اگر کودکتان هنگام ادرار کردن گریه میکند این مطلب را بخوانید

اگر کودکتان هنگام ادرار کردن گریه میکند این مطلب را بخوانید

آیا کودک شما هم در هنگام ادرار کردن، خيلي گریه می کند؟ آیا کودک شما هم در اغلب موارد از ادرار کردن ترس دارد؟ آیا شما هم فکر می کنید كه دليل ترس کودک شما از ادرار کردن، UTI می باشد؟ آیا ادرار فرزند شما هم بوی بسیار بدی دارد؟ آیا در برخی مواقع در ادرار فرزند كوچك خود، لکه های خون مشاهده می کنید؟
خوب، اگر پاسخ شما به همه اين سوالات، مثبت است، بايد بدانيد كه به احتمال زياد، کلیه های فرزند کوچکتان دچار مشکل اساسی شده است. به همین دلیل، برای روشن شدن شک و تردیدتان، حتما ادامه اين مقاله را مطالعه کنید. يادتان باشد كه فقط مراجعه به یک پزشک متخصص اطفال و یا خواندن مقاله زیر، شما را در مورد تشخيص بيماري ریفلاکس کلیه در بدن کودک خود یاری خواهد کرد.

ریفلاکس کلیه در کودکان چیست؟

شما هم ممکن است حرف های زیادی در مورد رفلکس اسید معده در کودکان شنیده باشید، که در آن اسید از معده به سمت مری رفته و باعث احساس سوزش در این ناحیه از بدن مي شود. جالب است بدانيد كه شیوه ای مشابه ریفلاکس معده، در کلیه و یا مثانه کودکان هم رخ می دهد و در آن، ادرار موجود در مثانه کودکان به سمت لوله های متصل به کلیه ها حرکت می کند، كه به اين بيماري "رفلکس کلیه" و يا (VUR) در كودكان گفته می شود. در این نوع بیماری، زماني كه مایع ادرار از مثانه به سمت کلیه ها حرکت مي كند، کودک دچار سوزش شدید در کلیه ها و دستگاه تناسلی خود مي شود. البته شدت این بیماری در کودکان مختلف بستگی به وضعيت بدني و مقاومت آن ها دارد. در واقع، رفلکس کلیه در کودکان می تواند خفیف و یا بسیار شدید باشد.

علائم شایع آنفولانزا در کودکان و 7 راه درمان آن را بخونید تا از مبتلا شدن کودکتون جلوگیری کنید.

دستگاه ادراری در کودکان چگونه کار می کند؟

در بدن تمام انسان ها، دستگاه ادراری به وسیله لوله های مخصوصی به مثانه اتصال می یابد. همانطور که می-دانید این لوله های ادرار (و یا حالب)، در کلیه ها قرار دارند. هر کودکي دو عدد کلیه در بدن خود به منظور فیلتر کردن مایعات اضافی و اجسام خارجی موجود در خون دارد، که مواد زايد بدن را تبدیل به ادرار کرده و وارد دستگاه مثاننه می کند. با وارد شدن این مایع ادراری به مثانه، این دستگاه تناسلي بر اثر فشار وارده برافروخته شده و انسان احساس نیاز به دفع ادرار می کند. معمولا، در شرایط عادی که مشکلی در دستگاه ادراری کودک وجود نداشته باشد، او می تواند ادرار را در مثانه خود ذخیره کرده و تا زمانی که نسبت به خالی کردن مثانه خود اراده نکند، در آن جا باقی خواهد ماند. همچنين، لازم است به عنوان يك مادر جوان و بي تجربه این نکته مهم را فراموش نکنید كه دستگاه مثانه کودکان دارای دریچه ای است که در چنین مواقعی، مانع برگشت جریان ادرار به داخل کلیه هاي او خواهد شد.

علل بروز رفلکس کلیه در کودکان چیست؟

عمدتا دو عامل مهم برای بروز رفلکس کلیه در کودکان وجود دارد، که عبارتند از:

1. عامل ارثی براي بروز رفلکس کلیه در کودکان:

در برخی موارد رفلکس کلیه در کودکان می تواند زمانی رخ دهد که دریچه های کاربردی مثانه، که مانع برگشت جریان ادرار از مثانه به کلیه می شود، به درستی رشد نکرده باشند. در چنین مواقعی، معمولا ادرار در مراحل اولیه حركت از مثانه به لوله های حالب رفلکس کرده و وارد کلیه فرد می شود. البته، يادتان باشد كه در بیشتر موارد علت بروز این نوع بیماری ارثی است. در واقع، در صورتي كه يكي از اعضاي خانواده کودک قبلا دچار این مشکل شده باشد، کودک جدید نیز امکان دارد به صورت ارثی به مشکل رفلکس کلیه مبتلا شود. اما، به عنوان يك مادر جوان و بي تجربه به خاطر داشته باشيد كه در برخی موارد هم با رشد و بزرگ شدن کودک ممکن است مشکل رفلکس کلیه در بدن او به طور کامل از بين برود.

