با گذشت هر روز، کودک بزرگ تر شده و نیاز به انجام تغییراتی در همه جنبه های زندگی خود از جمله مواد غذایی که می خورد و لباس هایی که می پوشد، دارد. بسیاری از کودکان نوپا وابستگی شدیدی به شیشه شیر خود داشته و آن را به عنوان تنها منبع تغذیه ای خود و همچنین مایه ی آسایش و امنیت خود می دانند.
با این حال، اگر زمان آن رسیده تا غذاهای جامد را به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنید، شما نیاز به ایجاد تغییراتی برای شروع از شیر گرفتن کودک خود و جدا کردن او از شیشه شیرش دارید. صرف نظر از اینکه کودک شما وابستگی شدیدی به شیشه شیر خود دارد، باید در زمان مناسب، با استفاده از تاکتیک هایی او را از شیر بگیرید. در این مقاله، همه جنبه های اساسی چگونگی و زمان متوقف کردن تغذیه کودکان با شیشه شیر توضیح داده شده است.
چه زمانی برای جدا کردن کودکان از شیشه شیر مناسب است؟
در اواخر اولین سال تولد کودکتان، شما می توانید شروع به تلاش برای جدا کردن او از شیشه شیر بکنید و بررسی کنید که آیا کودک شما قادر به خوردن شیر از یک فنجان کوچک است یا نه. برخی از کودکان نوپا، به طور طبیعی و به آسانی نوشیدن شیر از فنجان را قبول می کنند، در حالی که برخی از والدین ممکن است پیدا در جدا کردن کودکان خود از شیشه شیر دچار مشکلاتی شوند.
به طور کلی، پس از 10-12 ماهگی، کودک قادر به راست نگه داشتن سر خود و نوشیدن شیر از یک فنجان خواهد بود. این کاری است که نوزادان کوچک تر قادر به انجام آن نیستند، پس تلاش برای از شیر گرفتن کودکان کمتر از یک سال توصیه نمی شود. از طرفی، بسیاری از کودکان وابستگی شدیدی به شیشه شیر خود پیدا می کنند، زیرا نوک شیشه شیر تقلیدی از احساس راحتی نوک سینه مادر را به کودکان می دهد.
چرا باید کودکان را از شیشه شیر جدا کنیم؟
به غیر از این دلیل واضح که کودک شما بزرگ شده و باید از شیشه شیر جدا شود، دلایل بسیار دیگری هم وجود دارد که چرا شما باید کودک نوپای خود را از شیشه شیر جدا کنید:
1. شیشه شیر و خطر چاقی کودک :
در حالی که هم شیر مادر و هم شیر خشک، سرشار از مواد مغذی هستند، نوشیدن این ها از شیشه شیر می تواند خطرات بهداشتی برای کودکتان داشته باشد و احتمال دارد موجب بالا رفتن خطر ابتلا به چاقی در زندگی آینده ی او شود.
2. مشکلات دندانی برای کودک:
انجمن دندانپزشکی آمریکا ادعا می کند که مکیدن شیشه شیر توسط کودک، به ویژه در طول خواب، به پوسیدگی دندان های او کمک می کند. شیر مادر و شیر خشک حاوی قندهای خاصی هستند، که می تواند پوشش دندان های کودک شما را از بین برده و باعث آسیب دیدن دندان های او در سال های اولیه زندگی شود.
چگونه کودک خود را از شیشه شیر جدا کنیم؟
اگر اولین تولد کودک شما بسیار نزدیک است، در حال حاضر برای ایجاد تغییرات و جدا کردن او از شیشه شیر دیر می باشد. در اینجا چند راهنمایی ساده برای کمک به جدا کردن کودکان از شیشه شیر آورده شده است:
• به جای جدا کردن ناگهانی کودکتان از شیشه شیر، به تدریج حرکت کرده و در زمان های خاصی از طول روز، خوردن شیر در فنجان را به جای شیشه شیر به او معرفی کنید.
• اگر کودک شما معمولا سه بطری شیر در هر روز می نوشد، این مقدار را به 2 شیشه شیر کاهش داده و یک بطری باقیمانده را در چند فنجان کوچک به او بدهید. این روش کمک خواهد کرد تا کودک نوپای شما به راحتی خودش را با شرایط وفق دهد.
