مادر و جنین در هفته سی و سوم بارداری | استحکام استخوان ها

هفته سی و سوم بارداری جنین شما در هفته سی و سوم به اندازه یک کرفس شده است:)

آیا مانند سایر مادران باردار، شما هم فکر می کنید که زمان برایتان ایستاده است؟ آیا احساس می کنید که دوران بارداری بر روی شما سنگینی می کند؟ زیاد نگران نباشید! چون اکثر مادران باردار، این احساس را در ماه هشتم از دوران بارداری خود تجربه می کنند. اما، به عنوان یک مادر باردار لازم است به خاطر داشته باشید که این حالت، فقط تا چند هفته دیگر ادامه یافته و به زودی، شما و همسرتان فرشته کوچک خود را در آغوش خواهید گرفت! اما قبل از همه این موارد، در این مقاله، نکاتی ساده برای کمک به درک آسان هفته سی و سوم بارداری بیان شده است، که مطالعه آن ها برای مادران جوان خالی از لطف نخواهد بود.

علائم هفته سی و سوم بارداری

بی خوابی در شب

بی خوابی، مشکل شایعی است که در دوران بارداری تمام زنان حامله به وجود می آید، اما این نکته مهم را هم بدانید که این مشکل با ورود به سه ماهه سوم دوران بارداری بیشتر خواهد شد. تغییرات هورمونی ایجاد شده در بدن زن حامله، اضطراب بیش از حد نسبت به موضوع تولد قریب الوقوع نوزاد، تکرر ادرار، سوء هاضمه، گرفتگی عضلات پاها، افزایش ناراحتی در مورد افزایش وزن و بزرگ شدن شکم از جمله دلایل احتمالی بروز مشکل بی خوابی در بارداری هستند. استفاده از یک حمام آب گرم، نوشیدن یک لیوان شیر داغ و یا گوش دادن به موسیقی آرام بخش در داشتن خواب معمولی به مادران باردار کمک زیادی خواهد نمود.

رشد موها و ناخن ها

آیا به عنوان یک مادر باردار، هنوز هم ناخن های شما مثل هفته های قبل، رشد سریع تر از معمولی دارد؟ آیا می کنید که موهای سر و بدنتان ضخیم تر از معمول شده است؟ این تغییرات به دلیل افزایش هورمون استروژن در بدن شما خواهد بود. افزایش هورمون استروژن در بدن مادران باردار به رشد جنین داخل رحم آن ها کمک می کند. در واقع، می توان ادعا کرد که هورمون استروژنی که از رحم، جفت و تخمدان زنان باردار آزاد می شود، کمک خواهد کرد تا اندام های حیاتی جنین مانند کبد و کلیه او رشد نماید. علاوه بر این موارد، افزایش هورمون استروژن در بدن مادر باردار به او کمک خواهد کرد تا خودش را برای دوران شیردهی آماده کند.

سوزن سوزن شدن انگشتان

شما به عنوان یک زن باردار با ورود به هفته سی و سوم بارداری خود ممکن است حالت سوزن سوزن شدن را در انگشتان دستان خود احساس کنید و یا دردست و مچ دست خود بی حسی دوران بارداری را تجربه نمایید. یادتان باشد که به وجود آمدن سندرم تونل کارپ در میان زنان حامله، به ویژه در سه ماهه سوم از دوران بارداری آن ها بسیار شایع و مشترک است. از آن جایی که با ورود به هفته سی و سوم، تورم و احتباس مایعات در زیر پوست مادران حامله افزایش می یابد، فشار وارده بر روی عصب مدیان نیز زیاد شده و باعث به وجود آمدن حالت بی حسی در انگشتان دستان مادر باردار می شود. به همین دلایل، به عنوان یک مادر باردار سعی کنید تا در هنگام خوابیدن، از یک آتل برای راست نگه داشتن بازوی خود و تکیه دادن بر روی بالش استفاده کنید تا از احساس بی حسی در انگشتان دستان خود در این دوره حساس از زندگی جلوگیری کرده باشید.

بیرون زدن ناف

به دلیل این که رحم مادر حامله در حال گسترش یافتن به سمت شکم او است، باعث بیرون زدن ناف از داخل به سمت خارج بدن او خواهد شد. بروز این حالت در بدن تمام خانم های حامله، امری کاملا طبیعی است. همچنین، به یاد داشته باشید که برای جلوگیری از این حالت هم هیچ راه درمانی وجود ندارد که شما بتوانید آن را انجام دهید. اما زیاد نگران نباشید، چون ناف بالا آمده، خود به خود و پس از انجام عمل زایمان دوباره به موقعیت طبیعی خود باز خواهد گشت.

