خانه نوزاد و کودک کودک غذای کودک هشت ماهه: برنامه غذایی به همراه دستور پخت های خوشمزه
غذای کودک هشت ماهه: برنامه غذایی به همراه دستور پخت های خوشمزه

غذای کودک هشت ماهه: برنامه غذایی به همراه دستور پخت های خوشمزه

دسته بندی : کودک

اگر کودکی هشت ماهه در خانه دارید، این‌ها مواردی هستند که باید درباره غذاهای کمکی و دستور پخت آن‌ها بدانید. برنامه‌ریزی برای وعده‌های غذایی مغذی برای کودکتان بسیار مهم است، زیرا کودکان که بزرگ می‌شوند، فعالیتشان بیشتر می‌شود و در نتیجه به انرژی بیشتری احتیاج دارند. ارائه گزینه‌های غذایی مختلف برای تغذیه نوزاد ضروری است، زیرا یک رژیم غذایی متنوع، رژیم غذایی معمول آن‌ها را کامل می‌کند. اگر مطمئن نیستید چگونه تنوع را به غذای کودکتان اضافه کنید، ما لیستی از غذاها و دستور پخت‌هایی جمع‌آوری کرده‌ایم که هم به آسانی تهیه می‌شوند و هم کودکتان عاشق آن‌ها خواهد شد. همچنین اطلاعاتی درباره مقدار شیری که کودکتان در این سن نیاز دارد و اینکه چگونه می‌توانید یک برنامه غذایی موثر برایشان تهیه کنید به شما ارائه می‌دهد. پس ادامه مطلب را بخوانید تا بیشتر بدانید.

در این مقاله:

    نکات کلیدی

    • بسیار مهم است که غذاهای مختلفی را به کودکتان پیشنهاد دهید تا کشف کند.
    • عدس، برنج، میوه، سبزیجات، تخم مرغ، ماهی، گوشت و پنیر را با توجه به نیازهای تغذیه‌ای رو به رشد کودکتان در رژیم غذایی‌اش بگنجانید.
    • طیف گسترده‌ای از غذاها را به کودک بدهید، اما قبل از آن مطمئن شوید که به هیچ‌کدام از این غذاها حساسیت ندارد.

    بهترین غذاها برای کودک 8 ماهه

    احتمالاً مطالب بسیاری درباره غذاهایی که این ماه باید به کودکتان بدهید خوانده‌اید. معرفی غذاهای جدید به کودکتان بخش مهمی از فرآیند از شیر گرفتن او است. می‌دانیم، اطلاعات بسیار زیاد است و فرد را گیج می‌کند و نمی‌داند چه کار کند. دقیقاً به همین دلیل ما مناسب‌ترین غذاهایی را جمع‌آوری کرده‌ایم که می‌توانید در ماه هشتم به کودکتان بدهید.

    1. شیر مادر یا شیر خشک

    شیر مادر:

    به دادن شیر مادر به کودکتان ادامه دهید، زیرا هنوز در حال رشد است. شیر مادر باید منبع اصلی تغذیه او باشد. سعی کنید غذاهای جامد را به عنوان مکمل به او بدهید.

    آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می‌کند که به طور انحصاری تا شش ماهگی به کودک شیر مادر بدهید و در کنار معرفی غذاهای کمکی، تا 12 ماهگی نیز به شیر دادن ادامه دهید.

    کودکتان در شش ماه اول به شیر مادر بیشتری نیاز دارد. اما بعد از آن، با شروع دادن غذاهای جامد، نیازش به شیر مادر کمتر می‌شود. مقدار استاندارد مصرف شیر توسط کودکی که شیر مادر می‌خورد، بین 19 تا 30 اونس در روز (570 تا 900 میلی لیتر) است.

    طبق گزارش کارت گزارش‌دهی شیردهی سال 2022 مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC)، 55.8 درصد از کودکان مقداری شیر مادر دریافت می‌کنند و 24.9 درصد به طور انحصاری تا شش ماهگی شیر مادر می‌خورند. با این حال، این اعداد به تدریج کاهش پیدا می‌کنند، به طوری که 42.5 درصد از کودکان تا نه ماهگی مقداری شیر مادر دریافت می‌کنند و تا 12 ماهگی این میزان به 35.9 درصد کاهش پیدا می‌کند.

