خانه بارداری و زایمان پس از زایمان 9 ماده غذایی که در دوران شیردهی باید از مصرف آن ها پرهیز کرد
9 ماده غذایی که در دوران شیردهی باید از مصرف آن ها پرهیز کرد

9 ماده غذایی که در دوران شیردهی باید از مصرف آن ها پرهیز کرد

دسته بندی : پس از زایمان

در دوران شیردهی، داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل غذاهای سالم و متنوع باشد، ضروری است. با این حال، باید به غذاهایی که در دوران شیردهی نباید مصرف شوند، توجه داشت. بر اساس گزارش CDC در سال 2019، 83.2 درصد نوزادان از ابتدا مقداری شیر مادر مصرف نموده‌اند. در یک ماهگی، 76.8 درصد نوزادان شیر مادر مصرف می‌نمودند، و در شش ماهگی، 55.8 درصد از آن‌ها شیر مادر مصرف می‌نمودند. تنها 24.9 درصد نوزادان منحصراً شیر مادر مصرف می‌نمودند. یک رژیم غذایی سالم در دوران شیردهی هم مادر را تغذیه می‌کند و هم شیر کافی و مواد مغذی را به نوزاد می‌رساند.

در این مقاله:

    تحقیقات نشان می‌دهد که تغذیه مادر می‌تواند بر شیر او تأثیر بگذارد. بنابراین، بسیار مهم است که بدانید چه غذاها و نوشیدنی‌هایی را در دوران شیردهی باید محدود کنید یا به طور کلی از مصرف آن‌ها اجتناب کنید تا از ورود مواد نامناسب از طریق شیر به بدن نوزاد جلوگیری شود.

    ادامه مطلب را در وب سایت مامانم دات کام مطالعه نمایید تا به شما بگوییم چه غذاهایی را در دوران شیردهی باید از مصرف آن‌ها اجتناب کنید یا مصرف آن‌ها را محدود نمایید.

    نکات کلیدی

    • غذاهای تند و پرادویه و غذاهایی که طعم بسیار قوی دارند، ممکن است طعم شیر را تغییر دهند و برای نوزاد در هنگام شیر خوردن مشکل ایجاد کنند.
    • بهتر است از مصرف ماهی‌هایی که جیوه بالایی دارند، غذاهای بسیار فرآوری‌شده، الکل و برخی از گیاهان در دوران شیردهی اجتناب شود.
    • مصرف کافئین را محدود نمایید و به حساسیت‌های غذایی و واکنش‌های آلرژیک نوزاد توجه داشته باشید.
    • داشتن یک رژیم غذایی سالم و مغذی برای مادر شیرده بسیار مهم است تا مواد مغذی کافی به نوزاد برسد.
    • در صورت مشاهده واکنش‌های شدید یا مداوم در نوزاد، توصیه می‌شود با پزشک یا مشاور شیردهی مشورت نمایید تا شما را به نحو بهتری راهنمایی کنند.

    غذاهایی که در دوران شیردهی باید از مصرف آن‌ها اجتناب کنید

    1. الکل

    اجتناب از مصرف الکل در دوران شیردهی

    متخصصان توصیه می‌کنند که در دوران شیردهی از مصرف الکل اجتناب شود، زیرا مانع رفلکس جهش شیر می‌شود و با تغییر هورمون‌های تولید شیر، تولید شیر را کاهش می‌دهد. همچنین، ممکن است خواب نوزاد را مختل کند، او را بدخلق کند و مشکلات طولانی‌مدتی مانند اختلال در رشد شناختی ایجاد کند. البته این نگرانی‌ها زمانی به وجود می‌آیند که مادر الکل زیاد مصرف کند.

    متخصصان توصیه می‌کنند مادران شیرده الکل را به میزان متعادل مصرف نمایند، به این معنی که بیشتر از یک نوشیدنی استاندارد در روز مصرف نکنند. مصرف متعادل الکل ممکن است بر نوزاد تأثیر نگذارد، به خصوص اگر مادر پس از مصرف الکل حداقل دو ساعت صبر کند و سپس به نوزاد شیر دهد. صبر کردن به مدت دو ساعت پس از مصرف الکل بسیار مهم است، زیرا 30 تا 60 دقیقه پس از مصرف الکل، میزان الکل در شیر به اوج خود می‌رسد و تا دو تا سه ساعت در شیر باقی می‌ماند. اگرچه متخصصان یک نوشیدنی استاندارد را پیشنهاد می‌کنند، ممکن است پرسیده شود حجم آن چقدر است.

    یک نوشیدنی استاندارد چه حجمی دارد؟

    حجم یک نوشیدنی استاندارد در هر کشوری متفاوت است. به عنوان مثال، در آمریکا، یک نوشیدنی استاندارد (یا یک نوشیدنی الکلی معادل) عبارت است از:

    • 350 میلی‌لیتر آبجو معمولی
    • 150 میلی‌لیتر شراب
    • 45 میلی‌لیتر مشروب تقطیری

    توصیه می‌شود الکل را گهگاه و به میزان متعادل مصرف نمایید. در صورتی که یک مادر شیرده الکل زیاد مصرف کند، ممکن است نوزادش دچار مشکلات سلامتی طولانی‌مدت شود، به عنوان مثال، رشد حرکتی او به تأخیر بیفتد. مصرف الکل بدون غذا، تأثیر الکل بر هورمون‌های تولید شیر را افزایش می‌دهد. بنابراین، حتماً هنگام مصرف الکل، چیزی نیز میل نمایید.

