تغذیه کودکان سندرم داون

تغذیه کودکان سندرم داون

اغلب کودکان سندرم داون عدم تحمل لاکتوز دارند و بهتر است از شیر کم لاکتوز استفاده شود و یا کلا بهتر است به جای شیر از ماست به خصوص ماست پروبیوتیک استفاده شود چون که مصرف لبنیات سبب افزایش و احتقاق بینی و عفونت های ریوی می شود و در صورت عدم استفاده از لبنیات ، از کلسیم و ویتامین D به صورت مکمل استفاده شود.

کودکان سندرم دانی و عدم تحمل به گلوتن:

کودکان سندرم داون عدم تحمل به گلوتن دارند ( نوعی ماده است که در نان و فراورده های غذایی که از گندم تهیه می شوند ، وجود دارد) و بیماری سلیکات (نوعی بیماری گوارشی است که به پرزهای روده کوچک آسیب می‌رساند و سبب اختلال در جذب مواد مغذی می‌شود) نیز در این بیماری دیده می شود که در صورت اثبات بیماری باید گلوتن از تغذیه ی کودک سندرم داونی حذف شود.

از چربی حیوانی در غذای کودکان سندرم دانی پرهیز کنید:

بیش از حد از چربی حیوانی در تغذیه کودکان سندرم داون استفاده نکنید چون باعث کاهش سطح اسید های چرب ضروری که برای رشد و تکامل و سلامت سیستم عصبی مفید هستند، می شود. این اسید های چرب را می توانید در روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان و روغن زیتون پیدا کنید.

برای سلامت بدن کودک سندرم داون به متخصص مراجعه کنید:

وجود کروموزم های اضافی در کودکان سندرم داون که باعث این بیماری شده است موجب افزایش غیر طبیعی در تولید برخی آنزیم ها و پروتئین ها می شود. از آنجا که بسیاری از ویتامین ها محلول در آب به عنوان کمک کننده در سوخت و ساز، مواد نقش دارند برای همین مصرف بالای این ویتامین ها موجب افزایش چند برابر این آنزیم ها شده که این امر برای سلامت بدن کودک سندرم داون مناسب نیست، پس مصرف این ویتامین ها باید حساب شده و تحت نظر متخصص باشد.

sandrom-down2.jpg

اختلالات مشابه در کودکان سندرم داون:

کودکان مبتلا به سندرم داون اختلالات مشابهی دارندکه علت عمده ی آن وجود سطح پایین و غیر طبیعی آنزیم های آنتی اکسیدان است ، میزان رادیکال های آزاد در بدن این افراد زیاد است که باید از طریق رژیم غذایی مناسب خنثی شود،مهمترین آنتی اکسیدان های غذایی عبارتند از: ویتامین های A-C-D ، بتاکاروتن، کیوآنزیم Q و مواد معدنی مانند:سلنیوم و روی، لذا مصرف همزمان آنتی اکسیدان ها تاثیر بیشتری نسبت به مصرف جداگانه ی آنها دارد. عدم مصرف آنتی اکسیدان ها سبب اختلال عملکرد بسیاری از سیستم های بدنی کودکان سندرم داون مثل سیستم ایمنی، آنزیم ها،DNA و دیواره ی سلولی خواهد شد.تخریب دیواره ی سلولی در سیستم مغز و اعصاب ، سبب کاهش پیام های عصبی و تخریب سریع تر بافت مغز شده و در نهایت منجر به کاهش هماهنگی حرکات، پایین آمدن ضریب هوشی و از دادن حافظه در کودکان سندرم داون می شود، پس مصرف آنتی اکسیدان ها را حتما در برنامه تغذیه کودکان سندرم داون قرار بدهید.

امگا 3 ضروری برای کودکان سندرم دانی:

بافت مغز و دیواره سلول ها حاوی مقادیر زیادی چربی و امگا ۳ است با قرار دادن امگا ۳ در تغذیه کودکان سندرم داون از تخریب سلول های مغزی پیشگیری کنید و حتی با مصرف امگا ۳ صدمات وارد شده به سلول های مغز ترمیم می شوند.

مصرف ویتامین E برای کودکان سندرم دانی فراموش نشود:

با قرار دادن ویتامین E در تغذیه ی کودک سندرم داون از بروزآلزایمر در این کودکان پیشگیری کنید یا شروع آن را به تاخیر بیاندازید.

sandrom-down3.jpg

از مواد طبیعی برای کودکان سندرم دانی استفاده کنید:

کودک مبتلا به سندرم داون برای افزایش سیستم ایمنی خود نیاز به مصرف مقادیر بیشتری از ویتامین های A و C، سلنیوم و روی دارند. مصرف طبیعی ویتامین ها و آنتی اکسیدان های بهتر از مصرف دارویی آنها می باشد. مواد حاوی مقادیر بالا ی آنتی اکسیدان ها عبارتند از: انگور، کشمش، هویج، سیر، انواع کلم، توت و توت فرنگی، تمشک و آلو. که این موارد را حتما در تغذیه کودکان سندرم داون قرار بدهید.

کم کاری تیروئید در کودکان سندرم داون:

کم کاری تیروئید در کودکان سندرم داون شایع است لذا تشخیص و درمان به موقع کم کاری تیروئید از کاهش زیاد بهره ی هوشی در کودکان سندرم داون پیشگیری می کند. کمبود روی می تواند عملکرد تیروئید را مختل نماید لذا بهتر است قبل از شروع با لووتیروکسین ، مکمل روی را در تغذیه کودکان سندرم داون قرار بدهید.

