خانه نوزاد و کودک نوزاد و نوپا لالایی چطور باعث آرامش نوزاد میشود ؟
لالایی چطور باعث آرامش نوزاد میشود ؟

لالایی چطور باعث آرامش نوزاد میشود ؟

دسته بندی : نوزاد و نوپا

خاطره شیرین یک لالایی عاشقانه

در این مقاله:

    یکی از عاشقانه‌ترین لحظات در دنیای زیبای مادرانه، لالایی خواندن مادر برای کودک دلبندش است.

     لالایی نوعی آهنگ و آواز ملایم است که باعث آرامش و به خواب رفتن بچه‌ها و به خصوص نوزادان می‌شود. در سراسر دنیا و در تمام فرهنگ‌ها انواع لالایی به صورت سنتی بین مردم رواج دارد. 

    اهمیت لالایی خواندن و تاثیر آن بر آرامش کوچولوها را از زبان کارشناسان پوشک پمپرز بشنوید:

    لالایی چطور آرامش میبخشد؟!

    تحقیقات نشان می‌دهد که موسیقی و کلمات آرام و منظم، مانند لالایی، امواج دلتای مغز را تحریک می‌کند و به بچه‌ها آرامش می‌بخشد. به همین دلیل است که آنها با شنیدن لالایی‌راحت‌تر می‌خوابند. امواج دلتا با خواب عمیق و آرامش زمان خواب ارتباط دارد و با تحریک این امواج  کوچولوی شما می‌تواند خواب آرام، لذت‌بخش و عمیقی داشته باشد. به این ترتیب، روان‌شناسان به پدر و مادرهایی که از خواب نامنظم و بی‌قراری‌های نوزادشان رنج می‌برند، لالایی خواندن را پیشنهاد می‌کنند.

     لالایی خواندن را از چه زمانی آغاز کنیم؟

    خیلی‌ از مادرها تصور می‌کنند که حتما باید کوچولویشان را در آغوش بگیرند و برایش لالایی بخوانند تا تاثیر آن را روی آرامش و رفتار کودکشان ببینند. با این حال تحقیقات نشان می‌دهد که لالایی گفتن و آواز خواندن برای کودکان بهتر است قبل از تولد، یعنی زمانی که آنها به صورت جنین در رحم مادر هستند، شروع شود و با رشد کودکان ادامه پیدا کند. این کار نه تنها از نظر جسمانی باعث تسریع رشد و بهبود عملکرد سیستم‌های بدن فرزندمان می‌شود، بلکه به رشد مهارت‌های کلامی و عاطفی او هم کمک می‌کند. 

    لالایی فقط مخصوص مامانها نیست!

    بررسی‌ها نشان می‌دهد که نوزاد صدای مادرش را بهتر از صدای پدر تشخیص می‌دهد، چون مادرها با صدای آرام و آهنگین با فرزندشان صحبت می‌کنند و آواز می‌خوانند. اما معنی این جمله این نیست که لالایی خواندن فقط مخصوص مامان‌هاست! 

    همان‌طور که خواباندن، حمام کردن و عوض کردن پوشک بچه تنها مختص به مامان‌ها نیست، پدرها هم می‌توانند برای کوچولوها لالایی بخوانند و حتی بهتر است این ارتباط را از همان دوران جنینی با فرزندشان برقرار کنند و این کار را بعد از تولد نوزاد هم ادامه دهند. چرا که قطعا از نتایج یک لالایی خواندن ساده و عاشقانه در آینده و در ارتباط با کوچولوی خود لذت بیشتری می‌برند. 

    با لالایی خواندن امنیت را به کودکتان هدیه کنید

    b2ap3 large lalayi 1

    یکی از نیازهای اصلی همه بچه‌ها، نیاز به امنیت و آرامش است. یکی از کارهایی که می‌تواند این احساس را به شکلی خوشایند برای آنها رقم بزند، خواندن لالایی است. به طور طبیعی پدر و مادر برای خواباندن یا آرام کردن فرزندشان، با صدایی آرام، شروع به خواندن لالایی می‌کنند؛ در این زمان اگر او در آغوش گرم پدر یا مادر باشد، احساس امنیت کرده و می‌تواند با تکیه بر مهر و محبت والدینش، آرامش پیدا کند و به خوابی شیرین رود. 

    رشد عقلی  با لالایی

    کودک،اولین کلمات، صداها و واژه‌ها را در قالب «لالایی» از زبان پدر و مادرش می‌شنود. خواندن لالایی باعث می‌شود کوچولوی شما با کلمات جدید آشنا شود و چون این کلمات لحنی ملایم و آهنگین دارند به خوبی در ذهن او باقی می‌مانند. نتایج تحقیقات علمی نشان می‌دهد کودکان مادرانی که برای فرزند خود لالایی می‌خوانند، شش ماه زودتر از دیگر کودکان حرف می‌زنند و به رشد عقلی بالاتری می‌رسند و عملکرد مغز آنها برای انجام پازل‌های هوشی ریاضی، موسیقی و شطرنج نیز بیش از دیگران خواهد بود.

    لالایی، راهی برای زبانآموزی 

    وقتی مادر برای کوچولوی خود لالایی می‌خواند به طور ناخودآگاه او را با ریتم و کلام آشنا می‌کند و در واقع زبان مادری را به او آموزش می‌دهد.همین کار ساده باعث می‌شود که گوش فرزندش با کلمات جدید آشنا شود و مغز عملکرد بهتری در یادگیری زبان داشته باشد.

    تقویت قوه شنوایی 

    رشد شنوایی جنین تا هفته بیستم و رشد مغز او تا قبل از هفته بیست و چهارم کامل می‌شود. به این ترتیب، جنین می‌تواند صدای ما را شنیده و با آن آرام شود. و همین دلیل است که نوزادان به صداهایی که قبل از تولد خود تا یک سالگی می‌شنوند، علاقه بیشتری نشان می‌دهند و یاد صداها همیشه در ذهن آنها باقی می‌ماند. 

     پس از هر فرصتی برای صحبت کردن، شعر و لالایی خواندن برای کوچولوها استفاده کنید. از زمان تعویض پوشک و حمام کردن گرفته تا زمان خواب بچه‌ها!

    نویسنده:
    تاریخ بروزرسانی: 05/05/2018
    چقدر از این مقاله رضایت داشتید؟
    good عالی
    mid متوسط
    bad ضعیف

    دیدگاه شما

    3 دیدگاه
    • مرینا
      2018-08-28 22:20:48
      0

      مرسی ازمطالب خوبتون

    • ملودی
      2018-06-17 17:36:47
      0

      مرسی از مطالب خوبتون:)

      مامانم
      2018-06-24 09:42:32
      0

      سلامت باشید.