• هر کجا که موردنیاز است کودک نوپای خود را تشویق کرده و شرایط حاضر را برای او تشریح کنید. به عنوان مثال، شما می توانید به او توضیح دهید که در حال حاضر او یک فرد بزرگی شده، و نیاز به یادگیری نوشیدن شیر از یک فنجان دارد.
• از لیوان های کارتونی که رنگارنگ و برای کودکان جذاب است، استاده کنید، تا کودک نوپا شما به نوشیدن شیر از فنجان، بیشتر تشویق شود.
• سعی کنید یک فنجان شیر را به کودک نوپای خود درست قبل از خواب بدهید، زیرا این دقیقا زمانی است که کودک شما تلاش می کند تا آرامش خود را با شیشه شیر به دست آورد. بنابراین، اگر او به نوشیدن شیر از فنجان در هنگام خواب عادت کند، به احتمال زیاد نوشیدن شیر از فنجان در طول روز را راحت تر قبول خواهد کرد.
• سعی کنید اهمیت مسواک زدن دندان ها بعد از نوشیدن شیر را به کودکان خود آموزش دهید، این کار به شما کمک خواهد کرد تا از سلامت دهان و دندان کودک خود اطمینان داشته باشید.
این نکات ساده قطعا به شما در جدا کردن کودکتان از شیشه شیر کمک خواهند کرد. شما همچنین می-توانید با پزشک متخصص اطفال زمان مناسب و چگونگی جدا کردن کودک خود از شیشه شیر و مشکلات احتمالی پیش آمده مشورت کنید.
آنچه که برای استریل کردن شیشه شیر کودک نیاز است را در روش های استریل کردن شیشه نوزاد بخوانید.
سلام دختر من ۹ سالشه وچون تا ۲۴ ماهگی شیر خشک باشیشه خورده فکش عقبه دندونشم باید سیم کشی بشن خیلی کار دارن اثرات شیشه است الان پسرم ۱۸ ماهشه از شیر انداختمه چون نمی خوام مشکل دخترمو پیدا کنه واقعا شیشه تاثیر می زار رو فک و دندان
سلام پسر من ۲سالونیمشه غذا میخوره همه چیز تو لیوان هم میخوره ولی وابستگی ب شیشه داره و فقط شیر خشک باید باشه مثلا بجای ۱۰ قاشق ک مقدار شیشه شیرشه من ۲ یا ۳ قاشق میریزم ب هر بهانه سعی کردم کمش کنم جیغ میکشه گریه میکنه میخواد چ کنم؟
عالی عزیزم پسر من ۲۲ماهشه غذا نمی خوره فقط شیر خشک چه جوری از شیر بگیرمش؟
سلام سرشیشه رولنت سیاه بزن جدا میشه من دخترام دوقلو هستن ۲۰ماشونه سه روژه جدا شدن اینکار رو مردم خوراکی زیادبده مقوی باشه
سلام پسرم دوسال نیمه شما گفتین چی بزنم به شیشه ک دیگه نخوره
یکشب اذیت میشه بیقرارمیشه دیگه تموم میشه
سلام خسته نباشید.من دخترم یک سال و سه ماهشه.خیلی به شیشه شیرش وابسته ست.لطفا راهنمایی کنید چجوری از شیشه شیرش جداش کنم.غذا هم اصلا نمیخوره.حتی خوراکی هم دوست نداره..من چیکارکنم چجوری از شیشه شیرش جداش کنم؟؟؟؟؟
سلام مادرعزیزمن خودم دخترم نزدیک دوساله واندازه بود که فقط شیرگاو درشیشه بزرگ میخوردولی نه غذایی داشت نه هیچی بهترین چیزاگربهش میدادم بازم نمیخوردیکسره فقط شیرمنم خسته شدم ازاینکه یکسره عوضش کنم وپوشک استفاده کنم اومدم شیشه شیرش روبایک رنگی مثل لاک قرمزرنگی کردم وبهش دادم وشیرش رارقیقترکردم وقتیکه خودش شیشه شبرش رادیدترسیدگفت شیشه میخام گفتم هاپوخونی کرده ترسوندمش دیگه میل به شیشه شیرش تمام شدوالان نزدیک یکساله هم ازپوشک وهم ازشیرش گرفتمش والان درفنجان دلخواهش شیر یا آب میخوره والان ازنظرغذا وخوراکی و...خیلی بهترشده امیدوارم ازمطالبم نفعی ببرید.موفق باشید.
