مادر و جنین در هفته سی و پنجم بارداری | تکامل تمام اندام ها

هفته سی و پنجم بارداری جنین حالا کاملا رشد کرده و به اندازه یک آناناس شده است

آیا به عنوان یک زن حامله که وارد هفته سی و پنجم بارداری خود شده اید، دچار علائمی مانند فراموشی، اضطراب، هیجان و وحشت می شوید؟ اگر چنین است، زیاد نگران نباشید! چون تنها یک ماه دیگر به زمان زایمان و در آغوش گرفتن فرزندتان باقی مانده است و شما مشکلات تجربه کردن احساسات دردناک دوران حاملگی را از دست خواهید داد.

علائم هفته سی و پنجم بارداری

یادتان باشد که اگر شما در سی و چهار هفته گذشته از دوران بارداری خود، ماهانه توسط دکتر متخصص زنان و زایمان معاینه می شدید، اینک و با ورود به هفته سی و پنجم بارداری، باید در هر ماه دو بار چک آپ شوید، تا دکتر معالجتان بتواند نظارت دقیقی بر رشد و سلامت فرزند شما داشته باشد. در این دوره حساس از هفته های بارداری، دکتر متخصص زنان و زایمان شما ممکن است علاوه بر کنترل تب و افزایش وزن شما، دهانه رحمتان را هم برای بررسی اتساع آن و انجام عمل زایمان معاینه کند. در ادامه این مقاله، برخی از تغییرات مهمی که در بدن مادران حامله با ورود به این هفته دیده می شود، بیان شده است. مهم ترین این تغییرات عبارتند از:

فشار بر مثانه و تکرر ادرار

اندام های داخلی بدن مادران باردار مانند مثانه و ریه ها تحت فشار فوق العاده ای قرار دارد، چون رحم مادران در این دوره از بارداری به لطف رشد سریع جنین، تبدیل به یک بالون بادکرده شده است. به این ترتیب، فشار وارده به قسمت های مختلف بدن مادران باردار ظرفیت مثانه ی او را برای نگه داشتن ادرار بسیار کاهش داده و مادر حامله هم دیگر نمی تواند میل به دفع ادرارش را کنترل کند. جالب است به عنوان یک مادر باردار بدانید که اگر با ورود به هفته سی و پنجم بارداری، جنین داخل رحم مادر تغییر مسیر داده باشد و با سر خود به سمت پایین رحم مادر بچرخد، نیاز مادر در رفتن به دستشویی و تخلیه مثانه خود بیشتر شده و نیاز به دوش گرفتن نیز در این مادران افزایش خواهد یافت.

مادران باردار باید توجه داشته باشند که در این هفته نباید در رفتن به دستشویی و خالی کردن مثانه خود تنبلی کنند، هر چند که احساس کنند مثانه آن ها کاملا پر نشده است. بنابراین، به عنوان یک مادر باردار به خاطر داشته باشید که با احساس فشار خیلی کم هم سعی کنید به همان اندازه که ممکن است عمل دفع ادرار را انجام دهند.

سوزش سر دل

متاسفانه، با ورود مادران حامله به هفته سی و پنجم تا زمان تولد نوزاد، گردن رحم این خانم ها باید متحمل فشار بیش از حدی باشد. علاوه بر این مورد، مادر باردار باید سوزش سردل بیشتری را هم در این دوران تحمل کند، چون رحم رو به رشد مادران نه تنها مثانه را تحت فشار قرار داده، بلکه معده او را هم فشرده کرده و باعث بروز مشکل سوزش سردل بیشتری در سه ماهه سوم از دوران بارداری خواهد شد. از طرفی دیگر، ماهیچه هایی که از ورود آنزیم های گوارشی به مری جلوگیری می کردند، اکنون با شل شدن رباط ها شروع به استراحت بیشتری کرده و التهاب و سوزش سردل شدیدی را در مادران حامله به وجود می آورند. اما به عنوان یک مادر باردار به خاطر داشته باشید که خوشبختانه، این مشکل موقتی بوده و به زودی، با تولد نوزاد خود به خود ناپدید خواهد شد. اما اگر این مشکل بیشتر طول بکشد و مادران حامله را دچار عذاب و ناراحتی کند، آن ها می توانند اقدامات زیادی را برای کنترل و درمان این مشکل در بدن خود انجام دهند. برای کم کردن مشکل سوزش سردل، مادران باردار باید سعی کنند که در تمام دوران حاملگی خود از مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده، تند و ادویه دار و موارد غذایی که حاوی کافئین بوده و باعث اسیدی شدن معده می شوند، اجتناب کنند. علاوه بر این موارد، مادران باردار برای درمان سوزش سردل خود بهتر است غذای هر وعده خود را همراه با نعناع مصرف نمایند. نوشیدن مقدار زیادی آب هم قبل و بعد از هر وعده غذایی بسیار کمک کننده خواهد بود، اما به عنوان یک مادر باردار به خاطر داشته باشید که آب را هرگز بین وعده غذایی خود ننوشید.

