روش کنترل تاثیرات اختلالات خوردن در بارداری

روش کنترل تاثیرات اختلالات خوردن در بارداری

همانطور که می دانید امروزه، نرخ چاقی نسبت به چند سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است. با این حال، تعداد زیادی از افراد به اهمیت رژیم غذایی سالم پی برده و برای داشتن وزن ایده آل، تلاش می کنند. با همه این تلاش ها، برخی از این تفکرات باعث پیدایش اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی و پرخوری عصبی در انسان، به ویژه زنان باردار شده است. در واقع، افراط بیش از حد در هرکدام از این مشکلات می تواند اثرات منفی بر روی سلامت مادر باردار و جنین داخل رحم او بگذارد.

بروز اختلالات در غذا خوردن زنان باردار چه تاثیری بر سلامت مادر و جنین داخل رحم او دارد؟
آیا بروز اختلالات در غذا خوردن زنان باردار تاثیری بر روند حاملگی این افراد می گذارد؟

در ابتدا، لازم است به یاد داشته باشید زنان بارداری که مبتلا به اختلالاتی در غذا خوردن خود می شوند، بیشتر از سایر زنان دچار استرس و اضطراب خواهند شد. همچنین، تغییراتی که در شکل بدن زنان باردار رخ می دهد و افزایش وزن مرتبط با پیشرفت دوران بارداری می تواند به بدتر شدن اختلال در غذا خوردن این افراد منجر شود. یادتان باشد كه این اختلالات می تواند اثرات سوء بر رشد و سلامت نوزادان داخل رحم زنان باردار نیز داشته باشد.
نتایج تحقیقات مختلف در مورد چگونگی پیشرفت روند بارداری زنان نشان می دهد كه اختلالات در غذا خوردن این افراد می تواند به اشکال مختلفی، بر سلامت بدن خود این افراد و جنین داخل رحمشان تاثیر بگذارد. البته، فراموش نکنید برخی از زنانی که دچار اختلال در غذا خوردن هستند، در دوران بارداری خود هم در همان حالت باقی می مانند، در حالی که در برخی دیگر از زنان مبتلا به این اختلالات، با آغاز دوران بارداری بهبود یافته و یا بدتر می شوند.
انجام یک مطالعه وسیع که بر روی بیش از 12000 زن باردار که دارای سابقه اختلالات در غذا خوردن بودند، نشان داد که وضعیت بدن آن ها با حامله شدن بهبود یافته است. با این حال، همه آن ها در ادامه روند حاملگی خود از اضافه شدن بیش از حد وزن بدنشان ابراز نگرانی کرده  و سعی کرده اند كه پس از مصرف یك وعده غذای کامل، آن را با حالت استفراغ از معده خود خارج کنند.

تاثیر اختلالات غذا خوردن بر جنین داخل رحم :

همیشه این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که بروز اختلال در غذا خوردن زنان باردار می تواند تاثیرات منفی بر روند بارداری خود این افراد و رشد جنین داخل رحمشان داشته باشد. برخی از عوارض شایعی که در بدن زنان باردار، با بروز اختلالات غذا خوردن دیده می شود، عبارتند از:

•    بروز مشکلات تنفسی در مادران حامله
•    به دنیا آوردن نوزاد مرده
•    داشتن وزن کم نوزاد در هنگام تولد
•    مبتلا شدن مادران حامله به بیماری دیابت دوران بارداری
•    مرگ جنین در داخل رحم مادر باردار
•    بروز زایمان زودرس
•    مبتلا شدن مادران باردار به بیماری پره اکلامپسی
•    بروز مشکل افسردگی در زن حامله
•    سقط جنین در مراحل مختلف دوران بارداری
•    افزایش خطر له دنیا آوردن نوزاد با روش سزارین
•    ایجاد تاخیر در رشد جنین داخل رحم مادران باردار
•    بروز عوارض خطرناک در حین انجام زایمان طبیعی توسط مادر باردار
•    بالا رفتن فشار خون زنان حامله
•    افزایش بیش از حد وزن مادران باردار
•    بروز اختلالات جنینی در مراحل مختلف بارداری
با توجه به این موضوع که خطرات بهداشتی زیادی در دوران بارداری زنان، مرتبط با اختلالات غذا خوردن است، اغلب پزشکان متخصص زنان و زایمان توصیه می کنند که زنان مبتلا به این بیماری قبل از اینکه بخواهند باردار شوند، باید به طور کامل درمان شده و این بیماری در بدن خود ریشه کن كنند. برای درمان این بیماری، زنان باردار باید از روش های حرفه ای و پزشکان متخصص زنان و زایمان کمک بگیرند.