    چه مقدار شیر دوشیده شده برای کودک هشت ماهه لازم است؟

    تعداد دفعاتی که کودکتان در طول روز شیر می‌خورد را تخمین بزنید، مثلاً پنج بار. 25 اونس را تقسیم بر این عدد کنید (25/5 = 5 اونس). در این حالت، شما باید برای هر وعده 5 اونس شیر بدوشید. با این حال، کودک را مجبور نکنید که شیشه را تا آخر بخورد، زیرا ممکن است بعد از خوردن مقداری غذای جامد دیگر اشتها نداشته باشد.

    شیر خشک: شیر خشک برای نوزادان طوری طراحی شده است که همان فواید شیر مادر را داشته باشد. آن را در یک فنجان مخلوط کنید و به عنوان یک وعده غذایی به کودکتان بدهید. اگر کودکتان فنجان را قبول نکرد، سعی کنید از شیشه شیر استفاده کنید.

    اگر کودک هشت ماهه شما بیشتر از حد نیاز شیر می‌خورد چه کار کنیم؟

    در حالت ایده‌آل، شما باید مقدار شیر را کم کنید تا جا برای غذاهای جامد باز شود. با این حال، اگر او بیشتر از مقدار متوسط شیر می‌خورد، سعی کنید دلایلش را پیدا کنید:

    • شیشه شیرهایی که خیلی سریع شیر می‌دهند ممکن است باعث شوند کودک بیشتر از نیازش شیر بخورد. از شیشه شیرهای با جریان کم استفاده کنید. حتماً حواستان باشد که چه مقدار شیر به او می‌دهید در هر وعده.
    • میل شدید به مکیدن موقع شیر خوردن از سینه، ممکن است باعث شود کودک بیشتر شیر بخورد. برای جلوگیری از این، به او پستونک بدهید.

    استل لینک، مادری با دو فرزند، در وبلاگش می‌نویسد که چگونه فهمیده کودک فقط به خاطر گرسنگی شیر نمی‌خورد، بلکه ممکن است برای آرامش هم سینه را بمکد. او می‌گوید: "وقتی به خانه رسیدیم، کودک اولم 22 ساعت از شبانه‌روز به سینه‌ام چسبیده بود. نمی‌خواست ول کند و بعدش هم انگار هنوز گرسنه‌اش بود (زبانش را درمی‌آورد و سرش را از این‌ور به آن‌ور می‌کرد، که نشانه‌های واضح گرسنگی است). آنجا بود که فهمیدم باید چیزی را یاد بگیرم. فرق بین شیر خوردن برای گرسنگی و مکیدن برای آرام شدن را یاد بگیرید." او اضافه می‌کند: "اگر کودکتان هنوز حس می‌کند که برای آرام شدن نیاز به مکیدن دارد، در دادن پستانک تردید نکنید. بسیار کمک می‌کند که زمان غذا خوردن را مشخص کنید و از یک وعده غذایی یک‌روزه جلوگیری کنید، که می‌تواند به راحتی منجر به کلافگی و خستگی شود. دفعه بعدی که کودکتان گرسنه شود، باید در زمان کمتری سیر شود."

    نکته: در این سن، کودک شما روزانه به 750 تا 900 کالری نیاز دارد. شیر مادر یا شیر خشک باید حداقل 400 تا 500 کالری را تامین کند.

    2. حبوبات، گندم و برنج

    همانطور که اشتهای کودک شما تغییر می‌کند، به کودک هشت ماهه خود عدسی پخته شده و بدون ادویه بدهید. نان چپاتی (نان گندم) تازه و نرم نیز بدهید. از نان چند غله پرهیز کنید.

    3. غلات

    برای اینکه به کودک خود غذاهای غنی از آهن بدهید، به او غلاتی بدهید که آهن زیادی دارند، مثل جو دوسر، ارزن، جو و غیره. مواد مغذی موجود در غلات غنی شده، در غذاهای معمولی کودک مانند نان و سبزیجات وجود ندارد.

    4. میوه ها

    خوب له کنید، طوری که گلوله گلوله نباشد، و به کودک هشت ماهه خود بدهید. می‌توانید از موز، سیب، آووکادو، گلابی، توت فرنگی، گیلاس، هلو و غیره انتخاب کنید. بادام، بادام زمینی و بقیه آجیل ها هم گزینه های خوبی هستند، ولی حتماً به صورت پودر یا خمیر به پوره اضافه کنید تا از خفگی جلوگیری شود.