2. عامل عفونت براي بروز رفلکس کلیه در کودکان:

در برخی موارد رفلکس کلیه ها در کودکان می تواند زمانی اتفاق افتد، که کودک به صورت مداوم به انواع عفونت های ادراری مبتلا شود. در واقع، در چنین کودکانی عفونت دستگاه دفع ادرار سبب مسدود شدن سیستم ادراری شده و تورم لوله های حالب و کلیه هاي او را به دنبال خواهد داشت. این نوع بیماری با عنوان "رفلکس ثانویه مثانه به لوله های حالب و کلیه ها" شناخته می شود.

علائم و نشانه های بروز ریفلاکس کلیه ها در بدن کودکان چیست؟

نتايج مطالعات اخير دانشمندان نشان داده است که تقریبا 50٪ از کودکان و 30 درصد از کودکان در حال رشد به بیماری رفلکس کلیه ها مبتلا می شوند، که معمولا هم به دلیل بی قراری کودک، در اسرع وقت توسط پزشک متخصص اطفال تشخیص داده خواهد شد. در ادامه این مقاله، لیستی از بیان شده است، که والدین باید نسبت به ظاهر شدن این علائم در بدن فرزند کوچک خود حساس بوده و با مشاهده آن ها، فورا به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنند. شايع ترين این نشانه ها عبارتند از:
• اصرار شدید کودک مبتلا به بيماري رفلکس کلیه ها به ادرار کردن
• گریه زیاد کودک مبتلا به بيماري رفلکس کلیه ها در هنگام ادرار کردن
• ادرار کردن مکرر، اما به مقدار بسیار کم کودک مبتلا به بيماري رفلکس کلیه ها
• ادرار بسیار بدبو و زننده در کودکان مبتلا به بيماري رفلکس کلیه ها
• مشاهده شدن لکه های خون در ادرار کودکان و یا کودکان مبتلا به بيماري رفلکس کلیه ها
• بروز تب شدید در کودک مبتلا به بيماري رفلکس کلیه ها
• از دست دادن اشتها در کودکان مبتلا به بيماري رفلکس کلیه ها
• کج خلقی بی دلیل کودک مبتلا به بيماري رفلکس کلیه ها
• مبتلا شدن کودکان و یا کودکان بيمار به مشکل اسهال شديد

این نکته مهم را فراموش نکنید كه اگر جنینی قبل از تولد و در داخل رحم مادرش مبتلا به بیماری رفلکس کلیه ها شده باشد، تشخیص دکتر متخصص زنان و زايمان در زمان مناسب و در دوه جنینی می تواند درمان این بیماری را آسان کند. به عنوان يك مادر باردار به ياد داشته باشيد كه علائم عمده این بیماری که تورم کلیه ها است، می تواند در سونوگرافی هم توسط دکتر متخصص زنان و زايمان به خوبی مشاهده شود.

زمانی که احساس کردید کودکتان به بیماری رفلکس کلیه ها مبتلا شده است، چه زمان باید به پزشک متخصص اطفال مراجعه كنيد؟

به عنوان يك مادر جوان و بي تجربه يادتان باشد كه اگر هر یک از شرایط زیر را در بدن فرزند کوچک خود مشاهده کردید، باید بلافاصله به پزشک متخصص اطفال مراجعه کرده و او را تحت درمان قرار دهید. مهم ترين این علائم عبارتند از:
• اگر سن کودک شما کمتر از سه ماه است و تب رکتال او 100.4 درجه فارنهایت و یا بیشتر دیده می شود.
• اگر کودک شما سه ماهه و يا بزرگ تر است و تب رکتالی او از 102 درجه فارنهایت بیشتر شده است.
• اگر کودک شما در اکثر مواقع استفراغ مي کند.
• و یا اگر کودک شما از مشکل اسهال به مدت طولانی رنج مي برد.
علاه بر اين موارد، به عنوان مادر يك کودک كوچك به ياد داشته باشيد كه اگر کودک شما بدخو شده، در بیشتر موارد، بدون دلیل کج خلقی می کند و یا بیشتر روز خود را با گریه می گذراند و بسیار کسل و سست شده است، او را نزد يك دكتر متخصص اطفال ببريد. همچنين، اگر به عنوان يك مادر حس كرديد كه کودک شما مدتی است هیچ اشتهایی برای خوردن و یا آشامیدن از خود نشان نمی دهد و تمام وعده های غذایی خود را رد می کند، هم بايد به دنبال علل اين مشكلات به وجود آمده در بدن فرزندتان باشيد.