علائم هفته سی و سوم بارداری

فراموشی کوتاه مدت

اگر در در هفته سی و سوم بارداری، شما به عنوان یک مادر حامله همه چیز را فراموش می کنید، زیاد نگران نباشید. به خاطر داشته باشید که در این دوره از بارداری، بخشی از فعالیت های مغز مادر به مهارت های عاطفی اختصاص داده می شود، تا به او کمک کند که با فرزند خود ارتباط عمیق تری برقرار نمایند. بنابراین، تمام توانایی های مغز مادر حامله صرف شور، هیجان و برنامه ریزی برای این نوع کارها شده و در نتیجه، تمرکز او بر روی چیزهای دیگر کاهش می یابد. اما، لازم است بدانید که این فراموشی دوره ای، فقط یک مرحله موقتی از زندگی هر مادر بارداری است که همه چیز، چند ماه پس از زایمان به حالت عادی خود باز خواهد گشت.

تنگی نفس

از آن جایی که شکم مادر حامله به طور مداوم در حال بزرگ شدن است، بنابراین به تمام اعضای داخلی بدن از جمله ریه های او فشار زیادی وارد می شود. از این رو انجام فعالیت های ساده مانند بالا رفتن از پله ها و یا پیاده روی را برای مادران باردار سخت و طاقت فرسا خواهد کرد. خوشبختانه، در این دوره از بارداری جای زیادی برای نگرانی وجود ندارد، چون بروز تنگی نفس از نشانه های شایع دوران حاملگی در تمام مادران باردار است، که به هیچ وجه به فرزند داخل رحم آن ها صدمه نخواهد زد. اگر شما به عنوان یک زن حامله احساس تنگی نفس کردید، به یاد داشته باشید که ایستادن به حالت کاملا راست، نفس عمیق و دراز کشیدن می تواند کمک زیادی به حل این مشکل بکند.

انقباضات رحمی

بروز انقباضات رحمی در مادران باردار که معمولا، همراه با درد است، با ورود به ماه هشتم از دوران بارداری افزایش می یابد. در واقع، می توان ادعا کرد که بروز انقباضات رحمی در مادران باردار از علائم بسیار رایج این دوران است. با ورد به هفته 32 بارداری، رحم مادر حامله گاهی اوقات به این باور اشتباه می رسد که وقت زایمان فرا رسیده است، به همین دلیل، گاهی اوقات، انقباضات رحمی بسیار دردناکی در بدن مادر به وجود می آید و گاهی اوقات نیز مادر باردار هیچ دردی را در ناحیه شکم خود احساس نمی کند. اما، به عنوان یک مادر باردار یادتان باشد که با بروز این انقباضات رحمی، بر خلاف زمان واقعی زایمان، گردن رحم شما گشاد نمی شود و این انقباضات هم با گذر زمان، قوی تر نخواهد شد. در واقع، به خاطر داشته باشید که دردهای کاذب زایمان پس از مدتی فعالیت، دوباره متوقف خواهند شد. اما اگر حس کردید که این دردها و انقباضات شدت یافته و در مدت طولانی هم ادامه می یابد، بهتر است با دکترمتخصص زنان و زایمان خود تماس گرفته و برای رد کردن خطر زایمان زودرس، از او کمک بخواهید.

درد معده

درد معده نیز یکی دیگر از علائم شایع این هفته به شمار می رود. از آنجایی که رباط پشتیبانی کننده رحم، به طور مداوم و به دلیل بزرگ شدن رحم، کشیده می شود، بنابراین این حالت باعث به وجود آمدن درد در هر دو طرف قسمت تحتانی شکم مادران حامله خواهد شد. به عنوان یک مادر حامله یادتان باشد که وجود این درد در داخل و اطراف شکم جای هیچ نگرانی ندارد، مگر اینکه با تب و یا خونریزی همراه باشد. علاوه بر این موارد، به یاد داشته باشید که مادران حامله برای رهایی از این درد می توانند موقعیت کار و نشستن خود را تغییر دهند.

وضعیت بدن و رحم در هفته سی و سوم بارداری

حال بادکنکی را دارید که مدام باد می‌شود. دست‌ها و پاهایتان و حتی صورتتان به این افزایش حجم ادامه می‌دهد. شاید مجبور شوید که از مچ بند یا کمربندهای حاملگی استفاده کنید، اما این ورم ها احتمالا تا بعد از زایمان با شما همراه خواهد بود. رحم شما این هفته 500 برابر حالت طبیعی شده است.

