آیا کیست تخمدان روی بارداری تاثیر می گذارند؟

آیا کیست تخمدان روی بارداری تاثیر می گذارند؟

آیا در آرزوی در آغوش کشیدن دلبندتان هستید؟ آیا می خواهید از مادر شدن لذت ببرید. آیا اطلاع دارید که برای شروع تشکیل خانواده به بهداشت مناسب، سبک زندگی سالم، رژیم غذایی متعادل و تناسب کلی نیاز دارید؟
یکی از وضعیت های بهداشتی که می تواند برنامه های شما برای شروع تشکیل خانواده را تحت تاثیر قرار دهد، کیست تخمدان است. با مطالعه این مطلب از میزان تاثیرگذاری کیست تخمدان روی شانس باردار شدن اطلاع پیدا خواهید کرد.

کیست تخمدان چیست ؟

کیست تخمدان جایی درون تخمدانتان است که پر از مواد مایع است. کیست تخمدان معمولا در اثر تخمک گذاری رخ می دهند. در بیشتر موارد این کیست ها یا پاره شده یا مجددا باز جذب می شوند، گاهی اوقات یک کیست تخمدانی منجر به ایجاد مشکلاتی چون درد و نفخ می شود. در بعضی موارد هم ممکن است بیش از اندازه رشد کند، در بیشتر زنانی که زیر ۳۵ سال سن دارند، دارای کیست تخمدانی غیر توموری هستند.

کیست تخمدان چه علائمی دارد؟

در بیشتر موارد حتی در صورت ابتلا به کیست تخمدانی متوجه هیچ علامت خاصی نخواهید شد. با این حال اگر این کیست بزرگ تر باشد یا پاره شده یا جریان خون به تخمدان هایتان را مختل کرده باشد، نشانه های زیر را تجربه خواهید کرد:
• دفعات نیاز به ادرار کردن در شما افزایش می یابد
• احساس خستگی مفرط خواهید داشت
• متوجه تغییراتی در چرخه قاعدگیتان خواهید شد که در این حالت قاعدگیتان شدیدتر، ملایم تر یا نامنظم خواهد شد.
• دفع کردن مدفوع با مشکل مواجه خواهد شد
• ممکن است از سوء هاضمه رنج ببرید
• ممکن است احساس نفخ یا پر بودن معده داشته باشید

آیا ابتلا به کیست تخمدان روی بارداری تاثیر خواهد گذاشت؟

در بیشتر موارد کیست تخمدانی به ناباروری منجر نخواهد شد، با این حال فهرستی از انواع کیست تخمدان به شما ارائه خواهیم کرد که می توانند احتمال باردار شدن را به خطر بیاندازند:

1- کیست تخمدانی اندومتریوزیس:

اندومتریوزیس باعث ایجاد نوعی از کیست تخمدان تحت عنوان اندومتریوماس می شود، اندومتریوزیس حالتی است که بافت هایی که به طور طبیعی رحم را می پوشانند خارج از آن رشد می کنند.

۲- سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS):

این نوع از سندرم باعث تشکیل کیست های کوچک متعدد در تخمدان هایتان می شود، از این دو نوع کیست تخمدان PCOS ها شایع ترند که مانعی برای باردار شدن ایجاد می کنند.

khonrizi-bardari-o1.jpg

انواع کیست تخمدان که روی شانس باردار شدن تاثیر نمی گذارند

اگر پزشک تان هر یک از انواع کیست تخمدان زیر را تایید کرد، شانس باردار شدنتان تغییری نخواهد کرد:

۱-کیست های عملکردی:

کیست های عملکردی همانند کیست های فولیکولار یا کیست های لوتئال شایع ترین انواع کیست تخمدان هستند. این کیست ها معمولا در طی چرخه قاعدگی تشکیل می شوند. این نوع از کیست ها روی شانس باردار شدنتان تاثیری نخواهند گذاشت، در واقع این نوع از کیست ها نشان دهنده عملکرد طبیعی بدنتان در طول پروسه باروری هستند.

۲-کیست های تخمدانی آدنوما:

این نوع از کیست ها در تخمدان رشد کرده و از سطح آن بالا می آیند، این کیست ها روی باروریتان تاثیری ندارند اما نیاز به درمان آن ها وجود دارد.

۳-کیست های تخمدانی درموئید:

به جای مایعی که در انواع دیگری از کیست ها وجود دارد این نوع از کیست ها حاوی بافت پوست، مو و گاهی اوقات حتی دندان هستند، این نوع از کیست ها هم باعث ناباروری نمی شوند.

تشخیص کیست تخمدان:

پزشکتان احتمال تشکیل کیست تخمدانی را از طریق معاینه مرتب لگنی شناسایی می کند.
در زیر تعدادی از گزینه های تشخیصی که به آن ها ارجاع داده خواهید شد مختصرا آورده شده است:
1- سونوگرافی: این روش از امواج فراصوت و فرستادن آن به ارگان ها و دریافت بازتاب آن برای مشاهده ارگان های داخلی از جمله رحم و تخمدان استفاده می شود.
۲- سی تی اسکن: این نوع از عکس برداری عکس های مقطعی از ارگان های داخلی تهیه می کنند.
۳- ام آر آی (MRI): این روش از میدان مغناطیسی برای ایجاد تصاویر از عمق ارگان های داخلی بدن تان استفاده می کند.
معمولا کیست تخمدان دیر تشخیص داده می شوند چرا که خیلی نشانه قابل توجهی ندارند، ممکن است خیلی به دردهای شکمی ملایم یا نامنظمی اندک در قاعدگیتان توجهی نکنید، اما همین می تواند اولین نشانه کیست های تخمدانی دردسرآفرین باشند، به طور مرتب برای چک آپ به مراکز مربوطه مراجعه کنید، خصوصا اگر متوجه هر نشانه ای شده اید. PCOS می تواند شانس باردار شدن را تحت تاثیر قرار داده یا به تاخیر بیندازد.

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/