خانه بارداری و زایمان پس از زایمان درمان دندان درد دوران شیردهی
درمان دندان درد دوران شیردهی

درمان دندان درد دوران شیردهی

دسته بندی : پس از زایمان

آیا شما هم به عنوان زنی که به تازگی مادر شده است، مبتلا به دندان­درد شدید هستید؟ آیا دندانپزشک معالج شما هم توصیه کرده است که روش درمانی کانال ریشه را برای از بین بردن درد دندان­های خود انجام دهید؟ آیا شما هم مانند بسیاری از مادران نگران این موضوع هستید که روند درمان دندان­ها در دوران شیردهی امن است و یا نه؟ اگر در این مورد اطلاعات کافی ندارید، می­توانید مقاله زیر را مطالعه کنید، چون در ادامه این مقاله همه مسائل و مشکلات مراجعه به دندانپزشک در دوران شیردهی زنان مورد بررسی قرار گرفته است. پس، دانستن این اطلاعات می­تواند شک و تردید شما مادران جوان را در این مورد از بین ببرد!

در این مقاله:

    اگر دنبال تسکین درد دندان درد خود در بارداری هستید این مطلب10 درمان خانگی مطمئن برای درد دندان و لثه در دوران بارداری را بخوانید.

    آیا لازم است در دوران شیردهی تحت نظر دندانپزشک بود؟

    به عنوان یک مادر شیرده ممکن است نگران مصرف داروهای دندانپزشکی باشید و بترسید که این داروها بر روند رشد نوزاد شما تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل، بهتر است شما هم با یک دندانپزشک باتجربه در این مورد مشورت کرده و ناراحتی و نگرانی خود را به او اطلاع­رسانی کنید. همچنین، شما حتما باید به دندانپزشک معالجتان بگویید که فرزندتان را با شیر مادر تغذیه می­کنید، چون تنها پزشکان می­توانند روش درمان مناسب را برای راهنمایی مناسب شما ارائه دهند.

    اگر شما هم به عنوان یک زن شیرده از درد دندان شدید و یا شکستگی دندان خود رنج می­برید، این احتمال وجود دارد که دندانپزشک انجام کارهایی مانند پر کردن و یا روت کانال دندان را توصیه کند. همچنین، ممکن است دندانپزشک معالجتان داروهای مسکن و آنتی­بیوتیک­های خاص را برای کمک به کاهش علائم و نشانه­های دندان­درد و یا عفونت لثه تجویز کند. به عنوان یک مادر جوان و بی­تجربه به خاطر داشته باشید که در بیشتر موارد، اکثر این داروها بی­خطر بوده و مصرف آن­ها در دوران شیردهی ضرری برای نوزاد شیرخواره شما ندارد. با این حال، مادران شیرده باید قبل از قرار گرفتن تحت درمان­های دندانپزشکی، تغذیه نوزاد خود با شیر مادر را به اطلاع دکتر معالج برسانند، چون در برخی موارد، دندانپزشک ممکن است به آن­ها توصیه کند تا دندان خود را به طور موقت پانسمان کرده و کار پر کردن و یا روت کانال دندان را به زمان پس از پایان دوران شیردهی ارجاع دهد. همچنین، برخی از دندانپزشکان برای احتیاط بیشتر و جلوگیری از بروز هر گونه عوارض جانبی ممکن است تجویز دارو  برای مادران شیرده را هم رد کنند.

    b2ap3 large shutterstock 173394854 400 1534061492 57271

    درمان­های دندان­پزشکی مناسب برای زنان شیرده:

    1- روش­های درمانی دندانپزشکی برای زنان شیرده:

    معمولا اکثر دندان­پزشکان در طی فرایند درمان، با استفاده از داروی بی­حسی مانند لیدوکائین، بی­حسی موضعی را در دندان زنان شیرده ایجاد می­کنند. خوب است بدانید که این داروی بی­حسی در کمیت و یا کیفیت شیر ​​مادر هیچ تاثیری به جای  نخواهد گذاشت. اما، بعضی از دندانپزشک­ها ممکن است از انواع مختلف روش­های بیهوشی برای درمان دندان­درد مادران شیرده استفاده کنند. در چنین شرایطی هم یادتان باشد که اگر شما در یک مرکز درمانی معتبر تحت درمان هستید و دندان­پزشک معالج شما از پرستاران باتجربه برای درمان کمک می­گیرید، جایی برای نگرانی نیست. علاوه بر این موارد، زنان می­توانند در دوران شیردهی خود برای کشیدن دندان هم به دندانپزشک مراجعه کنند و لازم نیست که این کار را تا پایان دوره شیردهی خود عقب بیاندازند. پس، می­توان ادعا کرد که همه زنان شیرده می­توانند با خیال راحت به دندانپزشک مراجعه کرده و در اسرع وقت بیهوش شوند. در واقع، هر مادر شیردهی می­تواند در یک مرکز درمانی معتبر تحت درمان قرار گرفته و به وسیله جراحی، درد دندان خود را بهبود بخشد.

