خانه نوزاد و کودک کودک علائم شایع آنفولانزا در کودکان و 7 درمان خانگی
علائم شایع آنفولانزا در کودکان و 7 درمان خانگی

علائم شایع آنفولانزا در کودکان و 7 درمان خانگی

دسته بندی : کودک

اگر سیستم ایمنی بدن کودک شما قوی نباشد، در برابر هیچ کدام از بیماری ها مقاومت نخواهد کرد و در نتیجه به آسانی مورد حمله ی بسیاری از بیماری ها قرار خواهد گرفت. آنفلوانزا از جمله بیماری های شایع و شناخته شده ای است که مشکل تمام کودکان بوده و هر کودکی حداقل یک بار به این بیماری مبتلا خواهد شد. برخی از کودکان به دلیل مقاومت کم بدنشان، مستعد ابتلا به آنفولانزا هستند و این بیماری در فصل زمستان به دلیل سردی و خشکی هوا در بین کودکان بسیار شایع می شود.

در این مقاله:

    دانستن این که چه زمانی کودک شما به آنفولانزا مبتلا شده است، همچنین دانستن راه های درمان خانگی و صحیح این بیماری می تواند به شما در درمان سریع تر کودکتان کمک کند و کودک شما خیلی راحت تر از شر این بیماری رها شود.

    علائم آنفولانزا در کودکان :

    آنفولانزا به دلیل داشتن برخی ازعلائم مشترک با سرماخوردگی، می تواند با آن اشتباه گرفته شود. با این حال، شما در صورت دیدن نشانه های زیر در کودکان بیمار خود، باید با احتیاط برخورد کنید:

    1. تب شدید به خصوص اگر بالاتر از 101 درجه باشد
    2. لرز
    3. خستگی و ضعف
    4. مشکل تنفسی
    5. سرفه و گلو درد
    6. آبریزش بینی
    7. درد بدن و سردرد
    8. استفراغ و درد معده
    9. اسهال
    10. بی اشتهایی

    اگر شما هر یک از علائم معرفی شده را در کودک خود مشاهده کردید، ممکن است او مبتلا به آنفولانزا شده باشد. تب او به احتمال زیاد تا یک هفته ادامه خواهد داشت، هر چند سایر علائم، ممکن است با دارو و درمان مناسب، در زمان کوتاه تری از بین بروند.

    چه عواملی باعث شیوع بیماری آنفولانزا در کودکان می شود؟

    علت اصلی بروز بیماری آنفولانزا، ویروس آنفولانزا است، که سه نوع آنفولانزای A ، Bو C را شامل می شود. شایع ترین فصل برای شیوع آنفولانزا از آذر ماه تا ماه بهمن می باشد. در این ماه ها کودکان شما بیشتر مستعد ویروس آنفولانزا و بیماری های دیگر خواهند بود.

    بیماری آنفولانزا بسیار مسری است و می تواند به راحتی از کسی که در حال حاضر حامل ویروس این بیماری است، به فرد دیگری سرایت کرده و او را مبتلا نماید. بنابراین، نگه داشتن کودکان خود دورتر از مبتلایان به آنفولانزا و محافظت کردن از کودک خود با تغذیه ی مناسب و به دور از عفونت ها، برای حفظ سلامتی او بسیار مهم است.

    چگونه از بیماری آنفولانزا در کودکان پیشگیری کنیم؟

    واکسن آنفولانزا بهترین درمان برای پیشگیری از این بیماری است. اگر بیش از شش ماه از زمان تولد کودک شما گذشته باشد، شما می توانید کودک خود را یک بار در هر سال بر علیه این بیماری واکسینه کنید. واکسینه کردن بعضی از کودکانی که دارای علایم بیماری های مزمن مانند آسم هستند، نسبت به کودکان دیگر بسیار ضروری و لازم است.

    b2ap3 large ANFOLANZA2

    روش های خانگی پیشگیری از آنفولانزا در کودکان:

    1. دست های خود را قبل از انجام کارهای مربوط به کودک خود به درستی و با دقت بسیار بشویید، به خصوص اگر خود شما سرفه می کنید و یا مبتلا به سرماخوردگی هستید.
    2. در صورت مشکوک بودن به بیماری خودتان، چشم ها، بینی و دهان کودک خود را لمس نکنید. چون این کار می تواند باعث گسترش میکروب شده و از راه چشم، بینی و دهان به راحتی به کودکتان سرایت کند.
    3. تمام ظروفی که کودکتان در آن ها غذا می خورد، باید به درستی و دقت تمیز شود.
    4. همه لباس های کودکتان باید قبل از پوشاندن به او ضدعفونی گردد. حتی اسباب بازی های او هم باید به طور کامل هر چند وقت یک بار ضد عفونی شوند، تا از سرایت آلودگی، ویروس ها و میکروب ها به کودکان جلو گیری شود.
    5. سعی کنید اتاق کودکان خود را خشک و گرم نگه دارید. چون ویروس ها در چنین محیطی به سادگی امکان رشد نخواهند داشت، در صورتی که در مکان های مرطوب و سرد، رشد ویروس ها به راحتی انجام می گیرد.

    اگر آنفولانزای کودک درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟

    اگر این بیماری به موقع درمان نشود، می تواند به ذات الریه یا عوارض دیگر، که ممکن است بدن کودکتان برای پذیرش آن بیماری مستعد باشد، تبدیل شود.

    راه های درمان خانگی کودک مبتلا به آنفولانزا :

    1. مطمئن شوید که کودک شما در دوران بیماری، استراحت و خواب مناسب وکافی داشته باشد.
    2. نوشاندن مقدار زیادی مایعات به کودکان در طول بیماری، به شستن درون بدن آن ها از سموم و ویروس ها کمک کرده و همچنین در حفظ آب بدن کودک با وجود تب شدید موثر خواهد بود.
    3. داروهای مناسب برای کودکان مبتلا به آنفولانزا، با توجه به سن آن ها تجویز می شود. تامیفلو رایج ترین داروی توصیه شده برای کودکان است. اگر در این دوران از داروهای ضد درد به مقدار زیادی استفاده کنید، ممکن است عوارض جانبی جدی را در کودکان ایجاد کند.
    4. قرص مسکن استامینیفون می تواند با تجویز پزشک برای کاهش درد بدن کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
    5. اگر سن کودک شما از شش ماه گذشته و هنوز واکسن آنفولانزا را دریافت نکرده، حتما در اولین فرصت با پزشک او مشورت کرده کودک خود را واکسینه کنید. گاهی اوقات، واکسن آنفولانزا به صورت اسپری بینی به کودکان تزریق می شود.
    6. ازدستگاه های مکش برای خارج نمودن مخاطی که راه های بینی و گلوی او را بسته و نفس کشیدن را برای کودک شما سخت کرده اند، استفاده کنید.
    7. اگر کودک شما کمتر از شش ماهه است، اطمینان حاصل کنید که همه افرادی که در تماس با او هستند، واکسینه شده و هیچ کس مبتلا به آنفلوآنزا نباشد.

    چه زمانی باید کودک مبتلا به آنفولانزا ، توسط پزشک ویزیت شود؟

    زمان هایی که شما باید فورا با یک دکتر متخصص اطفال در مورد آنفولانزای کودک خود مشورت کنید، عبارتند از:

    1. کودک شما سرحال نباشد و نتوانید تب او را پایین بیاورید.
    2. استفراغ یا اسهال او قطع نشود.
    3. کودک شما مشکل تنفسی داشته باشد.
    4. نشانه هایی مانند تب و درد حتی پس از یک هفته در بدن او باقی بماند.
    5. رنگ پوست بدن کودک شما مایل به آبی شود.

    در حالی که آنفولانزا خود یک بیماری بسیار جدی نیست، ولی می تواند به مشکلات جدی دیگری در کودکان منجر شود. با توجه به علائم آنفلوانزا، اگر کودک شما در مرحله اول ابتلا به این بیماری و با در نظر گرفتن اقدامات احتیاطی مناسب، همراه با مراقبت های پزشکی به موقع درمان شود، بهترین راه برای حفظ کودک شما از عوارض بعدی این بیماری خواهد بود.

    b2ap3 large ANFOLANZA3

    خوراکی هایی که به درمان آنفولانزای کودکان کمک می کند:

    1. آش و سوپ که با اشکنه مرغ درست شده باشد، برای کودک شما بسیار مفید است چرا که هم آب مورد نیاز بدن را تامین میکند ، هم از گلودرد جلوگیری میکند.
    2. چای و نوشیدنی های گرم که در این روزها بسیار کمک کننده است.
    3. لیمو شیرین، گریپ فروت و پرتقال منبع ویتامین سی هستند و میتوانند برای درمان کودک بسیار موثر باشند، فقط فراموش نکنید که نباید میوه یا آبمیوه خنک باشد.
    4. خوردن موز می توان اسهال را برطرف کند و بدن را قویتر کند.
    5. اگر فرزند شما میتواند لبنیات بخورد، شیر و ماست که دمای معتدلی دارند و خنک نیستند بهترین گزینه برای مبارزه با عفونت ها هستند، ماست پروبیوتیک به تعادل باکتری های روده بسیار کمک می کند.
    6. نکته مهم درباره تغذیه در زمان ابتلا به آنفولانزای کودکان این است که از خوردن شیرینیجات باید پرهیز کنند تا بدن زودتر به حالت اولیه برگردد.

     

    نویسنده:
    تاریخ بروزرسانی: 29/03/2025
    چقدر از این مقاله رضایت داشتید؟
    good عالی
    mid متوسط
    bad ضعیف

    دیدگاه شما

    28 دیدگاه
    • سوگل
      ۱۲:۳۷ | ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
      0

      سلام من یه دختر۹ماهه دارم ازامروزصبحه دچارتب شدید واسهال واستفراغ شده آیا آنفولانزاهست

      مامانم
      ۱۰:۴۷ | ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
      0

      سلام همیشه داشتن علائم نشانه وجود اون بیماری نیست، سعی کنین تبشو پایین بیارین و مایعات خیلیییی زیاد بهش بدین و حتما به متخصص کودکان ببرینش

    • مامان اراد
      ۰۷:۴۲ | ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
      0

      سلام پسرم۵ سالشه سردر شدید داره طوری ک ۵ دقیفا خوبه دوباره گریه میکنه ک سردردم بالا هم میاره، تب هم کم داره دکتر گفت انفولانزا گرفته..میخاستم بدونم سردرش تا کی ادامه داره یا نمیخاد ازسرش عکس گرفته بشه اخه ب بروفن هم جواب نداد براش شیاف داده

      مامانم
      ۱۳:۲۱ | ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
      0

      سلام اگر ویروس باشه باید دوره اش رد بشه و با مسکن ها دردش کم بشه، چون بچه اس نمیشه از هر مسکنی استفاده کرد پیشنهاد میکنم ببرینش پیش متخصص کودکان تا دقیق تر معاینه بشه

    • متین
      ۱۴:۳۵ | ۱۳۹۷/۰۲/۱۱
      0

      سلام پسرم7ماهو6روزشه ندود5روزتب داشت وبیحال بودباابریزش دینی آخه دندونم داره درمیاره منم دکترنبردمش الان دوروزه صورتش دون دون قرمززدبالرز میکنی خیلیم آن اشتهاشدولی تب نداره به نظرتان چیکاکنم

      مامانم
      ۰۵:۴۵ | ۱۳۹۷/۰۲/۲۲
      0

      حتما ببرینش پیش دکتر تا معاینه بشه

      محمد
      ۲۳:۰۲ | ۱۳۹۸/۱۲/۰۲
      0

      رزوالا نام مریضی هست وبی خطر

    • سامان
      ۱۶:۴۸ | ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
      0

      سلام، من یه پسر 4 ساله دارم که تب داره و اشتهاش هم کم شده بردم دکتر واسش چن تا آمپول و شربت تجویز کرده، اما گه گاه تبش میره بالا و کسله ، خواستم بدونم دوره نقاهت این بیماریچند روزه

    • بردیا
      ۲۰:۴۳ | ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
      0

      سلام پسرم ۲ماهشه امروزمیبینم سرفه میکنه علتش چیه

      مامانم
      ۰۶:۵۱ | ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
      0

      سلام محیط خونه رو مرطوب نگه دارید، اگه علائم دیگه ای مثل عطسه، تب و ... داشت احتمالا سرما خورده

    • آمنه
      ۱۴:۱۷ | ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
      0

      سلام پسر من هشت ماه وبیست وهفت روزشه دیروز خیلی تبش بالا بود هر شیش ساعت بهش شیاف زدم تا که امروز بهتره شده از دیروز اما امروز دوباراسهال رفته یعنی انفلانزا گرفته یا یه سرماخوردگیه؟؟؟؟