وضعیت جنین در هفته سی و سوم بارداری

با ورود به این هفته، جنین داخل رحم شما به سرعت بیشتری در حال رشد خواهد بود و چربی زیادی هم در زیر پوست او به وجود خواهد آمد. بنابراین، در این دوره از بارداری ویژگی های ناآشنایی در بدن فرزند شما ایجاد خواهد شد.

کدام اندام های جنین در هفته سی و سوم رشد می کند؟

اسکلت جنین با ورود به هفته 33 بارداری کم کم شروع به محکم شدن خواهد نمود. هر چند بدن جنینبه رشد کامل رسیده است، اما از لحاظ عملکرد باز هم نیاز به تکامل دارد. چشم های جنین کامل شده و می تواند نور را تشخیص دهد. در واقع، فرزند داخل رحم شما در این دوره از بارداری می تواند بین روز و شب خود فرق بگذارد.

جنین داخل رحم مادر کم و بیش آماده زندگی کردن در محیط خارج از رحم مادر خود می باشد. در این دوره از بارداری به وجود آمدن لایه چربی در زیر پوست بدن او به وضوح دیده می شود و قرمزی رنگ پوست جنین هم کمتر خواهد شد. همچنین، گوش های جنین در حال کامل شدن می باشند و به صداهای والدین و اطرافیان عکس العمل نشان می دهد.

اگرچه ریه های جنین رشد زیادی کرده، اما به نظر می رسد هنوز هم کاملا بالغ نشده است. در واقع، در این دوره از بارداری ممکن است جنین در برخی موارد، تنفس کردن را برای زنده ماندن در جهان خارج از رحم مادر خود تمرین کند. همچنین دیگر اندام های داخلی جنین مانند کلیه ها نیز در حال رشد می باشد.

هفته سی و سوم بارداری

اندازه جنین در هفته سی و سوم بارداری

با ورود به این هفته فرزند داخل رحم شما در حدود 2 کیلوگرم وزن داشته و اندازه قدش هم از تاج سر تا نوک پاها در حدود 44 سانتی متر شده و به اندازه یک کرفس است. با این حال، لازم است بدانید که رشد فرزندتان همچنان تا پایان دوران بارداری ادامه خواهد یافت.

مراقبت های هفته سی و سوم بارداری

  • سعی کنید تا بدن خود را دور از هر گونه درد و ناراحتی نگه دارید و با خرید لباس نوزاد و لوازم جانبی هم ذهن خودتان را مشغول نمایید. اگر هم خرید وسایل فرزند خود را انجام داده اید، لباس های فرزند آینده خود را بشویید. از آن جایی که پوست بدن نوزادان بسیارحساس است، از این رو، قبل از استفاده از لباس های فرزند تازه متولد شده ی خود، برای حذف مواد شیمیایی و محرک های دیگر تمام آن لباس ها را آبکشی نمایید. به عنوان یک مادر بادرار به خاطر داشته باشید که همیشه از مواد شوینده ملایم برای شستن لباس ها و ملافه های نوزاد تازه متولد شده ی خود استفاده کنید.
  • علاوه بر این موارد، شما مادر باردار با شریک زندگی خود در مورد دوران بارداری بیشتر صحبت کرده و روش به دنیا آوردن فرزندتان را از هفته سی و سوم بارداری، با خیال راحت انتخاب نمایید. همچنین، برای انتخاب روش به دنیا آوردن فرزند خود، حتما بعد از مش.رت با همسرتان، برای انتخاب گزینه مناسب و استفاده از داروهای لازم در حین زایمان و برای از بین بردن دردهای ناشی از دوران بارداری با دکتر معالج خود صحبت کنید.
  • اگر حضور شما به همراه همسرتان در کلاس های ویژه زایمان مقدور نیست، حداقل خودتان به تنهایی شرکت در این کلاس ها را از دست ندهید. به خاطر داشته باشید که شرکت نمودن در این نوع آموزش ها به شما کمک می کند تا تجربه خود را در مورد تولد نوزادتان افزایش دهید. در واقع، می توان ادعا کرد که با استفاده از توضیحات مفصل مدرسان در کلاس های آموزشی ویژه دوران بارداری و به دست آوردن آگاهی لازم در مورد جنبه های مختلف زایمان مانند کنترل تنفس و CPR در حین زایمان، مادران باردار می توانند فرزند خود را به راحتی به دنیا بیاورند.
  • علاوه بر این موارد، در هفته سی و سوم بارداری خود هم مانند هفته های قبل انجام تمرینات Kegels را فراموش نکنید، چون این ورزش های ویژه طوری طراحی شده اند که برای پشتیبانی و تقویت رحم، مثانه و روده های زنان باردار بسیار مفید می باشند. به خاطر داشته باشید که اگر ورزش kegel توسط مادران باردار به طور منظم انجام گیرد، در جلوگیری از اعمال جراحی ها مثل اپی زیاتومی کمک زیادی به آن ها خواهد نمود (این نوع جراحی برای برش دادن و بزرگ تر کردن سوراخ واژن زنان حامله صورت می گیرد، که در زمان زایمان اجازه می دهد تا عبور نوزاد از گردن رحم مادر باردار به آسانی صورت گیرد) .
  • باید سعی کنید تا زمان بیشتری را با شریک زندگی خود بگذرانید، چون اگر شما خانمی هستید که برای اولین بار حامله شده اید، بدانید که این روزها هرگز باز نخواهد گشت. اگر هم در حال حاضر یک کودک بزرگ تر دارید، صرف زمان بیشتر با او می تواند فرزند بزرگ تر شما را آماده ورود خواهر و یا برادر خود بکند. به عنوان زوجی که به زودی صاجب فرزند دیگری می شوید، به خاطر داشته باشید که مقابله کردن با تغییرات ناگهانی به وجود آمده در شرایط خانه که با ورود یک نوزاد جدید رخ می دهد، اصلا کار آسانی نیست. در چنین شرایطی، فرزند بزرگ تر شما ممکن است با بروز دادن برخی عکس العمل ها به پر سر و صدا بودن محیط خانه واکنش نشان داده و یا حتی در برخی موارد هم ممکن است به طور کامل از کنترل خارج شود. برای از بین بردن این مشکل و ناراحتی به او اطمینان دهید که فرزند بزرگ ترتان همیشه برای شما مهم بوده و خواهد بود.

