بیسکویت ها به راحتی در دسترس، مقرون به صرفه و دارای تنوع بالایی هستند. با این حال، در حالی که بیسکویت های تجاری جذاب به نظر می رسند، باید در نظر گرفت که آیا برای کودکان بی خطر هستند یا خیر و آیا حاوی مواد پنهانی هستند که باید آن ها را بررسی کنید.
در ادامه بخوانید تا درباره بیسکویت های تجاری، ایمنی آن ها برای کودکان، دلایل اجتناب یا محدود کردن آن ها و جایگزین های سالم برای امتحان بیشتر بدانید.
آیا کودکان می توانند بیسکویت بخورند؟
طبق گفته NHS، والدین باید از دادن میان وعده های بسته بندی شده کودک، مانند بیسکویت ها، خودداری کنند؛ زیرا جایگزین سالمی برای غذای تازه تهیه شده کودک نیستند. در عوض، توصیه می شود غذاها و میان وعده های سالم کودک، مانند میوه ها و سبزیجات تازه را به کودکان بدهید.
با این حال، به دلایل عملکردی مانند دندان درآوردن، کودکان بالای شش ماه می توانند از بیسکویت های جویدنی بدون نمک و شیرین نشده استفاده کنند. بیسکویت های جویدنی (خشک و بدون شکر/نمک) ممکن است با فراهم کردن یک سطح سفت برای جویدن کودک، به کاهش درد دندان درآوردن او کمک کنند.
چرا کودکان باید از خوردن بیسکویت های فروشگاهی خودداری کنند؟
بیسکویت های بسته بندی شده فروشگاهی برای کودکان ناسالم در نظر گرفته می شوند، زیرا معمولاً حاوی موارد زیر هستند:
- آرد تصفیه شده: بیشتر بیسکویت های تجاری حاوی آرد گندم تصفیه شده (آرد سفید) هستند که فیبر کمی دارد یا فاقد فیبر است و فاقد ریزمغذی هایی مانند ویتامین B و آهن است. کمبود فیبر باعث می شود هضم این نوع آرد برای سیستم گوارشی نارس نوزاد دشوار باشد. علاوه بر این، مصرف آن در صورتی که کودک رژیم غذایی متعادلی نداشته باشد، ممکن است منجر به یبوست شود.
- شکر تصفیه شده: کودکان کمتر از 24 ماه باید از غذاهایی با شکر افزوده خودداری کنند. شکر تصفیه شده یا شکر سفید ارزش غذایی صفر دارد، زیرا فاقد مواد مغذی و فیبر است. مصرف بیش از حد آن می تواند خطر مسائل بهداشتی مانند چاقی دوران کودکی و پوسیدگی دندان را افزایش دهد.

- نمک: کودکان کمتر از 12 ماه در روز به کمتر از یک گرم نمک (کمتر از 0.4 گرم سدیم) نیاز دارند. کودک می تواند این سدیم را از شیر مادر یا شیر خشک و سایر غذاهای جامدی که ممکن است می خورند دریافت کند. بنابراین، دادن بیسکویت های بسته بندی شده می تواند منجر به مصرف بیش از حد سدیم شود که ممکن است بر سلامت طولانی مدت کودک تأثیر بگذارد.
- چربی های ترانس: چربی های ترانس نوعی چربی رژیمی هستند که هنگام هیدروژنه شدن روغن های گیاهی تشکیل می شوند. آن ها باعث افزایش سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) و کاهش کلسترول HDL (کلسترول خوب) می شوند. در طولانی مدت، مصرف چربی های ترانس ممکن است مسائل بهداشتی مانند بیماری های قلبی را تحریک کند.
- امولسیفایرها: امولسیفایر امولسیون چربی و آب را در بیسکویت ها تثبیت می کند. ممکن است به عنوان یک ماده افزودنی جزئی در نظر گرفته شود، اما مطالعات اخیر نشان می دهند که امولسیفایرها ممکن است میکروبیوتای روده را تغییر داده و باعث مشکلات سلامت گوارشی شوند.
- سایر مواد مصنوعی: عوامل حجم دهنده، بهبود دهنده های خمیر، طعم دهنده ها، رنگ های مصنوعی و مواد نگهدارنده برخی از مواد مصنوعی هستند که بیسکویت ها ممکن است حاوی آن ها باشند و شما قطعاً نمی خواهید کودک شما آن ها را بخورد. این مواد می توانند برای سیستم گوارشی کوچک کودک شما خشن باشند.
- آلرژن های پنهان: بیسکویت ها ممکن است حاوی آلرژن های پنهان مانند مواد جامد شیر، سویا و بادام زمینی باشند که ممکن است در کودکان مستعد، واکنش آلرژیک یا عدم تحمل ایجاد کنند. آگاهی والدین از آلرژی های غذایی در کودکان مهم است، زیرا حتی مقادیر ناچیز از این آلرژن های پنهان می تواند خطرناک باشد. شناسایی این آلرژن ها با خواندن برچسب ها همیشه امکان پذیر نیست، زیرا برخی تولیدکنندگان ممکن است این مواد را ذکر نکنند.
یک مادر ناشناس در خاطره ای از زمانی که دخترش (که به لبنیات آلرژی داشت) برای اولین بار بیسکویت شیرمال بسته بندی شده را امتحان کرد، می گوید: "بعد از اینکه او آن ها را خورد، تنها کاری که می توانستیم انجام دهیم این بود که بنشینیم و منتظر بمانیم تا ببینیم چه اتفاقی می افتد.
به نظر می رسید کودک حالش خوب است، بنابراین روز بعد دوباره امتحان کردیم. آن شب، او خوب نخوابید. بعداً، وقتی مدفوع کرد، نرم بود، نه سفت (مثل وقتی که یبوست دارد)، و زردتر از حد معمول بود. رنگ زرد خردلی آشنایی بود که توسط شیر ایجاد می شود. بوی بسیار بدی هم می داد. وقتی آن را تمیز می کردم، دیدم که پوستش شروع به تحریک شدن کرده است. آن زمان بود که فهمیدم کار تمام است!!"