    5. سبزیجات

    غذاهای خوب پخته شده و بخارپز شده به کودک خود بدهید. به تکه های کوچک خردشان کنید تا خطر خفگی نداشته باشد و راحت تر بجود. بهترین سبزیجات برای کودکان زیر یک سال، سیب زمینی، گل کلم، لوبیا، نخود فرنگی و سیب زمینی شیرین است. اینها خوراکی های انگشتی خیلی خوبی برای کودکان 8 ماهه هستند.

    6. تخم مرغ

    تخم مرغ پر از پروتئین و مواد مغذی است و برای سلامت دستگاه گوارش کودک شما خوب است. اول با زرده تخم مرغ شروع کنید و وقتی کودکتان به آن عادت کرد، سفیده تخم مرغ را هم بدهید. می‌توانید تخم مرغ آب پز یا املت به او بدهید، ولی به تکه های کوچک خردشان کنید.

    7. ماهی و گوشت

    می‌توانید تکه های کوچک گوشت خوب پخته شده را به کودک هشت ماهه خود بدهید، ولی هیچ ادویه ای به آن اضافه نکنید. تکه های گوشت ارگانیک و بدون چربی و ماهی کاملاً بدون استخوان و خوب پخته شده، خوب هستند.

    8. پاستا

    می‌توانید پاستای نرم و خوب پخته شده از جنس گندم یا برنج به او بدهید. خوراکی انگشتی خیلی خوبی است. هیچ طعم دهنده مصنوعی ای اضافه نکنید. می‌توانید اگر خواستید کمی نمک اضافه کنید. بهترین نوع ها، پاستا پنه، پاستا فنری و ماکارونی هستند. از پاستا تهیه شده از آرد سفید (آرد maida) پرهیز کنید.

    ایده های بیشتر برای خوراکی های انگشتی برای کودک هشت ماهه شامل غلات O شکل، تکه های خوب پخته شده سیب زمینی، بیسکوییت های دندونی، تکه های کوچک بیگل و تکه های تخم مرغ همزده هستند.

    9. پنیر

    پنیر محلی یا تکه های پنیر پاستوریزه، به مقدار محدود، برای کودک هشت ماهه شما خوب است. زیاده روی در هر چیزی می‌تواند باعث ناراحتی معده یا بدتر شود.

    نکته: ممکن است کودک هشت ماهه شما الان چند دندان داشته باشد. حتی اگر هم نداشته باشد، فک هایش به اندازه کافی قوی هستند که از پس تکه های کوچک برآیند. پس، غذاهای کمی له شده، نرم و خوب پخته شده سرو کنید.

    غذاهایی که نباید به کودک 8 ماهه داد

    برای سلامت کودک شما در هشت ماهگی، بهتر است از دادن بعضی از غذاها خودداری کنید. از دادن عسل یا محصولاتی که عسل دارند، مثل غلات یا بیسکوییت هایی که عسل دارند، ماست و غذاهایی که شربت ذرت دارند، دوری کنید. اینها ممکن است خطر بوتولیسم داشته باشند، یک نوع مسمومیت غذایی جدی. در حالی که عسل برای کودکان بالای 12 ماه بی خطر است، بهتر است که زودتر از این احتیاط کنید.

    علاوه بر این، از مصرف هر گونه غذاهای غیر پاستوریزه و خام، مانند آب میوه غیر پاستوریزه، شیر، گوشت خام یا نیم پز، تخم مرغ، جوانه ها و غذاهای دریایی خودداری کنید. این غذاها ممکن است باکتری های مضر داشته باشند.

    در سال اول، مصرف خوراکی‌هایی که ارزش غذایی کمی دارند و قند یا نمک‌شان زیاد است را محدود کنید. کلاً شیرینی‌جات، یخمک، غلات صبحانه‌ی شکری و اسنک‌های فرآوری‌شده را کنار بگذارید. گوشت‌های فرآوری‌شده، خوراکی‌های شور، ترشیجات و نوشیدنی‌های کافئین‌دار نیز ممنوع است. به جای اینها، سراغ گزینه‌های سالم‌تر بروید تا خیالتان از تغذیه و رشد کودک راحت باشد.

    برنامه غذایی برای یک کودک هشت ماهه

    کودک شما روزی سه وعده غذایی اصلی نیاز دارد، با یک یا دو میان‌وعده بین آنها. حواستان به علائم گرسنگی‌اش باشد و یک برنامه روتین تنظیم کنید. ممکن است مقدار غذایی که می‌خورد کم باشد، ولی به خاطر غذاهای انگشتی و غذاهای غلیظ‌تر، همان مقدار هم کافی است.

