عفونت قارچی پوست نوزاد را خودتان درمان کنید

عفونت قارچی پوست نوزاد را خودتان درمان کنید

وجود عفونت های قارچی در قسمت های مختلف بدن نوزادان می تواند سلامت کلی بدن آن ها را تحت تاثیر خود قرار داده و به عنوان یک بیماری نگران کننده برای مادران بي تجربه تلقي شود. اما یک مادر چگونه می تواند تشخیص دهد كه فرزند کوچکش از یک نوع عفونت قارچی رنج می برد؟ و برای درمان این نوع عفونت قارچي چه کارهایی باید انجام دهد؟ برای دریافت پاسخ درست این سوالات، خواندن مقاله زیر الزامی است.

عفونت قارچی در نوزاد چیست؟

قارچ ها نوعی انگل هستند که در بدن موجودات زنده دیگر رشد می کنند. انواع خاصي از قارچ ها وجود دارد که تمایل بیشتری برای زندگی بر روی پوست انسان، به ويژه نوزادان از خود نشان داده و باعث بروز عفونت های قارچی بر روي پوست بدن می شوند. جالب است بدانيد كه یک نوع از عفونت های قارچی شایع، بروز مشکل کچلی در انسان است. در ادامه این مقاله، به برخی از رایج ترین عفونت های قارچی که بر روي پوست بدن نوزادان دیده می شوند، اشاره شده است، که عبارتند از:
• عفونت هاي قارچی ظاهر شده در ناحیه پوست سر نوزادان: این نوع عفونت قارچی در پوست سر نوزادان دیده می شود. چالب است بدانيد كه عفونت هاي ناحیه پوست سر فقط بر روی این منطقه از بدن نوزادان تاثیرگذار هستند.
• عفونت هاي قارچی ظاهر شده در قسمت های مختلف بدن نوزادان: این نوع عفونت های قارچی بر روی پوست بخش های مختلف بدن نوزادان دیده می شوند.
• عفونت قارچی ظاهر شده بر روي ناخن های نوزادان: این نوع عفونت هاي قارچي بیشتر بر روي ناخن-های پای ورزشکاران دیده می شود. اما، به خاطر داشته باشيد كه عفونت قارچی ناخن در بدن نوزادان هم به صورت بسیار نادري ظاهر مي شود.

نوزاد از زمانی که به دنیا میاد باید واکسن های مورد نیازش رو دریافت کنه که این همیشه مادرای مهربون رو نگران میکنه، پیشنهاد میکنم 6 نکته ساده برای کاهش درد واکسن نوزاد را بخونید، کمکتون میکنه.

علل بروز عفونت های قارچی بر روي پوست بدن نوزادان:

عفونت های قارچی زمانی بر روي پوست بدن نوزادان ديده مي شوند که این نوع قارچ ها به لایه های خارجی از پوست حمله کنند. به عنوان يك مادر جوان و كم تجربه به ياد داشته باشيد كه علت بروز این عفونت ها بر روي پوست بدن فرزندتان مي تواند وجود رطوبت، عرق زياد، گرم بودن بیش از محیط زندگی و کثیف بودن پوست او باشد، که همه اين شرايط به نوبه خود مي تواند سبب رشد عفونت هاي قارچي شود. بنابراین، يادتان باشد كه تمیز نگه داشتن کل بدن نوزادان و اطمینان از رعایت همه نکات بهداشتی در زندگی آن ها برای جلوگیری از مبتلا شدن اين موجودات كوچك به انواع عفونت های قارچی بسیار مهم است.
علاوه بر اين موارد، به یاد داشته باشید كه بیشتر بچه ها زمانی که در تماس با یک فرد آلوده و یا حیوان خانگی باشند، دچار عفونت های قارچی بر روي پوست بدن خود خواهند شد. همچنین، جالب است بدانيد نوعی عفونت قارچی وجود دارد که می تواند از لباس آلوده، شانه، اسباب بازی و دیگر اشیاء خانگی مثل فرش آلوده هم به نوزادان کوچک شما سرایت کند.