جلوگیری از زایمان زودرس

برای هر زن حامله ای انجام زایمان زودرس در ماه هشتم از دوران بارداری امری غیرعادی نیست. اگر چه خطرات مرتبط با تولد نوزاد نارس در این مرحله از دوران بارداری وجود دارد، اما اندازه خطرات، به میزان قابل توجهی کم است. انقباضات ایجاد شده در رحم مادر حامله با ورود به هفته سی و سوم بارداری را می توان به عوامل مختلف مکانیکی و شیمیایی بدن او نسبت داد، که در برخی موارد ممکن است منجر به زایمان زودرس در این خانم ها شود. گاهی اوقات، سرپا ایستادن مادر حامله برای مدت زمان طولانی و داشتن استرس زیاد در این هفته می تواند باعث شروع انقباضات رحمی و انجام زایمان زودرس در این مادران شود. شما به عنوان یک مادر حتما راه های جلوگیری از زایمان زودرس را یاد بگیرید.

هشدارها در هفته 33 بارداری

اگر متوجه یکی از علائم زیر شدید سریعا به پزشک خود مراجعه کنید:

  • کاهش حرکات جنینی
  • تورم
  • سردرد
  • تاری دید
  • خونریزی یا لکه بینی
  • درد کمر یا شکم
  • داشتن بیش از 6 انقباض در ساعت
  • خروج مایع از واژن

تغذیه در هفته سی و سوم بارداری

در این هفته شیر بیشتری بنوشید چون اگر به‌قدر کافی شیر بنوشید، به‌راحتی کلسیم موردنیاز برای خود و جنینتان را به میزان کافی دریافت می‌کنید، اما اگر شیر کافی نمی‌خورید، می‌توانید کلسیم را از راه‌های زیر دریافت کنید:

  • پنیرهای کم‌چرب یا بدون چربی را به سالادها یا سبزیجات پخته‌شده اضافه کنید.
  • از ماست‌های بدون چربی به‌عنوان ماده اصلی برای تهیه سس استفاده کنید.
  • شیر خشک بدون چربی را به غذاهایتان اضافه کنید.
  • سبزیجات پر کلسیم مثل کلم بروکلی، برگ خردل، کلم پیچ و بامیه بخورید.
  • کاکائوی داغ را به‌جای آب با شیر سرد شده بخورید.
  • غذاهایی که دارای سویای غنی‌شده با کلسیم است مثل شیر سویا و پنیر سویا بخورید.

می‌دانید که تمام مواد مغذی ویتامین ها و غذاهای سالمی که مصرف می کنید به جنین می رسد. آب کمک می کند مواد مغذی در سلولها جذب شوند و ویتامین مواد معدنی و هورمون ها را به سلولهای خونی انتقال می دهد. این سلولهای خونی غنی از مواد مغذی است که جنین را تغذیه می کند. شما در هفته 33 بارداری روزانه 12 تا 13 لیوان آب باید بنوشید. نوشیدن آب از یبوست، بواسیر و عفونت ادراری جلوگیری می‌کند.