    به یاد داشته باشید که کودک هنوز دارد به غذاهای جامد عادت می‌کند، پس اگر فقط یک وعده در روز غذا می‌خورد، نگران نشوید.

    غذاهای متنوع و مغذی به او بدهید. سعی کنید هر روز مقدار مناسبی از مواد مغذی را به او برسانید. مثلاً:

    • 1/4 تا 1/3 پیمانه لبنیات (یا 15 گرم پنیر)
    • 1/4 تا 1/2 پیمانه غلات غنی‌شده با آهن
    • 3/4 تا 1 پیمانه میوه
    • 3/4 تا 1 پیمانه سبزیجات
    • 3 تا 4 قاشق غذاخوری غذای پروتئین‌دار

    صبحانه (اول صبح)

        • شیر مادر یا شیر خشک - حدود 120 میلی‌لیتر

    میان‌وعده صبح (ساعت 10:00 صبح)

        • میان‌وعده یا میوه نظیر موز پوره شده یا فرنی

    ناهار (حدود ساعت 12:30 ظهر)

        • غلات، گوشت، پنیر و سبزیجات

    میان‌وعده عصر (ساعت 15:00)

        • شیر مادر یا شیر خشک - حدود 120 میلی‌لیتر

    شام (ساعت 18:00 تا 19:00)

        • سوپ سبزیجات، تخم‌مرغ

    قبل از خواب (ساعت 20:00)

        • شیر مادر یا شیر خشک - حدود 120 میلی‌لیتر

    دستور پخت غذاهای خانگی ساده برای کودک 8 ماهه

    ایده برای صبحانه

    1. اوپمای سمولینا (Suji)

    اوپمای سمولینا (Suji) برای غذای کودک 8 ماهه
    Image: Shutterstock

    زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه

    مواد لازم:

    • 1/2 پیمانه سمولینا یا سوجی
    • 1/4 قاشق چایخوری روغن حیوانی
    • 1 پیمانه آب
    • اندکی زردچوبه
    • اندکی نمک
    • 1/4 پیمانه سبزیجات (خرد شده)
    • 1/2 قاشق چایخوری تخم خردل یا زیره

    طرز تهیه:

    1. تابه‌ای بردارید و سمولینا را در آن تفت دهید. پس از آماده شدن، آن را کنار بگذارید.
    2. روغن حیوانی را در تابه بریزید و تخم خردل یا زیره را به آن اضافه کنید.
    3. سبزیجات، زردچوبه و نمک را اضافه کنید. تفت دهید و سمولینا را اضافه کنید.
    4. آب را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله نشود.
    5. هنگامی که به غلظت مورد نظر رسید، شعله را خاموش کنید.

    نکته: اطمینان حاصل کنید که کودک شما به آجیل حساسیت نداشته باشد.

    2. حریره سیب زمینی شیرین

    زمان آماده‌سازی: 20 دقیقه مواد لازم:

    • 2 عدد سیب زمینی شیرین (خرد شده، آب‌پز)
    • 1 قاشق چایخوری شکر قهوه‌ای رنده شده
    • 1 پیمانه شیر/شیر بادام
    • 1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین

    طرز تهیه:

    1. سیب زمینی‌های شیرین آب‌پز شده را له کنید. اگر در آن الیاف وجود داشت، جدا کنید.
    2. شیر را در یک قابلمه جداگانه گرم کنید و سیب زمینی شیرین له شده و پودر دارچین را به آن اضافه کنید. به طور مداوم هم بزنید.
    3. شکر قهوه‌ای را اضافه کنید. اجاق گاز را خاموش کنید. بگذارید حریره خنک شود.

    ایده‌های غذایی

    3. کیچری سبزیجات

    کیچری سبزیجات برای غذای کودک 8 ماهه

    زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه

    مواد لازم:

    • 1 قاشق غذاخوری ماش دال (از قبل به مدت یک ساعت خیسانده شده باشد)
    • یک نوک انگشت زردچوبه
    • 1/2 پیمانه برنج (از قبل به مدت یک ساعت خیسانده شده باشد)
    • 1 پیمانه آب

    طرز تهیه:

    1. کلیه مواد را در زودپز بریزید و برای سه سوت بگذارید بپزد.
    2. آن را به خوبی له کنید و گرم سرو نمایید.

