از سلامت شنوایی نوزادم چگونه مطلع شوم؟

از سلامت شنوایی نوزادم چگونه مطلع شوم؟

سه سوال مهم درباره شنوایی نوزاد

ممکن است از این در شگفت باشید که« نوزاد با هیچ صدایی بیدار نمی شود!» ، « اما آیا می تواند به خوبی بشنود؟» بر اساس پیشنهاد دانشگاه آمریکایی بیماری کودکان و موسسات ملی سلامت، همه نوزادان تازه متولد شده باید قبل از مرخصی از بیمارستان آزمایش شنوایی بدهند. (برآوردها نشان می دهد که از هر ۱۰۰۰ نوزاد ۲ الی ۳ نفر آنها تا حدودی با اختلال شنوایی به دنیا می آیند.)
خوشبختانه بیشتر نوزادان با شنوایی فوق العاده متولد می شنوند، نوزادی که هنگام وارد شدنتان به اتاق به سوی شما بچرخد یا شروع به غان وغون کردن یا تولید صداهای پیش گفتار کند، احتمالاً خیلی خوب می شنود. شما با یک روش ساده می توانید شنوایی نوزادتان را آزمایش کنید: هنگامی که او بیدار و هوشیار است، پشت سرش بایستید و کف بزنید، اگر شنوایی قوی داشته باشد، باید با این صدای بلند و ناگهانی از جا بپرد، این کار را چندین بار تکرار کنید تا اطمینان لازم را کسب کنید.
نوزادی با شنوایی عادی شاید با چرخاندن سرش برای پیدا کردن منبع صدا به آن صدا پاسخ دهد، چنانچه نوزادتان تا شما را نبیند متوجه شما نمی شود، احتمالاً علامت این است که شنوایی او اشکال دارد.

shenavaiy-nozad1.jpg

چه چیزی می تواند باعث اختلالات شنوایی نوزاد شود؟

بعضی از نوزادان به خاطر یک مسأله ارثی با مشکلات شنوایی متولد می شوند، داشتن سابقۀ ناشنوایی در خانواده می تواند یک علامت خطر باشد، دلایل دیگر عبارتند از آسیب دیدگی های عفونی از قبیل سرخجه یا سی ام وی (سایتومگالووایرس) در داخل رحم، مشکلات هنگام زایمان که اکسیژن رسانی به نوزاد را با خطر مواجه می کند، مننژیت، کم کاری تیروئید، نارس متولد شدن.
برخی نارسایی های هنگام تولد نیز باعث ناشنوایی نوزاد می شوند، در برخی موارد، مشکل شنوایی موقتی است و در اثر سرماخوردگی، عفونت ملایم گوش، انباشته شدن زیاد جرم گوش حاصل می شود یا گوش داخلی ممکن است در اثر یک زخم، غده، یا یک ویروس آسیب ببیند.

shenavaiy-nozad2.jpg

در صورت بروز مشکل شنوایی نوزاد چکار باید کرد؟

چنانچه هرگونه نگرانی در بارۀ شنوایی نوزادتان دارید، حتما یادتان باشد که به پزشکتان بگویید تا گوش های نوزادتان رامعاینه کرده، آزمایش های شنوایی انجام دهد، یا شما را به یک شنوایی شناس (متخصص علم شنوایی شناسی) یا ای ان تی (پزشک گوش و حلق و بینی) متخصص کودکان معرفی کند تا او بتواند یک آزمایش جدی تری از گوش به عمل بیاورد.
تشخیص زود هنگام در مشکلات شنوایی نوزادان حائز اهمیت است، چنانچه اختلال شنوایی معالجه نشود می تواند باعث گردد نوزادتان در یادگیری و پیشرفت زبان در آینده دچار مشکل شود، اما تشخیص و معالجۀ زودهنگام اغلب باعث رشد عادی مهارت های زبانی می شود. معالجه اختلال شنوایی نوزادان ممکن است شامل استفاده از سمعک باشد که می تواند حتی برای نوزاد بسیار کوچک مناسب باشد. بعدها، چنین کودکانی داوطلب کاشتن دستگاه حلزونی، یعنی دستگاهی که با استفاده از قطب های الکتریکی صدا را پردازش می کند، و همچنین گفتار درمانی باشند.

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/