نشانه های وجود عفونت قارچی بر روي پوست بدن نوزادان:

در صورت مبتلا شدن نوزادتان به عفونت قارچی، علائم خاصي بر روي پوست بدن او ديده خواهد شد. البته، بدن نوزادان مختلف ممکن است علائم متفاوتی را در هنگام مبتلا شدن به عفونت قارچی از خود بروز دهند. اما در ادامه این مقاله، به چند نمونه از علائم شایعي که نوزادان در هنگام مبتلا شدن به عفونت هاي قارچی از خود بروز مي دهند، اشاره کرده ایم. اين نشانه-ها عبارتند از:
• جدا شدن تکه های مدور از پوست بدن نوزادان به صورت پوسته پوسته، که با ایجاد شدن خطوط قرمز بر روی پوست بدن همراه است
• بروز حالت خارش شدید در پوست بدن نوزادان
• آسیب دیدن پوست های آلوده به عفونت های قارچی که با تراوش عفونت نیز همراه است
• ریزش موی سر نوزادان در یک و یا چند نقطه، به صورت تکه های مجزا از هم و شکسته شدن موهای سر نوزادان مبتلا به عفونت های قارچی
• ایجاد شدن لکه های سیاه بر روی پوست سر نوزادان که در نگاه اول به وضوح دیده می شود
• فلس دار شدن پوست سر نوزادان مبتلا به عفونت های قارچی
• ضعیف شدن پوست بدن و مبتلا شدن به انواع بیماری های پوستی
• ضخیم شدن و تغییر رنگ دادن ناخن هاي كودكان مبتلا به بیماری عفونت قارچی
• توسعه یافتن مشکل ترک خوردن پوست در قسمت های مختلف بدن كودكان مبتلا به عفونت های قارچی
• بروز زخم در نواحی آلوده به عفونت قارچی

مادرانی که اولین تجربه بچه داری را دارند حتما و حتما لازم است جلوگیری از مرگ خاموش نوزاد در خواب را با دقت بخوانند.

روش هاي درمان عفونت های قارچی ايجاد شده بر روي پوست بدن نوزادان:

از آنجايي که عفونت های قارچی بر روی لایه خارجی از پوست بدن نوزاد رشد می کنند، به همین دلیل پزشكان متخصص اطفال می توانند آن ها را به راحتی و با استفاده از یک پماد ضد قارچ درمان کنند. در ادامه این مقاله، برخی از روش هاي درمانی موثر که بر اساس منطقه پوستی مبتلا به عفونت قارچی، توسط پزشکان متخصص اطفال و يا پزشکان متخصص پوست و مو ارائه می شود، معرفی شده است. اين موارد عبارتند از:

1. استفاده از کرم ضد قارچ براي درمان عفونت های قارچی ايجاد شده در قسمت های مختلف بدن نوزادان:

معمولا پزشکان متخصص اطفال برای درمان عفونت های قارچی که بر روي پوست بدن و یا چهره کودک شما به وجود آمده است، کرم ضد قارچ را تجویز می کنند. علاوه بر اين روش درماني، پزشکان متخصص اطفال در چنین شرایطی به شما توصيه مي كنند كه حتما لباس نوزادتان باید گشاد بوده و جنس آن از پنبه خالص باشد. همچنين، شما بايد به عنوان والدین يك نوزاد مبتلا به عفونت های قارچی از خاراندن زیاد منطقه آلوده توسط کودک خود جلوگیری کنيد، چون خاراندن بيش از حد ممکن است عفونت را به سایر نقاط پوست بدن فرزندتان هم گسترش دهد.

2. روش درماني براي عفونت هاي قارچی ايجاد شده بر روی پوست سر نوزادان:

به یاد داشته باشید كه اگر يك نوع از عفونت هاي قارچی، پوست سر کودک شما را تحت تاثیر خود قرار داده باشد، دکتر متخصص اطفال ممکن است داروهای ضد قارچ خوراکی را برای درمان مشکل او تجویز کند. در چنین شرایطی، به عنوان يك مادر جوان و بي تجربه به خاطر داشته باشيد كه به هیچ وجه نباید سر نوزاد خود را با کلاه بپوشانید، بلكه بايد سعی کنید تا منطقه آسیب دیده از پوست بدن فرزندتان را به طور مستقیم در هواي آزاد قرار دهید، طوری که همیشه خشک بماند. در صورت امکان هم از خاراندن زیاد پوست سر توسط خود کودک جلوگیری کنید.