    ایده‌های میان‌وعده

    آیا در انتخاب میان‌وعده مناسب برای کودک 8 ماهه خود مردد هستید؟ این گزینه‌های سالم را ملاحظه نمایید:

    4. پوره سیب‌زمینی، لوبیا و نخود (برای میان‌وعده عصر)

    پوره سیب زمینی، لوبیا و نخود برای غذای کودک 8 ماهه

    تصویر: Shutterstock

    زمان آماده‌سازی: 45 دقیقه

    مواد لازم:

    • 1 عدد سیب‌زمینی شیرین
    • 3-4 پیمانه آب
    • 1/4 پیمانه برنج

    طرز تهیه:

    1. پوست سیب‌زمینی شیرین را بکنید و به صورت مکعبی خرد کنید. به خوبی آن را بشویید.
    2. تکه‌های سیب‌زمینی شیرین را با آب و برنج درون یک قابلمه بریزید. بگذارید به جوش آید.
    3. به مدت 40 دقیقه بپزید. پس از پختن با میکسر آن را میکس کنید و گرم سرو نمایید.

    ایده‌های شام

    5. سوپ هویج و سیب با سیب‌زمینی

    زمان آماده‌سازی: 25 دقیقه چه موادی لازم دارید:

    • 1/2 پیمانه سیب (خرد شده)
    • 2 قاشق غذاخوری هویج (پوست‌کنده و مکعبی خرد شده)
    • 1/4 پیمانه سیب‌زمینی (خرد شده)
    • 1 قاشق چایخوری روغن
    • 1 قاشق غذاخوری پیاز (ریز خرد شده)
    • 1 پیمانه آب

    طرز تهیه:

    1. روغن را درون زودپز بریزید، پیاز را اضافه کنید و برای نیم دقیقه تفت دهید.
    2. بقیه مواد را اضافه کنید و برای سه سوت بگذارید بپزد.
    3. پس از پختن، به خوبی آن را میکس کنید و ولرم سرو نمایید.

    8 نکته غذا دادن به بچه هشت ماهه

    غذا دادن به یک بچه 8 ماهه ممکن است خسته‌کننده باشد. ولی این نکات به شما کمک می‌کنند که زمان غذا خوردن را برای خود و کودکتان لذت‌بخش کنید.

    1. وعده‌های غذایی کوچک در طول روز به او بدهید.
    2. هر بار بیشتر از نصف پیمانه غذا ندهید.
    3. بیشتر از یک نوع غذای جدید را همزمان به او معرفی نکنید. بعد از اینکه مطمئن شدید کودک به یک غذای جدید آلرژی ندارد، به سراغ یک غذای جدید دیگر بروید. این‌گونه می‌توانید آلرژی‌های غذایی کودکتان را بشناسید.
    4. به غذاهای فرآوری شده یا تجاری برای کودک نه بگویید، چرا که ممکن است رشد کودک را مختل کنند.
    5. تا جایی که می‌توانید موقع غذا خوردن با کودکتان صحبت کنید و بازی کنید.
    6. غذاهایی را انتخاب کنید که سلول‌های خاکستری مغز را تقویت کنند و انرژی بدن را تأمین کنند.
    7. در دستورهای خانگی شکر و نمک نریزید.
    8. صبور باشید. حتی اگر کودکتان بدغذا است، نگران نباشید.

    به علاوه، مطمئن شوید که موقع غذا دادن، جرعه‌های کوچک آب نیز به کودک می‌دهید تا هیدراته بماند و غذا را راحت‌تر هضم کند.

    سوالات متداول

    1. آیا یک بچه 8 ماهه می‌تواند تخم‌مرغ بخورد؟

    بله. طبق دستورالعمل‌های رژیم غذایی فعلی آمریکا (2015-2020)، تخم‌مرغ باید در رژیم غذایی نوزادان گنجانده شود. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف کولین و DHA در بچه‌های 6-9 ماهه‌ای که تخم‌مرغ می‌خورند به طور قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند. با این حال، از آنجا که تخم‌مرغ یک غذای آلرژی‌زا بالقوه است، اگر برای اولین بار آن را به رژیم غذایی کودکتان اضافه می‌کنید، 3-5 روز صبر کنید تا ببینید آیا هیچ واکنش آلرژیکی رخ می‌دهد یا خیر.

