رابطه جنسی در اواسط بارداری (سه ماهه دوم)

رابطه جنسی در اواسط بارداری (سه ماهه دوم)

بسیاری از زنان در مرحله میانی بارداری نیاز تازه ای به برقراری رابطه جنسی در خود احساس می کنند چرا که در این زمان به لحاظ جسمی بهتر شده و انرژی بیشتری دارند.
در این مرحله شکم باردار هنوز آن چنان برآمده نشده است که به شما احساس نسبتا بهتری می دهد (نسبت به اواخر بارداری). در این زمان نگرانی کمتری در مورد سقط جنین (یا قطع بارداری) وجود دارد و با وجود دلسردی اولیه معمولا هر دو والدین بارداری را پذیرفته اند و می توانند از رابطه جنسی در دوران بارداری لذت ببرند.

احساس آرامش در سه ماه دوم بارداری:

زنان معمولا در این مرحله احساس آرامش بیشتری می کنند و به همین دلیل انگیختگی و میل جنسی اغلب در آن ها افزایش می یابد. جریان خون بیشتر به واژن و اندام تناسلی خارجی حس های مختلف را افزایش داده که موجب شل تر شدن و آماده شدن ناحیه تناسلی برای سهولت رابطه جنسی در دوران بارداری و اوج لذت جنسی خواهد شد. نوک سینه ها می توانند به شدت به تماس حساس شده که می تواند هم حالت تحریکی و هم حس ناخوشایند داشته باشد. سینه ها بزرگ تر و گاهی اوقات سفت تر می شوند، بنابراین نیاز به مراقبت دارند. تعداد کمی از زنان بعد از حدود هفته ۱۴ تا ۱۶ شروع به ترشح کلستروم (آغوز یا شیر اولیه غنی از مواد مغذی) از نوک سینه هایشان می کنند (هرچند این مورد در همه زنان اتفاق نمی افتد).

اگر جنین در حین رابطه جنسی حرکت کند چه باید کرد؟

در حول و حوش هفته ۲۰ تا ۲۲ بارداری (یا پیش از آن) شروع حرکت کردن جنین احساس می شود. این حالت در ابتدا تنها توسط مادر احساس می شود اما با رشد بیشتر و افزایش قوای جنین (بعد از هفته ۲۴) همسر هم قادر به حس کردن حرکت جنین خواهد بود (اغلب همانند ضربه ای در پشت در زمان شب احساس می شود اگر شکم مادر در زمانی که به صورت پهلو به پهلو خوابیده باشند مقابل آن قرار گرفته باشد).
جنین می تواند در طی رابطه جنسی حرکت کند (همان طور که می تواند در هر زمان دیگری حرکت کند) و بعد از آزاد شدن آدرنالین ناشی از اوج لذت جنسی، شروع این حرکت بیشتر تحریک می شود (هر چند آن ها هیچ توجهی به آن چه که اتفاق می افتد ندارند). بسیاری از افراد حرکات جنین برایشان خوب و جالب است. اما برای برخی دیگر دلهره آور بوده و شاید آن ها را به نحوی از برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری منصرف کند ( یا حتی احساس نگرانی و ترس در آن ها ایجاد کند). اگر حرکت کردن جنینتان شما را نگران می کند سعی کنید درباره چیزی که واقعا احساس می کنید صادقانه صحبت کنید، بنابراین رفتارهایتان بد تعبیر نشده و به عنوان پس زدن تلقی نمی شود. برخی از زوج ها عقیده دارند که با دخول واژنی از ناحیه پشت زن کمتر متوجه حرکات جنین می شوند که به آن ها در کنار آمدن با این مسئله کمک می کند.

koodak-e7.jpg

آیا به جنین در حین رابطه جنسی آسیبی وارد می شود؟

رابطه جنسی در دوران بارداری از نوع دخولی به جنینتان آسیبی نمی رساند، گردن رحم زنان با لایه ضخیم موکوسی پوشیده شده و کیسه آب (یا مایع آمنیوتیک) همانند بالشتکی عمل کرده و از جنینتان محافظت می کند. معیار فشار وارده به مادر در زمان برقراری رابطه جنسی میزان راحتی او در این زمان است، چرا که جنین در کیسه ای از آب شناور بوده و هر نوع فشاری که وارد شود در این مایع که نقش ضربه گیر داشته پخش می شود.

اسپاسم یا انقباضات بعد از رابطه جنسی

بعضی از زنان طی رابطه جنسی در دوران بارداری و اوج آن اسپاسم های هیکس براکستون یا انقباضات را تجربه می کنند. این اتفاقات بعد از هفته ۲۰ بارداری طبیعی بوده و جای نگرانی در مورد آن ها وجود ندارد. این انقاباضات عموما بعد از چند دقیقه تا نیم ساعت رفع خواهند شد.
در گذشته مشاور بهداشتی در صورتی که رابطه جنسی زایمان زودرس را به دنبال می داشت توصیه به عدم انجام رابطه جنسی می نمود. اما امروزه می دانیم رابطه جنسی روی احتمال ایجاد زایمان زودرس تاثیری نداشته و ممانعتی از انجام آن صورت نمی گیرد، مگر آن که مشکلات بارداری همچون پاره شدن پیش از موعد کیسه آب یا خونریزی واژنی در طی بارداری وجود داشته باشد. در هر صورت بهتر است در صورت ایجاد هر نوع مشکلی به مشاور بهداشتیتان مراجعه کنید.

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/