بیماری های مقاربتی زنان در بارداری و آنچه باید بدانید

بیماری های مقاربتی زنان در بارداری و آنچه باید بدانید

آیا شما هم ، با پیشرفت روند بارداری خود، در حال از دست دادن وزن هستید؟ آیا شما هم از داشتن تب و احساس خستگی در دوران بارداری شکایت دارید؟ اگر جواب شما هم به پرسش های ذکر شده مثبت است، باید بدانید كه احتمالا از یک نوع بیماری منتقله از راه جنسی و یا STD رنج می برید. در واقع، شما نیاز دارید كه برای محافظت از سلامت خود و کودک داخل رحمتان در برابر عواقب شدید این نوع بیماری های مقاربتی، بلافاصله با یک دکتر متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. خواندن مقاله زیر، همه چیز را در مورد بیماری های STD در دوران بارداری برای شما بازگو خواهد كرد.

بیماری مقاربتی چیست؟

در ابتدا، لازم است به خاطر داشته باشید بیماری های مقاربتی بیماری هایی هستند که عامل بروز آن ها باکتریایی و ویروسی بوده و از طریق دستگاه تناسلی، دهان و یا داشتن رابطه جنسی مقعدی با یک فرد آلوده به STD به بدن زنان انتقال می یابد. فراموش نکنید كه مبتلا شدن زنان حامله به بیماری های مقاربتی می تواند عواقب جدی برای خود مادر و نوزاد متولد نشده آن ها داشته باشد. به همین دلیل، بلافاصله بعد از تشخیص ابتلا به بیماری STD، در اسرع وقت و قبل از بروز عواقب شدید، حتما به دنبال مراقبت های فوری پزشکی برای درمان بیماری خود باشید.  شایع ترین نوع معمول از بیماری های مقاربتی زنان در دوران بارداری عبارتند از:

•    HPV و یا زگیل تناسلی در بدن زنان حامله
•    کلامیدیا در بدن زنان حامله
•    سوزاک در بدن زنان حامله
•    هپاتیت B در بدن زنان حامله
•    سیفلیس در بدن زنان حامله
•    تب خال ناحیه تناسلی در بدن زنان حامله
•    HIV / AIDS در بدن زنان حامله
•    تریکومونا در بدن زنان حامله

علل بروز بیماری های مقاربتی در بدن زنان باردار:

بیماری های مقاربتی از طریق دهان، ناحیه تناسلی و مقعد، با داشتن رابطه جنسی با یک فرد آلوده رخ می دهند. فراموش نکنید كه برخی از این بیماری ها علاوه بر رابطه جنسی، ممکن است به علت تماس گرفتن مادر باردار با یک شی نوک تیز مانند سوزن و سایر وسایل آلوده، به اشتراک  گذاری اشیاء خانگی مانند مسواک و تماس با خون آلوده و یا زخم های باز یک فرد آسیب دیده رخ دهد. همچنین، یادتان باشد كه برخی از عفونت های STD موجود در بدن مادران باردار می تواند از طریق جفت به جنین داخل رحم این افراد انتقال یافته و یا در هنگام پاره شدن کیسه آب، بر اثر  وارد شدن نیروی روند زایمان به نوزاد آن ها سرایت کند. البته، انتقال این نوع عفونت ها به بدن نوزادان کاملا جدی بوده و در طولانی مدت، مسائل جدی مربوط به سلامت برگشت ناپذیر جنین را به دنبال خواهد داشت. علاوه بر این موارد، بروز بیماری های مقاربتی در مادران حامله می تواند خطر سقط جنین، تولد زودرس نوزادان، انجام زایمان زودرس، پارگی زودرس پرده های جنینی (PROM)، عفونت رحم و مرده زایی را در بدن زنان حامله به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

نشانه های مبتلا شدن زنان حامله به بیماری های مقاربتی:

به خاطر بسپارید كه علائم بروز بیماری های مقاربتی در دوران بارداری زنان ظاهری بوده و به راحتی قابل شناسایی هستند. در ادامه این مقاله، برخی از علائم برجسته بیماری های مقاربتی در بدن زنان حامله بیان شده است، که عبارتند از:

•    بروز بثورات پوستی همراه با درد و یا بدون درد در بدن زنان باردار
•    بروز Acnes در بدن زنان باردار
•    بروز احساس خارش شدید در اطراف ناحیه مهبل زنان (واژن) باردار
•    مبتلا شدن زنان حامله به مشکل تب و لرز
•    ایجاد زگیل و زخم در نزدیکی دهان، واژن و یا مقعد زنان حامله
•    بروز تورم در نزدیکی ناحیه مهبل (واژن) زنان باردار
•    بروز درد شدید در هنگام ادرار کردن زنان باردار
•    شل شدن مدفوع زنان باردار
•    تعریق شبانه فرد بیمار
•    از دست دادن میزان قابل توجهی از وزن زنان حامله
•    داشتن رابطه جنسی دردناک برای زنان باردار
•    خونریزی از مهبل افراد بیمار (واژن)
•    افزایش ترشحات ناحیه مهبل (واژن) زنان باردار که در برخی موارد، ممکن است دارای بوی زننده هم باشد
•    زرد شدن پوست بدن زنان حامله، شبیه بیماری یرقان

روش تشخیص بیماری های مقاربتی در بدن زنان باردار:

معمولا، در هنگام مراجعه زنان حامله به پزشک متخصص زنان و زایمان، دكتر برای تشخیص بیماری های مقاربتی  این افراد از روش تصویربرداری و یا سونوگرافی کمک می گیرد. با این حال، اگر شما از بروز هر یک از علائم بیماری های STD در بدن خود رنج می برید، حتما در مورد آن با پزشک معالج خود صحبت کنید. در چنین شرایطی، دکتر معالجتان وضعیت بدن شما را بررسی کرده و با انجام آزمایشات لازم، روش درمان مناسبی را برای درمانتان تعیین خواهد نمود.