تورم مچ پاها

در این هفته هنوز هم تورم زیادی در مچ پاهای مادران حامله مشاهده می شود که سبب ناراحتی زیاد آن ها خواهد گشت. از آن جایی که رحم مادران در حال رشد بوده و فشار زیادی بر روی وریدهای لگن وارد نموده و جریان یافتن خون را از پاها به قلب فرد محدود می کند، در نتیجه رگ های موجود در مچ پاهای این افراد فشار زیادی را تحمل نموده و مایع تورم را در خود جمع می کنند. در واقع، می توان ادعا کرد که شرط اصلی بروز ادم و یا تورم دست و پاها در مادران باردار همین عوامل است، به خصوص در سه ماهه سوم از دوران بارداری که رشد زیاد جنین دهانه رحم مادران باردار کاملا بسته می شود، احتمال بروز این حالت کاملا رایج است. بروز تورم در دست ها و پاهای مادران باردار در روزهای پایانی این دوران حساس، بسیار بدتر هم خواهد شد. اما، به عنوان یک مادر باردار به خاطر داشته باشید که در مورد بروز ادم دوران حاملگی، اصلا جایی برای نگرانی وجود ندارد، مگر اینکه مادر حامله متوجه تورم در صورت و دور چشمان خود گردد و یا دست ها و پاهایش دچار تورم غیرمنتظره ای شود.

علائم هفته 35 بارداری

کمردرد

با ورود مادران حامله به هفته سی و پنجم، جنین داخل رحم مادر به رشد خود ادامه داده و رشد همه اندام های داخلی او، سبب گسترش یافتن رحمش خواهد شد، که عامل اصلی بروز کمردرد در مادران حامله است. به عنوان یک خانم به خاطر داشته باشید که افزایش وزن زیاد مادران در دوران بارداری باعث احساس ناراحتی در آن ها شده و تغییرات هورمونی به وجود آمده در بدن آن ها نیز به بروز این مشکلات کمک خواهند کرد. علاوه بر این موارد، ماهیچه های لگن مادر حامله شروع به استراحت کرده و با شل شدن، خود را برای انجام روند زایمان طبیعی آماده می کنند. همچنین، ترشح هورمون های مخصوص دوران بارداری، عضلات اطراف ناحیه ستون فقرات مادران باردار شل کرده و منجر به بروز کمردرد در آن ها خواهد شد. به منظور جلوگیری از بروز کمردرد، مادران حامله باید در کل دوران حاملگی خود از پوشیدن کفش های پاشنه بلند و خوابیدن به پشت به اجتناب نمایند. ولی اگر درد موجود در کمر این افراد همچنان ادامه داشت، باید به دکتر معالج خود مراجعه نموده و با تجویز او، از داروهای ضد درد برای تسکین دردهای ناگهانی خود استفاده کنند.

وضعیت بدن و رحم در هفته سی و پنجم بارداری

. این هفته تقریبا بین 8 تا 13 کیلوگرم وزنتان نسبت به اوایل حاملگی افزایش یافته است. رحم شما تقریبا 15 سانتی‌متر بالاتر از ناف لمس می‌شود.  ممکن است احساس کنید که بچه در حال افتادن است، این حس شما به دلیل قرار گرفتن سر نوزاد در داخل استخوان لگنی است که به تدریج برای زایمان آماده می‌شوید.

وضعیت جنین در هفته سی و پنجم بارداری

جنین داخل رحم شما با ورود به هفته سی و پنجم بارداری، دیگر قادر به لگد زدن و طوفان به پا کردن نخواهد بود، چون فضای کوچک داخل رحم مادر، رفته رفته برای او کوچک تر می شود. اما، جالب است بدانید که در هفته های باقی مانده هم هنگامی که فرزند شما مطمئن شود که مقداری جا برای تحرک به دست آورده است، مانند یک ورزشکار حرفه ای شروع به جنب و جوش کردن خواهد نمود! در سه ماهه سوم از دوران بارداری، جنین داخل رحم مادر وزنی معادل حداقل 200 گرم را در هر هفته به دست می آورد.