    2. کافئین

    محدود کردن مصرف کافئین در دوران شیردهی

    کافئین یک محرک طبیعی است که معمولاً در چای، قهوه و شکلات یافت می‌شود. نوشیدنی‌های ورزشی، نوشابه‌ها، آب‌های طعم‌دار، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و برخی از داروها نیز ممکن است حاوی کافئین باشند. یک مادر شیرده که غذا یا نوشیدنی کافئین‌دار مصرف می‌کند، می‌تواند به سرعت این محرک را از طریق شیر به نوزادش منتقل کند.

    مصرف زیاد کافئین ممکن است باعث شود نوزاد بیدار بماند و بی‌قرار شود. اما مصرف متعادل معمولاً هیچ عوارضی برای یک نوزاد سالم و رسیده ندارد. متخصصان توصیه می‌کنند مادران شیرده بیشتر از دو تا سه فنجان قهوه (200 تا 300 میلی‌گرم کافئین) در روز مصرف نکنند. البته این توصیه ممکن است در برخی از کشورها متفاوت باشد.

    به عنوان مثال، NHS توصیه می‌کند مادرانی که شیر می‌دهند، مصرف کافئین خود را به کمتر از 200 میلی‌گرم در روز محدود کنند. برخی از پزشکان نیز ممکن است پیشنهاد دهند که در دوران شیردهی به طور کلی قهوه بدون کافئین مصرف نمایید تا مصرف کلی کافئین شما کاهش یابد. بنابراین، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید تا مشخص شود چه مقدار مصرف برای شما بی‌خطر است.

    3. ماهی‌های سرشار از جیوه

    از مصرف ماهی هایی که سطح جیوه بالایی دارند خودداری کنید

    کودکان برای رشد و تکامل صحیح مغز خود به تعدادی مواد مغذی از قبیل پروتئین کم‌چرب و DHA (اسید دوکوزاهگزانوئیک) نیاز دارند. ماهی یک غذای سرشار از مواد مغذی است که پروتئین کم‌چرب باکیفیت و اسیدهای چرب امگا 3 ضروری مانند DHA و EPA (اسید ایکوزاپنتانوئیک) را تأمین می‌کند. اما تعدادی از ماهی‌ها نظیر ماهی تن چشم‌درشت، شمشیر ماهی و ماهی خال‌خالی جیوه زیادی دارند.

    زمانی که یک مادر به طور مرتب ماهی‌های سرشار از جیوه مصرف می‌کند، هم به خود آسیب می‌رساند هم به کودکی که شیر می‌دهد. مطابق با اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، جیوه می‌تواند بر رشد مغز و سیستم عصبی کودک تأثیر بگذارد. اختلال در رشد سیستم عصبی می‌تواند منجر به مشکلات دیگری از جمله اختلال در مهارت‌های حرکتی و تأخیر در صحبت کردن شود.

    به همین دلیل، متخصصان توصیه می‌کنند بانوان شیرده ماهی‌های کم جیوه نظیر کنسرو ماهی تن (اسکیپ‌جک)، سالمون و ساردین مصرف نمایند. سازمان غذا و دارو (FDA) نیز توصیه می‌کند مادران شیرده به صورت هفتگی هشت تا دوازده اونس (دو تا سه وعده) غذای دریایی کم جیوه مصرف کنند.

    راهنمای مصرف ماهی، غذاهایی که باید در دوران شیردهی از آنها اجتناب کرد
    منبع: سازمان غذا و دارو

    4. غذاهای بسیار فرآوری شده

    مصرف یک رژیم غذایی متعادل که در آن انواع غذاهای تازه و سالم وجود داشته باشد بسیار مهم است. اما متأسفانه بسیاری از مادران غذاهای فرآوری شده را انتخاب می‌کنند زیرا در دسترس بوده و به سرعت آماده می‌شوند. غذاهای بسیار فرآوری شده، غذاهای کنسروی و فست‌فودهایی مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده و دونات، معمولاً سدیم زیادی دارند و سرشار از چربی‌های ترانس، شکر و کالری هستند.

    مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده فرد را در معرض خطرات سلامتی از قبیل چاقی، دیابت نوع 2، فشار خون بالا و مشکلات قلبی عروقی قرار می‌دهد. علاوه بر این، می‌تواند کیفیت شیر مادر را نیز تغییر داده و به طور بالقوه بر سلامت کودک تأثیر بگذارد.

    یک تحقیق جدید از دانشکده پزشکی کِک دانشگاه USC نشان داده است که قند فروکتوز موجود در غذاهای فرآوری شده ممکن است از طریق شیر مادر به کودک منتقل شود. قرار گرفتن کودک در معرض قند تصفیه شده‌ی زیاد در دوران نوزادی و کودکی ممکن است انتخاب‌های غذایی کودک را تغییر داده و آن‌ها را در معرض خطرات سلامتی بلندمدت قرار دهد.

    5. گیاهان دارویی

    قبل از مصرف گیاهان دارویی با یک مشاور شیردهی مشورت کنید

    گیاهان دارویی گیاهان معطری هستند که به غذا طعم و عطر می‌بخشند. علاوه بر این، بسیاری از آن‌ها می‌توانند شیر مادر را افزایش داده و برخی از مشکلات شیردهی از قبیل نوک سینه‌های ترک‌خورده را درمان نمایند. مصرف گیاهان دارویی، به ویژه به صورت مکمل‌های گیاهی و چای، در دوران شیردهی به دلایل زیر نیازمند احتیاط است.

