نحوه بهبود خواب در نیمه دوم بارداری

نحوه بهبود خواب در نیمه دوم بارداری

تصور می شود که سه ماهه اول بارداری خصوصا در بارداری اول سخت ترین دوره باشد، بدنتان نوساناتی را برای تطابق با تغییرات هورمونی و فیزیکی بارداری تجربه می کند. ممکن است خواب در دوران بارداری برایتان سخت شود ، مرتب به دستشویی بروید، اشتهای غیر معمولی برای برخی غذاهای خاص داشته باشید و همچنین احساس فوری استفراغ در مواقع عجیب به سراغتان بیاید.
بنابراین اگر در حال مادر شدن هستید می توانید با موفقیت تمامی نشانه های بارداری اول را پشت سر بگذارید. هر کاری که انجام دهید روی جنینتان اثر خواهد گذاشت. غذایی که مصرف می کنید، حالتی که می خوابید، فعالیت های فیزیکیتان، نحوه خواب در دوران بارداری ، وضعیت روحیتان و سایر مواردی که تا به حال به آن ها توجه نمی کردید همه و همه روی جنین اثر می گذارند، اجازه دهید تا برای گذر از این مرحله به شما کمک کنیم.

دلایلی که باعث کمبود خواب در دوران بارداری می شوند:

هرچند سه ماهه دوم بارداری می تواند مرحله ماه عسل بارداری باشد، گرفتار مشکلات اندکی در خوابیدن می شوید. ممکن است به موارد زیر دچار شوید:
گرفتگی پا، احتقان یا گرفتگی بینی، خرناس، آپنه خواب، خواب های روشن، سوزش سر معده، سوء هاضمه، اسپاسم ها و سندرم پای بی قرار .
به غیر از مشکلات بارداری فوق، سطح هورمون بدنتان پایدار می شود. رحمتان از ناحیه لگنی دور شده و باعث برداشته شدن فشار از روی مثانه می شود. بنابراین در هنگام شب احساس ادرار کردن کمتر به شما دست می دهد. متوجه این می شوید که جنینتان خصوصا شب ها حرکاتش بیشتر می شود. زمانی که آماده خوابیدن می شوید، جنینتان شروع به تکان خوردن و لگد زدن می کند.
تمامی نگرانی هایی که باعث ایجاد اختلال در خواب در دوران بارداری می شوند را فهرست کنید و با متخصص بهداشتیتان در میان بگذارید. همچنین باید شروع به خواب روزانه کاملتان کنید که شما کمک خواهد کرد.

bardari-p1.jpg

بهترین حالت های خوابیدن در سه ماهه دوم بارداری کدام هستند؟

بهترین حالت خواب در دوران بارداری ، SOS یا خوابیده به پهلو است، حتی بهتر است که به پهلوی چپتان بخوابید. دراز کشیدن روی پهلوی چپ جریان خون و در نتیجه مواد مغذی به جفت و رویان را افزایش می دهد. برای راحت تر بودن در زمان خوابیدن زانوهایتان را بالا بیاورید و بالشتی بین آن ها قرار دهید. این کار فشار را از روی عضلات اطراف ران و ناحیه لگنی بر می دارد. اگر هر نوع ناراحتی در زمان خوابیدن به پهلوی چب احساس کردید می توانید تعدیلاتی را اعمال کنید:
• اگر کمردرد شدیدی دارید، با قرار دادن بالشتی زیر شکم تان به پهلوی چپ دراز بکشید.
• اگر هر نوع احساس سوزشی در قلب تان دارید، برای حمایت ناحیه بالایی بدن تان از بالشت استفاده کنید.
• ممکن است تنگی نفس را هم تجربه کنید. برای غلبه بر این مشکل می توانید از بالشت استفاده کنید.
انجام توصیه های فوق زمانی که بخواهید به پشت یا روی شکمتان بخواهید ممکن است کمی سخت به نظر برسد. اما بعد از سه ماهه اول خوابیدن به پشت یا روی شکم به هیچ عنوان ایده خوبی نیست.برای آگاهی بیشتر نکاتی برای راحتی خواب در دوران بارداری را مطالعه کنید.

khab-bardari1.jpg

از چه حالت های خواب در دوران بارداری باید اجتناب کنید؟

حالت های خواب در دوران بارداری که باید از آنها اجتناب کنید : خوابیدن به پشت وقتی که شکمتان برآمده تر شود، خوابیدن به پشت می تواند باعث کمردرد، سختی در تنفس، مشکلات هضم غذا، کاهش فشار خون و هموروئید شود. این بدین دلیل است که شکم تان روی روده ها و عروق خونی فشار می آورد. بنابراین می تواند باعث کاهش جریان خون به قلب و جنین شود.
خوابیدن روی شکم با پیشرفت بارداری شکمتان دچار تغییرات زیادی شده که خوابیدن به شکم را سخت تر می کند.
برای دانستن عواقب کم خوابی مادر، کم خوابی مادر باردار و تاثیر آن در جنین را مطالعه کنید.

 

نظر (3)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من فقط به پهلوی چپ دراز میکشم یعنی اینجوری راحت ترم ولی احساس میکنم کلیه ولکنم اذیت میشن چون درد میکنن

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , چرا میگن در دوران بارداری به طرف پهلوی چپ بخوابید؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , . دراز کشیدن روی پهلوی چپ جریان خون و در نتیجه مواد مغذی به جفت و رویان را افزایش می دهد.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/