تاثير مشكل غده تیروئید در بارداری

تاثير مشكل غده تیروئید در بارداری

آیا مشكل تیروئید در روند بارداری تاثیرگذار است؟

آیا تا به حال تصور کرده اید که غده تیروئید مانند یک جعبه دنده کامل در زیر گردن شما قرار گرفته است؟ همه ما این غده پروانه ای شکل را که در سمت راست گردن قرار گرفته است، می شناسیم و می دانیم که این غده گردنی موجود در بدن انسان ها هورمونی تولید می کند که با كمك آن مي تواند همه توابع و سلول های بدن را تحت کنترل كامل خود قرار دهد. عضو بسیار مهم در بین غدد درون ریز بدن هر فرد غده تیروئید او است که مکانی برای تولید "هورمون تیروئید" می باشد. اگر این غده با مشکل جدي مواجه نشود، می تواند اقدامات موثری را با انتشار در خون انسان انجام دهد. خواندن مقاله زیر، شما خانم ها را در مورد مسائل غده تیروئید و تاثیر آن بر ناباروری زنان آگاه خواهد كرد.

اهمیت وجود غده تیروئید در بدن انسان:

در ابتدا به یاد داشته باشید که ترشح طبیعی هورمون تیروئید، همه ارگان ها را در بدن انسان فعال می سازد. همچنين، ترشح این هورمون در رشد و عملکرد طبیعی مغز افزایش میزان تنفس، تقویت همگام سازي سیستم قلب و اعصاب، مدیریت دمای بدن، تنظیم چرخه قاعدگی در زنان و تنظیم سطح کلسترول خون، بسیار کمک کننده است. زنانی که داراي سطح TSH مناسب (یک ماده شیمیایی ترشح شده از غده هیپوفیز است که غده تیروئید را وادار به ترشح هورمون تیروئید می کند) و دارای بدنی سالم هستند، غده تیروئید آنها هم به طور طبیعی فعاليت خواهد کرد، اما زمانی که میزان ترشح این هورمون در بدن فرد کاهش یابد، می تواند سبب بروز آسيب هاي جدي و خطرناكي در تمام سیستم های بدن انسان شود.
در حالی که ما به شما حق می دهیم تا از برخی تغییرات ایجاد شده در بدن خود كه توسط کارکرد غیرطبیعی غده تیروئید رخ مي دهد، نگران باشید اما حقیقت این است که علائم تیروئیدی در فرد می تواند گمراه کننده بوده و مشکلاتی غیر از آنچه كه شما تصور می کرده اید را در بدن شما به وجود آورد. علاوه بر اين موارد، لازم است به عنوان يك خانم به یاد داشته باشید همان گونه که ترشح بیش از حد هورمون تیروئید می تواند به ترشح هورمون طبیعی hCG و استروژن در بدن شما و هر خانم ديگري آسیب برساند، باردار شدن شما را هم دشوار خواهد نمود. همچنین اگر شما بايد به عنوان خانمی كه در تلاش برای باردار شدن هستید، بدانید که کم کاری غده تیروئید هم مسئله ای بزرگ به شمار می آید، چون اين بيماری نمی تواند تغییرات فیزیکی در بدن فرد به وجود آورد و درنتيجه اثرات آن قابل مشاهده نخواهد بود. بنابراین، تشخیص کم کاری غده تیروئید در بدن هر فردي سخت بوده و بعد از تشخيص هم نیاز به مراقبت هاي شديدي خواهد داشت.

آیا داشتن مشکل تیروئیدی در روند بارداری تاثیر منفي می گذارد؟

اگر شما به عنوان زنی كه در حال تلاش برای باردار شدن هستيد، با مشکل اختلال در عملکرد غده تیروئید خود مواجه شده اید، بهتر است به جای غصه خوردن و آه کشیدن برای حل این مسئله از پزشکان متخصص غدد درون ريز کمک بگیرید. به عنوان يك خانم، در اولين گام به ياد داشته باشيد كه مشكل غده تیروئید قابل درمان می باشد!
امروزه در سراسر جهان، زنان بسيار زیادی وجود دارند که فرصت باردار شدن را به دلیل اختلالات غده تیروئید خود از دست داده اند، طوری که اين مشكل تمام جوانب زندگی آن ها را تحت تاثیر قرار داده است. اگر شما هم از جمله این بانوان هستید، آماده باشید تا در ادامه این مقاله، شما را از چگونگی مقابله با اختلالات تیروئیدی و باردار شدن در اسرع وقت آگاه كنيم. در ابتدا باید به یاد داشته باشید که عملكرد غده تیروئید در زنان می تواند بر روند تخمک گذاری آن ها تأثیر گذاشته و بارداری آن ها را هم دچار مشکل کند. همواره، به خاطر داشته باشيد كه افزایش ناگهانی میزان ترشح هورمون تیروئید و یا پایین بودن ميزان ترشح آن در مراحل اولیه، باعث بر هم زدن چرخه قاعدگی زنان خواهد شد. انتظار می رود كه بروز اين مشكل اثرات روانی زیادی هم بر زنان بگذارد، اما لازم است بدانید که این افراد برای درمان، راهی جز صبر و مبارزه سخت با مشکل غده تیروئید خود ندارند.
از علائم و عوارض جانبی پرکاری غده تیروئید در بدن انسان ها می توان به پسرفت مستقیم سوخت و ساز بدن، بالا رفتن فشار خون، افزایش بیش از حد اشتها و عدم تحمل تغییرات دمای هوا اشاره كرد. همچنين، به وجود آمدن این شرایط نامساعد در بدن شما در دوران بارداری هم می تواند برای سلامتي خود شما و جنين داخل رحمتان خطرناک باشد.
علاوه بر اين، کم کاری غده تیروئید هم در دوران بارداری یک مادر می تواند به همان اندازه خطرناک بوده و با نشانه هایی مانند افزایش وزن و افسردگی همراه باشد که بسیار مشکل ساز است. اما جالب است بدانيد كه از لحاظ پزشکی کم کاری غده تیروئید نسبت به پركاري آن، کمتر می تواند بدن فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد.