    • گیاهان دارویی ترکیباتی دارند که ممکن است اثرات دارویی داشته باشند، وارد شیر مادر شوند و بر کودک تأثیر بگذارند.
    • شواهد بالینی کافی برای اثبات بی‌خطر بودن و مؤثر بودن مصرف بسیاری از گیاهان دارویی در مادران شیرده و نوزادان وجود ندارد.
    • محصولات گیاهی ممکن است به دلیل آلودگی، فلزات سنگین و سموم دفع آفات آلوده باشند.

    برخی از گیاهان دارویی نظیر آرنیکا، جلبک دریایی و گل راعی ممکن است اثرات نامطلوبی بر کودکان داشته باشند و مادران باید از مصرف آن‌ها خودداری نمایند. تعدادی گیاه دیگر نیز وجود دارند که به دلیل اثرات ضد شیرآوری‌شان، مادر نباید آن‌ها را مصرف کند، از جمله نعناع، جعفری، مریم گلی، یاسمن و پنج انگشت. چنانچه قصد دارید در دوران شیردهی گیاه دارویی مصرف نمایید، ابتدا با یک مشاور شیردهی یا پزشک مشورت کنید.

    در ادامه به تعدادی دیگر از مواد غذایی نیز اشاره خواهم کرد که مادر شیرده باید از مصرف آن‌ها خودداری نماید یا آن‌ها را محدود کند.

    6. غذاهای بسیار پر طعم

    سیر، ترشی‌ها و ادویه‌هایی مانند فلفل، غذاهای بسیار پر طعمی هستند که می‌توانند وارد شیر مادر شده و طعم آن را تغییر دهند. کودکانی که به این تغییرات حساس باشند ممکن است کلافه شوند، بی‌قراری کنند و از شیر خوردن امتناع ورزند.

    مادری که کودک وی با مصرف غذاهای پر طعم کلافه می‌شود، باید با یک متخصص اطفال یا مشاور شیردهی مشورت کرده و در خصوص حذف این غذاها از رژیم غذایی خود صحبت نماید.

    7. غذاهای حساسیت‌زا

    از مصرف هر غذایی که کودک شما به آن حساسیت دارد، خودداری کنید

    شیر گاو، ماهی، بادام زمینی، صدف، آجیل درختی، گندم، سویا و تخم‌مرغ، به ویژه تخم‌مرغ خام، از غذاهای حساسیت‌زای رایج هستند. چنانچه کودک شما به یکی از این غذاها حساسیت دارد، بهتر است شما نیز در دوران شیردهی از مصرف آن‌ها (و محصولاتی که در آن‌ها این مواد وجود دارد) اجتناب نمایید.

    کیتلین هوستون، مادری که سه دختر دارد و اهل کانکتیکات است، در وبلاگ خود نوشته است: «هر سه دختران من از همان کودکی علائم حساسیت به لبنیات را نشان داده‌اند. از آنجا که دختران من فقط از شیر خودم تغذیه می‌کنند، من نیز تلاش می‌کنم به طور کامل از مصرف موادی که در آن‌ها لبنیات وجود دارد خودداری نمایم. علائم حساسیت به لبنیات در دختران من شامل موارد زیر می‌شود (اما محدود به این موارد نیست): مخاط در مدفوع، جوش‌های غیرمعمول نوزادی، استفراغ مکرر و دل‌درد شدید.»

    بر اساس اظهارات آکادمی اطفال آمریکا (AAP)، از هر صد نوزادی که صرفاً از شیر مادر تغذیه می‌کنند، دو الی سه نفرشان به غذاهایی که مادر مصرف می‌کند، به ویژه شیر گاو، واکنش آلرژیک نشان می‌دهند. در این موارد، متخصصان توصیه می‌کنند که مادر در دوران شیردهی، شیر و محصولات لبنی را از رژیم غذایی خود حذف نماید.

    8. غذاهای نفاخ

    غذاهایی نظیر کلم، کلم بروکلی، لوبیا، کلم بروکسل و گل کلم عموماً به عنوان "غذاهای نفاخ" شناخته می‌شوند، زیرا ممکن است در صورت مصرف بیش از حد، منجر به مشکلات گوارشی گردند. به همین دلیل، معمولاً به مادرانی که شیر می‌دهند توصیه می‌گردد که نسبت به مصرف این غذاها دقت نمایند. با آنکه فیبر و گازی که این غذاها تولید می‌کنند، بر شیر مادر تأثیری ندارد، ولیکن ممکن است در نوزادانی که حساس‌تر هستند، موجب ناراحتی‌های گوارشی شود. بنابراین، بهتر است این غذاها به میزان متعادل مصرف شوند تا از تولید گاز و دل‌درد بیش از حد پیشگیری گردد، چرا که ممکن است بر مراقبت از کودک تأثیر بگذارد.

    9. شیرین‌کننده‌های مصنوعی

    مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی در دوران شیردهی می‌تواند بر شیر مادر و کودک تأثیرگذار باشد. برخی از شیرین‌کننده‌ها مانند آسپارتام ظاهراً تأثیری بر شیر مادر ندارند، اما سایرین نظیر سوربیتول و فروکتوز با خطر بیشتر اسهال و افزایش وزن کودک مرتبط بوده‌اند. بنابراین، بهتر است در دوران شیردهی از مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی خودداری نمایید یا به میزان بسیار کم مصرف کنید.