اگرچه همه بیسکویت های فروشگاهی حاوی مواد ناسالم نیستند، اما همیشه نمی توان تشخیص داد که آیا برای سلامت کودک نامناسب هستند یا خیر. بنابراین، بهتر است از بیسکویت های تجاری و بسته بندی شده برای کودکان خودداری کنید. استفاده از دادن انجیر به نوزاد یا دادن اسفناج به نوزاد یا دادن توت فرنگی به نوزاد می تواند جایگزین های میانوعده ای سالم تری برای کودک شما باشند.
کدام بیسکویت ها برای کودکان مناسب هستند؟
بیسکویت های خانگی شیرین نشده که از مواد سالم مانند غلات کامل، ارزن، حبوبات، میوه ها، آجیل و دانه ها، بدون هیچ گونه نگهدارنده، افزودنی، قند مصنوعی، نمک یا بکینگ پودر تهیه شده باشند، برای کودکان مناسب هستند.
بیسکویت های خانگی باید به اندازه و با اعتدال به کودک داده شوند. آن ها نباید جایگزین غذاهای خانگی کودک مانند شیر مادر یا شیر خشک، غلات، سوپ ها، پوره ها و حریره ها شوند.
دستور پخت بیسکویت خانگی سالم کودک و خردسالان
در اینجا چند دستور پخت بیسکویت خانگی خوشمزه و سالم آورده شده است که می توانید برای کودک خود امتحان کنید.
1. بیسکویت خانگی سالم کودک با آرد گندم کامل

مواد لازم:
- 1 پیمانه آرد گندم کامل
- 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر
- ½ پیمانه روغن حیوانی (آب شده)
- ½ پیمانه پودر جگری (قند نخل یا شکر قهوه ای تصفیه نشده)
- ¼ قاشق چای خوری پودر هل
- 2 قاشق غذاخوری شیر
- 1 قاشق غذاخوری پودر میوه خشک
- 1 قاشق چای خوری دانه زیره
روش تهیه:
- فر را از قبل روی 170 درجه سانتی گراد (338 درجه فارنهایت) گرم کنید. سینی پخت را با کمی روغن حیوانی چرب کرده و کنار بگذارید.
- آرد گندم و بکینگ پودر را با یک الک مشبک ریز الک کنید.
- روغن حیوانی، دانه های زیره و پودر میوه خشک را به مخلوط آرد گندم کامل اضافه کنید. با چنگال خوب مخلوط کنید تا مخلوط به صورت خرده درآید.
- پودر جگری و پودر هل را اضافه کنید. خوب مخلوط کنید.
- هنگام مالش مخلوط آرد گندم با انگشتان خود، شیر را اضافه کنید. خمیر صاف و بدون گلوله درست کنید. خمیر را به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار دهید.
- خمیر را به گلوله های کوچک تقسیم کرده و هر گلوله را با کف دست خود صاف کنید تا به شکل بیسکویت درآید.
- همه بیسکویت ها را روی سینی پخت قرار داده و به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی که لبه های بیسکویت شروع به قهوه ای شدن کنند بپزید. هنگامی که سطح بیرونی ترک خورد، به زودی آماده می شوند.
- پس از آماده شدن، سینی را از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا بیسکویت ها به دمای محیط برسند.
- بیسکویت ها را در یک ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید. ظرف دو هفته مصرف شوند.
2. بیسکویت خانگی سالم کودک با جو دوسر