مصرف روی را فراموش نکنید:

مصرف روی علاوه بر بهبود عملکرد تیروئید از طریق تقویت سیستم ایمنی سلولی، سبب تقویت این سیستم و کاهش ابتلا به بیماری های عفونی می شود.

آهن برای کودکان سندرم دانی : 

آهن نیز همانند روی برای رشد و تکامل و سلامت سیستم ایمنی ضروری است . کمبود آهن در تغذیه کودکان سندرم داون بر میزان توجه و یادگیری کودک تاثییر می گذارد از طرفی افزایش آهن سبب تشدید صدمات ناشی از اکسیداسیون می شود پس بهتر است میزان آهن در خون کنترل شده و در صورت کمبود به صورت مکمل دارویی استفاده شود.

sandrom-down1.jpg

پوکی استخوان در کودکان سندرم دانی:

پوکی استخوان نیز در بین کودکان سندرم داون شیوع بشتری دارد.پس در موقعی ای که ویتامین D در تغذیه کودک سندرم داون کم باشد و یا تماس با آفتاب کم باشد ، مصرف ویتامین D به صورت مکمل دارویی توصیه می شود.

اسید فولینیک به جای اسید فولیک برای کودکان سندرم دانی:

عملکرد اسید فولیک در کودکان سندرم داون کاهش می یابد یعنی علی رغم تغذیه کودکان سندرم داون از آن بدن کودکان سندرم داون قادر به استفاده از آن نیست ،لذا از فرم فعال آن یعنی اسید فولینیک استفاده شود.

پروبیوتیک در تغذیه کودکان سندرم داون:

وجود پروبیوتیک ها در تغذیه کودکان سندرم داون به ویژه کودکانی که به علت عفونت های مکرر ، زیاد از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنند یا در کودکانی که مبتلا به اختلالات گوارشی هستند بسیار مهم است.

 

نظر (10)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

باسلام دخترم تازه ۸ماهشه و یبوست بدی داره تو غذای کمکیش سعی کردم کمار از گندم و جواستفاده کنم اما برنج هم دیابت میاره باجوپرک براش سوپ درست کردم مشکلی پیش نیومد اما با۱بارنمیشه فهمیدحساسیت داره یانه.لطفابگین تست سلیاک انجام بدم براش

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام پسر منم شیش ماهشه سندروم داون داره نمیدونم باید چجوری بهش غذا بدم نمیخوره باید چیکار کنم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
وقت بخیر
خواهر زاده مبتلا به داون دارم
حدود پنج سالسشه ولی هنوز غذا نمیخوره و فقط شیر
چه راهکاری دارید؟
ممنون

This comment was minimized by the moderator on the site

به متخصص تغذیه مراجعه کنید تا کاملتر راهنماییتون کنن

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , آیا همه کودکانی که به بیماری سندرم داون مبتلا هستند کم کاری تیروئید دارند؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , کم کاری تیروئید در کودکان سندرم داون شایع است لذا تشخیص و درمان به موقع کم کاری تیروئید از کاهش زیاد بهره ی هوشی در کودکان سندرم داون پیشگیری می کند. کمبود روی می تواند عملکرد تیروئید را مختل نماید لذا بهتر است قبل از شروع با...

سلام عزیزم , کم کاری تیروئید در کودکان سندرم داون شایع است لذا تشخیص و درمان به موقع کم کاری تیروئید از کاهش زیاد بهره ی هوشی در کودکان سندرم داون پیشگیری می کند. کمبود روی می تواند عملکرد تیروئید را مختل نماید لذا بهتر است قبل از شروع با لووتیروکسین ، مکمل روی را در تغذیه کودکان سندرم داون قرار بدهید.

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , چرا نباید در رژیم غذایی کودکانی که سندرم داون دارن از روغن گیاهی استفاده نکرد؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , چون باعث کاهش سطح اسید های چرب ضروری که برای رشد و تکامل و سلامت سیستم عصبی مفید هستند، می شود. این اسید های چرب را می توانید در روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان و روغن زیتون پیدا کنید.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید, آیا میشه به کودکانی که بیماری سندرم داون دارن نان و فرآورده های غذایی که از گندم تهیه میشن داد؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم, نخیر کودکان سندرم داون عدم تحمل به گلوتن دارند ( نوعی ماده است که در نان و فراورده های غذایی که از گندم تهیه می شوند ، وجود دارد) و بیماری سلیکات (نوعی بیماری گوارشی است که به پرزهای روده کوچک آسیب می‌رساند و سبب اختلال در جذب مواد...

سلام عزیزم, نخیر کودکان سندرم داون عدم تحمل به گلوتن دارند ( نوعی ماده است که در نان و فراورده های غذایی که از گندم تهیه می شوند ، وجود دارد) و بیماری سلیکات (نوعی بیماری گوارشی است که به پرزهای روده کوچک آسیب می‌رساند و سبب اختلال در جذب مواد مغذی می‌شود) نیز در این بیماری دیده می شود که در صورت اثبات بیماری باید گلوتن از تغذیه ی کودک سندرم داونی حذف شود.

ادامه مطلب

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/