مدیریت اختلالات غذا خوردن زنان در دوران بارداری:

زنان مبتلا به اختلالات غذا خوردن در دوران بارداری، باید از علم پزشکی کمک گرفته و تحت نظر متخصصین روانشناسی قرار گیرند، تا مشکلات روانی خود را در اسرع درمان كنند. در واقع، این افراد باید به دنیال روش هایی باشند كه در بیشتر اوقات به دنبال غذا خوردن نروند. در ادامه این مقاله، برخی از دستورالعمل های ساده که عمل کردن به آن ها می تواند وضعیت زنان مبتلا به این اختلال را بهبود بخشد و دوران بارداری سالمی را به آن ها عطا کند، بیان شده است. برخی از این موارد عبارتند از:

•    این بیماران باید سعی کنند تا برنامه ملاقات خود با دکتر متخصص را در اسرع وقت انجام داده و به او اجازه دهند تا روند درمان را به موقع انجام دهد. همچنین، این افراد باید در مورد ایمنی دوران بارداری و روش های درمان اختلال در غذا خوردن، به دکتر معالج خود اطمینان داشته باشند.
•    به طور مداوم به خودتان یادآوری کنید که هدف از بارداری (علاوه بر داشتن بچه)، داشتن وزن سالم در طول این مرحله سخت زندگی است. به همین دلیل، برای دستیابی به موفقیت همیشه به دنبال وعده های غذایی متعادل بوده و با مصرف مقدار مناسبی از مواد مغذی نیاز بدن خود و کودک درحال رشدتان را برآورده کنید.
•    به خاطر داشته باشید كه شما باید برای رسیدن به این هدف بزرگ به دنبال کمک گرفتن از یک پزشك متخصص تغذیه باشید، تا بتوانید با درک درست از غذا خوردن سالم و دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل، سلامت خود و جنین داخل رحمتان را تضمین کنید.
•    هیچ وقت از رسیدن به هدف بزرگ خود که داشتن بدن و فرزند سالم است، غافل نشوید.
•    سعی کنید تا بیشتر، در جلسات گروهی  درمانی زنان مبتلا به اختلال در غذا خوردن شرکت نموده و از تجارب این زنان برای درمان بیماری خود استفاده کنید.
•    همیشه یک وقت ملاقات با پزشک متخصص زنان و زایمان داشته باشید تا بتوانید با چک کردن وضعیت بدن خود در دوران بارداری، از روند سالم این دوره مطمئن شده و عواملی را که بر سلامت جنین داخل رحمتان تاثیر می گذارد، به موقع از بین ببرید. یادتان باشد هر روزی که از مبتلا شدن شما به اختلال در غذا خوردن بگذرد، ممکن است عوارض جبران ناپذیری بر سلامت نوزادتان به وجود آید.
•    به دکتر معالج خود اجازه دهید تا شما را به دقت در طول دوره بارداری معاینه کرده و وضعیت سلامتی فرزندتان را بررسی کند.
•    گفتگو کردن با دکتر متخصص زنان و زایمان در مورد استفاده از مکمل های تغذیه ای بسیار مهم بوده و برای جلوگیری از افزایش بیش از حد وزن مادر باردار و جنین داخل رحم او در طی كل دوران بارداری ضروری است.
مطمئن شوید که جست و خیز زیاد و افراط کردن در انجام فعالیت های ورزشی لازم نیست! در واقع، شما می توانید با مصرف متعادل گروه های غذایی خاص مانند چربی ها و قندها در این دوره از زندگی، سلامت خود و فرزند داخل رحمتان را تضمین نمایید. در نهایت، به خاطر داشته باشید كه استفاده کافی از هر گروه غذایی برای تمام زنان باردار ضروری است.

خواندن چگونه تغذیه پیش از بارداری از زایمان زودرس پیشگیری می کند؟ به شما مادر عزیز توصیه میشود.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/