    اگر دنبال راهی هستید تا از آبسه دندان جلوگیری کنید این مطلب نحوه پیشگیری از آبسه دندانی در دوران بارداری را از دست ندهید.

    2- استفاده از گاز نیتروس اکسید به عنوان یک آرام­بخش قوی:

    به خاطر داشته باشید که اگر دندانپزشک استفاده از داروی والیوم را به شما توصیه کند، شما می­توانید قبل از مصرف این دارو، نوزاد خود را به طور کامل تغذیه کنید. در واقع، زنان شیرده می­توانند نوزاد خود را قبل از ورود و بعد از خروج از اتاق تغذیه با خیال راحت تغذیه نمایند، چون بسیاری از داروهایی که برای ایجاد آرامش در طول درمان دندان­های زنان شیرده مورد استفاده قرار می­گیرد، بسیار امن هستند. اما، یادتان باشد که در چنین مواردی، نیاز به پمپاز شیر ​​مادر و ذخیره آن برای تغذیه نوزاد در طی روند جراحی است. در نهایت، لازم است بدانید که ورود مقداری ماده بیهوشی در شیر مادر پس از استفاده از آرام­بخش صفر بوده و یا بسیار ناچیز است و هیچ آسیبی به نوزاد شیرخواره نخواهد زد

    به دلیل این که اکسید نیتروژن در طبیعت نامحلول می­باشد، نمی­تواند وارد جریان خون مادر شیرده شود. این حالت بدان معنی است که این گاز آرام­بخش که در اعمال دندانپزشکی مورد استفاده قرار می­گیرد، بلافاصله به سمت خارج بدن مادر حرکت کرده و در شیر او نفوذ نمی­کند. بنابراین، در زمان تغذیه نوزاد با شیر مادر هم تاثیر منفی بر روند رشد او نخواهد گذاشت.

    b2ap3 large toothache during pregnancy 1534061516 30455

    3- انجام تست­های تشخیصی برای زنان شیرده:

    آزمایشات تشخیصی که برای بررسی میزان پوسیدگی دندان مادران شیرده انجام می­شود، شامل استفاده از  اشعه X و آمپول­های ظریف دندانپزشکی می­باشد. كه هیچ­کدام از این آزمایشات تشخیصی تاثیر منفی بر میزان تولید شیر مادر نداشته و زنان شیرده می­توانند با خیال راحت در طی این آزمایشات، فرزند خود را با شیر مادر تغذیه نمایند.

    برای دنبال علت پوسیدگی دندان خود هستید این مطلب علت پوسیدگی دندان ها در بارداری چیست؟ را بخوانید.

    4-استفاده از محصولات دندانپزشکی در دوران شیردهی :

    می­توانید با خیال راحت، در طی دوران شیردهی خود از ژل دهان، دهان­شویه و یا سایر محصولات دهان و دندان مانند Anbesol، Medijel، Oraldene و Corsodyl استفاده کنید. اما اگر شما یک مادر شیرده هستید، بهتر است کارهای زیبایی مانند سفید کردن دندان­ها را در زمان بعد از دوران شیردهی انجام دهید. هر چند برای انجام این کارها از مواد شیمیایی استفاده نمی­شود، اما ممکن است تاثیرات منفی بر شیر شما گذاشته و روند رشد نوزادتان را مختل کند.

    در نهایت،به خاطر داشته باشید كه در دوران شیردهی زنان باید قبل از انجام هر کار خاص دندانپزشکی و یا درمان درد دندان خود به مشورت با یك پزشک متخصص اطفال بپردازید، تا بتوانید سلامت خود و فرزندتان را تامین نمایند. پس، می­توان ادعا كرد كه هر زنی در زمان تغذیه نوزاد خود با شیر مادر، باید قبل استفاده از هر دارو و یا محصول دندانپزشکی به دنبال مشاوره با افراد حرفه­ای و کارشناسان مجرب باشد.