روش درمان بیماری های مقاربتی در دوران بارداری زنان:

به خاطر داشته باشید كه درمان بیماری های مقاربتی در دوران بارداری زنان تا حدود زیادی به زمان بارداری و میزان عفونت موجود در بدن این افراد بستگی دارد. البته، همه پزشکان متخصص زنان و زایمان برای درمان بیماری های مقاربتی باکتریایی در بدن بیماران خود مثل سوزاک، کلامیدیا و سیفلیس، مصرف داروی آنتی بیوتیک را تجویز می کنند. در ادامه این مقاله، برخی از بیماری های برجسته مادران حامله و روش های درمان این بیماری های مقاربتی بیان شده است. مهم ترین این موارد عبارتند از:

1. بروز تبخال در بدن زنان حامله:

در صورت مبتلا شدن زنان حامله به بیماری تبخال، پزشکان متخصص زنان و زایمان قرص های ضدویروس مناسب را برای درمان ضایعات هرپس تجویز می کنند. معمولا، به این مادران توصیه می شود که نوزاد خود را با روش سزارین به دنیا بیاورند، تا ضایعات تبخالی فعال نتوانند عفونت های هرپس را به بدن نوزاد آن ها انتقال دهند.

2. بروز HPV و یا زگیل ناحیه تناسلی در بدن زنان باردار:

اگر شما هم از وجود زگیل در ناحیه تناسلی خود رنج می برید، بدانید که در چنین شرایطی پزشکان متخصص زنان و زایمان ترجیح می دهند كه روند درمان و استفاده از دارو را به زمان پس از زایمان شما موکول کنند. تاخیر در روند درمان به این دلیل است که جنین داخل رحم شما از عوارض جانبی داروهای درمانی در امان بماند.

3. بروز HIV / AIDS در بدن زنان حامله:

به یاد داشته باشید كه اگر مبتلا به بیماری HIV که یک عفونت غیر قابل درمان است، می باشید، می توانید در دوران بارداری خود با کمک برخی از داروها، از انتقال این بیماری به جنین داخل رحمتان جلوگیری کنید.

4. مبتلا شدن زنان باردار به بیماری سوزاک:

اگر به بیماری سوزاک مبتلا هستید، زیاد نگران نباشید! زیرا مصرف آنتی بیوتیک ها می تواند این بیماری را درمان کند. از آنجایی که بیماری سوزاک هیچ نشانه آشکاری را در بدن فرد مبتلا بروز نمی دهد، بنابراین پزشکان متخصص زنان و زایمان داروی مخصوصی را به همه نوزادان در زمان تولد تجویز می کنند، تا از خطر ابتلا به عفونت سوزاک چشمی در امان باشند.

آیا به دنبال علل و درمان بیماری های عفونی هستین؟ پس علل و درمان عفونت واژنی خانم ها را مطالعه نمایید.

5. بروز بیماری سیفلیس در دوران بارداری زنان:

معمولا، در صورت مبتلا شدن زنان حامله به بیماری سفلیس، پزشکان متخصص زنان و زایمان داروی آنتی بیوتیک را تجویز می کنند، تا از خطر انتقال این بیماری به نوزادان این افراد پیشگیری نمایند. یادتان باشد كه مصرف به موقع و منظم آنتی بیوتیک ها توسط زنان باردار در جلوگیری از پیشروی بیماری سیفلیس بسیار موثر خواهد بود.

6. بروز بیماری کلامیدیا در دوران بارداری زنان:

زنان جوانی که در دوران بارداری خود به بیماری کلامیدیا مبتلا می شوند، باید آنتی بیوتیک مصرف كنند. مصرف این نوع دارو كمك زیادی به درمان بیماری کلامیدیا در بدن زنان باردار خواهد كرد. همچنین، مصرف این داروها در حفظ جنین داخل رحم زنان باردار در مقابل ابتلا به بیماری کلامیدیا هم بسیار کمک کننده است.

7. مبتلا شدن زنان به بیماری هپاتیت B در دوران بارداری:

اگر مادری در دوران بارداری خود به بیماری هپاتیت B مبتلا شود، پزشکان متخصص زنان و زایمان به نوزاد تازه متولد شده او آنتی بیوتیک هایی را تزریق می کنند، که در حفاظت از نوزادان در برابر ابتلا به انواع عفونت های بیماری هپاتیت B بسیار موثر است.

8. مبتلا شدن زنان به بیماری تریکوموناسیس در دوران بارداری:

در نهایت، به یاد داشته باشید كه اگر مبتلا به بیماری تریکوناسیس هستید، مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشکان متخصص زنان و زایمان را برای درمان بیماری خود فراموش نكنید، زیرا تنها مصرف این داروها می تواند از انتقال بیماری تریکوناسیس به جنین داخل رحمتان جلوگیری كند.
بنابراین، توصیه ما به همه زنان حامله این است که در هر زمان از دوران بارداری خود به بیماری های مقاربتی مبتلا شدند، شروع به درمان با استفاده از آنتی بیوتیک های مناسب كنند. یادتان باشد که تکمیل دوره درمان و استفاده کامل از داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج، حتی در زمان بعد از ناپدید شدن علائم بیماری هم بسیار ضروری است.

اگر در حین رابطه جنسی احساس درد بیش از حد دارید خواندن علل دردناکی رابطه جنسی در زنان به شما توصیه میشود.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/