کدام اندام های جنین در هفته سی و پنجم رشد می کند؟

در این دوره از بارداری، بدن جنین به ساخت چربی در قسمت های مختلف خود، به خصوص در اطراف شانه ها ادامه می دهد. در واقع، می توان ادعا کرد که جنین داخل رحم مادر در حدود 15 درصد از کل چربی بدن خود را در سه ماهه سوم از دوران بارداری به دست می آورد. با افزایش وزن جنین به چرخیدن سر او به سمت پائین رحم نیز کمک زیادی خواهد کرد.

با ورود به هفته 35 بارداری، رشد بدن جنین داخل رحم شما تقریبا کامل شده و به جز چند ارگان داخلی بدن او مانند ریه ها، سایر اعضای بدنش به حد بلوغ رسیده است. مغز جنین نیز در این دوره از بارداری همچنان به سرعت در حال رشد می باشد. کلیه های او به طور کامل توسعه یافته و کبد نیز عملکرد طبیعی خود را آغاز نموده است. تمام قسمت های گوش های او هم به طور کامل تشکیل شده و شروع به عملکرد طبیعی خود کرده است.

اندازه جنین در هفته سی و پنجم بارداری

وزن فرزند شما حالا در حدود 2.5 کیلوگرم شده و اندازه قد او هم به حدود 47 سانتی متر رسیده است. در واقع، اکنون می توان ادعا کرد که قد جنین داخل رحم شما با وزن او هماهنگ می باشد، بدن فرزند شما اینک به اندازه یک آناناس بزرگ شده است.

هفته سی و پنجم بارداری

مراقبت های هفته سی و پنجم بارداری

  • همانطور که می دانید به دست آوردن وزن اضافی سینه ها به دلیل ترشح شیر مادر ممکن است باعث سنگین شدن این قسمت از بدن مادران شده و برای مادران حامله، به خصوص در هنگام خواب ناراحت کننده شود. بنابراین، استفاده کردن از سینه بندهای مخصوص دوران شیردهی می تواند در هنگام خواب و حتی در طول روز هم برای سلامتی و راحتی شما بسیار مفید باشد.
  • شما می توانید مقدار زیادی دستمال بهداشتی، کاغذ توالت و دیگر لوازم آرایشی ضروری مانند صابون و مسواک را خریده و برای استفاده خودتان در زمان بعد از زایمان نگه دارید.
  • اگر به عنوان یک مادر باردار می خواهید در مورد مسائل مهم دیگری مانند ذخیره نمودن بند ناف فرزند خود فکر کنید، هفته سی و پنجم بهترین زمان برای صحبت کردن با مسئولین یک بانک بند ناف نوزاد است.
  • از آن جایی که جنین داخل رحم مادر با سرعت زیادی در حال رشد است، به همین دلیل هم مادر باردار برای همگام شدن با او و رشد مناسب فرزندش نیاز به خوردن غذاهای خوب و مقوی دارد. مواد غذایی مصرفی مادر باردار در کل دوران حاملگی او باید غنی از آهن، پروتئین و کلسیم باشد، چون این نوع رژیم غذایی در جلوگیری از کم خونی مادر در دوران حاملگی و بعد از زایمان بسیار مفید خواهد بود. رحم مادران باردار نیز در این هفته از دوران بارداری به طور مداوم در حال رشد بوده و معده را تحت فشار قرار می-دهد.

هشدارهای هفته 35 بارداری

اگر متوجه یکی از علائم زیر شدید  که نشانه زایمان است سریعا به پزشک خود مراجعه کنید:

  •  خونریزی یا لکه بینی
  •  درد کمر یا شکم
  • داشتن بیش از6 انقباض در ساعت
  • خروج مایع از واژن

اگر نوزاد در هفته سی و پنجم متولد شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