لبنیات در بارداری

ورزش در هفته سی و سوم بارداری

ورزش‌ های لگنی می توانند باعث کاهش درد های کمر و درد های سیاتیکی شوند. برای آگاهی از این حرکات به پزشک خود مراجعه کنید.

راهنمای پدران در هفته سی و سوم بارداری

به عنوان همسر یک زن حامله و پدر آینده به خاطر داشته باشید که شریک زندگی باردارتان در دوران بارداری خود نیاز به توجه بیشتر شما برای داشتن احساس خوب در مورد فرم بدنش دارد. در هفته سی و سوم او بیشتر از دوران دیگر حاملگی خود، دچار نوسانات خلقی بوده و کاملا تحریک پذیر شده است. حداقل کاری که شما به عنوان همسر و پدر آینده می توانید در این دوره از بارداری برای او انجام دهید این است که همسر خود را درک کنید و بیماری دوره ای را به عنوان یکی از عناصر حاملگی قبول داشته باشید. در واقع، شما باید بدانید که این حالات گذرا هستند. همچنین، به عنوان یک پدر به خاطر داشته باشید که راه های آسانی برای نشان دادن عشق و قدردانی فراوان شما نسبت به همسر باردارتان در این دوره وجود دارد، اما اصلی ترین روش برای کمک به او در این مرحله، مدیریت کردن درست همه کارها در داخل و بیرون از خانه است.

توصیه های اسلام در هفته سی و سوم بارداری

روزهای شنبه بعد از نماز صبح سوره "قدر" را ده مرتبه بخوانید و روزهای یکشنبه هم بعد از نماز صبح دومرتبه سوره "والتین" را تلاوت کنید.

حتما ماست شیرین و عسل را در برنامه غذایی خود قرار دهید و در خوردن آن‌ها کوتاهی نکنید. خوب است بدانید که در طول دوران بارداری و مخصوصا برای تغذیه هفته سی و سوم، مصرف ادویه‌های تند مثل خردل، دارچین و نعناع زیاد را متوقف کنید چون این ادویه‌ها سبب اگزما گرفتن نوزاد می‌شود.

چک لیست کار های مهم هفته 33

  1. ساک بیمارستان خود را آماده کنید
  2. برای مراقبت های بعد از زایمان آماده شوید
  3. درمورد منابع بیمارستان برای مادران جدید ، مانند مشاوره شیردهی ، تحقیق کنید

سوالات متداول در هفته سی و سوم بارداری

اندازه جنین در این هفته چقدر است؟

قد جنین در این هفته به 43 سانتی متر و وزنش به بیشتر از دو کیلو گرم رسیده و اندازه یک دسته کرفس است.

علائم خطرناک در این هفته چیست؟

کاهش حرکات جنینی، تورم، سردرد، تاری دید، خونریزی یا لکه بینی، درد کمر یا شکم، داشتن بیش از 6 انقباض در ساعت و خروج مایع از واژن از علائم خطرناک این هفته از بارداری است.

در هفته 33 بارداری چه بخوریم؟

در این هفته از بارداری لبنیات را حتما به رژیم غذایی خود اضافه کنید زیرا استخوان های جنین در حال استحکام است.

 

نظر (6)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام ممنون از مطالب خوبتون.من دست ها پاهام بدجور ورم کرده هم فشار هم مسمومیت حاملگی دارم هم اینکه از اول حرکات جنین زیاد حس نمیکنم.برام دعا کنید بسلامتی پشت سربذارم این دوماهو

This comment was minimized by the moderator on the site

انشاالله به سلامتی بار شیشه تو زمین میذاری مامان مهربون.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و احترام و ممنونم از سایت بسیار خوبتون , ببخشید در هفته 33م بارداری قد و وزن جنین باید چقدر باشه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , ممنونم لطف دارین
با ورود به هفته سی و سوم بارداری، فرزند داخل رحم در حدود 2 کیلوگرم وزن داشته و اندازه قدش هم از تاج سر تا نوک پاها در حدود 17 اینچ میشود.

This comment was minimized by the moderator on the site

باسلام وخسته نباشی من درهفته سی وسه بارداریم والان وزن جنینم یک کیلو ونصدگرم است نگرانم چکارکنم]

This comment was minimized by the moderator on the site

هیچکاری نیاز نیس کنید وزنش نرماله

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/