    از کجا متوجه شویم رژیم غذایی ما بر کودکمان تأثیر دارد؟

    اجتناب از مصرف الکل، ماهی‌هایی که دارای جیوه زیاد هستند و غذاهای بسیار فرآوری‌شده، و محدود نمودن کافئین، بهترین انتخاب برای هر مادری است که در حال شیردهی است. اما اجتناب از غذاهای طعم‌دار، نفاخ یا حساسیت‌زا، بستگی به این دارد که آیا این غذاها بر کودک شما تأثیرگذار هستند یا خیر.چنانچه کودک به غذاهای طعم‌دار یا نفاخ حساس باشد، احتمالاً این علائم را نشان خواهد داد:

    • دل‌درد
    • گاز، نفخ یا بی‌قراری‌های قولنجی
    • کج‌خلقی و بی‌قراری زیاد
    • گریه مداوم
    • امتناع از شیر خوردن

    کودکی که حساسیت غذایی یا آلرژی غذایی دارد، احتمالاً این علائم را نشان خواهد داد:

    • دل‌درد
    • گاز زیاد
    • کج‌خلقی و بی‌قراری
    • تهوع یا استفراغ
    • اسهال یا یبوست
    • لکه‌های قرمز و خارش‌دار روی پوست (کهیر) یا اگزما
    • خس‌خس سینه و سرفه
    • گرفتگی بینی
    • مدفوع خونی
    • سختی در تنفس
    • آنافیلاکسی - یک واکنش آلرژیک نادر و شدید که نیازمند مداخله پزشکی فوری است

    مادرانی که شیر می‌دهند باید پس از هر بار شیردهی، واکنش‌های کودک خود را با دقت زیر نظر بگیرند، زیرا هر کودکی منحصر به فرد است و ممکن است برخی به غذاهایی واکنش نشان دهند که سایرین به خوبی تحمل می‌کنند. چنانچه تصور می‌کنید یک غذای خاص در رژیم غذایی شما موجب ناراحتی کودک‌تان می‌شود، با پزشک اطفال یا مشاور شیردهی مشورت نموده و آن غذا را موقتاً حذف کنید.

    سوالات متداول

    1. بهترین غذاها برای دوران شیردهی کدام هستند؟

    یک فهرست مشخص از غذاها برای مادرانی که شیر می‌دهند وجود ندارد. در حالت ایده‌آل، مادرانی که شیر می‌دهند باید یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشند که شامل غذاهایی از گروه‌های غذایی مختلف نظیر غلات کامل، گوشت کم‌چرب، سبزیجات، میوه‌ها، آجیل و دانه‌ها باشد. همچنین باید بر چربی‌های سالم، فیبر و میزان آب‌رسانی بدن خود تمرکز نمایند. مصرف یک رژیم غذایی کامل که شامل غذاهای متنوع باشد، می‌تواند مواد مغذی لازم را برای رفع نیازهای تغذیه‌ای بیشتر مادر در دوران شیردهی فراهم آورد.

    2. چه چیزی مصرف کنم تا شیرم افزایش یابد؟

    مایعاتی نظیر آب، سوپ، آب سبزیجات، آبمیوه‌های تازه (بدون شکر افزوده یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی) و شیر، همگی نوشیدنی‌های سالم و بدون کافئین هستند که در صورت مصرف در کنار یک رژیم غذایی متعادل، می‌توانند به افزایش شیر مادر کمک نمایند.

    3. آیا می‌توان در دوران شیردهی بستنی مصرف کرد؟

    بله، مصرف بستنی در دوران شیردهی امکان‌پذیر است. اما، از زیاده‌روی در مصرف آن خودداری نمایید، چرا که بستنی معمولاً دارای کالری بسیار زیاد، قند آزاد بالا و مواد افزودنی مصنوعی است که ممکن است بر سلامتی شما تأثیرگذار باشد.

    دوران شیردهی برای رشد کودک بسیار حائز اهمیت است. از این رو، لازم است به تغذیه خود توجه داشته باشید، زیرا مواد غذایی مصرفی ممکن است از طریق شیر به کودک منتقل شوند. آگاهی از اینکه چه غذاهایی در دوران شیردهی نباید مصرف شوند، می‌تواند از بروز برخی واکنش‌های نامطلوب در کودک جلوگیری نماید. بنابراین، مراقب علائم ناراحتی نظیر گریه‌های مداوم و بی‌قراری یا واکنش‌های آلرژیک مانند نفخ و گاز باشید. به منظور اطلاع از اینکه چه غذاهایی را باید از رژیم غذایی خود حذف نموده و چه مواردی را در آن بگنجانید، با پزشک خود مشورت نمایید.