از احتمال ابتلای کودکتان به بیماری کبد چرب آگاه باشید

از چه نوع روش های درمانی می توان برای درمان بیماری رفلکس کلیه ها در کودکان استفاده كرد؟

به عنوان والدين يك کودک بيمار به یاد داشته باشید هنگامی که شما به همراه فرزند کوچک خود به دکتر متخصص اطفال مراجعه کردید، اولین نکته ای که او به شما توصیه خواهد کرد، انجام یک تست برای مشخص نمودن وجود عفونت در دستگاه ادراری فرزندتان است. اگر در چنین مواردی، جواب آزمایش عفونت ادراری او مثبت باشد، دکتر به شما انجام آزمایش دیگری را تجویز خواهد کرد، که می تواند وضعیت ریفلاکس کلیه ها را در بدن کودکتان به راحتی نشان دهد. رايج ترين این تست ها عبارتند از:

• سونوگرافی از کلیه ها و مثانه کودک: معمولا در این نوع تست شانس تشخیص ورم لوله های حالب که کلیه ها را به مثانه کودک اتصال می دهند، بسیار بالا است، چون همانطور که گفته شد رفلکس کلیه-ها بر اثر تورم لوله های حالب در بدن کودکان به وجود می آید.
• روش سیستو یورتروگرام (VCUG): در این نوع تست دکتر متخصص اطفال وضعیت دقیق مثانه را در بدن کودک بیمار خود تعیین کرده و اختلالات موجود در آن را با استفاده از اشعه ایکس مشخص مي كند. فراموش نکنید كه این نوع آزمون دارای دو مرحله می باشد، که در مرحله اول کودک باید با مثانه پر و در مرحله دوم با مثانه خالی در آزمایشگاه حضور پیدا کند. البته، چون آماده کردن یک کودک با این شرایط، به منظور انجام آزمایش کمی مشکل خواهد بود، به همین دلیل دکتر معالج در چنین مواردی از یک کاتتر برای رسیدن به مثانه او استفاده خواهد کرد.
• اسکن هسته ای از کلیه ها و مثانه کودکان بيمار: در این نوع تست عملکرد مناسب دستگاه ادراری کودکان بيمار مشخص می گردد. جالب است بدانيد كه مراحل انجام اين تست هم تقریبا شبیه مراحل انجام آزمایش VCUG می باشد.

آیا شانس ظاهر شدن رفلکس کلیه ها در همه کودکان یکسان است؟

به عنوان يك خانم جوان و بي تجربه به یاد داشته باشید كه بيماري رفلکس کلیه ها در کودکان يك بیماری بسیار نادری است، اما در مراحل بعدی زندگی انسان ها به وفور دیده می شود. با این حال، نقطه قابل ذکر در چنین مواردی این است که اگر کلیه فرزند شما آسیب دیده باشد، او مبتلا به فشار خون بالا خواهد شد، که ممکن است در مراحل بعدی رشد او هم تاثير فراواني داشته باشد.
در چنین مواقعی بهتر است مادر، حالات کودک خود را هنگامی که در حال دفع ادرار است، کنترل کرده و تب او را به طور مداوم چک کند. همچنین، در نظر گرفتن تعداد دفعاتی که كودك بيمار به دستشویی مراجعه می کند، برای اطلاع دادن به پزشک معالج او هم الزامی است. در نهايت، لازم است به عنوان یک مادر بدانید که اگر می خواهید فرزند کوچکتان را به زودی از شر این مشکل رها نماييد، باید تمام شرایط بدنی او را با دقت در خانه چک کرده و با دکتر معالج او در میان بگذارید، چون دادن اطلاعات درست به دكتر، روش درمان کودک بيمار شما را کوتاه خواهد کرد!