      مامانم
      ۱۵:۴۰ | ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
      0

      سلام صرفا با این علائم نمیشه گفت سرماخورده میتونه عاما دیگه ای داشته باشه، درآوردن دندون هم میتونه بچه رو بی حال کنه، مایعات بهش زیاد بدین اگه فردا دوباره علائم داشت ببرینش دکتر تا معاینه بشه

    • شيما
      ۱۰:۰۸ | ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      0

      سلام دختر من ٢١ ماهشه انفولانزا گرفته بعد از يك هفته تبش قطع شد ولي اصلا ً اصلا غدا نميخوره كاملا بي اشتهاست چيكار كنم

      مامانم
      ۱۷:۰۶ | ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      0

      سلام خوب این کمی طبیعیه، بیشتر مایعات مقوی بهش بدین

    • مهسا
      ۰۸:۲۸ | ۱۳۹۶/۱۱/۱۲
      0

      سلام ببخشید دختر من 1 سال داره الان 2 روزه استفراغ میکنه و تب خیلی شدیدی هم میاد سراغش غیره اون هیچ علاعمی نداره متخصص هم بردیم 2 تا امپول دا که گفت هر کدوم و باید یک سوم تزریق کنین بعدش حالش بهتر میشه ولی باز خوب نشده میشه راهنمایی کنین که چیکار باید بکنیم؟

      مامانم
      ۰۸:۲۵ | ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      0

      سلام سعی کنید طبق دستور پزشک داروهاشو بهش بدین، مایعات فراوان بهش بدین تا بدنش سم زدایی بشه و تبشو کنترل کنید، اگه بهتر نشد باید دوباره معاینه بشه متاسفانه بدون معاینه نمیشه نظری داد.

    • پریا
      ۰۵:۳۰ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام و احترام خدمت مامانم عزیز, آیا بیماری آنفلوانزا مسری است؟

      کارشناس مامانم
      ۰۵:۳۱ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام گلم , بله بیماری آنفولانزا بسیار مسری است و می تواند به راحتی از کسی که در حال حاضر حامل ویروس این بیماری است، به فرد دیگری سرایت کرده و او را مبتلا نماید.

    • آذر
      ۰۵:۳۰ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام وخسته نباشید , شایع ترین فصل برای شیوع آنفلوانزاد کدام است؟

      کارشناس مامانم
      ۰۵:۳۲ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام عزیزم , . شایع ترین فصل برای شیوع آنفولانزا از آذر ماه تا ماه بهمن می باشد.

    • فاطمه
      ۰۵:۳۰ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام وقت بخیر, علت اصلی آنفلوانزا چیست؟

      کارشناس مامانم
      ۰۵:۳۲ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام عزیزم , علت اصلی بروز بیماری آنفولانزا، ویروس آنفولانزا است، که سه نوع آنفولانزای A، B و CC را شامل می شود.

    • مینا
      ۰۵:۳۰ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام و خسته نباشید , علائم آنفلوانزا چیست؟

      کارشناس مامانم
      ۰۵:۳۲ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام عزیزم , 1. تب شدید به خصوص اگر بالاتر از 101 درجه باشد 2. لرز 3. خستگی و ضعف 4. مشکل تنفسی 5. سرفه و گلو درد 6. آبریزش بینی 7. درد بدن و سردرد 8. استفراغ و درد معده 9. اسهال 10. بی اشتهایی

    • مریم
      ۰۵:۲۹ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام وقت بخیر, آنفلوانزا در کدام فصل از سال بیشتر کودکان را مبتلا میکند؟

      کارشناس مامانم
      ۰۵:۳۳ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام عزیزم , برخی از کودکان به دلیل مقاومت کم بدنشان، مستعد ابتلا به آنفولانزا هستند و این بیماری در فصل زمستان به دلیل سردی و خشکی هوا در بین کودکان بسیار شایع می شود.

    • بهار
      ۰۵:۲۹ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام و خسته نباشید , آنفلوانزا چیست؟

      کارشناس مامانم
      ۰۵:۳۲ | ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0

      سلام عزیزم, آنفلوانزا از جمله بیماری های شایع و شناخته شده ای است، که مشکل تمام کودکان بوده و هر کودکی حداقل یک بار به این بیماری مبتلا خواهد شد.