    منبع: اینجا

    نویسنده:
    تاریخ بروزرسانی: 10/04/2025
    چقدر از این مقاله رضایت داشتید؟
    good عالی
    mid متوسط
    bad ضعیف

    دیدگاه شما

    107 دیدگاه
    • بیتا
      ۱۹:۵۷ | ۱۴۰۲/۰۵/۲۰
      0

      سلام دخترم ۱۱ ماهش من دانه چیا میخورم احساس میکنم دندون نیش هاش باد کرده شب ها همش گریه میکنه خیلی هم شیر میخوره میگن شاید از دانه چیایی که میخوری بچت گریه میکنه میشه به خاط اون باشه

    • معصومه
      ۰۰:۴۷ | ۱۴۰۲/۰۳/۲۸
      0

      سلام پسر من ۵۳ روزه شکمش درد میکنه کرید میکسچر بهش میدم خودمم عرق تعنا استفاده کنم بی قراره شب تا صبح بیداره چه کار کنم ممنونم

    • روژان
      ۲۰:۰۳ | ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
      0

      سلام من دخترم 5ماه است الان 4روزه داخل دماغش حالت گرفتی داره موقع شیرخوردن خس خس میکن وشیرشم خوب نمیخوره دکتربردم میگه هیچش نیست امکان داره حساسیت داشته باشه چون خیلی گوش هاش، دماغش میخوارون

    • زهرا
      ۲۰:۵۳ | ۱۴۰۲/۰۲/۲۷
      0

      سلام دخترم تازه رفته تو ۹ ماه نمیدونم چرا ۲ هفته یبوست گرفته یعنی میشه بخاطر دندون هاش باش یا ن بعدشم مدفوع ک بعد ۳الی ۴روز میکنه خیلی سبزه لطفا راهنمایی کنید

    • حديث
      ۱۶:۴۲ | ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
      0

      سلام عزيزان پسرم خيلي شكمش باد ميكنه صفت ميشه خواب نداره هم گريه ميكنه محبت ميكنيد بگين چكار كنم (:|

    • حديث
      ۱۶:۳۹ | ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
      0

      سلام ميشه لطف كنيد رهنمايم كنيد بچم 50روزشه خيلي شكمش صفت ميشه نفخ داره گريه هم زياد ميكنه خواب نداره منم هيچ بلد نيستم محبت كنيد كمكم كنيد اصلأ پسرم خواب نداره چكار كنم

    • کامیار
      ۲۰:۲۶ | ۱۴۰۱/۱۰/۳۰
      0

      پسر من هم شبا خیلی بی قراری میکنه ی ماهش هست.باید ی ساعت راش ببرم تا بخوابه واقعا سخته و اذیت میشم

    • یگانه
      ۱۳:۵۲ | ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
      0

      سلام پسرم ۳۰ روزشه خیلی زور میزنه میپیچه به خودش و این که نارس بدنیا اومد میتونم بهش ترنجبین بدم؟؟؟

    • مامان ایلیا
      ۲۰:۱۹ | ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
      0

      سلام پسرم دوماه و هیجده روزشه بهش یه مقدار با انگشتم از شربتی ک روی شیرینی هایی مثه زبانی و دانمارکی میریزن دادم ایا امکان داره مشکلی براش پیش بیاد؟

    • Ana
      ۱۲:۰۰ | ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
      0

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

      مهسا
      ۱۳:۰۷ | ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
      0

      اگردرصورت حساسیت داشتن نوزادلبنیات نخوریم کلسیم هم کم خواهدشدپس چجوری تامینش کنیم

    • آیسل
      ۱۱:۳۸ | ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
      0

      سلام دخترم ۲۵روزه است مدفوعش آبکی شده باید چه غذای های بخورم میشه راهنمایی کنید ممنون

      کیان
      ۱۰:۴۹ | ۱۴۰۲/۰۲/۰۷
      0

      سلام منم همینجوره ولی نگران نباش

      فاطمه
      ۱۲:۲۰ | ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
      0

      از منم پسرم 27روزس همینجوریه فک نکنم مشکلی باشه

      مهسا
      ۱۳:۰۸ | ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
      0

      سلام بنظرمن برنج وگوشت گوسفندبخوروکباب ولی گوشت قرمزنخورموزهم خوبه

    • امینی
      ۰۸:۳۸ | ۱۴۰۰/۰۲/۳۰
      0

      سلام من یه بچه ده ماهه دارم که از دو سه ماهگی یبوست داره و به سختی مدفوع میکنه. چند بارم به دکتر بردم فقط شیاف داده نمیتونه بدون شیاف مدفوع کنه لطفا راهنمایی کنید

      آراد
      ۲۲:۲۸ | ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
      0

      برای یبوست نوزاد میتونید روزی سه مرتبه یک قاشق چایخوری روغن زیتون رو درون شیر دوشیده شده بریزید و به نوزاد بدید و مقعدش رو هر دفعه ای که پوشک میکنید با چوب پنبه آعشته به روغن زیتون به اندازه یک تا دو سانت با احتیاط چرب کنید.پسر منم یبوست داشت اینو دکتر تجویز کرد براش و الان بهتره.برای سلامتی پسرم دعا کنید لطفا

      نسیم
      ۱۲:۰۵ | ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
      0

      دم مقعدش کره بزن

      مامان هلیا
      ۰۸:۵۸ | ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      0

      خیار چنبر بهش بده تو عطاریا هس

      مهسا
      ۱۳:۰۹ | ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
      0

      کلی کیزگیاهی هست اونم خوبه

      مامان ژیهات
      ۱۴:۵۸ | ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
      0

      سلام پودر گل محمدی دم کنید و بخورید خیلی تاثیر داره. با روغن بدن هم دور ناف نوزادتون و بر طبق حرکت عقربه های ساعت اروم ماساژ بدید . من بچه م نفخ داره همین کار و میکنم تاثیر داره

      نهال عزیزی
      ۱۹:۲۰ | ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
      0

      اگ همیشه شیاف کنی بچه انتان میگیره براش یکم کره بده بخوره روزی یه بند انگشت خوب میشه

