود، بوسیدن، در آغوش گرفتن، نوازش کردن و انواع دیگر نزدیکیهای فیزیکی نیازی به انرژی فراوان ندارند و می توانند به آرام شدن شما کمک کنند.

    ابراز عشق با گذشت زمان:

    یادتان باشد که این هفته های آشفته و درهم ، موقتی هستند، به خودتان و همسرتان فرصت دهید.

     

    نویسنده:
    تاریخ بروزرسانی: 14/08/2023
    چقدر از این مقاله رضایت داشتید؟
    good عالی
    mid متوسط
    bad ضعیف

    دیدگاه شما

    19 دیدگاه
    • هدی
      ۱۳:۰۳ | ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
      0

      سلام بعد تولد دخترم خیلی دچار افسردگی شدم هیچ چیز منو خوشحال نمیکنه بی اختیار گریه ام میگیره نمیتونم از بچه ام خوب مراقبت کنم توروخدا راهنمایم کنید

    • اتنا
      ۰۹:۱۶ | ۱۳۹۹/۰۸/۱۲
      0

      سلام من نوزاد ۲ ماه و ۱۵ روزه دارم دیر به دیر مدفوع میکنه شاید هفته ای یک بار،پزشک هم بردم گفته تا ۱۵ روز طبیعیه ولی من خیلی نگرانم لطفا راهنماییم کنید ممنون

      مهیا
      ۱۳:۱۹ | ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
      0

      سلام منم دخترم همینجوری بود دیرب دیرمدفوع میکرد بردمش بهداشت گفت اشکال نداره. ولی دیدم خیلی اذیته بردم مطب ی دکتردیگه ی شیاف داد گفت یک چهارمشو بزارم براش.ب دودقیقه نکشید دستشویی کرد.اسمش شیاف اطفال بود بیزاکودیل.

      سنا
      ۱۴:۳۳ | ۱۴۰۰/۰۵/۲۹
      0

      نکن اینکارو ب شیاف عادت میکنه تا شیافونکنی شکمش کار نمیکنه

    • ملیحه
      ۰۶:۰۳ | ۱۳۹۹/۰۵/۱۲
      0

      نوزادم ۵۸ روزه است و خیلی کم به صورت خودم و دیگران نگاه میکنه خیلی نگرانم نکنه ارتباط چشمی ضعیفی داشته باشه

    • ارتمیس
      ۱۹:۵۵ | ۱۳۹۸/۱۱/۲۲
      0

      سلام نوزاد من ۵۰روزشع و از ۲۰روزگی گاهی شیر دون سرش میره تو چیکارش کنم دلیلش،چیه

    • گلی جوون
      ۰۵:۰۷ | ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
      0

      با سلام سوالات ونظرات همه عالی بودن استفاده بردم تشکر از همگی فقط بچه من عادت کرده به بغل بودن و حرکت کردن تا خوابش ببره دستام خیلی درده بنظرتان چگونه ترک عادتش بدم چون وقتی بلند نمیشم گریه میکنه .

      مامانم
      ۰۸:۳۵ | ۱۳۹۸/۰۲/۱۸
      0

      از روش دیگه ای مثل انداختن روی پاها استفاده کنین و وقتی روی پاهاتون هست با چیزی مشغولش کنین یا میتونین وقتی خوابش میاد شیر خودتون رو بهش بدین که برای بچه ها خیلی آرام بخشه.

    • سمیه
      ۰۹:۱۸ | ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
      0

      من به نوزاد دوماهه ام حسادت میکنم میشه کمکم کنید لطفا

      الی
      ۱۳:۰۱ | ۱۴۰۰/۰۱/۱۱
      0

      دقیقا به چیش حسودی میکردی؟الان اوکی شدی؟

      سعیده
      ۱۲:۴۸ | ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
      0

      واقعا من برا مادری می شما متاسفم .....پس مادرای ما که ده تا بچه میوردن و شوهرشاشون ازشون بیگاری میکشیدن و فقط محبت خودشون رو نثار بچه میکردن......باید مادرامون ماهارو میکشتن از حسادت .....من اصلا باورم نمیشه این پیام شما صحت داشته باشه ...خواهشاً منطقی باشید عزیز

      مامانم
      ۱۳:۵۷ | ۱۳۹۸/۰۱/۱۲
      0

      سلام مگه میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :o:o:o:o شما مادرید و مادر جونشو برا بچش میده ....

    • زهرا
      ۰۶:۱۹ | ۱۳۹۷/۰۹/۰۲
      0

      سلام دخترم 2ماهشه بیشترباصدای خودم برمیگرده باصدای اطرافیان واطرافش زیاد عکس العمل نشون نمیده

      مامانم
      ۱۳:۱۵ | ۱۳۹۷/۰۹/۰۲
      0

      سلام برای نوزاد دو ماهه زوده واکنش به صدای اطرافیان و بیشتر واکنش به صدای مادر و پدر هستش نگران نباشید:)

    • فاطمه
      ۲۰:۰۷ | ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
      0

      سلام و خسته نباشید , چه واکسن هایی در سن دوماهگی نوزاد باید تزریق شود؟

      سلام..من یک نوزاد 50روزه دارم...ب مدت 2شب در معرض سروصدای خیلی زیادی بود..در مراسم عروسی...الا ن بینهایت نگرانم ک دچار کمشنایی شده باشه..توزوخدا ر
      ۱۶:۳۶ | ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
      0

      سلام من ی نوزاد 50روزه دارم...ب مدت 2شب در معرض سرو صدای خییلی زیادی بود الان خیلی نگرانم دچار کن شنوایی شده باشه...چکارکنم...راهنمایی کنید...خدا خیرتون بده..

      فاطمه سادات حسینی
      ۰۹:۳۳ | ۱۳۹۷/۰۳/۱۷
      0

      نه عزیزم نگران نباش اتفاقی نمیفته براش. برا اطمینان ببر چکاب

      مامانم
      ۰۵:۵۲ | ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
      0

      سلام صداهای بلند برای شنوایی نوزاد مضره ، اگر ادامه دار باشه و تکرار بشه میتونه آسیب بزنه، نگران نباشید و سعی کنید موقعیت پرصدا دیگه تکرار نشه.

      کارشناس مامانم
      ۲۰:۰۸ | ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
      0

      سلام عزیزم , هپاتیت بی، فلج اطفال، دی تی ای پی (دیفتری، کزاز، و سیاه سرفه)، اچ آی بی جهت محافظت از مننژیت ، نیوموکوکال، جهت محافظت از عفونت های شدید باکتریایی، عفونت های گوش، و مننژیت، و روتاوایروس (که از راه دهان داده می شود)، جهت محافظت علیه عامل شایع اسهال شدید.