3. درمان عفونت های قارچی ايجاد شده در نزدیکی مناطق زیر پوشک نوزادان:

معمولا، پزشكان متخصص اطفال برای درمان عفونت های قارچی در مناطق زیر پوشک، استفاده از آرد ذرت را به منظور خشک نگه داشتن پوست آسیب دیده توصیه مي کنند. در چنین شرایطی، بهتر است مادران پوشک مرطوب کودک خود را زود به زود عوض کنند. همچنين، يادتان باشد كه پاک کردن ادرار و یا مدفوع باقی مانده بر روی پوست این قسمت را باید با کرم های خنک کننده و به كمك پنبه پاک نمود. البته، در برخی موارد که پوست این ناحیه زیاد کثیف است، برای تمیز کردن مدفوع مي توان پوست نوزاد خود را با صابون ملایم و آب گرم شستشو داد. اما، به عنوان يك مادر جوان و بي تجربه به خاطر داشته باشيد كه از شستن بیش از حد منطقه آسیب دیده اجتناب نمایید، چون ممکن است اين كار شما التهاب ايجاد شده بر روي پوست بدن فرزندتان را تشدید کرده و وضعیت پوست او را خراب تر از قبل کند.

روش های پیشگیری از بروز عفونت های قارچی بر روي پوست بدن نوزادان:

که روش های خاصی هم برای پیشگیری از بروز عفونت های قارچی بر روي پوست بدن نوزادان وجود دارد، که رعایت دقیق آن ها توسط والدین کمک می کند تا از بروز عفونت های قارچی جلوگیری شود. این روش ها عبارتند از:

• به دلیل این که عفونت های قارچی مسری بوده و به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند، بنابراین بهتر است نوزادان خود را از تماس با افراد و حیوانات خانگی آلوده به این نوع عفونت قارچي دور نگه دارید.
• هرگز اجازه ندهید تا کودکتان وسایل شخصی خود مانند کلاه، شانه و لباس را با دیگران به صورت اشتراکی استفاده کند.
• مطمئن شوید که همیشه نکات بهداشتی را به خوبي رعایت کرده و نوزاد کوچک خود را تمیز و پاکیزه نگه می دارید.

 

نظر (17)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام پسر پنج ساله من دستگاه تناسلیش میخاره مجبورا بخارونه چڪارش کنم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من پسرم چهار ماه هست وروی قسمت صورتش قارچ پوستی زده ایا می تونم از پماد کتو کنازول برای درمانش استفاده کنم

This comment was minimized by the moderator on the site

من امروز بردمش دکتر میگه چون زیاد میشوری قارچ گرفته.بعد شستن خشک میکنم بادستمال مخصوصش.اما نمیدونم چرا دخترم ایطور شد .اعصابم خرده

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام دختر سه ماهه ی من رو دستش لکه ی های سفید سفید افتاده بردم دکتر گفتن قارچه دوتا دکترم بردم،ایا قارچ لکه های سفید میوفته خیلی میترسم قارچ نباشه چیز دیگه ی باشه لطفا بگید

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من بچه سه ماهه ام اطراف چشمهایش قارچ گرفته باید چیکار کنم تا از بین بره

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
بهتره حتما ببرید پزشک متخصص

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام سعی کنید نوزادیاکودک راهمیشه یازیادخشک ودرمعرض هوای پاک وخشک قراردهید وتمام لباسهاولیف و لوازم شخصی بیمارراجوشانده وضدعفونی نمایید وبعداقدام به مصرف دارونمایید. چون بلافاصله بعد از درمان اگه دوباره باقارچ تماس داشته باشدمبتلاخواهدشد