    2. چگونه غذا را برای یک بچه 8 ماهه خرد کنم؟

    می‌توانید در هشت ماهگی، همراه با غذاهای پوره شده، له شده یا صاف شده با بافت نرم، غذاهای غلیظ‌تر و توده‌ای‌تری را نیز به رژیم غذایی کودکتان اضافه کنید. برای جلوگیری از خفگی با برخی از غذاها، غذاهای نرم و غذاهای کروی کوچک، مانند انگور، گیلاس و گوجه‌فرنگی را به قطعات کوچک یا ورقه‌های نازک خرد کنید، در حالی که غذاهای استوانه‌ای، مانند سوسیس و پنیر رشته‌ای، باید به نوارهای نازک کوچک خرد شوند نه به صورت قطعات گرد.

    3. چگونه اسپاگتی به بچه 8 ماهه‌ام بدهم؟

    اسپاگتی یک نوع پاستا است. مطمئن شوید که خوب پخته شده و نرم است تا بتوانید آن‌گونه که می‌خواهید له کنید. اگر نوزادتان به گندم/گلوتن حساسیت دارد، از دادن اسپاگتی به او خودداری کنید یا به تدریج وارد رژیم غذایی‌اش کنید.

    4. یک بچه 8 ماهه چه مقدار شیر خشک باید بخورد؟

    بعد از شش ماهگی، معمولاً می‌توان به کودک به ازای هر کیلو وزنش، 90 تا 120 میلی‌لیتر شیر خشک در روز داد. این مقدار را باید بین 4 یا 5 وعده در طول 24 ساعت تقسیم کنید.

    5. یک بچه 8 ماهه چند بار در روز باید غذا بخورد؟

    یک بچه 8 ماهه باید دو تا سه بار در روز، نصف فنجان غذای نرم بخورد.

    6. یک بچه 8 ماهه روزی چه مقدار آب باید بخورد؟

    پیشنهاد می‌شود روزی 4 تا 8 اونس، یعنی حدود نصف تا یک فنجان آب به او بدهید.

    7. یک بچه 8 ماهه چه مقدار آهن باید از غذاهای جامدش دریافت کند؟

    یک بچه 8 ماهه باید روزی 11 میلی‌گرم آهن از غذاهای جامدش دریافت کند.

    8. چه مواد غذایی حساسیت‌زایی را باید در غذای بچه 8 ماهه حذف کرد؟

    یک سری مواد غذایی هستند که ممکن است حساسیت‌زا باشند و بهتر است در غذای بچه 8 ماهه از آن‌ها استفاده نکنید. مانند شیر گاو، گندم، تخم‌مرغ، بادام زمینی و ماهی. توصیه می‌شود در سال اول زندگی کودک از این‌ها دوری کنید تا از واکنش‌های آلرژیک احتمالی جلوگیری شود.

    9. اگر کودکم غذا نخورد چه کار کنم؟

    آرام باشید و حوصله کنید. بعضی وقت‌ها کودک ممکن است خیلی خسته باشد، حواسش پرت باشد یا اصلاً گرسنه نباشد. پس حواستان به نشانه‌های گرسنگی‌اش باشد و غذاهای رنگارنگ مختلف به او پیشنهاد دهید تا ترغیب شود.

    می‌توانید با غذاهای مختلف برای کودک هشت ماهه خود امتحان کنید چرا که هنوز در حال شکل دادن طعم‌ها و ترجیحات او است. شما هنوز نمی‌دانید به چه چیزهایی ممکن است آلرژی داشته باشد و فقط وقتی غذاهای مختلف را به او بدهید متوجه می‌شوید. استفاده از حبوبات، غلات، میوه‌ها و سبزیجات در رژیم غذایی کودک بعد از شروع غذای جامد، باعث می‌شود تنوع طعم‌ها را تجربه کند و مواد مغذی مورد نیازش را به دست آورد. ما تعدادی دستور غذای ساده هم قرار داده‌ایم که کار شما را آسان‌تر کند.