من دخترم دوسالشه شبا برای شیشه بی تابی میکنه البته راحت تونستم جای شیر خشک با پاستوریزه عوض کنم راحت خورد اما دلم نمیخواد شیشه بخوره حالا روش شما رو امتحان میکنم ممنون عزیزم
سلام من پسرم ۵ماهشه هم شیر خشک میخوره هم شیر خودمو البته شیر خودمو فقط شبها میخوره میخوام از شیر خشک جداش کنم ولی نمیدونم چطوری میشه راهنماییم کنین.
سلام من بچم 1سال 4ماهشه میتونم الان از شیشه شیر وشیرخشک جداش کنم؟؟؟
با سلام .پسرمن داره 5سالش میشه وابستگی خیلی شدید به شیشه شیر داره به خصوص چای .جوری که شاید در روز 5شیشه چای .وشب 4 بار با شیشه بخوره وقتی هم نمیدم گریه ها وجیغ های بنفشش دیوونم میکنه. هر راهی رو امتحان کردم لیوان رو پرت میکنه چای رو تلخ وشور کردم ولی براش مهم نیست تروخدا راهکار بدید به من ?
سلام ممنون بابت مطالب مفیدتون پسرمن سه سال دارد. قبل از خواب و در هنگام خواب خیلی شیر می خورد. اگر هم به او شیر ندهم توی خواب ناله می کند و از خواب می پرد و گریه می کند در طول روز با لیوان فقط آب می خورد و هیچ نوشیدنی دیگری مانند شیر و ابمیوه نمی خوردممنون میشم راهکار بفرمایید
سلام دخترمن ۳سالشه شیشه شیرروازخودش جدانمیکنه لیوان نی دارعروسکی هم گرفتم ولی پرت میکنه هرراهی که گفته شده امتحان کردم ولی فایده نداشته کم غذاشده اصلا سرسفره نمیشینه وبهونه شیشه شیرومیگیره راهنمایی کنید لطفا.میترسم کلا بندازم دور مریض بشه از وابستگیش به شیشه
سلام معمولا این نوع وابستگی از وجود نوعی استرس در کودک شکل میگیره، به رفتارهاش دقت کنین و عاملی که موجب استرسش میشه پیدا کنین ، استرسی که با شیشه شیر آروم میشه، پس اگر رفع بشه وابستگی به شیشه شیر هم کمتر میشه.
دخترم ۴ سالشه ولی هنوز شیشه میخوره چی کار کنم
عالی بود بچه من چهار سالشه هنوز شیشه میخوره چی کار کنم
سلام کم کم لیوان رو جایگزین کنین حتی شده روزی یه بار تو لیوان بهش شیر، آب یا هرچی دوست داره بدین ، بعد کم کم دفعات رو بیشتر کنین و شیشه رو حذف کنین.
سلام -بچه -ی من غذای سفره نمیخوره الانم یکسال ونیمشه.چکار کنم -میتونم از شیشه شیر جداش کنم......
سلام اول به غذا عادتش بدین و دفعات شیر رو کم کنین بعد حذفش کنین یکباره این کارو نکنین.
عالیه من یک بچه سه ساله است دوماه کهمیخوام از شیشه بازش کنم خیلی وابسته است اصلا باز نمیشه همه راهای باز کردن از شیشه روانجام دادمولی باز نمیش
به توصیه های گفته شده در مطلب بالا عمل کنید.
مرسی عالی بود
سلامت باشید
سلام و خسته نباشید ,آیا مکیدن شیشه شیر میتونه به دندان های کودک آسیب وارد کنه؟
سلام عزیزم , انجمن دندانپزشکی آمریکا ادعا می کند که مکیدن شیشه شیر توسط کودک، به ویژه در طول خواب، به پوسیدگی دندان های او کمک می کند. شیر مادر و شیر خشک حاوی قندهای خاصی هستند، که می تواند پوشش دندان های کودک شما را از بین برده و باعث آسیب دیدن دندان های او در سال های اولیه زندگی شود.