    حالا شما به عنوان یک زن شیرده می­دانید که لازم نیست در دوران شیردهی خود از درد دندان و لثه رنج ببرید. بلکه در صورت ابتلا به مشکلات دهان و دندان بلافاصله به دنبال رزرو قرار ملاقات با دندانپزشک خود باشید، تا بتوانید در اسرع وقت از شر ناراحتی و درد راحت شوید!

    نویسنده: هیئت تحریریه
    تاریخ بروزرسانی: 29/03/2025
    چقدر از این مقاله رضایت داشتید؟
    good عالی
    mid متوسط
    bad ضعیف

    دیدگاه شما

    15 دیدگاه
    • .......
      ۱۵:۰۶ | ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
      0

      سلام من بچم هشت ماهشه و شیر خودم رو بهش میدم از امروز صبح دندان درد شدید گرفتم که گوشم هم باهاش درد میکنه. میشه لطفا بگین چیکار باید بکنم.

      مامانم
      ۲۱:۵۲ | ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
      0

      به احتمال زیاد به توجه به چیزی که گفتید، عفونت کرده میشه گفت انجام درمان های دندانپزشکی هنگام شیردهی اقدام بی خطری است شما به خیال راخت میتونید به دندان پزشک مراجعه کنید و البته حتما اطلاع رسانی کنید که شیرده هستید

    • هانا
      ۲۳:۲۹ | ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
      0

      ۴ماهه زایمان کردم دندان درد شدید دارم متاسفانه بخاطرفقرمالی نمیتونم درستشون کنم میتونم کپسولآموکسی کلاو بخورم مرسی

    • Hani
      ۱۳:۲۶ | ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      0

      دندانم مدام درد میکنه چیکارکنم

    • نگین
      ۲۱:۲۲ | ۱۳۹۹/۰۷/۱۰
      0

      من که یه ساله شیرمیدم به دخترم، مدام دندون درد دارم تازه یه ماهه دندونام عصب کشی کردم ولی دوباره داره یخ میکنه عصبی شدم دوباره باید برم

    • یاسمین
      ۱۷:۴۲ | ۱۳۹۹/۰۷/۰۸
      0

      من‌دندونم‌خیلی زیاددردمیکنه‌میتونم‌ازمنتول‌استفاده‌کنم‌یانه‌شیرمیدم‌به‌بچه

    • سیما
      ۰۹:۴۷ | ۱۳۹۹/۰۴/۲۷
      0

      الان دو ماهازدندان درد دارم چیکارکنم

    • w
      ۰۰:۰۳ | ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
      0

      نظر خود را در اینجا بنویسید...ایا میشه دوران شیردهی قرص ایندومتاسین بخرم چونکه خیلی دندونم درد میکنه

    • مریم
      ۱۵:۳۲ | ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
      0

      قرص چرک خشک کن خوردم فایده نداش چی خوبه

    • مریم
      ۱۵:۳۰ | ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
      0

      م عفونت کرده بچه شیرمیدم چیکارکنم

      مرجان
      ۱۹:۰۵ | ۱۳۹۹/۰۷/۱۵
      0

      منم مادرم دندونش عفونت کرده اجیمم تازه امده ب دنیا یک ماهشه حسابی مامانم درد دندون داره لدفن اگ فهمیدین بگین

    • سلیمی
      ۱۱:۳۲ | ۱۳۹۹/۰۱/۱۸
      0

      مفنامیک اسید ونیترانیدازول برای درد.دندان چطوره

    • دنیزجونم
      ۲۲:۴۳ | ۱۳۹۸/۰۱/۱۰
      0

      خوب بودخیلی خوب!ولی اگه روشهای خانگی رفع دندان درد دردوران شیردهی رو هم بگین دیگه عالیه عالی میشه:-D

      مامانم
      ۰۷:۴۵ | ۱۳۹۸/۰۱/۱۱
      0

      سلام عزیزم در دوران شیردهی میتونی با خیال راحت از ایبوپروفن استفاده کنی.

      مامان عایشه گل
      ۰۴:۵۹ | ۱۴۰۰/۰۸/۰۱
      0

      منم هم بدجور دندان دردم.یه راهی پیدا کنید