 

نظر (42)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام دختر من چند روز دیگه دوماهش کامل میشه و میره تو ماه سوم .چند روزی هست که موقع دفع ادرار و مدفوع یک مقداری گریه میکند به دکتر مراجعهکردم گفت در نوزادان عادیه . میخوام بدونم آیا این مورد عادیه یا باید به پزشک دیگری مراجعه کنم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام پسر من تو 4 ماه است موقع ادرار خیلی گریه میکنه نمیتونه شیر بخوره کسی میدونه مشکلش چیه

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من پسرم یک سالشه دوروزه تب میکنه ادرارشم کمی زرده وخیلی اذیت میکنه اشتها نداره لجبازی میکنه همه میگن ازدندونه به نظر شما چیکار کنم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام دخترم یک سالش موقعه ادرار گریه میکنه ادرارشم نسبت به قبل کمترشدا

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام خسته نباشید باشیدم مشکلی نیست بچه من سه ماهشه وقتی میخواد ادرار کنه خیلی گریه میکنه ادرارش بوی تندی داره رنگ ادرارش زرد پر رنگ هستش

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام.من دخترم 2سال ونیم داره.این 2یا 3باره موقع ادرار میگه اذیتم و گریه میکنه .هی خودشو جمع میکنه.همه ادرارش و نمیکنه.و جای ادرارش قرمز شدید شده
نمی دونم عفونت یا سوختگی
نگرانم لطفا راهنماییم کنید

This comment was minimized by the moderator on the site

آیا گریه نوزاد موقع ادرار به تنهایی میتواند عامل ریفلکس کلیه باشه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

نه گریه شدید نوزاد موقع ادرار ممکنه عفونت ادراری یا تنگی مجرای ادرار باشه

This comment was minimized by the moderator on the site

This comment was minimized by the moderator on the site

دخترمن دوسال چهارماهه ازدست شویی می ترسد هنوز ادراش رایادنگرفته باید چی کار کنم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام بچه ی من ۴۷ روزه که بدونیا آمده وقتی ادرار می کند گریه می کند آیا این جای نگرانی داره

This comment was minimized by the moderator on the site

حتما ببرید پزشک چون ادرار باید راحت بیاد نه با درد

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام بچه ی من ۴۷ روزه بدونیا آمده وقتی ادرار می کند خیلی گریه میکند آیا جای خیلی است

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام خسته نباشید پسر من هفت ماهشه و از یک ماهگی متوجه شدم که موقع دفع ادرار گریه میکنه سه بار بردمش آزمایش ادرار ولی عفونت نداشت .گفتن ختنه کنه خوب میشه ختنه هم کردیم ولی باز گریه میکنه بعضی وقتا که میخواد ادرار کنه سه چهار قطره میکنه دیگه نمیکنه...

سلام خسته نباشید پسر من هفت ماهشه و از یک ماهگی متوجه شدم که موقع دفع ادرار گریه میکنه سه بار بردمش آزمایش ادرار ولی عفونت نداشت .گفتن ختنه کنه خوب میشه ختنه هم کردیم ولی باز گریه میکنه بعضی وقتا که میخواد ادرار کنه سه چهار قطره میکنه دیگه نمیکنه بعضی وقتا هم خوب ادرار میکنه .حالا موندم چیکار کنم .گفتن باید ببرم متخصص اورولوژی نمیدونمم چی هس ...

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وخسته نباشید بچه ام یک ماه که بدنیا آمده وقت ادرار خیلی گریه میکنه چه کنم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
کودک به کودک و بدن به بدن متفاون هست و این حالت هم تا حدی میتونه عادی باشه
اگه ادامه دار بود بهتره حتما ببرید پزشک متخصص معاینه کنه

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام کودک من موقعی که ادرارداره جیغ میزنه گریه میکنه اندازه ادرارشم خوب هست الان یک ماهه ختنه شده ۱۵روزبعدازختنه اینجوری شده،عفونت هم نداره،باتب سنج هم مجرای ادرارش بازکردیم ولی بازاذیت میشه موقع ادرار

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
حتما حتما ببرینش پیش متخصص کودکان و خودسر کاری نکنین.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام پسرمن موقع ادار گريه ميكنه٤٠روزشه ولي عفونت اداري نداره و اينكه ادرارش كم نيست

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
ممکنه نوک آلت تناسلیش قرمز شده باشه حتما نگاه کنین و پماد بزنین

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام خسته نباشید پسرم پنج ماهس ختنه ام کردیم ولی موقع ادرارخیلی اذیت میشه ونمیتونه ادرارکنه الان حدود12ساعته ک ادرارنکردن وبیقراره بایدچیکارکنم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
ممکنه مجاری ادرار خیلی تنگ شده باشه و مانع ادرار کردن نوزاد بشه هرچه سریعتر به پزشک متخصص نشونش بدین.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام نوزاد من ۵۳روزشه..موقع ادرار خیلی جیغ میزنه و اذیت میشه تازه حجم ادرارش هم خیلی کم شده خیلی کم...بنظر شما بچه من رفلاکس کلیه داره؟ من باید چیکارکنم؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام ببرینش پیش دکتر تا معاینه بشه.

بارگذاری بیشتر ...

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/