      Bardia
      ۰۰:۰۸ | ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
      0

      سلام عزیزم خودت غذاهای رونده بخور که شکمت کار کنه شکم بچه آن هم کار می کنه چون پسر من هم همین طور بود من جواب گرفتم

      مدیسا
      ۱۴:۴۲ | ۱۴۰۰/۰۴/۱۴
      0

      از پودر پیدرولاکس وشربت نی نی لاکس استفاده کن البته با یه پزشک مشورت کن قبلش چون بچت کوچیکه میگم

      Rasta
      ۱۱:۵۲ | ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      0

      سلام قطره پدی لاکت خیلی خوبه شربت لاکتوز هم خوبه

    • الیاس
      ۰۷:۴۱ | ۱۴۰۰/۰۲/۱۰
      0

      سلام من پسر ۴ ماهه دارم صورتم بعد زایمان لاغر شده چی بخورم تا صورتم چاق بشه واسه بچه هم ضرر داشته نباشه چون شیر میدم

      رها
      ۰۱:۰۹ | ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
      0

      صبحونه همیشه ژله بخور

    • رونیا
      ۱۸:۵۷ | ۱۴۰۰/۰۱/۱۹
      0

      سلام دختر من ۲۵ روزش هس شبا خیلی گریه میکنه دل پیچه داره چکار کنم شربت دایمیتکون هم میدم ولی فرق نمیکنه

      مامان هلیا
      ۰۹:۰۱ | ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      0

      یک قاشق رازیانه و نوک قاشق هل با یک لیوان آب بجوشون بعد از صافی ردش کن ب بچت بده دیگه دل پیچه نمیگیره

      مامان ژیهات
      ۱۵:۰۱ | ۱۴۰۱/۰۱/۰۳
      0

      سلام خودتون از غذاهای نفاخ پرهیز کنید حبوبات .لبنیات سبزیجات .پیاز و سیر .سیب درختی.پرتقال.گندم جو.گوجه خام و خیار.....

      منصور
      ۲۲:۴۹ | ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
      0

      سلام شربت کولیکید بده خیلی خوبه من ب بچم دادم مثل اب روی اتیش بود

      Fatemeh
      ۰۵:۳۳ | ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
      0

      قزره کولیکز هر شیش ساعت ۰/۵میلی لیتر بهش بده بعد باید ده دیقه تا ی ربع قبل از شیر دادن باید بهش هر دفعه

      amir
      ۲۰:۲۶ | ۱۴۰۰/۰۴/۲۳
      0

      هر نوزادی بایک نوع شربت سازگار مثلا بنده گریپ میکسچر خارجی پدی لاکت گریپ میکسچر ایرانی و...رژیم غذایی مادر .خلاصه پدی لاکت برای من جواب داد والبته پرهیز مادر از خوردن غذاهای نفاخ واگه خیلی بهمون فشار میومد سشوار رو براش روشن می کردیم

      فهیمه
      ۰۹:۴۷ | ۱۴۰۰/۰۴/۱۱
      0

      ببین منم بچه ام خیلی اذیت بود اول مرکبات.زردآلو .هلو.حبوبات.سیب زمینی و هندونه اینا نخور چون دل دردش بیشتر میشه .بعدش قطره کیدومک خیلی عالیه قیمتش هم ارزون تر از بقیه است اما تاثیرش عالیه . من انزروت هم دادم خیلی خوب بود ولی شما بپرس از چند نفر خیلی ندینش اندازه یه دونه کنجد انزروت برشته با یه ذره خام قاطی کن بریز تو آب جوشیده سرد شده یک حبه قند هم بندازین چند قطره بدین عرق پونه هم خیلی خوبه یک قاشق مربا خوری با آب و قند قاطی کنید بدین فقط هیچکدوم تلخ نباشه خطر ناکه حتما شیرینشون کنید . من اوایل به حرف هیچکس گوش ندادم فقط دارو میدادم هیچ تاثیری نداشت ولی اینا رو مادر داد به بچه کلا کولیکش تموم شد

      Diana
      ۰۸:۰۹ | ۱۴۰۰/۰۶/۰۶
      0

      عزیزمان اره دو قطره روغن سیاه دانه بریز تو قاشق بعد یه کم شیر تو هم بدوش تو قاشق بده بخوره ،برای دل درد بچه مثل آب رو آتیش میمونه. برو بده و منو هم دعا کن

      رها
      ۰۱:۱۰ | ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
      0

      ی گیاه دارویی هس ب اسم بهمن پیچ عطاری ها دارن خودت دم کن بخور حبوبات و غذاهای باددارنخور

      عاطفه
      ۲۱:۱۸ | ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      0

      سلام پسرمنم اینجوری بود دکتربهش گرایمیکسچر داد

      گلاره
      ۱۸:۳۸ | ۱۴۰۲/۰۱/۳۱
      0

      هرچند وقت یکبار چقدر بهش میدادی

      زهرا
      ۱۷:۴۳ | ۱۴۰۰/۰۳/۲۶
      0

      الان بهترشده؟

      Tkd
      ۱۳:۴۷ | ۱۴۰۰/۰۲/۲۳
      0

      قطره کولیکز هر ۸ ساعت ۴ قطره

    • صدرا
      ۱۶:۴۱ | ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
      0

      با سلام به همگی به نظرات دل نبندید چون مشخص نیست چه کسی واقعا تخصص داره. منابع موسخ نیستند.ذائقه هر نوزاد با دیگری متفاوت است

    • صبا مادر آراز
      ۱۴:۱۹ | ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
      0

      سلام و عرض ادب ، پسر من نه ماهشه ، همه رفتار هاش طبیعی و متناسبه ، هم بهش شیر میدم و هم به آرامی و اندک اندک غذا ، اما احساس میکنم یه مقدار وزنش از سنش بیشتره و چند بار هم که خواستم از شیر بگیرمش بیقرار شد. اگر میشه لطفا منو راهنمایی بفرمائید.