    منبع: اینجا

    برچسب ها
    غذای کودک
    نویسنده:
    تاریخ بروزرسانی: 10/04/2025
    چقدر از این مقاله رضایت داشتید؟
    good عالی
    mid متوسط
    bad ضعیف

    دیدگاه شما

    36 دیدگاه
    • عاطی
      ۲۰:۳۲ | ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
      0

      سلام وقت بخیر یه سوال داشتم داخل کارت و حتی اینترنت نوشته زیر یک سال نمک نخرن بچه ها ولی داخل کارتشون نوشته نان مجازه بخوره حالا باید خودمون نون درس کنیم یا ایکنه نونای بیرون مشکلی نداره ؟ممنون

    • نیلا
      ۱۴:۵۴ | ۱۳۹۹/۱۰/۲۹
      0

      باسلام و خسته نباشی خدمت دوستای گلم , لطفا راهنمای کنید دخترم ۸ماهشه و رفلاکس هم داره میشه بگید چ غذا و میوهایی بهش بدم ک وزن گیریش خوب بشه

      مامانم
      ۱۲:۰۷ | ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
      0

      سلام نیلا جان قبل هر تغذیه ی اینو در نظر بگیر که "تغذیه بیش از حد نوزاد رفلاکس اسید معده او را بدتر می کند" و مطمئن شوید کودک شما رژیم متعادل داشته باشد هر کودک منحصر به فرد است ولی بطور کلی "پوره سبزیجاتی مانند سیب زمینی، هویج، کدو تنبل، جعفری و سیب زمینی شیرین"

    • کیان
      ۱۰:۱۳ | ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      0

      بچه ۸ماهه دارم چن روزیبوست داره چیکارکنم خوب بشه

      مهرسام و مهرسانا
      ۰۶:۱۲ | ۱۴۰۰/۰۳/۱۱
      0

      سلام عزیزم. دم کرده بارهنگ بدین. بارهنگ رو بشورین بریزین تو لیوان اب جوش و یکمی هم نبات بندازین. حل شد بدین بخورن کوچولوتون خوب میشه انشالله

      مرضبه
      ۱۴:۰۳ | ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
      0

      گلابی و کدوحلوایی یا کدوسبز بهش بده

    • مرضیه
      ۰۴:۰۷ | ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
      0

      سلام کودک ۹ ماه دارم .اوایل که غذاخور شد زیاد غذا میخورد و اللن یه هفته ای هست غذا درست نمیخوره.باید چیکار کنم؟ میشه دستور چندتا غذای جدید رو بدید؟

    • راحیل
      ۰۶:۳۰ | ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
      0

      با سلام و خسته نباشید. کودک ۸ ماهه دارم خیلی نفخ میکنه شبها مدام دل پیچه داره نمیدونم چیکارش کنم نمیشه غذا هم بهش ندم

    • مهرسا
      ۱۰:۲۸ | ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
      0

      سلام از چند ماهگی می توانیم به کودک خرما و لیموشیرین بدهیم ممنون از شما.

    • الهه
      ۲۲:۲۵ | ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
      0

      سلام بچه ۳۴ ماهه دارم خوب وزن نمیگیره چه کار کنم ۱۲ ماهه است

    • بارانا
      ۱۶:۱۶ | ۱۳۹۹/۰۵/۰۶
      0

      سلام .میشه لطفا جدول میوه های مجاز برای کودک ۷ ماه تا ۱ سال رو بگین ؟ ممنون

    • افسون
      ۲۱:۴۸ | ۱۳۹۹/۰۴/۲۹
      0

      سلام جواب خیلی از سوال هام اینجا گرفتم ممنونم ازتون

    • پریا
      ۱۱:۴۶ | ۱۳۹۸/۱۱/۰۱
      0

      سلام میشه بگید باید چیکار کنم

    • پریا
      ۱۱:۴۰ | ۱۳۹۸/۱۱/۰۱
      0

      سلا خسته نباشید من بچم ٨ماهشه وشیر خیلی کم درم کرسنه میمونه و بخاطر این که شکمش کار نمیکنه میترسم بهش غذا دم چیکارنم

      مامانم
      ۰۸:۲۳ | ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
      0

      سلام وقتی پیزی نمیخوره چطور باید شکمش کار کنه؟؟ اول شما سعی کنید شیر خودتون رو با تغذیه بهبود بدین که مطلب لینک پایین می تونه کمکتون کنه https://mamanam.com/1943 شما غذای بچه رو شروع کنین و بدین شکمش هم کار میکنه

    • شهلا
      ۲۰:۵۸ | ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
      0

      آیاسیب وپرتقال برای کودک9ماهه مناسب است

      مامانم
      ۱۱:۱۷ | ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
      0

      سلام بله میتونین به صورت آب سیب یا آب پرتقال بهش بدین.

