جفت ماندگی چیست و چرا رخ می دهد؟(بخش دوم)

جفت ماندگی چیست و چرا رخ می دهد؟(بخش دوم)

جفت ماندگی چه علائمی دارد؟

در جفت ماندگی چیست و چرا رخ می دهد؟(بخش اول) دلایل و انواع جفت ماندگی توضیح داده شد.

جفت ماندگی یکی از بیماری های بعد از زایمان است ، که اگر به طور طبیعی از بدن خارج نشود ، باید از راه های دیگری ، جفت ماندگی را درمان کرد ، اگر بخش کوچکی از جفت در رحم مانده باشد اغلب به صورت خود بخود از واژن خارج می شود، احتمالا پیش از عبور لخته متوجه اسپاسم های شکمی خواهید شد، این لخته می تواند همان جفت ماندگی باشد، اگر در خانه هستید و این حالت برایتان پیش آمد با ماما یا پزشک خود تماس بگیرید و آن چه که برایتان اتفاق افتاده را با او در میان بگذارید، ممکن است ماما برای اطمینان از برگشت انقباضات رحم بخواهد که شما را ویزیت کند.
با این حال اگر این قطعات از واژن عبور نکنند، موجب بیماری های بعد از زایمان خواهد شد و علائمی در شما ایجاد خواهد شد. این نشانه ها شامل موارد زیر است:
• خونریزی شدید
• اسپاسم شکمی
• ترشحات واژنی بدبو
• تب
• عدم ترشح شیر از پستان
اگر هر کدام از این نشانه ها را داشتید با پزشک یا ماما خود تماس بگیرید چون شما مشکوک به جفت ماندگی هستید، خصوصا اگر در روزها و هفته های بعد از زایمان خونریزی طولانی مدت و شدید داشتید، پزشک شما را برای گرفتن سونوگرافی ارجاع خواهد داد تا قطعات جفت و پرده های جنینی را در رحم چک کند.
اگر قطعه ای باقی مانده باشد، نیاز خواهید داشت برای برداشتن آن به بیمارستان مراجعه کنید، به این حالت تخلیه مواد باقی مانده لقاح (ERPC) می گویند که تحت بی حسی ناحیه ای (نخاعی) یا بیهوشی عمومی انجام می شود، برای محافظت در برابر عفونت مجدد به شما آنتی بیوتیک تزریق خواهد شد. پزشک وسیله ای کوچک را از طریق گردن رحم وارد رحم کرده و بافت های باقی مانده جفت را برمی دارد.
بعضی از موارد خونریزی و اسپاسم شکمی بعد از زایمان طبیعی است، اما اگر درباره نشانه های بعد از زایمان نگران هستید، با ماما، پزشک و یا مشاور بهداشتی خود در تماس باشید.

joftmandegi2.jpg

آیا می توان از رخداد مجدد جفت ماندگی در بارداری های بعدی پیشگیری کرد؟

متاسفانه کار زیادی برای پیشگیری از جفت ماندگی نمی توان انجام داد، اگر در زایمان قبلی جفت ماندگی داشتید ریسک اتفاق افتادن مجدد آن در شما بالاتر است، اما به این معنی نیست که قطعا اتفاق خواهد افتاد.
اگر نوزادتان به صورت نارس به دنیا آمده باشد احتمال جفت ماندگی در شما بیشتر است، این به این دلیل است که جفت طوری طراحی شده که تا ۴۰ هفته باقی بماند، بنابراین اگر یک زایمان زودرس دارید ممکن است جفت ماندگی مجددا اتفاق بیفتد.
با این حال اگر طناب نافی جدا شده یا اگر بعد از تجویز اکسی توسین بلافاصله گردن رحم بسته شود بهتر است مرحله سوم فیزیولوژیکی برای بارداری بعدی در نظر گرفته شود. با اجازه خروج طبیعی جفت از بسته شدن سریع گردن رحم و به دام افتادن جفت ممانعت خواهید کرد، در مورد این گزینه ها با ماما مشورت کنید.
استفاده طولانی مدت از سینتوسینون (اکسی توسین سنتتیک) در طول زایمان با جفت ماندگی مرتبط است. از این دارو برای القای زایمان یا افزایش سرعت روند آن استفاده می شود، در خاطرتان باشد که برای زایمان بعدیتان به هیچ کدام از این تداخلات پزشکی نیاز نخواهید داشت.

joftmandegi5.jpg

 

نظر (2)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام , اگر جفت در رحم باقی مانده باشه و خود به خود از واژن خارج نشه باعث چه بیماری هایی میشه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم ,
• خونریزی شدید
• اسپاسم شکمی
• ترشحات واژنی بدبو
• تب
• عدم ترشح شیر از پستان

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/