نوزادانی که قبل از هفته سی و هفتم از دوران بارداری به دنیا می آیند، به عنوان "نوزادان نارس" در نظر گرفته می شوند، اما اگر فرزند شما در هفته سی و پنجم بارداری به دنیا آید، پزشکان ممکن است او را در اواخر رده نوزادان نارس طبقه بندی کنند. در نگاه اول، بعید به نظر می رسد که نوزادان نارسی که از لحاظ فیزیکی رشد کافی داشته اند، مشکلات اساسی داشته باشند. اما با این حال، چنین نوزادانی ممکن است مشکل تنفسی داشته باشند (چون همانطور که می دانید ریه های نوزاد در هفته سی و پنجم هنوز به بلوغ کامل نرسیده است). به همین دلیل این نوزادان را در دستگاه انکوباتور قرار می دهند، تا دمای بدنشان حفظ شود (چون بدن نوزادان نارس هنوز چربی لازم را به دست نیاورده است). به عنوان یک خانم به یاد داشته باشید که تولد نوزادان نارس در بارداری های مربوط به دوقلوها و چند قلوها بیشتر دیده می شود. همچنین در مادران حامله ای که در دوران بارداری خود از وجود عوارضی مانند پره اکلامپسی و یا عفونت مجاری ادراری رنج می برند، نوزاد به صورت نارس متولد خواهد شد. گاهی اوقات هم، به دلیل این که دهانه رحم مادر باردار بسیار ضعیف است، خیلی زود متسع شده و نوزاد نارس به دنیا می آید. همچنین انجام زایمان زودرس در میان مادران نوجوانان و مادرانی که در اواخر دوران بارداری خود از الکل، مواد مخدر و دخانیات استفاده می کنند، نیز بسیار شایع است.

تغذیه در هفته سی و پنجم بارداری

دریافت کافی کلسیم، پروتئین، آهن و فولیک اسید در این ماه نسبت به هر ماه دیگری ضروری‌تر بوده و در صورت نیاز دریافت مکمل ضروری است. در طی سه‌ماهه سوم بارداری بیشترین نیاز به مصرف کلسیم وجود دارد و برای جلوگیری از یبوست انجام ورزش و فعالیت منظم و دریافت مقادیر کافی میوه‌جات، سبزیجات و منابع فیبر مفید می‌باشد.

ورزش در هفته سی و پنجم بارداری

در حالی که لازم نیست مادران حامله با ورزش کردن در سالن های ورزشی عرق کنند، اما پزشکان متخصص زنان و زایمان به این افراد توصیه می کنند که برای فعال ماندن بدنشان، تمرینات منظم و سبک ورزشی را در کل دوران بارداری خود فراموش نکنند. در نهایت، لازم است به عنوان یک مادر باردار بدانید که پیاده روی کردن آرام و انجام ورزش شنا، جزء فعالیت های فیزیکی بسیار عالی در دوران بارداری محسوب می شوند. اما به یاد داشته باشید که قبل از انجام هر نوع حرکت ورزشی در بارداری در مورد سلامت خود و رشد مناسب فرزندتان با پزشک متخصص زنان و زایمان صحبت کنید.

ورزش در بارداری

راهنمای پدران در هفته سی و پنجم بارداری

به عنوان همسر یک زن باردار و پدر آینده به یاد داشته باشید که در حال حاضر همسر باردار شما دارای حالت روحی متعادلی نیست، طوری که گاهی اوقات، او بسیار تحریک پذیر شده، گاهی اوقات هم بسیار عاطفی گشته و ممکن است مانند ابر بهاری بدون وقفه گریه کند. در این دوره از بارداری، شما باید سعی کنید او را کاملا درک نمایید. به عنوان یک پدر، نگران نباشید! چون این فاز از دوران بارداری به احتمال زیاد تا پایان یافتن روند زایمان طبیعی داشته و بعد از آن، همسر شما دوباره آرامش قبلی خود را به دست خواهد آورد، چرا که این حالات موقتی است. پس، به یاد داشته باشید که بروز تمام این مشکلات به دلیل ترشح هورمون بارداری است و به عنوان همسر زن باردار سعی کنید تا برای کمک به از بین بردن ناراحتی او در این دوره از بارداری، در مورد همه چیزهایی که می خواهد به او بله بگویید. مثلا اگر همسر باردارتان از شما سوال کرد که "آیا شما فکر می کنید من برای داشتن زایمان راحت می توانم از داروهای ضددرد استفاده کنم؟" به او جواب بله بدهید و یا اگر سوال کرد که " شما فکر می کنید که زایمان طبیعی بهتر است و یا عمل سرازین ؟" در این مورد حتما با نظری که او قبلا به شما داده است، موافقت کنید.