      Fatemeh
      ۰۵:۳۴ | ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
      0

      چرا میخوای شیر بگیریش فقط بخاطر اینکه ی مقدار خودت حس‌میکنی بچه وزنش بیشتره دلیلت بی ربطه این بستگی ب شیر خودت ک داره ک ماشالله خوبه شیرت ک بچه خوب وزن‌میگیره

      رحیمی
      ۱۸:۲۳ | ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
      0

      آ خه بچه 9ماهه رو کی از شیر میگیره،

    • پارسا
      ۱۳:۳۹ | ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
      0

      سلام خسته نباشید. ببخشید بچه من الان 27 روزشه خیلی شکمش باد داره بنظرتون من چه چیزهای بخورم که باعث دل درد بچه نشه ممنون

      مهرانا
      ۲۱:۱۲ | ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
      0

      سلام حبوبات نخورخیاربایدازیه سری چیزانخوری ک.واردشیرت نشه اذیت بشه

      Fatemeh
      ۰۵:۳۶ | ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
      0

      حبوبات نخور لبنیات گاوی اصلا نخود پرتقال و لیمو شیرین نخور کلمم نفخ داره نخور هر چیز یک میخوری ام پشت بندش سریع عرق نعناع بخور ک نفخشو بگیره

      سوگلم
      ۰۹:۰۸ | ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
      0

      بنطرم به خاطر حساسیت به پروتئین گاویه کلا لبنبات گاوی و یمدت حذف کن از رژیمت ببین چی میشه

    • فرزانه
      ۱۱:۳۹ | ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
      0

      سلام اگه مشکل نوزادتون نفخ هست بعد از هر وعده غذایی یک قاشق چای خوری سفوف با مقداری شیره انگار قاطی کنید و خودتون میل کنید،هم به کاهش نفخ کمک میکنه وهم ضد یبوست هست،اهن هم داره،دل پیچه هم داره قطره کولیک آید عالیه شربت گریپ میکسچر برای نوزاد یبوست روادید میکنه.

    • علیرضا
      ۲۲:۱۹ | ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
      0

      هلیله زرد وسیاه هم از عطاری ها بگیرید اسیاب کنید با اب جوشیده سرد مخلوط کنید شبا تا چند قطره بهش بدید باید ببینید روش میسازه یا نه موقع بی قراری هم شکر یه قاشق غذا خوری تچی ظرفی زرد کنید شکر اب بشه بعد هم یه استکان اب روش کنید یه قاشق رازیانه با گشنیز هم اظافه کنید تا خوب جوش بخوره باهم بعد خنک که شد کم کم بهش بدید بخوره انشالله که راهنمایی هام موفق امیز باشه :3

    • مریم
      ۱۳:۳۷ | ۱۳۹۹/۰۲/۲۰
      0

      سلام بچه من ۲۵ روزه است به شدت به خودش میپیچه وزیاد بالا میاره از شربت گریپ میچستر هم استفاده کردم اما تاثیری نداره خیلیا میگن اگر ختنه بشه ممکن خوب بشه غداهای نفاخ هم به هیچ عنوان استفاده نمیکنم ولی نمیدونم دلیلش چیه خابشم بسیار کم و کوتاهه راه حلی هست من انجام بدم بهتر بشه

      زهراسادات
      ۱۶:۲۴ | ۱۴۰۰/۰۴/۱۰
      0

      سلام گرابپ میکسچر ندید واسه فلاکس مضره

      مینا
      ۲۳:۳۱ | ۱۴۰۰/۰۱/۲۲
      0

      گریپ میگسچر چون بر پایه نعناع هست خود به خود باعث بالا آوردن میشه من قطرهADVANCIS-COLI BABY دادم خیلی خوب بود اما ۱۶۰ تومنرهست اما خیلی عاایه جوری که نصفه نشده دیگه قطعش گردم و خکب شد و دکتر شیر ببلاکARرو تجویز کرد

      parastoo
      ۲۰:۱۰ | ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
      0

      شما فقط رودفلور بهش بدید عالیه واقعا حرف نداره بقیرم هرچی میدید بریزید دور این واقعا عالیه قطره خارجیه قیمتشم ۴۰ تومنه هر ۱۲ساعت ۵ قطره بهش بده ولی عالیه

      زهرا
      ۱۳:۲۲ | ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
      0

      شربت کولیک اید گریپ میکسچر شربت کامی کام اینا سه تا شربت برای نفخ نوزاده ببین کدوم به بچه تون میفته البته شربت کولیک اید رو باید با شیر خودتون رقیق کنید تا هضمش برای نوزاد راحت بشه نفخ و کولیک و قلنج نوزدا ربطی به ختنه نداره

      Fatemeh
      ۰۵:۴۰ | ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
      0