This comment was minimized by the moderator on the site

ممنون از مطلب های مفید تون

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام خسته نباشید کودکم چند ماهی است که دچار این نوع قارچ شده دکتر برای او فقط کلوتریمازول تجویز کرده موقعی که میزنم خوب است ولی اگه یک روز نزنم خارش شدید می گیره ایا پماد دیگری هست که بزنمرسی

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
توصیه میکنم به پزشکشون اطلاع بدین تا با توجه به شرایطش داروی دیگه ای رو تجویز کنن.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید
آیا راهکاری برای پیشگیریاز قارچ گرفتن نوزاد وجود داره؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم بله روشهای خاصی برای پیشگیری وجود داره که با رعایت دقیق والیدن میتونه نوزاد از عفونت قارچی در امان باشه :
1. به دلیل این که عفونت های قارچی مسری بوده و به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند، بنابراین بهتر است نوزادان خود را از...

سلام عزیزم بله روشهای خاصی برای پیشگیری وجود داره که با رعایت دقیق والیدن میتونه نوزاد از عفونت قارچی در امان باشه :
1. به دلیل این که عفونت های قارچی مسری بوده و به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند، بنابراین بهتر است نوزادان خود را از تماس با افراد و حیوانات خانگی آلوده به این نوع عفونت قارچي دور نگه دارید.
2. هرگز اجازه ندهید تا کودکتان وسایل شخصی خود مانند کلاه، شانه و لباس را با دیگران به صورت اشتراکی استفاده کند.
3. مطمئن شوید که همیشه نکات بهداشتی را به خوبي رعایت کرده و نوزاد کوچک خود را تمیز و پاکیزه نگه می دارید.

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید
از کجا بدونم که نوزادم دچار عفونت قارچی شده یا نه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم
نشانه هایی از بروز قارچ در بدن نوزادتون شما رو آگاه میسازه آن نشانه ها عبارتند از :
1. جدا شدن تکه های مدور از پوست بدن نوزادان به صورت پوسته پوسته، که با ایجاد شدن خطوط قرمز بر روی پوست بدن همراه است
2. بروز حالت خارش شدید در پوست...

سلام عزیزم
نشانه هایی از بروز قارچ در بدن نوزادتون شما رو آگاه میسازه آن نشانه ها عبارتند از :
1. جدا شدن تکه های مدور از پوست بدن نوزادان به صورت پوسته پوسته، که با ایجاد شدن خطوط قرمز بر روی پوست بدن همراه است
2. بروز حالت خارش شدید در پوست بدن نوزادان
3. آسیب دیدن پوست های آلوده به عفونت های قارچی که با تراوش عفونت نیز همراه است
4. ریزش موی سر نوزادان در یک و یا چند نقطه، به صورت تکه های مجزا از هم و شکسته شدن موهای سر نوزادان مبتلا به عفونت های قارچی
5. ایجاد شدن لکه های سیاه بر روی پوست سر نوزادان که در نگاه اول به وضوح دیده می شود
6. فلس دار شدن پوست سر نوزادان مبتلا به عفونت های قارچی
7. ضعیف شدن پوست بدن و مبتلا شدن به انواع بیماری های پوستی
8. ضخیم شدن و تغییر رنگ دادن ناخن هاي كودكان مبتلا به بیماری عفونت قارچی
9. توسعه یافتن مشکل ترک خوردن پوست در قسمت های مختلف بدن كودكان مبتلا به عفونت های قارچی
10. بروز زخم در نواحی آلوده به عفونت قارچی

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید
ببخشید چه راهکاری برای اینکه پوست بچه دچار قارچ نشه دارین؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام پسر سه سالم دور فکس بابینش دونه قرمز زده

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم بیشتر عفونت های قارچی میتونه به دلیل رطوبت , عرق زیاد , گرم بودن بیش از حد محیط زندگی و کثیف بودن پوست بچه باشه به همین خاطر با تمیز نگه داشتن کل بدن نوزادتون و رعایت همه نکات بهداشتی در زندگی آن از مبتلا شدن به قارچ جلوگیری به عمل آید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/