مواد لازم:
- 75 گرم آرد گندم کامل
- 75 گرم جو دوسر پرک
- 75 گرم روغن حیوانی
- 50 گرم پودر جگری
- 2 قاشق غذاخوری شیر
- 2 قاشق غذاخوری بادام، بادام هندی و گردو (ریز خرد شده)
- 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر
روش تهیه:
- فر را از قبل روی 180 درجه سانتی گراد (356 درجه فارنهایت) گرم کنید. سینی پخت را با کاغذ روغنی بپوشانید و کنار بگذارید.
- آرد گندم کامل را در یک کاسه الک کرده و بکینگ پودر، جو دوسر و جگری را اضافه کنید.
- شیر و روغن حیوانی را در قابلمه ای روی حرارت کم به مدت پنج دقیقه گرم کنید.
- شیر و روغن حیوانی را به مواد خشک اضافه کرده و همه چیز را کاملاً مخلوط کنید. مراقب باشید شیر بیشتری اضافه نکنید، زیرا خمیر شل می شود و قابل استفاده نخواهد بود.
- مخلوط را با قاشق روی سینی پخت قرار داده و با پشت قاشق به آن ها شکل دهید. بین بیسکویت ها فاصله بگذارید تا فضای کافی برای پف کردن و پخش شدن داشته باشند.
- پس از اتمام، سینی را در فر قرار داده و به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که بیسکویت ها طلایی قهوه ای شوند بپزید.
- بعد از 15 دقیقه، سینی را از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا بیسکویت ها خنک شوند.
- بیسکویت ها را در یک ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید. ظرف دو هفته مصرف شوند.
3. بیسکویت راگی برای کودکان

مواد لازم:
- 4 پیمانه آرد راگی (انگشت ارزن)
- 2 پیمانه روغن حیوانی
- 1.5 پیمانه پودر جگری
- 2 قاشق چای خوری جوش شیرین
- 2 قاشق غذاخوری پودر هل
- 2 قاشق غذاخوری پودر میوه خشک
- 2 قاشق غذاخوری کنجد (بو داده)
روش تهیه:
- فر را از قبل روی 160 درجه سانتی گراد (320 درجه فارنهایت) گرم کنید. سینی پخت را با مقدار کمی روغن حیوانی چرب کنید.
- تابه ای را روی حرارت کم قرار داده و آرد راگی را با هم زدن مداوم تفت دهید تا عطر آرد بلند شود.
- شعله را خاموش کنید. روغن حیوانی، پودر میوه خشک، کنجد، پودر هل، جگری و جوش شیرین را در تابه اضافه کنید. خوب مخلوط کنید تا خمیر صاف و بدون گلوله ای به دست آید.
- با گرد کردن خمیر به آرامی بین کف دست های خود، گلوله های کوچک درست کنید و آن ها را روی سینی پخت قرار دهید. با فشار دادن آن ها با پشت قاشق، گلوله ها را صاف کنید.
- سینی پخت را در فر قرار داده و بیسکویت ها را حدود 20 دقیقه بپزید.
- بعد از 20 دقیقه، سینی را از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا خنک شود.
- بیسکویت ها را در یک ظرف دربسته منتقل کرده و حداکثر تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
4. بیسکویت خانگی سالم کودک با سیب زمینی شیرین

مواد لازم:
- 1 پیمانه آرد گندم کامل
- ¼ پیمانه سیب زمینی شیرین پخته و پوره شده
- ¼ پیمانه شیر بادام یا جو دوسر شیرین نشده
- ¼ پیمانه کره نرم شده و بدون نمک
- 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر
روش تهیه:
- فر را از قبل روی 190 درجه سانتی گراد (375 درجه فارنهایت) گرم کنید و سینی پخت را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- در یک کاسه، آرد، کره و بکینگ پودر را ترکیب کنید. با دستان تمیز، مخلوط کنید تا به صورت خرده درآید.
- به مخلوط بالا، سیب زمینی شیرین و شیر را اضافه کنید. همه چیز را با هم مخلوط کنید، و مخلوط غلیظ خواهد شد.
- مخلوط را به صورت یک گلوله درآورده و آن را روی کاغذ روغنی کمی آرد پاشی شده قرار دهید. یک کاغذ روغنی دیگر روی آن قرار داده و خمیر را پهن کنید.
- بیسکویت ها را با استفاده از قالب شیرینی پزی به شکل دایره یا مستطیل ببرید. آن ها را روی سینی پخت آماده شده بچینید.
- بیسکویت ها را به مدت 20-22 دقیقه یا تا زمانی که پایین و لبه های بیسکویت ها طلایی قهوه ای شوند بپزید. قبل از سرو کردن، آن ها را خنک کنید.
می توانید بیسکویت خانگی سالم کودک را در خانه با استفاده از شکر، نمک، آرد، پودر زنجبیل، پیاز، برگ کاری و تخم مرغ تهیه کنید. اگرچه بیسکویت های تجاری یک میان وعده محبوب در بین بزرگسالان هستند، اما برای کودکان توصیه نمی شوند، زیرا ممکن است حاوی آرد تصفیه شده، شکر تصفیه شده، چربی های ترانس، امولسیفایرها و سایر مواد مصنوعی باشند. در عوض، جایگزین های سالم تری مانند بیسکویت های خانگی با آرد گندم کامل، بیسکویت های راگی و بیسکویت های جو دوسر را به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنید. همچنین، مطمئن شوید که این بیسکویت ها را به صورت ایمن و بهداشتی نگهداری کرده و با اعتدال به کودک خود بدهید.
لذت آماده کردن بیسکویت های جویدنی خانگی را تجربه کنید؛ این بیسکویت ها با آماده سازی سریع و آسان، به آرامش لثه های حساس کودک شما کمک می کنند.
منبع: اینجا