    • سهیلا
      ۰۵:۴۰ | ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
      0

      سلام من کودک 8 ماهه دارم از لحاظ مالی بسیار ضعیف هستم اگر کسی توانایی کمک مالی دارد بخاطر کودکم کمک کند متشکرم 6037997532814192

    • افسون
      ۰۸:۰۶ | ۱۳۹۸/۰۴/۱۰
      0

      عالیه عاااااااالی

    • نفس خرمی
      ۲۱:۰۶ | ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
      0

      بازم ممنون از پاسخگوییتون و راهنمایی های محشرتون واقعا بهترین تجربه رو گرفتم :

    • نفس خرمی
      ۲۱:۰۳ | ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
      0

      واااااقعا پیج جالبیه ولی حیف من نمیتونم سوال یا نظرم را بنویسم چون ثبت نام و .... میخواد که من اصلا از ثبت نامش سردرنمیارم ??

      مامانم
      ۲۰:۱۲ | ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
      0

      ثبت نام نمیخواد و اختیاره کافیه سوال یا نظرتون رو بنویسین بعد از تایید مدیر در سایت نمایش داده میشه

      سمانه
      ۰۷:۴۳ | ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      0

      من تازه گروه دیدم منم یه پسر هشت ماهه دارم که وزن گیری خوبی نداره امیدوارم گرو ه شماموثر باشه

      سمانه
      ۰۷:۴۶ | ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      0

      پسر من هشت کیلو وهشت ماهشهوزن تولدش۳/۵۵۰وزنش خوبه؟

    • زهرا
      ۰۸:۴۹ | ۱۳۹۷/۰۳/۰۵
      0

      :)سلام کودک نه ماهه ۷نیم کیلوهست آیاوزنش نرمال است‌‌

      مامانم
      ۱۰:۵۵ | ۱۳۹۷/۰۳/۰۵
      0

      سلام برای اینکه وزن ایده آل بچه رو حساب کنید 9 + سن به ماه / 2 9 + 9 / 2 = 9 وزن کودک شما باید نه کیلو باشه ، ویتامین هاشو بهش بدین و غذاهای مقوی بهش بدین.

      رمیصا
      ۰۹:۳۴ | ۱۳۹۹/۱۱/۰۹
      0

      سلام ببخشیدمن دخترم هفت ماهه بدنیااومده یک کیلوبودالان ۱۰ماهشه بایدچن کیلوباشه ک نرماله؟هفت کیلونیمه

      فاطمه
      ۱۸:۱۰ | ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
      0

      پسر منم ۸ ماهشه ۷ کیلو دیگه دیوانه شدم چیزی نمیخوره شیرخشکم کم میخوره

    • بنیتا
      ۱۸:۱۴ | ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      0

      سلام وقت بخیر دخترم هشت ماهشه و کمبود آهن داره دوست دارم از طریق غذای روزانه این کمبود آهن رو جبران کنم بیشتر از چه چیزایی استفاده کنم؟؟؟

      مامانم
      ۰۸:۱۸ | ۱۳۹۷/۰۲/۱۰
      0

      سلام سبزیجات برگ سبز، تخم مرغ،حبوبات، ماهی، انواع میوه ها، آجیل و ... که حوی آهن هستند.

    • سمیرا
      ۰۴:۴۹ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
      0

      سلام و خسته نباشید, از کدام میوه ها در تغذیه کودک 8 ماهه میشود استفاده کرد؟

      کارشناس مامانم
      ۰۴:۵۰ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
      0

      سلام عزیزم , گزینه های محبوب کودکان در هشت ماهگی موز، گلابی، آووکادو، گیلاس، توت فرنگی و هلو می باشد.

    • الناز
      ۰۴:۴۹ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
      0

      سلام و خسته نباشید , در هشت ماهگی میوه را به چه صورتی به کودک بدهیم بهتر است؟

      کارشناس مامانم
      ۰۴:۵۰ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
      0

      سلام عزیزم , توصیه می شود که مطمئن شوید هر گونه مواد غذایی که در تغذیه کودک خود قرار می دهید، نیمه جامد باشد. میوه هایی از جمله مواد غذایی مفید برای نوزادان در این سن هستند، اما باید به خوبی له شده و بدون هیچ گونه توده ای باشند.

    • بهار
      ۰۴:۳۴ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
      0

      سلام وخسته نباشید, بهترین زمان برای استفاده از نان در تغذیه کودک چه زمانی میباشد؟

      کارشناس مامانم
      ۰۴:۳۴ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
      0

      سلام عزیزم , 8 ماهگی زمان مناسبی برای مصرف نان در کودکان است.