gode-tiroid1.jpg

معرفي برخی از اختلالات بالقوه غده تیروئید

هرگز فعالیت های بدنی و تلاش خود را برای داشتن فرزندي سالم به دليل وجود مشکل غده تیروئید در بدن خود محدود نکنید، اما در طول دوران بارداری و یا فعالیت های مورد نیاز دیگر این دوران بروز هرگونه اختلال ناگهاني را در نظر بگيريد. در ادامه این مقاله، برخی از بیماری های شایع که به دليل وجود مشکل غده تیروئید در بدن فرد بروز كرده اند و به منظور حفظ ایمنی مادر و نوزاد آینده او نیاز به درمان دارند، بیان شده است. مهم ترين اين مشكلات عبارتند از:
الف: در ابتدا به ياد داشته باشيد كه پرکاری غده تیروئید و یا ترشح بیش از حد هورمون تیروئیدی، در صورت درمان نشدن می تواند منجر به بروز بیماری های کشنده در فرد مبتلا شود. همچنين، وجود اين مشكل در بدن هر مادر بارداري هم مي تواند باعث بروز عوارض شدیدی همچون سقط جنین، تولد قبل از موعد مقرر، رشد کم جنین و مبتلا شدن او به بیماری های قلبی شود.
ب. نوعی اختلال دیگر هم در غده تیروئید وجود دارد که با عنوان "طوفان تیروئیدی" شناسایی شده است. در اين بيماري، به دليل عملکرد ضعیف غده تیروئید، شرایطی مانند عرق کردن بیش از حد، تشنج و استفراغ در فرد بیمار به وجود مي آيد. اگر از فرد مبتلا به طوفان تیروئیدی، مراقبت درستی نشود و يا فرد، تحت درمان مناسبي قرار مگيرد، بيماري می تواند سبب به کما رفتن او گردد.
ج. کم کاری غده تیروئید و یا ترشح کم هورمون تیروئیدی، هم بسیار خطرناک است. در صورت عدم درمان مشكل کم کاری غده تیروئید، بيماري می تواند باعث بروز "هاشیموتو" در فرد شود. باید به عنوان يك خانم آگاه باشيد که این بیماری یک نوع عارضه در سيستم ایمنی بدن به وجود مي آورد که در آن ترشحات غده تیروئید بیش از حد کم شده و به دنبال آن کارکرد بدن هم مختل خواهد شد.
د. کما رفتن فرد، به ويژه مادران باردار به دلیل کم کاری غده تیروئید آن ها، می تواند وضعیت ذهنی و مغز او را بدتر کند.
مطالعه این مقاله که در مورد وجود اختلالات تیروئیدی در بدن است، به دليل آشنایی شما با این مشکل و عوارض ناشی از آن می باشد و قطعا تمام نکات این اختلال در نظر گرفته نشده است. این نکته مهم را هم به یاد داشته باشید که اگر شما به عنوان یک بیمار در اسرع وقت، با افراد صاحب نظر و متخصصان غدد درون ريز مشورت کرده اید و در مصرف دارو و درمان خود كوتاهي نمي كنيد، باید با اعتماد به نفس، مسیر درمان را تا آخر ادامه دهید. نتايج تحقیقات اخير دانشمندان نشان داده است كه این اختلال فقط با انجام آزمایش تیروئید بلافاصله مشخص می شود. پس، شما فقط باید بعد از تشخیص، مطمئن شوید که آیا نیاز به مشاوره و مراجعه به یک متخصص را دارید و یا نه!

 

نظر (3)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وقتتون بخیر من هفته 8بارداری آزمایش دادن و تیروئید 2.9بود ولی در جواب آزمایش زده پایین ب نطرتون خطرناکه من خیلی نگرانم.ممنون

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید, من در هفته 11 بارداری هستم و دو هفته پیش تست تیروئید دادم 2.9 بود نتیجه اش آیا طبیعیه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , بله طبیعیه , رنج نرمال تیروئید در سه ماهه اول بارداری 0.2 تا 3.9 طبیعیه.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/