در نهایت، یادتان باشد زمانی که با همسر باردار خود همدردی می کنید، سعی نکنید که به او پند و اندرز دهید. هنگامی هم که او از کمبود خواب و یا کمردرد خود شکایت می کند، صبورانه به حرف های او گوش دهید و یا اگر از باردار بودن خود متاسف شده است، به او بگویید که کاملا او را درک می کنید، چون هر زن بارداری که وارد در اواخر دوران بارداری شده است، برای قوی ماندن و گذراندن این دوران سخت نیاز به همراهی شدید شما دارد و لازم است بدانید که او به تنهایی این راه را آغاز نکرده است که تنهایی هم به پایان برساند. برای این منظور، مثلا در مواقعی که او از کمردرد خود شکایت می کند، از همسرتان بپرسید که آیا ماساژ دادن شما کمکی به او خواهد کرد و یا اگر می گوید بسیار خسته است، برای آماده کردن شام و یا انجام کارهای دیگر به همسر باردار خود کمک کنید.

توصیه های اسلام در هفته سی و پنجم بارداری

روزهای پنج‌شنبه سوره "محمد" و روزهای جمعه سوره "الصافات" تلاوت کنید و بعد از هر نماز 70 بار استغفارکنید. مراقب باشید حتی اصرار بر انجام مستحبات، رعایت تمام موارد و دعاهای واردشده یا عدم موفقیت یا فراموشی در انجام بعضی از اعمال به روحیه شما لطمه وارد نکند و آرامش را از شما سلب نکند. با آرامش و نشاط اعمال را فقط تا حدی که در توانتان است انجام دهید.

چک لیست های مهم هفته 35

  1. برای ویزیت هفته 37 بارداری خود آماده شوید
  2. برنامه مرخصی زایمان خود را نهایی کنید
  3. اگر از قبل متخصص اطفال انتخاب نکردید حتما این کار را بکنید

سوالات متداول هفته سی و پنجم بارداری

اندازه جنین در این هفته چقدر است؟

در این هفته قد جنین به 46 سانتی متر و وزنش به حدود 2 و 700 گرم رسیده و به اندازه یک آناناس شده است.

زایمان زودرس در این هفته خطرناک است؟

زایمان زودرس در هفته 35 بارداری خیلی خطرناک نیست و جنین چند هفته‌ای در دستگاه انکباتور می‌ماند.

در این هفته از بارداری چه بخوریم؟

در ماه آخر بارداری حتما کلسیم، پروتئین و آهن فراوانی را در رژیم غذایی خودتان اضافه کنید.

 

نظر (14)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام ببخشیدمن طول کانالم۲۶بودوتاالان که ۳۵هفته و۳روزمه امپول پروژسترون زدم۰بنظرتون کی زایمان میکنم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام خسته نباشین من درهفته ی ۳۵هستم اولین بچمه ب نظرتون وقت زایمانم کی میشه

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
عزیزم بدن به بدن / جنین به جنین متفاوت هست و نمیشه اینطوری زمان خاصی مشخص کرد
بصورت عدی شما بیشتر از هفته 37 تا 40 منتظر باشید
ولی میتونه زودتر یا دیرتر هم بیاد / اینجا عشق با نی نی کوچلوی شماست!

This comment was minimized by the moderator on the site

حالت تهوع دارم ولی از ماه اول تاالان هیچ گوشت قرمز بامغزیز جادنخوردم اشکال داره

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
نه مشکلی نیست ، فقط ویتامین هایی که پزشک داده مصرف کنین.

This comment was minimized by the moderator on the site

منم هفته 35 بارداری هستم خیلی میترسم الان زیمان نکنم خیلی درددارم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام ببخشید من هفته 35 بارداری هستم و پرده بکارت حلقوی دارم میشه بگین چجوری از بین میه موقع زایمان طبیعی ...

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
شما نگران از بین رفتن پرده نباشین خودش با نوزاد خارج میشه

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من هفته 34بارداری هستم دکترم بهم گفته هشتم آذر برم برای زایمان 38هفته ام کامل میشه.

This comment was minimized by the moderator on the site

انشاالله

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام خسته نباشید.. من در هفته 35ام بارداری ام در آخرین سونو زمان تخمینی زایمانم سوم تیرماه بود ولی از اونجایی که میخوام سزارین بشم میخواستم بدونم زمان زایمان هفته ی چندم بارداری میشه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
معمولا از هفته 38 به بعئ زایمان خانوم ها شروع میشه

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , من در هفته 35 بارداری هستم بر طبق سونوگرافی هایی که انجام دادم دکترم بهم گفته بچه ات زودتر بدنیا میاد یعنی حدودا در هفته 39 میخواستم بدونم آیا امکانش هست من در هفته 39 زایمان طبیعی داشته باشم؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم, بله به طور کلی از هفته 38 به بعد معمولا منتظر درد ها و انقباضات زایمانی هستیم.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/