      عزیزم‌ بچه ات اگه خیلی بالا میاره رفلاکس داره که شربت گریپ‌میکسچر برای بچه های رفلاکسی خوب نیست رفلاکسو نشدید میکنه شدید ترش میکنه ختنه کردنم اصلا ربطی و نفخ و دل دردو اینا نداره سعی کن هر دفعه ک شیر میدی حتگا حتما آروغشو بگیری بعد از ب خودش میپیچه حوله گرم کن بزار رو دلش دلشو اروم ماساژ بده

      مامان حسین و صدرا
      ۱۰:۲۲ | ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
      0

      میشه بگین اسفناج ایا نفخ داره؟ پسرم ۵۰ روزشه بخورم اذیتش نمیکنه

      مهرانا
      ۲۱:۱۴ | ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
      0

      سلام اره نفخ داره دکتربه من گفت نخوری بهتره عزیرم

      Tkd
      ۱۳:۵۰ | ۱۴۰۰/۰۲/۲۳
      0

      سبزی خام نفخ داره خب اما پخته نه

      الهام
      ۰۲:۳۵ | ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
      0

      در همه بچه ها این حالت وجود داره بعضی بیشتر بعضی کمتر. سعی کنید بعد از شیر دادن حداقل 10 دقیقه حالت عمودی توی بغلتون نگه دارید و حتما اروغش رو بگیرید. و اینکه چند قطره عرق نعناع رقیق شده هم میتونه کمک کننده باشه

      فاطمه
      ۰۵:۳۴ | ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
      0

      عرق نعنا خودش باعث ریفلاکس میشه همینطور نباید به نوزادی که رفلاکس داره شربت گریپ میکسچر داد چون رفلاکسو تشدید میکنه قطره کولیک ِز برای دلدرد خوبه و رفلاکس نمیاره

    • نرگس
      ۰۸:۵۹ | ۱۳۹۹/۰۲/۱۱
      0

      یه وقتایی هم یدفعه میزنه زیر گریه.انگار که دل دردش یهویی شروع میشه

      مریم
      ۱۸:۰۶ | ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
      0

      عزیزم اون رفلکس معده داره که بالا میاره .دامیتیکون وپدی لاکت بهش بده .دامیتیکون هر8ساعت 6قطره.پدی لاکت روزی یکبار 5قطره بهش بده خوب میشه

    • نرگس
      ۰۸:۵۷ | ۱۳۹۹/۰۲/۱۱
      0

      سلام.پسر من تازه یه ماهش شده و از درد شکم رنج میبره.به سختی مدفوع میکنه.همش بی قراره.حتی وقتی هم که خوابه خودش رو جمع میکنه.زیاد بالا میاره .یکی دوبار هم به رنگ زرد بالا اورد.به سختی هم عاروق میزنه حتی وقتی میخواد عاروق بزنه خودش رو جمع میکنه و با نق نق عاروق میزنه.توروخدا بگید من چی بخورم تا دل دردش اروم بشه

      ویهان
      ۱۹:۲۵ | ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
      0

      ترنجبین بده بایکم نبات بندازتوشیشه شیرش موقع خواب بده بخوره باعث میشه مدفوع کنه نبات باترنجبین بزاردم بکشه اندازه ۲تاقاشق غذاخوری بده

      ویهان
      ۱۹:۲۶ | ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
      0

      من پسرم که به دنیااومده بوداینجوری بوداینوتا۴۰روزگیش بایدبدی بخوره بد۴۰روزگی هم میشه تا۲ماه بدی قشنگ رودهاشم نرم میکنه

      مریم
      ۰۷:۱۰ | ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
      0

      مواد غذایی طبع سرد نخورید، بعداز هروعده غذا یه قاشق عسل بخورید

    • سعیده مامانه دیانا
      ۲۱:۰۲ | ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
      0

      دخترمن سه ماهه س نفخ داشت ب تازگی انگار ریفلاکس هم داره بخاطرکورنا نمیشه ببرمش دکتر با ی دکتر حرف زدم رانیتیدین گفت بده امشب دادم اولا ک تفش کرد دوما ساعت خوابشو بهم ریخت ینی ازاون شربته؟

    • فاطمه مادر اسنات
      ۰۷:۳۴ | ۱۳۹۹/۰۱/۰۳
      0

      سلام دخترم یک ماهه است یکسره شیر میخوره شیر زیاد که ضرر نداره بهش لطفا راهنمایی کنید

      سوگلم
      ۰۹:۱۱ | ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
      0

      سلام اگه خیلی زیاد شیر میخوره احتمالا رفلاکس داره حتما ببرید دکتر تحت نظر باشه

      مامانم
      ۰۸:۳۱ | ۱۳۹۹/۰۱/۰۴
      0

      فاطمه جان دخترت چند ماه است؟ اگه فعلا به وقت غذا خوردن مونده بهتر زیاد حساس نشید بطور کل شیر مادر هیچ ضرر خاصی نداره

    • سمیع
      ۲۲:۳۵ | ۱۳۹۸/۱۲/۱۶
      0

      اینجوری باشه که هیچی نباید خورد من سه تا بچه دارم همه اینا رو هم خوردم هیچی هم نشد بنظرم اگه تو شیردهی مادر اینا رو نخوره بعدا هم به بچه نمیسازه

      مامانم
      ۱۴:۱۳ | ۱۳۹۸/۱۲/۲۶
      0

      سلام رسالت ما صرفا اطلاع رسانی هست شما هر طور دوست داشتید عمل کنید

    1 2